Sova med duntofflor?

Jag fröst så mycket inatt att jag inte kunde somna. Klockan 01.00 fick jag lov att kliva upp och ta på mig duntofflor och en fleeströja, för att sedan krypa tillbaka unde rmitt duntäcke. Ska de va såhär nu resten av hösten? Och hur blir det då till vintern? Jag kommer ju bokstavligen frysa ihjäl isåfall. Hua.

Jag har precis kommit hem från skolan och tänkte gå ut och ta lite luft, ventilera all räkning lite, men först ska jag leta upp långkalsongerna! Nu är det dags. Hösten är här på riktigt och jag hatar att frysa. Visst kom den ovanligt fort i år? Eller är det bara att sommaren gick alldeles för fort?


Kalles prickiga

Efter en något dålig plugginsats i helgen har jag nu sittit och nött tal på tal, formel på formel sen 9 imorse... ända tills hjärnan la av och blicken blev stirrig. Detta är bara början.

Kalles prickiga är provad och mer än godkänd. Supergod, och rätt skojig förpackning haha. Nu behöver hjärnan ventilera och vad passar bättre än en liten sväng på iksu. Ska bara samla ork till de först. Jag återkommer.

Muffinbak och tvmys.

Efter en välbehövlig paus med muffinbak, lite serier och idol känner jag att jag kanske orkar ta nya tag imorrn. Jag ska inte ge upp, jag bara önskar att jag gjorde framsteg. Imorrn får jag iallafall pluggsällskap, det brukar hjälpa. Det behövs någon att diskutera med och bolla frågor till.






Jag tänker. Och även när jag inte tänker finns det på näthinnan, längs bak,
alltid nära. Hur ska man veta? Kommer man någonsin veta? Jag trodde det..


Han behövs nu, för nu går de tungt.

Riktigt tungt... vad hände? Jag har inte pluggar effektivt idag alls. Bara varit trött. Sovit på soffan. Ätit mat. Jag har försökt, jag försöker fortfarande, men det händer ingenting. Varför försöker min hjärna inte absorbera mer av de jag läser, istället för att spotta ut de direkt? Jag har inte hur mycket tid som helst...


Effektiv söndag.

Vaknade upp imorse, inte de minsta bakis! superskönt! Och vad jag har hunnit med saker... först plugg i 2 timmar, sen på stan me mamma och pappa, handla mat och köpa en lampa. Lampan blev verkligen jättebra, nu slipper jag ha på kökslampan för att kunna sitta och plugga. Perfekt nu när jag går in i tentaplugget, den där tentabubblan ni vet. Jag är väl okontaktbar resten av veckan, så ni vet. Tack för hjälpen snälla ni!

Sedan har jag lagat matlådor, massor med matlådor. Skönt att slippa tänka på det i dessa pluggtider. Och så har jag även hunnit en sväng på iksu.
En dusch på det här så är man som ny...

Och ja, tack maja för igår (ni andra också såklart), mat och sällskap. Jättetrevligt, med finklänningar och allt. Nu är jag jättepeppad på sittningen på lördag. Längtar som tusan. Det kommer bli den bästa belöningen efter att tentan är gjord på fredag.

Nerver är som känslor. Och jag behöver en lampa!

Idol var lika roligt som alltid. Min favorit gick vidare så jag får väl fortsätta kolla ett tag till antar jag. Nu sitter jag här och läser vad jag tänkte säga på redovisningen imorrn. Det låter inte alls nå bra. Nä, inte alls bra. Usch, jag gillar inte att redovisa. Jag är inte nervös nu, men jag vet att just innan vi ska upp imorrn kommer det slå till som ett slag i magen, nervositeten klumpar ihop sig och tynger mina axlar, får mig att tappa ord, säga sånt jag inte tänkt säga, säga allt annat än de som står på papperet, till ingen nytta. För 10 minuter senare kommer det va över och sen är de glömt..

Det är konstigt de där med nerver... okontrollerbara på nått sätt... ungefär som känslor. Ibland, eller när jag tänker efter väldigt ofta, önskar man att man kunde få bestämma lite själv, så att kroppen gör som hjärnan vill...

Och jag är i desperat behov av den där lampan, ovanför min såkallade plugghörna. Mina ögon mår inte bra av att sitta i mörkret, och trots att den galet jobbiga lampan i köket är tänd räcker det inte. Ibland önskar jag att jag hade guldbyxor. Lampan är ett nödvändigt ont, men inget jag har lust att lägga 500 kronor på bara sådär.


Idol och Thé med grannbruden.

Kom nyss hem från Maxi. Jag handlar alltid mer än jag tänkt när jag är där. Idag fastnade jag för ett nytt thé, detox thé med massa örter som ska sätta fart på kroppen och vara utrensande. Jag ska bli frisk och pigg tydligen. Jag gilalr ju att testa sånt där naturtrams så det här ska bli spännande. Ska snart kila ner till grannen och mysa till idol.

Sen blir det hem och träna redovisning. Vi har suttit hela dagen och förberett opponering och just nu känns det som om vårt arbete ligger ganska bra till, jag måste bara greja mina minuter i rampljuset imorrn först.
Sen blev jag ju haffad av "Unga Aktiesparare" på skolan idag innan jag skulle gå hem. Dom stod där och reklamade och jag såg min chans att sno en penna och lite godis, haha, nä men skämt åt sido, jag blev lite nyfiken. Jag fick med mig massor med papper och tidningar och diverse informationsblad hem så nu ska jag läsa på.


Sittningsbiljett; check!

Ledig dag idag var ju skönt, även om den inte blev så ledig. Jag tog sovmorgon, slängde i mog frukost och sen var planen att jag skulle plugga. Jag hann inte alls komma någon vart med de förrens klockan blev 12 och jag och J promenerade iväg till skolan för att köpa sittningsbiljett. Äntligen. Den va dyr, månadens absolut sista ören försvann, så nu hoppas jag att det blir en kalasfest med supergod mat, gärna lite lyxig, haha. Jag längtar massor.

Sedan tvätt klockan 13. Och mellan tvättarna har jag läst PM arbeten för att förbereda opponering. Jag har svårt för sånt där, redovisa, opponera, risa och rosa, argumentera och försvara. Tur att vi är en grupp så vi kan hjälpas åt. Och när jag som mest behövde en paus var det som att himlen öppnade sig. J skulle på iksu så min promenad fick bli inomhus.

Nu har jag precis varit på ica och köpt mig en påse nötter och en chokladkaka för lösörena jag hade i min ficka (tur de kommer pengar snart). Så ikväll ska jag unna mig en myskväll.




Kanonkväll

Jag hade en toppenkväll igår. Uppvisning, dans och fint sällskap. Synd bara att allt går lite för fort när man har roligt. Jag var väl inte supertaggad på att åka till jobbet imorse, och än mindre när jag blir sen och sen får veta att vi är en mann kort. Jag tror jag stog som fastväxt på en och samma punkt i 4 lååååånga timmar. Nä, det gör vi inte om tack.

Skulle ha tvättat ikväll, och pluggat, och städat. Jag har sett på Jureka och Ensam mamma söker, käkat Ben & Jerry med benen i högläge. Ajabaja. Men jag har bestämt att jag ska ha en mycket skötsam och duktig vecka nu. Lägenheten ska blänka och jag ska plugga som en toka. Jag skriver de här så vet ni att jag lovat. Kanske är de lättare att hålla löftet då. Hoppas jag.


Epuben

Jag vill träffa S ikväll, jag hoppas hon kommer till corona för min plan är att lämna allt och röja med henne ikväll. Men först är det insparkskväll på Epuben, redan klockan 20. Tidigt tidigt. Jag har slängt i mig massor med tacos idag, och en halv coop-påse natchos. Samvetet säger neeeeej, magen jublar väl kanske inte heller, men det är så otroligt gott. Tacos för tredje gången den här veckan, och lika gott idag! Jag har höga förväntningar på den här uppdragskvällen nu, D har skrytit, så jag hoppas det blir skratt och såhej.

Vem vet hur kvällen slutar?! Just nu är jag inte alls jättepeppad, därav mina höga förväntningar. Vi ser väl imorrn!


Kaffekaffekaffe

This is whats makes me going right now. Tiden går långsamt, och jag vill ha kväll. Helst nu!

Inte min dag.

Jag vill också springa på stan idag, inte stå här och diska och vänta på jobbet ska börja iallafall.

Jag är så jäkla deppig idag. Vad är felet? Eller allt i mina ögon just nu, men egentligen?

Summa summarum...

Det blev inget vettigt gjort, utan bil till Ica för att köpa godis, kolla Idol, se animerade tecknade filmen Alien vs. Monsters. Visserligen en riktig barnfilm, men smårolig och B.O.B var sötast när han hittade sin gelly. Haha.
Nu ska jag ta min onda mage (lite mycke godis skulle ja tro) och mina sömniga ögon isäng. Ser fram emot en härlig fredag...

Heja är bra. Heja på alla.

Jag är trött och mätt. Jag känner mest för att strunta i allt vad sysslor heter, disk, skola, allt, och bara slänga mig i soffan och käka godis, helst choklad. Eller B&J hade åxå varit gott. Varför är klockan bara 17?

Hade ännu en irritationsstund på Gösta idag, men grupparbetet går åt rätt håll och på måndag är det inlämningsdags. Sen redovisning. Sen opponering. Men det kan jag ju va nervös för nästa vecka. Vi tog iallafall ledigt imorrn så jag funderar på att ta en hel dags paus från skolarbete, om mitt samvete tillåter. Jag har ju hela helgen med jobb att se fram emot så nått kanske borde göras. Hur som helst så är helgen nära och det gillar vi!

Hade förresten en tanke idag, om alla människor man träffar på dagarna. Jag känner lätt igen ansikten, men sen om jag pratat med personen i fråga eller om jag kan placera varifrån jag sett denne är inte min starka sida. Men jag ler åt den ene, hejar på den andre. Jag undrar hur många man hälsar på som man egentligen inte ens känner? Eller som inte känner igen mig? Jag tänkte på de här för att idag har jag lett och hejat och nickat åt ganska många som är sånna där "osäkra kort". Haha. Fast hellre ett hej för mycket va? Man blir ju glad av ett hej. Hellre ett hej för mycket till någon jag inte känner än att jag missar någon.

Sifferkaos i Fridas hjärna.

Jäkla siffror... Ena gången gör dom på ett sätt, och nästa gång på ett annat. Var är logiken? Jag trodde siffror var konkreta grejer, inget trams. Hur tror dom att jag ska fatta om dom inte är konsekventa? Och ena gången ska de va formel, andra gången är det genvägar och tabeller. Jag har så mycket att lära.
Less i huvudet, trött i kroppen. Tur att vi kom överrens om en liten sovmorgon imorrn, för det känns som att den kan behövas, min hjärna la precis av.

Jag hann iallafall få se nyaste avsnittet av Gossip Girl och One Three Hill ikväll och som jag väntat på att det ska dra igång igen. Nu känns det som höst på riktigt. Vardagen är tillbaka. Kvällsfika, thé och massor med serier om kvällarna. Nä, självklart inte varje kväll...

Det blir nog en lång dag imorgon, förhoppningsvis produktiv. Och så ser jag fram emot en tacokväll som belöning på dagens slit! Härligt.

Försovning deluxe.

Det visade sig att jag hade ställt klockan en timma för sent. Vi träffas alltid 10 minuter innan vi börjar för att gå till skolan och imorse fick jag ett sms klockan 07.55 när J undrade om vi verkligen började 8. Ja, tyvärr. Det var den snabbaste morgonen någonsin. 5 minuter, upp, på med kläder, packa väskan, kuta ut. Tur vi har en akademisk kvart.
Sen att lektionen var helt värdelös och att vi promenerade hem igen en timme senare kändes ju kanske ännu mer ovärt.

Kom hem, läste klart kapitel 18, tog en powernap.
Nu har jag precis tryckt i mig äggmackor, kort datum så jag tänkte jag lika gärna kunde unna mig dom där sista äggen. Jag är så grymt uttråkad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Sitter mest och väntar på att få kuta iväg till iksu på nått roligt pass. Jag börjar ju faktiskt kunna stå rakt nu efter träningsvärken från afropasset i lördags.

Läser och läser.

Jag läser och läser men jag kommer som ingen vart alls. Kanske lite för trött, kanske lite för lite vilja...
Jag käkar lite choklad mellan sidorna och hoppas att jag ska orka hålla modet uppe igenom hela kapitlet. Jag antar att jag måste acceptera det faktum att livet handlar om att ge och ta, ingenting är ju gratis. Igår fick jag världens roligaste kväll, idag betalar jag tillbaka genom möda och slit.

Dom ringde från jobbet idag också, så nu blir det jobb dom kommande 5 helgerna. Jag tog på mig det, bara sådär. Vi får väl se hur mycket jag ångrar mig sen, en ledig helg kan vara så mycket värt, men sen har vi ju det faktum att pengar är pengar och tyvärr livsnödvändigt..


Till stängning.

Det är inte ofta jag stannar på krogen till absolut stängning, men ikväll har jag verkligen dansat häcken av mig och det var så grymt skoj. Jag som tvekade innan jag for är så glad att jag taggade till. Jag har haft en toppenkväll. Och släkten är värst ;)

Tacka vet jag ostmackorna nu! Gud var jag äter mycket efter en utekväll.. är det bara jag eller finns de fler som vräker i sig? som inte nöjer sig med två eller tre mackor utan bara fortsätter utan botten?
En sån här kväl kräver nedvarvning... Jag gör det med musik, Imprint - dubeldrive. Min nya favorit, eller vad man nu ska kalla det.




(youtube krånglar så ni får tyvärr leta fram den själva) 

Jag kan också.

Man får verkligen igen självsäkerheten när man kollar på denna bild. Så skön. Jag kan också.




Tro på er själva. Och varje gång jag tvivlar på mig själv ska jag kolla på den här killen. Kolla honom i ögonen, se hans knutna näve. Jag kan också. Jag är bra, och jag vet om det. Och nu är det en grym kväll som väntar.

Tiden går.

Idag har vi suttit och pratar och gamla och nya tider, rotat igenom bilder och minnen. Nu fick jag lite sofiaabstinens. Vi konstaterade att vi känt varandra i en evighet. Tiden går fort. Men tid är inte alltid så dåligt. Lite snyggare, lite bättre, sjukt mycket roligare. Galet vad mycket man har förändrats... Hoppas du vet att jag tycker om dig.

För ja 7-8 år sedan...



Och så dagens pinglor...



 



Hittade inte världens bästa bilder, men man ser ju att man inte är samma iallafall. Vuxit har vi, till de bättre.

Min fredag.

Jag och Gösta (nyvarande lärare) kommer verkligen inte överrens. Han vet inte om det, men så är det. Vi pratar olika språk. Jag försöker på svenska men det verkar gå tungt. Han förstår helt enkelt inte. Han pratar gärna och mycket, men ibland borde han tänka lite mer innan alla ord når dagsljuset. Han är säkert jättesmart, och jag tvivlar inte på hans kunskap, absolut inte, jag bara önskar att kommunikationen var bättre.

Äntligen blev det iallafall helg, och jag är glad att vi beslutade att sluta tidigt för med alla långa dagar och allt PM tänkande står min lägenhet här hemma och förfaller. Så nu när jag har fått i mig lite ny energi ska jag leka med mitt underbara diskberg... "skit"kul...

Och jag borde väl egentligen läsa... men... Nä. Jag ser fram emot kvällen med middag och trevligt sällskap på Allstar istället.

Nu taggar vi helg...


Fondspara? Jag borde kanske.

Sverige vann, men inte med mycket marginal alltså. Hur hade dom tänkt styra upp de här egentligen?

Och sen idol! Alltså det är ju så man sitter hemma i soffan och skäms då vissa öppnar käften! Sedan blir dom flyförbannade då jurryn säger att dom inte gått vidare. Antingen har dom alldeles för snälla föräldrar eller så vägrar dom helt enkelt höra omgivningens sanna gensvar på det dom tror kallas musik. Skrattat har jag iallafall gjort med popcornskålen i högsta hugg. Underhållning.

Ännu en lång skoldag idag.. vi träffades 9 i morse för att fortsätta grupparbetet. Klockan 13 la min hjärna av och arbetet kom inte framåt så jag behövde paus. Lektionen började inte förrän 15 så jag gick hem en sväng, käkade lunch och surfade. Jag insåg att jag som ekonom borde ha ett större engagemang när det kommer till aktier och fonder. Alla jag pratat med sparar i fonder, köper och säljer aktier och har verkligen intresset att läsa och hålla koll. Jag inser att jag verkligen borde ta tag i saken och fondspara. Om jag ändå inte ska röra pengarna är det ju bättre dom ligger i en fond och gror än på kontot som ändå bara står still.

Jag surfade runt bland fondkonton, diagram och räntekurser. Jag har ju varit totalt oengagerad, vad vet jag? vad är bra och inte? Vad ska man tro på? Var ska man läsa? Vilka siffror är det som spelar roll? En riktig djungel är vad det är. Jag är en dålig ekonom!

Grupparbeten sucks.

Man funkar inte lika bra med alla. Vi har olika sätt att arbeta. Vi har olika sätt att tänka. Vi tar olika mycket plats. Och som S såfint uttryckte sig finns det större och mindre energitjuvar. Grupparbeten må va lärorikt, men ack vad less man blir. Och inte nog med att vi suttit på skolan sen 8 imorse... nu ska jag forstätta detta slaveri till läsning hemma. Hur ska jag hinna? Orka? Min hjärna behöver vila, paus, ett stort break, time out, rött kort, en kortslutning, vad som helst som innebär att jag får rensa hjärnan. Och vila rumpan, för att sitta på en olidlig träningsvärk i 8 timmar är inte skönt.

Snart är anteckningarna renskrivna och vad skulle inte sitta bättre än ett varv i skogen, lite frisk luft, lite ny energi... innan jag måste ge mig in på årsrapporten igen... Jag hoppas att det blir bra det här när det väl är klart. Det behövs till nästa moment då PMskrivandet är 30 % av betygsunderlaget. Man vill gärna ha en fungerande grupp sånna gånger.

Jag börjar verkligen längta till den där helgen nu. 3 dagar kvar. Helt ledig är jag, inget arbete, inget plugg. Det enda jag ska göra är att roa mig.

 

Ny vecka.

Jahapp, ny vecka alltså. Uppe med tuppen, 07.00. Alldeles för tidigt om du frågar mig, jag är ju inte människa sådär tidigt på morgonen. Så räknelektion med en sovande hjärna var ju inte min höjdpunkt den här dagen direkt. Kickstartade med en kaffe, det brukar funka...

Efter lektionen var det dags för grupparbetets början och fastän jag känner att jag kanske är på en betydligt lägre nivå än andra så är jag glad att någon i gruppen faktiskt styr upp. Vi delade upp arbetet så nu har jag suttit hemma och klurat och försökt skriva nått vettigt. Jag är inte jättenöjd med min prestation men vi har en "ord-petare" (som hon själv kallade sig) i gruppen och jag hoppas hon hjälper mig att styra upp de där sen. Lite fakta på papperet har jag iallafall åstadkommit.

Och det verkar som om det blir ett premiärpass på iksu i eftermiddag, A var sugen på stepmuskel och jag är ju inte den som tackar nej till det. Äntligen kanske man får lite ordning och reda på livet igen. Rutiner är bra, sånna ska jag skaffa mig i höst.

Popcornkrig.

Dagen kan summeras med jobb. Ja. Bara jobb. Kom hem, skittrött, energilös, lite deppig. Sen bjöd jag in mig på världens godaste middag hos J. Ett glas vin övergick i massa prat, sen i whiskey och cola. Nu vinner jag popcornkriget med 10-1. Jag visste att jag var bäst hela tiden.

Ett gott skratt förlänger livet.

Jag bjuder på ett skratt i detta regnrusk. Man mår så mycket bättre av att skratta.



Jag återkommer.

Jag vet, nu var de ett tag sen. Men det ända jag gör är äta, läsa och sova. Och som grädden på moset ska jag dessutom jobba i helgen. Som om jag känner att jag har tid med det? Inte riktigt, men jag behöver pengar och pengar kräver arbete, alltså ska jag gladeligen arbeta idag. Och hoppas jag inte bli sjuk, det har jag verkligen inte tid med, inte nu, inte sen.

Jag återkommer.

Stressad. Hejdå liv?

Hallå, vad göra alla? Pluggar som tokar? Tydligen. Jag tyckte att jag var duktig, läste som aldrig förr igår och så kommer jag till skolan och har bara läst en bråkdel av vad mina klasskamrater har gjort?! Jag känner mig lite smått stressad här, nervvrak kan vi också kalla det, varför kan vi inte lugna ner oss och inte måste kunna allt på en gång? Jag behöver mer tid... jag är inte en sån som fattar allt på en gång. Alltså tillslut så kommer jag klara det här, jag vet det, men det kommer att ta tid, längre tid än 2 dagar... och jag vill förstå och jag vill lära mig. Men det går mycket fortare för er. Orättvist? kanske. Mycket enerverande. När ska jag få plats med de andra livet då? Hur får ni plats med annat än plugg? Eller är de så att jag är normal och ni maniska?

Nu har jag lättat min stressade hjärna. Nu andas jag. Jag är nu på de stället i boken där ni var igår. Men det är okej (intalar jag mig).

Imorgon ska jag iallafall färga håret. Jag försöker glädjas åt att jag får bli snygg och fräsch och inte tänka så mycket påa tt det tar upp en hel morgons potentiell litteraturläsning. Så nu är frågan om jag ska låta min frisör (som faktiskt är sjukt bra, hon vet vad hon gör) gå med fria händer och plantera varma guldiga färger i mitt hår, eller om jag ska gå på sommarens kalla blonda säkra kort? Hm.

Jag måste ha varit på gång den där kvällen (och vem kan stå sådär? haha). Jag ska tagga till! Jag kan klara det här.


RSS 2.0