Hemtenta = hejdå liv.

Hemtentaskrivningen börjar från och med nu. Idag blev det både kaffe och peppakakor och choklad, allt för motivationens skull. Gick förbi ica påvägen hem. Jag begraver mig harmed i min lägenhet och lär väl leva på socker och kaffe resten av veckan haha. Nä okej, inte fullt så allvarligt kanske. Men jag går nog i ide! Hejdå socialt liv, vi ses om en vecka! Varje fråga skulle ta en daga tt svara på så jag antar att jag har det jag gör.

Jag handlade mig en chokladkalender också så nu kan december komma. Min ljusslinga på balkongen och lite julmusik har verkligen gjort susen. Jag har som inte hunnit känna någon julstämmning ännu vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Jag älskar ju julen och allt mysigt som den för med sig. Lite snö skulle ju i och för sig inte skada.

Men nu är det lika bra att köra igång. Önska mig lycka till, håll tummarna, och sen firar vi att skiten är över på fredag!

Julpynt.

Hemtenta my ass säger jag bara! Det komme rinte bli en rolig vecka det här.

Nu har jag julpyntat. En stjärna i fönstret och ljusslinga på balkongen. Det blev jättemysigt. Nu är det bara en chokladkalender som saknas, men än är det ju några dagar kvar tills det är december.
Jag fick även årets glögg av mamma så när jag ändå har jultakterna framme kanske jag skulle smaka den. Men clementinsmak... det låter ju gott. :)


Ikväll myser vi.

Fredag, äntligen. Opponeringsförberedelser idag, jag hoppas de går bra på måndag. Sedan råkade jag tjuvkika på hemtentan också. Det var inte alls kul. Humöret sjönk typ tio steg. Jag har suttit och googlat metodböcker och känt uppgivenhet. Kan de tinte bara vara över nu??

Hur som helst, det är inte vad jag ska ägna mina tankar åt ikväll fö rikväll är det fredagsmys med A. Det var länge sedan man såg henne så det är efterlängtat. Lite popcorn, lite idol, lite mys.. vad mer kan man begära?
Har fortfarande inte tagit de där glas vinet som jag fortfarande drömmer om, haha. Kanske ikväll.



Tiden har stannat.

Jaa. Äntligen är den där uppsatsen klar! 25 sidor. En halv C-uppsats, på mindre än 3 veckor! Helt galet. C-uppsatsen ska normalt ta 15 veckor. Kanske förstår ni då hur vi slitit och kämpat. Men nu är den utskriven och imorrn klockan 8.00 ska den inlämnas. Känns grymt skönt. Ett delmål uppnått. Nu är det bara opponering och hemtentan kvar. Men allt detta tar vi itu med imorgon. Ikväll är det bara återhämtning som gäller.

Det känns otroligt konstigt att helt plötsligt vara så här ledig en kväll. Det känns som om tiden bara stannat mitt i allt kaos. Jag har iallafall tagit vara på tiden. En sväng på iksu var efterlängtat, kroppen börjar protestera mot att sitta rakt upp och ner 9 timmar om dagen. Jag har hunnit med att dammsugat och diskat. Nu är det ett välförtjänt kvällsfika, ett tänt ljus och en kopp thé som väntar. Det doftar vaniljglass i hela lägenheten. 
I helgen firar vi med ett (?) glas vin! :)


Jag ser ljuset.

I 4 dagar har vi nu sittit i typ 9 timmar i sträck på våra söta rumpor och skrivit och skrivit. Vi har på riktigt suttit, utan rast, och faktiskt varit kreativa alla dagar... fram tills idag då vi spårade ur rejält där på eftermiddagen. Men vad kan man förvänta sig efter en hel höst av grupparbeten med samma människor? Nägra skratt är vi allt värda. Vi har bara slutsatsen kvar nu och en hel dag på oss att klura så det ska vi nog klara av. Jag börjar faktiskt se slutet nu.

En vecka av hemtenta skrivande kvar efter det här, sen äre över! Sen kan vi andas några djupa andetag och njuta av jul och vänner och lugnet. Jag saknar träning och vänner i mitt liv just nu. Men som jag sa, snart vänder det! Snart finns det tid.

I eftermiddag fick jag iallafall följa med på maxi så nu har jag fyllt kylen med mängder av frukt och annat gott. Arbetet ska läsas igenom, 25 sidor är inte illa pinkat, och sedan blir det nog en kopp thé i soffan. Det är konstigt att man kan bli så trött av att bara sitta en hel dag?! 

Försökt hålla humöret... men...

Alltså på riktigt. Jag har verkligen försökt hålla humöret uppe, inte visa stress, ha tro på att allt ska ordna sig, se positivt på saker, men nu orkar jag inte spela längre. Nu måste jag bara skriva av mig all stress och press. Den här kursen kommer ta död på mig. Jag orkar inte mer! Den där känslan man har när man har gråtit och känner sig alldeles tung inombords, det är precis den känslan som finns inom mig. Allt känns tungt, och ouppnåligt, och svårt, och det finns inte tid till någonting. Tiden räcker inte till! Inte energin heller.

Jag vaknade 11.30 idag, det blev sent igår. Allt blir inte alltid som man tänkt sig. Hur som helst så vaknar jag i panik när jag inser hur mycket vi har kvar på vårt PM som ska in på torsdag. Så vi träffas på skolan två timmar senare... sitter tills bibblan stänger... utan att ha kommit ett endaste steg framåt. Visst gjorde vi vettiga saker, arbete som vi annars hade behövt börja dagen imorgon med, men jag förstår inte hur timmarna ska räcka till när det vissa dagar kan stå still, för att andra dagar ta ett kliv framåt och i nästa stund hamna två steg bakåt!?

Sen jag kom hem från skolan idag har jag diskat, städat lägenheten, promenerat till ica och handlat frukost för pengar jag inte har (lön nu tack) och pluggat i två timmar till. Inte den sköna söndagkvällen jag hade hoppats på. Nu ska jag försöka ta igen lite sömn. 8.00 imorrn fortsätter vi... ro och ingen vila.




Födelsedagsfika hos Kusinen.

Började dagen med en promenad till iksu! Så himla skönt att vara ledig en hel lördag. Helgen kommer kännas superlång. Sedan kom mamma och pappa och plockade upp mig för att åka iväg till kusin-Lisa för födelsedagsfika. Lisa och Staffan fyller 20 idag, en stor dag, så massor med grattis till er. Hela släkten klämdes ihop i deras otroligt snygga lägenhet, och vi spelade nyaste Buzz tills det var dags att åka. Himla trevligt, och kul att se alla igen.

Nu bär det av till ica.. tror bestämt att det blir tacos av köttfärsen jag så duktigt har tinat.

Citat från boken jag läser.

Jag gillar ljudböcker så "läser" är väl inte riktigt korrekt, snarare lyssnar, men jag måste bara citera vad barnet sa i den bok jag hör på nu..

"Mamma, det är ganska konstigt. För Gud, han finns men han syns inte. Och tomten han syns, men han finns inte!"

Barn må vara små, men det ryms många tankar i dom där små huvudena. Och ibland tror jag vi skulle må bra av att ta efter dom där små liven för deras tankar är så okomplicerade. Bara rakt på sak.

Nu ska jag sova så gott jag bara kan, för imorrn är det lördag och jag är ledig och jag ska ha den bästa lördagen på hela hösten! Det är en bra plan iallafall.

Skyltverkstad.

Jag vet, det är väldigt mycket fjortisvarning på tredje våningen ikväll, men många skratt. Han är ju bra, what more can i say.. Haha.. döm oss inte nu haha...

Skyltverkstad.

Jag vet, det är väldigt mycket fjortisvarning på tredje våningen ikväll, men många skratt. Han är ju bra, what more can i say.. Haha.. döm mig inte nu haha...

Fredagsmyys.

Nu har jag äntligen fått lite mat i magen och såfort energin är tillbaka laddas det för fredagsmys! :)
Idol med grannen står på schemat. Pratades även om eventuell skyltverkstad, haha, vi får se, vi får se. Allt kan hända. 

Men först, en sväng på ica, ikväll ska jag unna mig (som om jag itne gör det varje kväll numera), anledningen ikväll är såklart att de är fredag och helg. Jag har ju faktiskt lyckats skriva ihop ett litet stycke på PMet idag också efter en del läsande och diverse googlande på begrepp och andra krångligheter. Bra gjort tycker jag, bara de är ju värt en liten sockerkick!

Och håret blev bra. Jag blir alltid nöjd efter ett besök hos Jessica, och nu provade hon även en ny hårprodukt på mig som funkade skitbra så jag ska nog önska mig den i julklapp!


Fredagmorgon.

Jag har lyckligtvis inte fått några biverkningar av vaccineringen, kanske en aning trött (och då menar jag sömning) om inte de beror på skolan förståss, och så lite ont i armen. Men annars är jag precis som vanligt. Riktigt skönt faktiskt, och orättvist när jag vet att A ligger hemma och mår pyton av sin spruta.

Jag har sovit som en stock i natt, hårt som sten, djupt och intensivt. Nästan så att jag var tröttare när jag vaknade imorse när väckarklockan ringde. Vi beslutade att vi skulle jobba hemma idag på PMet, jag behöver verkligen läsa på, och tanken var ju att jag skulle hinna med några sidor nu på morgonen... det blev inte så.
Istället har jag duschat, diskat mitt diskberg och precis fått i mig morgonkaffet. Jag ska ner på stan en sväng och klippa mig vid 11 så jag kanske kan unna mig en lugn morgon och köra stenhårt i eftermiddag?

Vaccinerad!

Så hade man tagit den där sprutan också! Lika bra de så kanske man slipper svinis i framtiden. Inte för att jag var speciellt orolig, men man måste ju inte ta den enbart för sin egen skull utan för att inte alla andra ska smittas. Hoppas bara att jag är lika "pigg" imorrn (haha), jag orkar inte vara förkyld och hängig nu.
Jag hade ju planerat in bodypump ikväll, men hon som vaccinerade mig tyckte inte de va någon bra idé så jag hoppas på att jag sprudlar av energi imorrn och kan köra då istället.

Nu har jag iallafall nått i magen, druckit kaffe och ätit en chokladbit. Jag har hela kvällen framför mig, jag vet bara inte var jag ska börja.

Handelshögskolan fyller år.

Detta firades idag genom tårta, pizza, massa tävlingar och mingel i samhällsvetarhuset. Alltid trevligt med lite rörelse även om det är mer kaos än socialt småprat. Det blev iallafall ett skönt avbrott under lunchrasten.

Nu är de dags att fortsätta skriva. Dom där 25 sidorna går långsamt framåt. Ett ord i taget, ingen brådska... :) 

Saknar min klass.

Har just precis kollat klart på Gossip girl, det var ett händelserikt avsnitt ikväll. Men så är det väl alltid, intriger finns det ju gott om i den där serien.
Hur som helst så sprang jag in i tjejerna från min "gamla" klass i korridoren idag. Tänkte inte så mycke mer på de just då mer än att jag typ aldrig ser dom längre. Nu kom sankaden. Jag saknar verkligen min klass och er tjejer. Sällskapet på skolan, alla skratt, allt skvaller, träningssällskapet, helgerna... ja nivet.

Plötsligt står man som på utsidan, man är som inte med. Man hejar i korridoren men thats it. Eller det behöver ju inte va så men ibland känns de så och det känns tråkigt. Det är svårt för en person att ensam kliva över på andra sidan och fortfarande försöka hålla sig med....varför de nu blir så är ju ett annat problem... 

Hur som helst, ikväll drömmer jag mig tillbaka lite, ibland måste man få vara lite sentemental.
Imorrn är det tillbaka till den just nu kanske itne allt för roliga verkligheten av grupparbete och PMskrivande.

Sov så gott.




Lyssna på texten.

Säcka ihop i soffan.

Angående förra inlägget om att inte ha koll på kontot innan man åker någonstans, speciellt om man ska hem från krogen kan det vara bra att veta att man faktiskt har tillräckligt för att komma hem. Jag hade bråttom, så jag hade inte tänkt ett endaste dugg. Jag tog mig hem, men jag kollade kontot och 0,91 kronor är vad som finns kvar, haha. Alltså vilket skämt. Kommer aldrig hända igen!

Har just ätit upp min chokladkaka (ja hela rök), mina nötter, mina vindruvor, mitt äpple och mitt thé. Det var enormt skönt att bara säcka ihop i soffan efter 7 timmars PM skrivande. Vi har fått en bra start nu så jag hoppas det flyter på, alla järn i elden så klarar vi nog det här också.
Jag ska låta några till favoritlåtar strömma genom högtalarna innan jag gör kväll.

Jag kan bjuda på en softis...


Noll koll.

Det firades. PÅ Allstar. Tack tjejer, jag hade en toppenkväll! Men det är absolut sista gången jag INTE kollar kontot innan jag lämnar lägenheten. Obra som vi säger i norrland.
Och jag är enormt glar att jag inte behöver jobba imorrn. Istället har jag 5 vetenskapliga artiklar att se fram emot. Men det tänker jag inte mer på nu utan det är morgondagens problem.
4 mackor senare ska jag nog krypa isäng. Att äta efter krogen är nog det bästa, inte hälsosammast alltid, men totalt underskattat. Mums.

Jämvikt.

Var endast 3 poäng ifrån VG på tentan, 3 ynka poäng och endast pågrund av att jag slarvade. Vi fick igen den idag, tentan alltså, och jag hade ett litet sammanbrott och gav mig själv en lite utskällning för mitt slarv. Jag kunde det ju egentligen. Sånt där kan vara så himla störande, men nu går livet vidare, det ska väl va kundkapen jag har i huvudet och inte på papperet som räknas antar jag.

Fredag imorgon, det ser vi fram emot. Väldigt mycket faktiskt.
Och M har lova att va min personliga djävel på axeln, för just nu verkar jag bara ha en ängel och det funkar inte i längden. Man måste ha jämvikt. Det är viktigt förstår ni.


Sprattlade under täcket.

Jag gillar verkligen snön. Det har inte kommit mycket, lite vitt på marken bara, men den är som mysig ändå. Det är ju bara så himla synd att man aldrig får se ljuset nu för tiden. Det är mörkt när man vaknar, och ännu mörkare när man går hem. Jag behöver min beskära del av ljus och D-vitamin, men de är de ingen som bryr sig om. Suck.

Jag var nog den tröttaste människan på universitetet idag och det gav som aldrig med sig heller. Kaffe, mat, socker... inget hjälpte. Det är kanske min dag att vila idag helt enkelt.
Jag vaknade ju mitt i natten av en hemsk mardröm. Jag vaknade av att jag sprattlade under täcket och slängde kuddar i sömnen. Det måste ha sett ganska lustigt ut. Tydligen så hade jag nått obehagligt under täcket i drömmen, som jag inte minns va de va nu, men det gjorde inte att jag sov bättre resten av natten kan jag säga. Jag var rätt uppjagad efter de.

Jag har iallafall åstadkommit lite läsning sen jag kom hem, vilket är skönt. Kanske hinner jag komma fram till något vettigt innnan kvällen är slut. Nu tänkte jag iallafall ge mig själv lite mat, så fram med stekpannan bara. Kyckling väntar.

Godkänd på tentan ska firas!

Jag klarade tentan! Så himla skönt! Nu går jag vidare, lämnar de där bakom mig! Usch, jag hann ju bli riktigt nervös. Dom la ut rättnignsmallen med alla svar innan dom la ut resultatet. Inte kom jag ihåg exakt vad jag svarat så jag hann ju inbilla mig att jag skulle kugga! Men de gick bra, nu firar jag.. choklad, nötter och thé. Skååål på er! :)

I övrig känns livet bara som ett endaste stressmoment och att skolan tar sån enorm tid gör inte saken lättare. Hur har han tänkt att vi ska få ihop det här egentligen? Göra en enkät studie och skriva en uppsats på 25 på typ 2 veckor? Samt läsa och leta teorier och vetenskapliga artiklar och... ja, dessutom är boken som ett sömpiller! På riktigt!

Jag längtar tills det är helg, då ska jag fira att jag BARA jobbar lördagen och har en heeel söndag på  mig att vara ledig!

Kvällen som hade allt.

Igår när jag äntligen la mig i sängen 04.00 på morgonen ställde jag mig frågan varför det kommer sig att jag alltid ska ut på krogen och svansa? Men vi har ju kul I lördags hade kvällen verkligen allt! Skratt, gråt, dans, galenskaper, dramatik... you name it!

Idag är jag tröttas. Jag ska gå isäng nu och ingenting har jag hunnit göra. Speciellt inte pluggat. Det är nog det som gör det jobbigast att gå till jobbet varje helg, att jag aldrig hinner komma ikapp i mina studier. För helgen brukar ju va den lediga tid som man får exponera precis som man vill, och en möjlighet att hamna i fas med ny energi inför en ny måndag. Just nu hinner jag aldrig komma i fas, jag hinner aldrig vila och samla kraft, det bara matas på, skola, jobb, skola, jobb.. och det som jag inte hinner med förblir ogjort. Det kan inte fortsätta såhär, så är det bara.  

Jag såg på Ensam Mamma Söker ikväll, sista avsnittet då mammorna gjorde sina slutgiltiga val. Dom är sååå söta. Och så lyckliga, så kära, springandes på små rosa moln. Det är ju så livet ska vara. Där har vi något att sträva efter.


Pillar -Whatever It Takes


Hejdå Rabih.

Jag gillar fredagsmys, och det bästa var när vi sa heeeejdååå Rabih! Det ver verkligen på tiden. Och Erik var såklart bäst, as always!

Mätt av alldeles för mycket popcorn och diverse annat ska jag nu krypa isäng. Laddar inför en heldag på jobbet! Inte så entusiastisk kanske, men även dom små slantarna är bra slantar.


Maxi och handla frukt.

Det blev inte många knop gjorda för mig idag kan jag säga. Och absolut ingen vända på stan. Diska har jag gjort, det var nog dagens prestation, annars har det mest blivit soffläge.

Men nu ska jag få åka på Maxi och handla. Det gillar vi. Jag älskar Maxi, och som student har man varken bil eller pengar till att åka dit, så nu ska jag passa på! Framförallt ska jag ladda upp med frukt och grönt som alltid är så mycket fräschare på Maxi än på dom små Icabutikerna.

Och imorrn är det fredag, och förhoppningsvis lite fredagsmys innan jobbhelgen tar vid. Jepp, ännu en jobbhelg. Som vanligt. Suck. Men snart får jag va ledig. 2 veckor till, eller rättare sagt 2 helger till. Sen blir det äntligen min tur att få spendera en lördag preciiiis som jag vill. Lovley.

Vilken härlig kväll de där va...


Ledig torsdag.

Oj va kul de va med beach i tisdags alltså. Det måste göras om. Helt klart. Och tentan var klurig, men jag tror att det gick bra. Jag har aldrig skrivit så många sidor på en tenta förut så nog måste jag ha kunnat skrapa ihop tillräckligt med poäng där tycker jag.

Idag är vi lediga. Himla skönt måste jag säga. Eftersom jag jobbar vajre helg måste jag ju passa på att ha lite helg idag då jag äntligen är ledig. Så idag blir det nog en sväng på iksu och kanske en vända på stan. Vi får se hur hurtig jag är efter att ha klämt musten ur mina stackars muskler.

Leka i sanden.

Om 5 timmar ska jag fira att det är över. Ännu bättre är de ju om det inte bara var över utan att det gick bra att skriva också. 5 timmar.

Magen är laddad med frukostmacka och vitaminer, godiset är nerpackat, miniräknare, pennor, legitimation får man inte heller glömma. Nu gäller det, bära eller brista!

Och om 6 timmar hittar ni mig på iksus beachbanor. Vollyboll är ju superkul så det blir som en härlig belöning. Vi har haft lite dålig uppslutning, men jag hoppas ni dyker upp. Vem vill inte leka lite i sanden? :)

Tentaångest.

Halloween blev lyckad. Jag hängde med Alice Cooper, fick kycklingfobi, socialiserade med Turtles i kön, drev med en flygvärdinna och fick fetaste dissen i baren. Vilken kväll.

Nu är det tentaångest till 100%. Köpte godis till skrivningen imorrn och halva påsen är borta. Påsen kostade 44 kronor vilket innebär en inte så jätteliten påse. Efter den här tentan måste jag skaffa mig lite hälsosamma rutiner (mindre godis alltså).
Jag har försökt bläddra igenom anteckningar och traggla formler så gott det går men det känns som om allting bara går in på ena sidan och ut på andra. Hur ska jag komma ihåg allt? Hm.

Just nu vill jag bara få skiten överstökad så jag får slappna av lite... Hang i there Frida! You can do it!
Klart jag kan! Jag har ju klarat mig hittills så varför bryta trenden nu. Vi fick dessutom 25 av 30 poäng på grupparbetet också. Skönt, och välbehövliga poäng att ta med sig till tentan imorrn!

Önska mig lycka till!

RSS 2.0