Bara helt slut?

Jag åkte hem idag med huvudvärk, somnade ganska snabbt på soffan, och nu känns de nästan som att jag har feber? Bara helt slut eller påväg att bli sjuk? Jag hoppas såklart på de första alternativet. 

Nu ska ja samla ihop mig för middag med familjen. Ska bli mysigt, och dessutom god mat. Vad gäller resten avhelgen  röstar jag för att vi bara myser oss igenom den. Jag måste uppenbarligen ta de lugnt ett tag, och på måndag väntar nästa besök hos mvc och de vill jag ju ogärna missa pga baciller. 

Födelsedag

Känns jätte konstigt. När blev jag 29 år liksom??? Väldigt nära 30 år och det känns så extremt gammalt, vuxet. 

Älsklingen sjöng för mig imorse och jag blev lika glad som när jag var liten och mamma och pappa kom med tårta på säng. För några minuter var det en speciell dag, min dag, sen var det bara att pallra sig upp och åka till jobbet. 

Jag längtar till imorgon då de är fredag, äntligen helg!!! och jag har fått med mig hela familjen på middag på stan, mysigt!

Oroandet

Från och med igår har jag inte alls mått bra. Det är en obehaglig känsla i magen som jag inte riktigt kan beskriva, något som är nytt och främmande och som jag inte upplevt tidigare. Som inte riktigt smärta och värk, fast ändå en typ av ont, som att det spänner och drar, fast ändå inte, och något får mig att må illa på nått sätt, hängig och trött dessutom. Värre när jag sitter och magen kläms ihop minsta lilla än när jag står och går, men som aldrig riktigt är helt bra.
Hur som helst en dålig känsla som jag inte kan förklara och som suger energi och gör mig orolig.

Detta oroandet alltså!! Ständigt och jämt! Inte för mig själv, jag klarar mig! Mest för mini som ligger någonstans därinne. Jag önskar att jag kunde få tjuvkika in och se att allt var okej. Att alla kroppsdelar fortfarande fanns på plats och att lill-hjärtat slog hårt och starkt. Bara se att han va där och att han rörde på sig.

Jag känner en buff nu och då, men de timmeslånga tystnaderna gör mig tokig. Typ så tokig att jag tror att han tvärdött ibland. Mer oro!! Men så innan kvällen kommer en minibuff till och jag blir överlycklig för detta lilla livstecken. Kan du inte buffa typ en gång i timmen framöver så man vet?

Jag hoppas i alla fall att den här dåliga, jobbiga, illamående, känslan försvinner tills imorgon. Så vi kan va lugna och glada. Och så att jag får lite mer energi.

Skulle kunna överleva.

Snart är vi inne i vecka 24, och efter den veckan finns det en liten lite chans att bäbisen skulle kunna överleva utanför magen. Ganska häftigt. Men jag hoppas såklart att våran plutt har tänkt bakas färdigt först och stannar därinne till minst i mitten på maj. Men jag längtar redan ihjäl mig! Tiden går så himla långsamt när man väntar, och jag väntar varje varje varje dag.

I helgen fick jag en present av älsklingen som jag önskat mig, nämligen en bok om hur kroppen ska ta sig tillbaka till sitt vanliga jag efter denna galna 9-månaders resa. Jag har redan börjat läsa lite, förbereda mig mentalt typ. Även om plutten kommer va de bästa som hänt mig och att jag väldigt gärna är "mamma" är jag också väldigt mån om att hitta tillbaka till "mig". Jag vill vara både mamma och mig. Jag hoppas jag hittar en bra kombination mellan dom två. 

Sug?

Många frågar om det är något särskilt som jag är sugen på nu när jag är gravid. Men jag tror inte det, eller jag har ju mina kosnstiga perioder som jag alltid haft där jag äter typ en sak i några veckor sen slutar helt och börjar med något annat, men inget riktigt sådant begär som man bara inte kan motstå. Eller ja, lite större begär då kanske än vanligt, men inte bara efter en sak, dom byts som ut. Just nu har jag en period där jag alltid är sugen på antingen äpple (det ska vara Fujji ällpen och dom finns bara på coop så vi får dra några extra svängar förbi Ersboda mellan varven och då ska tilläggas att vi handlar på Maxi normalt sett), eller sportbröd med bara smör (jag kan äta flera stycken om dagen, både till fika lunch och på kvällen och just detta är jag typ sugen på exakt hela tiden just nu), och lakrits (av alla godissorter??).

Äntligen är det helg och mina åtta timmars fredagar känns verkligen som en evighet. Jag har inte haft något problem med att avstå alkohol fram tills nu, men sen efter nyår har jag verkligen toksaknat ett glas vin till fredagsmiddagen. Absolut inte att dricka mycket för att bli onykter, utan bara för att det skulle vara så sjukt gott. Så nu blir det att ta till lite mer viljestyrka sista halvan.

Tjockare och tjockare

53,2 % har passerat och imorse visade vågen 10 kg upp. Jag vet att jag inte ska bry mig så mycket om de, men ja kan inte riktigt släppa tanken på att det känns galet mycke och jag är bara precis halvvägs. Var ska detta sluta? 

Huvudsaken är ju att bäbisen mår bra såklart, och det tror vi att den gör, för igår tror jag att jag för första gången kände en rörelse där inne. Lite svårt att veta då man inte vet hur de ska kännas, men de skulle kunnat vara en liten buff. Och jag hoppas han kommer buffa mer och mer för då skulle jag iallafall veta att han levde där inne. Just nu är jag mest bara tjock och orolig och med hysteriskt onda höfter! Lite buffande skulle vara hur mysigt som helst, gärna så att även D kunde känna. Så kom igen nu plutten, buffa mera!!

En meter i omkrets

Mätardag idag, två cm tjockare än förra veckan och jäkla nära en meter i omkrets är vad jag har att stoltsera med nu.

Jag har en usel höftdag idag, fogarna protesterar, och jag kan knappt gå. Jag hoppas att de bara är idag, i övrigt har faktiskt höfterna varit bättre sen jul vilket varit skönt. Speciellt när allt annat är jämnjävligt. Så håller tummarna nu att de är bättre redan imorrn. 

Dagen i övrigt har dessutom varit tuff med mycket tidspress så att både kropp och knopp känns trötta är kanske inte så konstigt. 
Innan vi åkte hem från jobbet var vi också förbi mäklaren och hämtade lite info om en lägenhet vi tittat på så i helgen blir de att lusläsa, fråga om råd, väga för och nackdelar, för att sedan ta ett beslut på måndag. Mycket spännande. 

Söndagens stora fråga

Att äta eller inte äta på Max? De är den stora frågan. 

Vilket dilemma. Även att jag beter mig som en trotsig sexåring som inte vet va hon vill men ändå är uttråkad. Som både vill och inte vill hitta på nått. Vad är de med mig idag? Ja skäms och tycker faktiskt synd om D som fått en jättebäbis på halsen idag. Jag måste skärpa mig. 

Efter ca en timmes velande fram och tillbaka tog vi oss iallafall till gymmet. Jag är glad för det såhär efteråt, jag mår ju mycket bättre när vi väl tagit oss iväg. Synd att det ska va så svårt att få tummen ur bara. De är ungefär de enda vi gjort idag också. Eftersom jag nu ligger här på soffan och tycker att alla förslag är skit men ändå är rastlös. 

Snabbspolning tack.

Tillbaka på jobbet

Första veckan efter julledigheten gjord. Känns som att man haft en hel semester och varit ledig hur länge som helst, som att hjärnan inte riktigt kopplat på ännu. Jag hade mer än en diskussion med mer erfarna kollegor där hjärnan bara sa "nä ja fattar fortfarande inte". Enkla problem egentligen så lite pinsamt. Jag hoppas på en mer alert vecka nästa vecka. 

Skönt med helg ska det bli trots kort vecka då veckan inneburit lite privata tankebubblor också. De tar på krafterna att räkna, väga fördelar mot nackdelar, väga magkänsla mot vad hjärnan säger. Bl.a möte med bank, kvartssamtal, lönesamtal. Slutet gott på alla plan så nu slappnar vi äntligen av. 

Upp och ner

Och så kom en sämre dag. Vaknade med både huvudvärk och magont, och en ovilja att göra saker, efter några bättre dagar. Upp och ned verkligen. Och inte direkt mer uppmuntrande att verkligheten är tillbaka imorgon med jobb och tidig väckarklocka.

Men vi går i alla fall mot vår och ljusa tider, och hoppas att detta kanske underlättar lite. 

En dag i taget! 

Vi fick ju inte veta om de va en kille eller en tjej i bulan heller då plutten låg med en fot ivägen hela tiden. Jäkla unge. Så nu äre bara på att vänta på överraskningen i maj. 



Skratta mera

Imorse fick vi se bulan på rikt. Älsklingen fångade den på bild, nu är det helt tydligt någonting som växer i magen. 



Igår var vi bjudna till en vän för middag och sällskapsspel. Jättegott! Och jättekul! Vi fick verkligen skratta så vi kiknade mer än en gång. Jag var trött och risig påvägen dit men att skratta tillsammans med vänner kan göra underverk. Väldigt uppskattat. Mer sånt tycker jag!



Händelserik dag

Igår var en händelserik dag minst sagt. Började med att vi lagt intresseanmälan på en lägenhet för några dagar sedan och mäklarbyrån ringde upp. Sen fortsatte dagen i rask takt.

Efterlängtat ultraljud. Bäbisen mådde bra, häftigt att få se plutten igen, men jäkla unge hade en fot i stjärten så vi får gott vänta tills den kommer ut för att veta om de är en hon eller en han. (Jag tror fortfarande han, stora fötter såg vi).

Jag åkte iväg på jobb.

Vi åkte till banken och bokade ett möte, mest för att ta reda på våra möjligheter i framtiden.

Vi åkte iväg för att titta och provköra barnvagnar. Klämde och kände och fick experthjälp. Bra erbjudande fick vi, 3000kr rabatt och vi fick vagnen med oss hem, hips vips hade vi bränt många tusen lappar. Och jag längtar så tills jag får ut och köra. 

Sen var dagen slut och vi kraschlandade i soffan efter middag. Häftigt.

RSS 2.0