Veckans

Tar efter en vän och kör en veckans:

veckans plus: att möta gamla bekanta (eller egentligen väldigt nära gamla vänner) kan verkligen utgöra dagens höjdpunkt
veckans minus: missat alldeles för många soliga timmar
veckans höjdpunkt: mammas 50 årkalas och vilket firande!
veckans jobbigaste: sommarförkylningen som nu verkar ge sig
veckans person(er): bästkillen i umeå (om än bara för en dag), vilken lycka <3
veckans annorlunda: verkar numera tycka att redbull är gott? (när hände det?)




What a day!

Jag säger bara OJ vilken dag! Vad har jag inte burit idag? Lyft? Flyttat? Staplat? Gjort om? Gjort rätt? Svettigt men kul. Galet vad tiden går fort när man har händerna fulla med projekt. Jag gillar det så mycket mer än att bara stå. Mycket roligare. Och mycket bättre för mina benhinnor och mina fortfarande onda och inflamerade axlar. Fick sluta 16 idag också, och det var verkligen superskönt at tkomma hem i tid för en gångs skulle. Jag skulle göra så mycket. Tänkte jag. Men! Jag har inte gjort ett dugg. Jag har ätit middag. Tagit ett glas vin. Vikt tvätt. Sen verkligen inget mer. Skönt? Både jag och nej. Kanske behövde jag en lugn och ro kväll? Hoppas att kunna styra upp lite mer aktiviteter till nästa vecka och hänga med S ut i vimlet på lördagen. Nästa lördag alltså. För nu på lördag är det 50 års kalas och världens bästa mamma ska firas hela långa dagen. Håll tummarna för bra väder bara. Yr.no visade regn. Men jag har hört att dom tappat rätten på en satelit så man kan visst inte lita på dom längre. Kan ju hoppas att norskarna yrar och att dom ändrar sig innan lördag!

Bjuder på lite sommarkänsla. Varsågoda.


En timme = kaos.

Börjar en timme tidigare idag. En liten ynka timme. Och hela morgonen blir kaos. Hinner ingenting. Jag måste typ åka snart och sitter med blött hår, osminkad och har inte ens fått i mig morgonkaffet. Men imorrn är jag äntligen ledig så jag hoppas dagen går fort som tusan. Den brukar göra det när man längtar. Jag vill ut i solen. Fort fort. Och nu är det dags för mig att vara fort fort...


Vilken midsommarhelg...







En mindre glad dag.

Vilket jävla kaos jag haft idag (berättas en annan gång) och det firar jag alltså med att komma hem till tvättkorgen och flyttkartonger och en ouppackad väska. Gillare inte. Inte ett dugg. Var är min sommar. Och mina sommarkvällar. Och min ledighet.

Bra fråga. Nästa?

Jag fick även veta att motorcykelolyckan som hände i helgen utanför sävar tog livet av mannen som körde och att det faktiskt var någon bekant. Därför skickar jag några värmande tankar till familjen. Usch. Så himla tråkigt. Kan inte ens föreställa mig hur fruktansvärt det måste vara.


En blinkning.

En känsla kan ändras fort. Alldeles för fort. I en blinkning.
En dag är aldrig den andra lik. Sägs det. Men upplevelsen säger "måndag hela veckan".



Förtrollande.

FÖRTROLLANDE. Vilken underbar midsommar. Och helg. Jag önskar att den hade kunnat vara för alltid. Från stunden då bästkillen dök upp på bromma till minuten han lämnade mig på samma ställe 4 dagar senare har det varit toppen. Jag har klätt midsommarstång och haft midsommarkrans på huvudet. Jag har ätit silllunch och snapsat. Jag har dansat små grodorna och tävlat i trekamp. Jag har fått uppleva trolleritrick och varit internationell. Jag har plockat blommor och trätt smultron på strå. Jag har grillat och sett Sveriges största bok (ett träd alltså). Jag har ätit mer än jag klarar av och myst framför brasan. Jag har ätit årets första mjukglass och ätit kycklingkebab för första gången i mitt liv. Jag har sett en häst som såg ut som en ko.... jag skulle kunna förtsätta hur länge som helst, för vi har hunnit med hur mycket som helst känns det som. Jag är glad att det inte dröjer lika länge tills vi ses för det känns otroligt tomt och trist att vara hemma igen.





Partymorgon.

Jag har spelat partyhits och sommardängor sedan 07.00 imorse. Det kan ju omöjligt bli en dålig dag efter en sådan start. Massor med förväntningar och längtan efter långhelg och ledighet. Lite pirr i magen även. Jag hoppas dagen flyger fram och att solen tittar fram. Imorgon är det midsommar och jag önskar alla en underbar och sommrig helg. För det är vad jag tänker ha.

PussKram




Snabbare än blixten.

Dagarna fullkomligt flyger fram. Eller inte gårdagen egentligen, för det var verkligen vääärldens längsta dag. Men jag tänkte rent i allmänhet. Både bra och dåligt. Bra för att det fortare blir midsommar. Dåligt för att sommaren kommer vara slut innan den ens börjat. Fast när det ändå är regn och allmänt grått kanske det inte gör så mycket. Jag älskar ju solen. Vart tusan tog hon vägen?

Hinner dock inte så mycket. Vakna. Äta. Söka lägenheter. Jobba. Äta. Sova. Kanske inte riktigt så lite, men nära. Fast det kommer bli annorlunda när jag jobbar andra tider. Igår hann jag faktiskt med en liten 20 minuters träning vilket är bra för mina axlar som är totalt förstörda. Och baka ett bröd. Alltid nått



Händelserik dag.

Det har varit en händelserik dag på jobbet idag. Minst sagt. Jag lämnar detaljerna på den här punkten. Och tiden har bara flugit iväg. Riktigt kul. Och dessutom en dag närmare midsommar. Tjoho! Can´t wait! Studerar vädret en gång om dagen och det verkar tyvärr bli regn så varma kläder i packningen. Åkte även iväg på lunchen för att köpa min kettelbell på stadium. Men tror ni dom hade den på ersboda? Svar nej. Suck. Börjar bli less på leta. Tydligen finns den nere på stan, men hur jag nu ska kunna hinna mig ner dit kan bli en svårare fråga. Typiskt.


Snyftfilm.

När jag väl bestämde mig för att jag inte bara kunde sitta i lägenheten och vara trött och bakis lyckades jag hinna med både det ena och det andra. Jag började med att åka till Rusta för att köpa en kettelbell. Jag har suktat efter en sådan länge nu och idag bestämde jag mig för att köpet skulle bli av. Men när jag kom dit fanns bara en på 2 kg och en på 12 kg. 12 kg var alldeles alldeles för tungt för mig att börja med. Typiskt. Besvikelsen var total. Men jag har nu sett att Stadium också verkar sälja dom till ett acceptabelt pris så jag åker nog förbi där imorrn på lunchen. Äntligen. Sedan hann jag med en sväng på hm´s rea, och gick därifrån med två par byxor och en kofta för 200 spänn. Ja tack. Grill hemma hos mamma till middag var otroligt uppskattat, och jag åkte hem mätt och belåten med 4 nya flyttlådor under armen. Mer packande ska det bli.

Jag längtar efter bästkillen och jag önskar att det kunde bli torsdag redan imorgon. Men nu är det bara fyra dagar kvar. Kärleken till ära ska jag nog titta på The Notebook ikväll. Otroligt fin film. En riktig snuftfilm. Honungsmelon och en påse nötter gör mig sällskap. Vilken myssöndag detta blev.





Dagen efter.

Bakisheten är total! Herregud. Jag ska aldrig dricka igen. Fast så säger man varje gång och såfort man glömt hur dåligt man mådde dagen efter så är man tillbaka igen. Tyckte inte jag drack så mycket, men att sitta ner en hel kväll hjälpte nog till. Det blev en vinglig cykeltur hem, efter en supertrevlig kväll. Maten var supergod. Och. Vilket gäng det är jag jobbar med alltså. Jag ser fram emot en sommar med er. På ett helt annat sätt än jag gjort tidigare sommrar. Jag hoppas jag kan ragga till mig lite bilder från gårdagen sen, då min egna kamera låg kvar i garderoben hemma.


"Vi ska krossa er!"

Vaknade upp imorse. Tröttare än igår. Säkert för att jag vet att jag är ledig idag och inte behöver göra ett endaste dugg. Men ändå trist. Hatar att vara förkyld. Sega sjukdom. Tar aldrig slut.

Jag har nu fyllt tre flyttkartonger på morgonkvisten. Jag hade bara tre. Jag inser att jag har mer saker än jag trott. Varför samlar man på sig så mycket onödiga prylar egentligen? Det blir nog en hel del flyttkartonger till innan den här hålan är tömd, men det känns skönt att jag iallafall har börjat.

Jag har redan förkastat dagens planer och tänker istället göra just ingenting. Sedan har vi personalfest ikväll och förhoppningsvis hinna med en öl på en uteservering innan, så jag laddar batterierna till den. Grill. Kubb. Tävlingar. Kan blir riktigt kul. Vi är redan indelade i lag sedan tidigt i veckan och lagen verkar taggade. Det har slängts kommentarer som "Vilket lag är du i?" och "Vi ska krossa er!" på jobbet hela veckan.


Glad dag.

Jag är förvånad över vilket jäkla bra humör jag är på idag. Äntligen. Allt går så mkt lättare med ett leende på läpparna. Och ledig helg. Kommer väldigt lägligt. Vila upp mig. Komma ikapp lite. Kanske till och med hamna ett steg före. Härligt.

Heja oss.

OMG va trött jag var igår, från minuten väckarklockan ringde tills jag la huvudet på kudden. Kände mig en aning hängig hela dagen igår och småfebrig. Feberkänslorna är borta nu men jäklar vilken dunderförkylning jag fått. Rena rama käftsmällen. Längtar inte till en tuff dag på jobbet idag. Bära, lyfta, le, stå, gå i 8 timmar. Men jag kör väl tills jag stupar. Hard core. 

Det jag har lyckats med de senaste dagarna trots några tunga dagar är:
1. Sagt upp mig! Weeeho.
2. Postat mitt livs viktigaste brev (hoppas att inte posten slarvar bort det! litar inte riktigt på snigelpost haha)
3. Fixat flyttkartonger och tidningspapper i mängder.
4. Fått veta att uppsatsen är godkänd. Heja oss.
5. Ringa Bostaden trots värdelösa öppettider (10 min telefonkö för 2 minuters samtal, kul rast).

Jag gillar att listan med saker jag fortfarande inte lyckats med numera är kortare än det jag lyckats med. Yes. Bra av mig. Måste fortfarande hitta en lägenhet (ångest), packa åtminstonde en flyttkartong (har inte stoppat ner en endaste pryl än sålänge) och ladda upp uppsatsen (fast det gör vi nog ikväll).


First day.

Första arbetsdagen för sommaren. Jag är trött. Riktigt trött. Men jag hoppas frukosten och kaffet kickar in snart så jag inte somnar stående. Skulle ringa Bostaden nu på morgonen också (hinner som ingen annan tid eftersom jag arbetar till 18) och det visar sig att dom inte har telefontid förrens kl 9!! Ofta? Inte bra för mig som hade räknat med att jag skulle kunna ringa redan från 7 på morgonen. Jag börjar ju 9 så den planen sprack totalt. Önskar att alla intyg och andra pappersgrejer inte behövdes. Försvann. Suck.

Inte mycket att göra åt. Idag ska jag även posta mitt livs viktigaste brev (skulle jag tro) och ge ett besked som jag så länge väntat på att få leverera. Spännande.
Fullproppad måndag kan jag nog påstå.

Tjingtjing

Love summer.



Sista lediga dagen...

Sista lediga dagen innan jobbperioden börjar. Jag har haft den mest fantastiska semestervecka man kan tänka sig och lite mer färg på kinderna har jag nog lyckats få. Visst, det är självklart mindre roligt att jobba efter att man känt på hur ledigheten känns, men samtidigt så känns det skönt att få någonting att pyssla med om dagarna. Tiden kommer att gå så mycket fortare och det är bra, för helst av allt vill jag bara att det ska bli midsommar prick nu.

Jag somnade i soffan igår och missade utekvällen. Och såhär i efterhand är jag glad att jag stannade hemma för jag behövde verkligen sova. Nu tänkter jag packa väskan och åka hem till Sävar och ladda batterierna för en ny vecka, min arbetsvecka.

Njut av solen, för imorrn kommer regnet. Iallafall enligt tv4-vädret imorse. Bu eller bä?

PussKram




Färskpotatispremiär

Ända sedan gårdagens middag där A hade gjort egna klyftisar har jag gått och haft dom i tankarna. Jag tror jag åt mer potatis än allt det andra tillsammans. Verkligen supergoda. Jag som inte ens gillar potatis speciellt mycket. Så idag traskade jag till Ica, köpte färskpotatis för första gången i mitt liv typ, och ställde mig och skar dom i klyftor. Fetaostkräm, mangodressing, rostade morötter och kyckling fick jag också i mig. Riktigt mumsigt. Hade nog varit ännu mumsigare med sällskap. Men man måste ju leva livet i lyx även om man är ensam.

Känns knasigt att det är lördag. Skulle lika gärna kunna vara en tisdag eller en onsdag eller vilken annan dag som helst.




Tack mina vänner.

Hur skönt är det inte att kunna cykla hem´i linne kl 2 på natten? Underbart säger jag, Även att bakiskäk kan vara det bästa som ´finns!! Då menar jag inte maten dagen efter utan det man äter efter krogen! Visst, Max hamburgare och pommes i alla ära!! men en kaviarmacka (läs 5) med ost och kaviar är så jäkla mycket godare. Förra sommarens pastasallader hade jag inte heller tackat nej till.

Tack alla ni, för en underbart trevlig kväll både på berghem och på TC. Kan inte annat än säga att jag älskar sommaren och att jag gått från att längta efter sommarjobbet till att önska att ledigheten aldrig skulle ta slut.

Dröm sött mina vänner. Jag kommer sova som en prinsessa.


Any minute now.

Haft en mysig picknick lunch i gräset med M. Hann även få en dusch när Sporre tyckte det var kul att bada i lerigt vatten och sedan komma och kramas på filten, haha. Nu är allt prickigt i brunt, men vad gör det en dag som denna?

Har precis marinerat kött för ikväll och väntar nu på att solen ska nå min balkong. Any minute now. Spelar ingen roll att jag steks i solen och längtar in, för såfort jag fått en paus inomhus vill jag bara ut ut ut. Härliga semestervecka. Jag kunde ju inte ha fått en bättre ledig sommarveckan än denna. Och att det ska komma regn på måndag gör mig ingenting för då ska jag ändå jobba. Perfekt.

Jag saknar mitt H även. 14 dagar kvar.





Dagens kommentar:


"Det är så varmt att jag precis drack ett ballerinakex."

Det är varmt i Umeå idag. Kan man lugnt säga. Jag har just nu 38 grader på min balkong. Jag hann sätta mig där i 15 minuter för att ytterligare hinna bli lite mer kräfta. Efter en lång jakt fick jag äntligen tag i lite solkräm och imorrn blir det den och skugga för min del. Galet vilken sommar vi fick.

Dom där 15 minuterna hann även ta kål på mig. Huvudvärken smyger sig på. Frågan är om båten och ölen får vänta tills imorrn?

Min business outfit passade finfint. Eller ja, en av t-shirtarna var för stora. Men kjolen passade. Tror jag. Jag vet egentligen inte. Hur ska det se ut? Haha. Kul med nytt iallafall.

Enjoy the sun.

 

Utan solkräm.

Tydligen var hela Icas lager slut på solkräm. Orutinerat. Och jag som cyklade dit bara för den. Så jag fortsätter akta mig för solen. Mer kräfta känns varken attraktivt eller bekvämt. Det gör ont i skinnet, och jag är rädd om min hudkostym. Det är den enda jag har och sommaren är ännu lång. Norrland har varmaste temperaturen i Sverige. Fantastiskt. Mjukglass? 

Nu har jag duschar och ska åka iväg för att hämta ut paket. Spännande. Som alltid. Ser det ut som på bilderna? Kommer det passa? Det är dessutom kläder till min kommande business garderob. Sakta men säker får jag lära mig. Anpassa mig. Försöka känna mig bekväm.

Fortfarande rastlös. Varje dag. Varje minut. Vad gör man när man är ledig? Jag har visserligen tusen saker som jag sakta men säkert betar av. Uträttar. Tar itu med. Men ändå. Rastlös. Och var är alla människor?


Just nu

Jag önskar jag hade en bra kamera så jag kunde ta kort och lägga ut, för just i detta nu plockas en nybakad limpa ur ugnen och en stor skål med mumsig vattenmelon väntar på rumsbordet. Och det ser verkligen hur gott ut som helst. Fast det doftar nog nästan godare. Nybakat bröd och vattenmelon. Vilket underbart kvällsfika.


Kräfta på en dag.

Idag har min solbränna gått från obefintlig till kräfta. 1,5 timma på balkongen under middagen var ju livsfarligt. Men innan jag blev kräfta hann jag mysa nere vid älven med E och L, äta fruktsallad, spela spel, lösa korsord, titta på brännboll och prata med en söt gubbe och tant. Vilken underbar dag! Fantatiskt. Nu är frågan vad resten av kvällen ska innehålla? Jag funderar på att ge min själv utegångsförbud så huden får vila. Vill ju inte att den ska trilla av, haha. Eller så tar jag på mig en overall så är problemet löst.


Balkonghäng.

Jag önskar mig middag på balkongen alla dagar hela sommaren från och med nu! Finns ju inget bättre. Sitter fortfarande i bikini och steker och jag kan inte annat än att konstatera hur mycket jag älskar sommaren. Och precis som jag hällt upp en martini för avnjutning, visar det sig att jag får balkongsällskap av två snygga brudar på en stund. Härligt. Jag kommer att servera saft (martinin räckte bara till ett glas) och vattenmelon. På balkongen, självklart! Mer sommar än så blir det ju inte!

Är det inte sommarlov så säg?!


Shortsväder.

Första dagen med jeansshorts. Nice. Det är riktigt varmt idag. Tyvärr hann jag bara med en timme i solen innan världens största moln drog in över Umeå. Vilket även ser ut att innehålla en och annan regnskur. Men vi ska inte deppa, för om vädret talar sanning är det över tills imorrn och solen tillbaka med värme.

Helt galet vad rastlös jag är utan mina studier. Vad gör man när man är ledig? Alldeles för mycket tid över! Jag vet inte vad jag ska göra av den. Istället sitter jag nog mest och väntar på att börja jobba nästa vecka. Kul väntan, haha. Fast då kommer tiden iallafall att gå tusen gånger fortare med någonting att göra hela dagarna. Bokade förresten minisemester till Norrköping över midsommar idag också. Det kommer bli toppen. Nu har jag någonting att se fram emot. 





L som i Löptur.

Vilken underbar måndag. Strålande sol och lite mer färg i ansiktet. Jag och L satt på Café Göteborg i nästan 3 timmar och bara lapade sol och åt lyxlunch. Fantastiskt. Jag hoppas vädret hänger med ända till helgen så kanske vi vill besöka en uteservering.

Sedan cyklade jag hem för att visa lägenheten. Killen var mest intresserad av balkongen och utsikten. Han verkade nöjd, så kanske tar han över hålan efter mig. 

Jag hann även bota helgen unnande i form av chips, pommes, hamburgare, ost, kex, mer chips, öl och annat skräp med en löptur. 5 km. Inte lika lätta ben som under vårruset, men ändå helt okej. Mest nöjd är jag att jag tog mig runt ännu en gång.

Nu sitter jag och försöker anmäla mig på en lägenhet. Men det är inte lätt när min medsökande är i skärgården, ute i vattnet, i en kajak. Väldigt okontaktbar.


Att säga hejdå.

Det är aldrig kul att säga hejdå, speciellt inte när det är ens andra hälft som ska åka iväg över sommaren. Men vi har haft en underbar helg tillsammans och vi kunde iallafall säga hejdå med flaggan i topp. Och tack vare mitt sommarschema kanske vi kan ses redan till midsommar. 20 dagar går fortare än man tror och jag längtar redan.

Jag såg att Solsidan skulle dra igång ikväll med ännu en säsong och det passar mig alldeles utmärkt. En kvällsprommis i solen och sedan bänka mig i soffan är vad jag tänker göra. Varken mer eller mindre.


Ladda om?

Kan bågon stänga av blåsten? Balkongmöblerna flyger runt som vantar därute. Och att försöka behålla någon typ av aceptabel frisyr verkar lönlöst, inte ens med en halv burk hårspray! Typisk Umeåsommar. Som börjar göra mig en aning trött.
Ladda om nu alltså? Ölen var inte alls lika god idag, och jag är så trött så att jag knappt vet vad jag heter. Även om gårdagkvällen endast var häng på uteserveringen verkar den ha satt sina spår.

Här kommer en låt till mamma, lyssna på den här! :)
Puss Kram





Uteservering.

Äntligen en dag med sommarkänsla. Balkonghäng, grill och uteservering. Och jag kan bara säga VILKEN KVÄLL det blev! Höjdpunkten var nog när vi besökte Frasses vid midnatt, och bättre avslutning kunde vi nog inte fått.






Kavajtjej.

Om någon hade frågat mig för 5 år sedan så hade jag aldrig sagt att jag skulle bli en tjej med kavaj och skjorta. Aldrig. Men här står jag nu, färdig ekonom. Med klänning och kavaj. Redo att ta emot ett diplom av rektorn framför 1000 åskådare.

I paketet från farfar var det ett halsband i silver som han gav till farmor på 70-talet. Och jag kan inte annat än bli sentimental och fälla en tår. Jag saknar henne fortfarande och att han vill ge det till mig efter att ha sparat det i alla dessa år känns hedrande. Jag blev så himla glad. Och fastän det skulle behöva lite silverputs känner jag att jag vill bära det kvällen till ära.

Det kommer att vara ett gäng stolta och glada civilekonomer som ses ikväll. Och fastän jag verkligen önskar att jeans var ett alternativ kan jag inte annat än le.


Klar Civilekonom!

Idag tar vi examen (iallafall nästan) efter 4 år på univeristetet. En härlig tid. Underbar tid. Som jag kommer att sakna av hela mitt hjärta. Jag älskar att plugga. Och jag älskar studentlivet. Och jag älskar mina klasskompisar och alla vänner jag fått möjligheten att träffa och lära känna. Det kommer helt klart att bli tomt efter allt jag har gått igenom bakom universitetets dörrar. Men livet går vidare och nya spännande steg framåt ska tas.

Nu ska jag röja i lägenheten. Sedan leta fram en klänning och hälla upp i glaset. Skål för mig och alla andra civilekonomer! Fy tusan vad bra vi är! Och speciellt skål till Mallan efter denna termin av uppsatsskrivande. I både med- och motgångar har vi lyckats, och även blivit mycket goda vänner. Jag kommer att sakna dig, men jag hoppas att resan inte är slut här utan att vi fortsätter den tillsammans även i södra Sverige!

Skål skål.


Vårruset i bilder.

Iksu började med en uppvärmning för hela tjejskaran.



Peter pratade med en och annan löpare både före och efter målgång.



Startskottet går. Och jag blir praktiskt taget översprungen av alla ivriga tjejer. Nästa gång ska jag ställa mig längre bak, för det är betydligt roligare att få springa om någon än att bli omsprungen.



Här kommer Anna och Maja in mot målgång. Heja mitt lag!



Och här ser man mig i röd jacka, några minuter efter mina lagkamrater. Härlig känsla att få gå i mål.



Jag kommer absolut att springa nästa år igen. Kul grej!


RSS 2.0