Nördfest



Kim-Lina

Idag har vi lekt, massor med lekar. Mitt lag var bäst, vann alla utom en gren. Grillade korv, drack bål, spelade öl-pingis och hoppasde i takt till high shool-musik.
Jag blev påminnd om mitt nya smeknamn också, Kim-Lina, haha, som vår lärare kallade mig när han inte kom ihåg vad jag hette. Vad är man för typ om det är det första namnet som ploppar upp i huvudet på en? Haha.

Lite frös vi också, det blåste lite småkyligt, så efter att ha trånat efter varm choklad med minttu som dom drack i snödrivan en bit bort, skrek mina fingrar efter värme. Det är tur att vi bor så nära till allting så det var ju alldeles nära hem.

En varm dusch senare sitter jag här med kaffe och baileys, spänd av förväntan. Hoppas jag får med mig kameran. 

Alldeles snurrig

Jag och A satte oss på skolan idag för att göra klart inlämningsuppgift 1. Dessvärre började min värld snurra, mer och mer, jag kunde inte ens vrida på huvudet utan att världen åkte karusell. Så jag fick överge A för att åka hem och lägga mig på soffan. 2 liter vatten och en MER senare känns det bättre. Tur att vi nästan var klara med uppgiften när jag var tvungen att ge upp.

Dessvärre blir det ingen bio ikväll. Man blir ju som skärrad när det blir sådär och innan man förstått varför. Min kära migrän har nämligen gjort sig till känna åxå så det blir massor med vila ikväll, och troligtvis en tidig kväll dessutom. En rekordstor portion tacos och en hel chipspåse senare ligger jag nu på soffan igen och väntar på Let´s dance och förhoppningsvis lite sällskap. Jag vill ju vara pigg och kry imorrn då vi ska leka i snön.

Provade förresten mina "tänkta"nörd-kläder inför imorrn kväll nyss, och jag ser ut som en hipphoppare, haha. Jag kanske måste ändra min titel till att komma från nån dans-film eller nått, hehe. Och ful-brillor på det. Mja. Hur som helst, snygg eller nörd, hipphoppare eller bara Frida, så ska vi ha grymt kul.


Prinsessbröllopsfrågan på nyheterna

Jag känner mig lite smått överkörd efter afro-passet idag. Det är visserligen bara 45 minuter långt, men otroligt vad man hinner svettas mycket på så kort tid. Det var som länge sen man fick va sådär ful, haha. Jobbigt och kul. Och efter kraftansträngningen att åka på Maxi har jag nu dött i soffan tillsammans med godisskålen som, på något underligt vänster, plötsligt blivit proppfull men härliga favoriter.

Sitter och ser lite på nyheterna såhär i bakgrunden och den hetaste diskussionen just nu verkar ju vara hur Prinsessans kommande bröllop ska finansieras. Ska det finansieras av svenska folket eller betalas ur kungafamiljens privata sparande? Hon sa ju ja, ja, ja om ni missade det.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om de där mer än att det kanske är lite för länge kvar tills det är dags för att bråkas om nu. Men grattist till dom där turturduvorna får vi väl ändå säga. Dom har ju varit på löpsidorna under många år så det är kul att det äntligen hände nått.

Fredag imorrn, redan! Helt sjukt vad veckan gick fort. Fast jag klagar inte för helgen är efterlängtad och jag blir bara mer och mer peppad inför lördagens överraskningar.

Små kliv mot sol.

Mattorkan botades med en grillad kyckling, mycket gott. Sedan blev det fika på stan med S och ett impulsköp av biobiljetter till premiären av "Män som hatar kvinnor" på fredag. Jag har ju inte läst boken, men alla säger ju att boken, eller böckerna, är superbra, så vi får se på fredag helt enkelt. Jag längtar.

Jag har ju som märkt att det är fler än jag som är i behov av att ha någonting att längta till annat än sommar och sol och leva livet. Sommaren är alldeles för långt borta för att jag ska hitta vardagsork att ta mig dit. Det känns som en livstid bort och jag behöver uppleva många många guldstunder innan dess om den här våren ska komma innan jag blir gråhårig. Så därför ska jag satsa på att, istället för en stor "längtan", sikta på många små milstolpar att längta till. Nu fick jag en biopremiär på fredag, och så sittningen på lördag såklart. 


Ibland är det bättre med små steg framåt där sikten är klar, än ett stort kliv på känn som kan sluta med ett nedslag i diket! Ibland.

Utmattad av alla krumelurer.

Oj vad stressigt det blev. Tanken var ju att jag skulle hinna hem, stoppa nått i magen och byta om för att hinna iväg på step nu efter skolan, men se där fick jag ett slag i magen, haha. Klockan blev visst lite för mycket innan jag hann hem, så inget skuttande på brädan för mig alltså. Tråkigt, fast å andra sidan är hjärnan redan så utmattad av alla krumelurer och uträkningar från dagens lektion så kompinationer av steg och hopp och tjo skulle nog inte få plats.

Nu blir det en sväng till ica för att panta lite burkar å slänga lite skräp. Vi rensade ju lite i förrådet igår och det fanns mer skrot än jag kunnat tro. Man kanske borde rensa med jämna mellanrum, så slänger man lite i taget och så hinner man inte känna att saker försvinner.
Lite matförslag skulle också behövas. Matlagningstorka, eller snarare öken, råder här. Hur botar man en öken?

Årets fet-dag

Jag är ju inte så förtjust i semlor, och eftersom jag redan ätit min årliga semla undrar jag nu om jag kanske får tillåtelse att unna mig något annat gott? Fettisdag är kanske inte bara en dag att unna sig en semla, utan en allmän unna-dag, en fet-dag helt enkelt, med betoning på FET, haha. Någonting gott ska jag nog ge mig själv, men semlorna får ni behålla för er själva!

Idag har jag och A ilat runt på stan och förutom alla ärenden vi uträttat så var vi på jakt efter nörd-brillor till sittningen på lördag. Vi ska ju vara nördar, så dom där stora nördbrillorna med tjock ram ville vi ha. Jag fick med mig ett par solbrillor med aprikos-rosa ram hem. Och stora är dom, nästan för stora, haha. Och så hängslen. Så vi får se hur outfiten utvecklar sig tills på lördag, men kul kommer vi säkerligen ha.

Jag har precis läst något avsnitt ur statistikboken, ja tyvärr forstsätter vi med japanskan i några veckor till, och jag är lika blank i skallen nu som innan jag började. Nu ska jag unna mig en varm kopp kaffe och sedan köra igång musiken på hög volym så jag är peppad till tusen inför stepmuskelpasset klockan 17. Det var evigheter sen jag var på ett sådant nu. Kulkul.

Inget vatten

Vi blev utan vatten imorse, och det verkar som om hela liljansberget och andra delar av Umeå också drabbats. Jag är bara glad att jag hann få ur schampot ur håret imorse innan det dog av helt.
Jag undrar vad det beror på? Det känns som om det borde vara en olycka eller något, annars har man väl rätt till att bli lite förvarnad när det gäller sånt här. Snopet var det iallafall när vattenstrålen bara dog.

Hahahaaaaha

Vad är en groda utan ben?


Hopplös!!!
Hahahaah haha.


Och vet ni varför en hjort inte kan ångra sig?



Hehe. För att gjort är gjort! :D


Den gick bra, tentan alltså.

Vilken action det just var här utanför på parkeringen. Bilar överallt, lastbil som inte kom fram och dessutom två bilar som med huvarna öppna, mitt i all denna rörelse försökte motorkoppla bilen som inte startade. Och så vänder jag bort huvudet i fem minuter så är alla borta.
Jaha. Intresseklubben antecknar!

Den gick bra, tentan alltså. Nu är den över. Jag brukar va bra på känna om jag blir godkänd eller inte. Efter förra tentan var jag orolig, med all rätt. Nu känner jag lugnet, det gick bra! Nu ska jag bara njuta av en lång pluggfri helg, visserligen på jobbet, men ändå pluggfri.
Jag känner mig som lättad på nått sätt, som om jag varit i en annan värld och nu plötsligt är jag tillbaka i verkligheten. Jag känner att humöret lättas upp och jag är otroligt sugen på att göra någoting kul?!, någonting annat?!, eller ja, jag vet inte riktigt om jag vet vad jag vill, men åtminstonde någonting annat än att sätta mig i soffan och vänta på att något roligt tv-program ska börja. Vi får se vad jag kan lura med J på när han kommer hem från Iksu, haha.

sannolikheten att slå två eller fler 6:or

Vi spelar yatzy, och jag räknade just ut sannolikheten att jag skulle få två eller fler 6:or.
77,6 % sannolikhet blev det. Jag är skadad. Men det betyder att jag gjorde ett smart drag, rent spelmässigt alltså! :)

Imorgon är det över.

Underbar skotertur

Det blev ju kanske det ultimata, mest perfekta, vädret för en skoterturidag. Så vi kokade choklad, bredde några mackor och begav oss ut.
Och vilken dramatik vi var med om. Det började med att vi knappt fick av skotern från tomten då all denna nya lössnö gjorde att skotern inte fick fäste. Men snälla grannar hjälpte till. Sedan hann vi åka kanske 50 meter då vi stötte på ett par som köpte skoter igår och nu kört fast i nysnön på sin premiärtur. 3  minuter senare kommer en skoter mot oss och voltar när han och sonen ska försöka köra över en plogkant. Och med volt menar jag volt!Lyckligtvis kom ingen till skada, J hjälpte först till att vända på skotern som låg upp och ner efter volten och hjälpte sedan paret på premiärturen att köra skotern på säker mark.

Sedan kom J´s kompis B och mötte upp oss, och det första han gör är att gräva ner halva skotern i diket. Haha. Det blev en hel del grävning och skottning, men tillslut fick några härliga timmar åkning i solskenet.

Det känns otroligt skönt att få ha varit ute en hel dag. Kroppen är helt slut och jag vet åtminsonde två som kommer att sova gott inatt.

Men än är dagen inte över. Nu är vi nyduschade och sitter här med ett glas vin och väntar på bussen. Det är middag på Invito som står på schemat innan vi får göra kväll.


Facit my ass.

Det är inte konstigt att man bryter ihop när uppgifter och facit varierar från bok till bok. Här har jag gått och deppat och varit förbannad för att ingenting blir rätt, jag räknar samma tal om och om igen men inget funkar, och så visar det sig att mitt facit visar ett annat svar jämfört med Ms facit. Så enligt hennes facit har jag alltså haft rätt. Haha, ja, vad säger man som? Hur lätt är det att plugga till en tenta med dessa förutsättningar?

Och inte nog med det. Jag tänkte att det är väl lika bra att vi jämför facit på nästa uppgift med så att jag vet om jag räknat rätt när jag kommer dit. Jo då stämde facit, men då hade vi fått olika siffror i uppgiften istället. Suck. Vad är det här för skämt liksom?!

Jag lägger ner, jag behöver ha helg. Imorgon ska jag verkligen ha helg. Helledigt liksom. Jag har varit och lånat världens varmaste jacka, hjälm, tåliga och varma skor, så nu är jag verkligen rustad för en utedag med skotern. Det känns som år och dagar sedan man tillbringade en hel dag utomhus, så det ska bli skönt.

Popcorn och Ben and Jerry (hur det nu stavas) glass ikväll. :)

Sol och nya krafter.

Jag skulle ju vara duktig och plugga efter skolan idag, men det blir bara fel och fel och fel för mig hela tiden så jag gick hem. Och det här underbara vädret skriker "kom ut Frida" så jag måste bara ut nu!
En vän i solskenet hade varit trevligt, men idag verkar det som om jag får roa mig själv helt enkelt. Skratta för mig själv, kisa mot solen och njuta av lite frisk luft.
Jag hoppas att det ger mig lite nya krafter, jag kan behöva lite nya krafter.

Årets första semla.

Inlämningsarbete 3 blev klart idag, utskrivet och nerpackat i väskan. Sista redovisningen imorgon innan vi sedan sjunker in i tentabubblan och en hel veckas tentaplugg. Hoppas verkligen att den veckan räcker för att allt det här ska sjunka in och fastna i min söta lilla hjärna.
Annars har dagen bestått av många skratt, roliga krumelurer och en hungerstrejkande dator, haha. Härligt.

Och så fick vi ju äta årets första semla ikväll. Första och enda om du frågar mig, men en om året tycker jag räcker gott och väl. Jag gav min grädde till kisse, skedade ur mandelmassan och åt upp bullen. That´s my way.

Nu är det inte långt kvar till sängdags känns det som. Lite välbehövlig sömn efter en omänskligt tidig morgon kan jag tycka.
Vi ses i drömmen.

Trotsade kylan för lite sol.

Man är som instängd i sin egen lilla plugg-bubbla har jag märkt. Allt kretsar som runt det så man glömmer som bort de där livet utanför.
Jag kom precis hem från iksu då jag och S trotsade kylan och promenerade iväg för lite solning. Kändes nästan som om man låg på en solig strand i thailand, haha. Nämen skämt åt sidan, det var ett skönt avbrott från plugg-bubblan och kul att få prata lite skit och ta igen lite förlorad tid. Vi ses ju alldeles för sällan!

För övrig vill jag bara säga att allt de här alla-hjärtans-dag tramset känns lite överskattat. Visst kan det vara mysigt att ha en speciell dag som är tillängad nära och kära för att påminna om att vi tycker om varandra, men kan man inte göra det vilken dag som helst? Nu är det som att alla blir så upptagna bara för att det är alla hjärtans dag. Dom som är singlar känner sig ensamma och dom som är i förhållande är tvingade att vara med sin partner och gulla. Dagen blir som så full av prestationskrav, att man måste ha så trevligt och vara så söta. Haha, jag får dagen att låta som en hemsk dag, men jag tycker att det är lite tramsigt ändå.
Men det är som det är, dagen finns och ska upplevas även i år, och jag hoppas verkligen att minusgraderna blir färre så att jag förhoppningsvis får åka lite skoter! Det är något som jag verkligen hoppas jag får göra på alla hjärtans dag!

Nu är det kvällsfika som gäller. Jag orkar inte läsa, thailand tog alla mina krafter. Lite brunare, lite tröttare ska jag slå mig till ro i soffan. Väckarklockan ringer ju sådär oförskämt tidigt imorrn.

Biljett till sittningen-check.

Marias pass är så sjukt jobbigt, men så skönt det är såhär efteråt när man sitter i soffan och kroppen är helt slut. Man mår som så himla bra. En kopp thé, ett gäng med nötter, frukt och keso kommer sätta pricken över i:et.

Idag släpptes biljetterna till Återsparkssittningen som ska vara den 28 februari. Jag kollade upp att jag var ledig den helgen så biljetter dit skulle vi bara ha! Vi sprang iväng en kvart innan lektionen slutade för att vara säkra på att få biljett, haha, fånigt såhär i efterhand då kön bara bestod av typ 10 personer. Men nu har vi biljetter och det kommer bli skitkul. High school-tema med inspiration från collage-filmer som "She´s all that", "American Pie" och "Tio orsaker att hata dig" kan nog leda till en och annan stilig outfit.
Jag ska göra allt för att försöka hålla hårt i kameran och peppar för fullt.

Annars kämpar jag fortfarande med den där japanskan ni vet, statistik hit och sannolikhet dit. Det är enormt rörigt i hjärnan nu och den där externa hårddisken som jag skulle kunna koppla till hjärnan hade verkligen varit välbehövlig nu. Drömma går ju, sålänge kämpar jag med att få plats med så många krumelurer jag kan i det lilla lediga minne jag har kvar.

Och just ja, icke att förglömma. Grattis till lillebror som fyllde 20 igår! Hoppas du hade en bra födelsedag och vet att jag tänker på dig.

Bolt- the superdog

Världens bästa uppiggare efter en sån här tråkig helg är helt klart Bolt. Riktigt härlig film alltså. Den måste ni se, vilket charmtroll, haha.
Jag kan helt klart inleda min nya vecka på topp efter den här, med nya krafter och ny energi. :)

Osocial helg i helgen.

Det visade sig bli en helg totalt isolerad från glada vänners lag. Jag hade önskat lite mysigt skvaller och ett och annat skratt, men ibland kanske man bara får acceptera att man måste vara själv emellanåt.
Ett glas vin, lite ost och kex och massor med frukt ska nog hjälpa till att skapa en mysig lördagkväll. Och jag måste nog zappa förbi melodifestivalen en sväng också, bara för att...

Melodifestivalen redan?

Ja, det är sant. Tydligen så börjar melodifestivalen ikväll. Det hade jag helt missat, det känns som om det inte alls var länge sen det var.
Jag kom över en bilaga i tidningen som bara handlade om melodifestivalen på lunchrasten och två saker slår mig; att skribenterna fortfarande lyckas gräva fram så mycket skvaller om melodifestivalen trots att det bara blir fjasko år efter år? och varför ska dom krångla till reglerna hela tiden? Jag förstår ju att det är lönsamt för svt när vi tittare tvingas rösta mer och mer, men blir tävlingen verkligen rättvis för artisterna med alla dom där nya reglerna? Jag hann inte bli så väldigt insatt på mina fem minuters läsning så jag ska inte såga dom än, men nog kändes det som onödigt mycket krångel för att kora en vinnare. Flest röster, that´s it! Men de räckte tydligen inte.

Den här arbetsdagen är en av mina längre, tiden sniglar fram. Jag vet inte om det beror på att jag egentligen känner att jag borde ha pluggat, eller om tiden helt enkelt inte går framåt idag, men någonting är det som inte är som vanligt.


Mojje är frisk.

Jag måste bara citera Mojje efter sitt uttalande om hans hjärtinfarkt eller vad det nu var han fick; "det är ju ingen förkylning som man bara botar med nässprej"..."men jag mår oförskämt bra"...

Skönt att höra att han är tillbaka.

Let´s dance har ju haft en del tragiska incidenter den här säsonger. Hälsokontroll kanske vore en bra idé om man ska gå från sitt vanliga liv till att dansa dygnet runt i x antal veckor?

Sköna fredagkväll

Det är jobbhelg i helgen, så fredag kändes inte riktigt som fredag imorse när jag vaknade. Men efter en heldag på skolan kom jag hem strax efter 16. Vi lagade tacos, drack kaffe och åt lite choklad, spelade lite yatzy, för att sedan packa badväskan och bege oss till iksu.

Simmning, bubbel och bastu blev det, och nu sitter vi ihopkrupna framför tv´n och ska kika på Let´s Dance. Underbart vilken skön fredag det blev. Jag behövde nog precis just det här, något annat att tänka på än statistiska tabeller och jobbjobbjobb.

Nu ska jag hugga in på godisskålen, dricka mitt thé och heja på Magnus Samuelsson och Morgan Alling. Magnus ska visst skaka på höfterna ikväll. Jag är lite nyfiken på hur den höftrullningen kommer se ut med den där karl´ns kroppsbyggnad, haha.
En annan liten tanke... Är hon inte oftast som alltid klädd i fula klänningar`? Hon Jessika, programledaren! Idag har hon ju visst hittat ett indian-pannband i nått skrymsle någonstans. Hur tänkte hon?

uppförsbacke

Jag hade verkligen velat skutta runt på ett roligt pass på iksu ikväll, men varken lusten, hjärnan eller kroppen var på den nivån.
Jag slängs från ena stunden då jag säger åt mig själv att "jag behöver inte förstå allt nu, det löser sig" till andra stunder då allt känns hopplöst och omöjligt. Oftast känns det hopplöst. Svårt. För mycket att hålla reda på. Vad är vad?
Det värsta är nog att jag märker hur humöret och hopplösheten och frustrationerna går ut över alla runt omkring mig. Det är inte meningen, men det är svårt att koppla bort från en sekund till en annan, och det är jobbigt att inte räcka till.

Men jag försöker hitta min positivism, och som mamma sa, "du har ju klarat dig hittills" så varför ska jag inte klara mig den här gången också?
Jag önskar bara att jag var bättre på japanska, haha.


Men även i mörka stunder finns små ljus. Min nya mobil fungerar hur bra som helst, imogron är det fredag och det finns choklad i kylen.


Ny mobil.

Som jag sa, min mobil "dog" i lördags, och eftersom jag och Siemens inte kom så bra överrens blev det snabba ryck. Så nu sitter jag här med min nya pärla i handen. Lovley. Man blir som handikappad utan mobil, den har som så många funktioner i mitt liv, klocka, alarm, kalender, för att ringa... ja nivet. Man blir ju som lätt beroende av den där saken, och när den är borta är det som att den behövs som mest. Trots avsaknaden av den gammla pärlan hoppas jag att jag och min "nya" snart ska bli riktigt tajta.

Annars är det bara statistik som snurrar i huvudet och efter dagens räknelektion känner jag bara panik över att jag inte hinner det jag skulle vilja hinna. Läsa och räkna, när ska jag hinna det? När all annan tid går åt till massa inlämningsuppgifter och dataövningar och snurriga föreläsningar? Och så ska jag jobba i helgen också på allt detta? Tiden finns som inte till att ha ett liv! Psykiskt påfrestande iallafall.

Snart ska jag iallafall få en paus då jag och S ska promenera till iksu och sola våra likbleka ansikten. Då kanske jag åtminstonde får känna mig lite piggare. Sen blir det nog tillbaka till Japanskan igen (statistiska formler även kallat).

Inget kalas utan "krasch"

Det är mindre roligt att vakna upp till flera tiotal ölflaskor på borden och massor med chips och kladd på golvet såhär dagen efter. Men oj vad kul vi hade!
Jag är så glad för att jag har så härliga människor runt omkring mig, jag är glad för att ni kom och att ni gjorde kvällen till en höjdarkväll. För det var en bra kväll, med några få undantag som en förstörd mobil och massor med borttappade saker. Hur kan saker bara försvinna sådär?!
Men inget kalas utan "krasch" eller vad man brukar säga, det ska ju alltid hända något sånna här gånger.

Den förstörda mobilen var ju såklart min så halva dagen har jag försökt att brottas med J´s gamla siemens. Vi är inte riktigt överrens ännu, han har skrämt livet ur mig några gånger och totalvägrar att göra som jag vill, men jag är inte den som ger mig i första taget.

Nu blir det nog inte många mer knop den här helgen. Jag har mått oförskämt bra med tanke på hur snurrig världen var igår, men nu börjar sömnbristen bita tag i mig. Nu ska vi äta polly som vi aldrig ätit polly förr och tackar för att soffan är gudomligt skön och mjukisbyxorna på.

Imorgon är en annan dag.

RSS 2.0