Det snöar

Nu kommer den. Första snön. Virvlandes bland vindpustarna. Den där som aldrig ligger kvar mensom ändå på något sätt blir så efterlängtad. Nu kommer den.

Slut för idag

Det tog ett tag innan den här hemtentan kom igång, men nu är tankeverksamheten på. Jag som hade hoppats på att jag skulle kunna göra den färdig innan helgen för att få lite halloween-ledigt får nog tänka om. Det är tidskrävande, och väldigt lurig. Det är som att han vill att vi ska snubbla över någon fråga eller missa att läsa någon detalj så att man gör fel.

Jag vet inte riktigt om jag känner att jag gjort mitt bästa idag, men nu säger jag iallafall tack och adjö till skolan för ikväll. Det blev så mycket annat som jag skulle göra, en cykeltur till både Åhlidhem och apoteket, och så for jag ju på stepmuskel med Lovisa trots att ingen ville följa med. Det är tråkigt att åka dit själv, men jag är glad att jag gjorde det för slutspurten är så rolig. Så hemtentan fick ligga på sidan alldeles för många timmar idag. Men å andra sidan behöver man nog lite ny energi emellanåt. 
Mina muskler skriker soffa soffa medan min hjärna ropar skriv skriv. Vilket dilemma, men jag tror att musklerna vinner. Nu ska jag duscha och slänga mig i soffan framför tv´n. Det blir nya, hårdare tag imorgon, jag lovar. Heders! 

Hemtenta

Ingen motion blev istället onyttigheter. En storhandling på Maxi kan innebära många "onödiga" köp, men i detta fall ack så medvetna. Vi fick våran hemtenta idag som jag precis skummat igenom och just nu känns det som att behöva bestiga ett berg. Jag känner att jag har alldeles för lite kött på benen för att klara av dom där uppgifterna och jag var inte alls sugen på att börja analysera den decimetertjocka kursboken!
Och tänk om man råkar skriva likt någon annan, helt omedvetet, absolut inte avsett, kan jag åka dit för fusk då? Jag blev nog en aning uppskrämd efter tentainstruktionerna.

Ge mig styrka och bota min klåda, NU!

Håret blev bra

Håret blev bra, jag är mycket nöjd. Allt gult är borta och håret är lite ljusare och en nyans kallare. Hon är så himla bra, Jennie, så heter min nya favoritfrisör. Så varför förstöra ett vinnande koncept?! Därför är redan nästa klippning inbokad, hon verkar ju vara populär också.

Och shit vad mörkt det är, och fort går det. Visste ni att dom redan börjat med julpyntet på stan och glöggen på Ica? Är det inte lite tidigt med det. Fast jag längtar ändå, inte till tokshoppandet och stressen, men till värmeljusen, myset och pepparkakorna. Lite också till Jöbacks julskiva. Men som sagt, bara inte riktigt än.

Färg på tillvaron

Äntligen är det över. Grupparbetsperioden. Inte de att grupparbeten behöver vara någonting dåligt, men nu har det bara varit lite för intensivt under en period och det är med lättnad jag säger att den nu är slut. Sista seminariet imorse, och nu har jag resten av dagen helt ledig. Nästa så jag glömt bort hur man roar sig själv. Haha.

Jag ska iallafall få lite färg på tillvaron då jag bokat in en färgning i eftermiddag. Jag är spänd och nervös, jag har nämligen ingen aning om hur jag ska förklara hur jag vill ha det. Dessutom är håret nu uppsatt i en ful knut och mina egentligen stora lockar är raka och håret skitigt. Måste jag trätta håret så hon förstår att jag egentligen är snyggare än såhär? Eller var det bara drygt och absolut onödigt?

Ledig söndag

Det känns i benen idag att det blev mer än en dans igår. Precis när vi bestämt oss för att lämna dansgolvet börjar dom spela alla mina favoriter och jag hade bara inte mage att gå riktigt just då. Roligt hade vi iallafall.

Idag blev det sovmorgon. En timma extra tack vara vintertiden. Kan ni förstå, nu börjar vintern krypa sig på på riktigt! Hua.
Jag är iallafall glad att jag slipper jobba idag, det var länge sen jag bara fick en hel söndag till att göra precis vad jag vill. Så dagens planer är alltså en sväng förbi en skivmässa, kolla lite gamla vinyler och strosa lite bland folk, handla lite bla en pressening till grillen så den fungerar även nästa år. Sedan hoppas jag på en god lunch någonstans i stan, något bra tips på ett lunchställe som har öppet en söndag?


..



Det blir helt klart aldrig som man tänkt sig.
Och svenska kan pratas på många olika språk.



Just hemkommen

Just hemkommen efter en hel dags fortsatt grupparbete. Jag datade Dell men någon privat tillställning blev det inte då Viktoria körde "Vicktoria-show" på hög nivå. En rejäl avstickare kan man säga och mindre kreativt skrivande. Men vi är på väg, eller har åtminstonde börjat trycka på tangenterna.

Nu är dilemmat om jag ändå ska orka mig iväg och träna fastän vi nyss bestämt oss för att skita i det idag. Jag känner väl att jag egentligen inte riktigt har tid, men samtidigt skulle det vara skönt att göra någonting annat. Hjärnan behöver ett break. Jag funderar och funderar.

Rök inte i hissen, dumsnut.

Nått pucko hade visst bestämt sig för att vår hiss var områdets bästa rökruta. Jag höll på att tuppa av när jag skulle åka upp till lägenheten idag efter skolan. Är det verkligen så att folk inte tänker längre? Jag är irriterad och förvirrad. Man röker inte i hissen, dumsnut!

Världens godaste köttfärsås till middag. Det är nog min favoriträtt. Det är så gott. Jag älskar det! Jag vet att jag låter som en treåring som inte hunnit utveckla sina smaklökar ännu, men Fridas köttfärsås is the shit!

Och sedan vill jag bara sända en tanke till alla er som måste vakna före sju på mornarna. Jag fick nämligen erfara det imorse då vi skulle ses alldeles för tidigt på skolan. Helt svart, svinkallt och sjukt trött var jag. Det är tur vi vrider tillbaka klockan snart så att mornarna åtminstone blir lite ljusare (och så får vi ju sova en timma längre också).

Snurrigt

Man kan ju minst sagt säga att gårkvällen blev väldigt snurrig. Mer snurrig än på väldigt länge. Och än en gång måste jag jobba dagen efter. Jag minns inte senast jag var ut och var ledig dagen efter. Det är så typiskt att allt ska infalla sig samtidigt. Nu blir det inget mer arbeta-bakis på ett tag. Stackars kunder, borde ju bli vettskrämda när jag står där som ett lik. Eller åtminstone så är det så jag har kännt mig idag, som ett lik. Och inte nog med det, mitt godisätande de senaste tre dagarna samt alkoholförtäringen igår har satt djupa spår i min mun. Blåsa. Jag kan knappt prata, det gör så ont. Jag ser det som en pik från min kropp till min hjärna som säger att jag måste skärpa mig!
Hur som helst så hade vi en sjukt roligt kväll!

Mindre roligt är det att komma hem och veta att jag har ett grupparbete som måste få sig en rejäl omgång innan imorrn också. Underbara söndagkväll.

Världen är så

Världen är så otroligt liten. Idag har jag fått träffa både en och två oväntade, men mycket glada, ansikten som jag inte sett på hur länge som helst. Sedan visar det sig att alla känner alla och att alla ska på samma fest som jag. Kan bli hur kul som helst eller också kaos, fast det är ju inget som säger att kaos måste vara någonting dåligt. Spännande iallafall, och det är imorgon kalaset brakar loss.

Och så när jag äntligen ska få helg, på riktigt helg, så är det såklart min arbetshelg. Tajming är ju inte min grej, uppenbarligen. Men ser jag det från den ljusa sidan så ska det bli ganska skönt att få tänka på någonting annat än tjocka skolböcker, uppsatsskrivande och tentaresultat. Lite arbete mellan varven är nog mer än nyttigt, även om det inte alltid känns som det jag helst av allt skulle vilja spendera min tid på. Det kommer fler helger, och ska det ändå regna behöver jag ju inte ha dåligt samvete för att jag bara sitter inne.



80-talister

Jag läste den här listan på en blogg, och nu minns jag tyvärr inte vems det var. Jag hoppas det var okej att jag "lånade" den för jag tyckte att den var så himla klockren. Visst känner man igen sig?

- Vi som 'knackade på' hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

- Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt

- Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare

- Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

- Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

- Vi som samlade på allt - främst kapsyler

- Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola 'gömställen' som det fanns på TV

- Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far- och mormödrar

- Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

- Vi som trodde att pins i stil med 'Rör inte min kompis' skulle förändra världen

- Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks

- Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

- Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten

- Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

- Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

- Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

- Vi som frågade chans på någon ny varje vecka

- Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter

- Vi som drack Cuba Cola och Jaffa

- Vi som läste OÄ i skolan

- Vi som var närvarande medan Myrornas Krig fortfarande gick på TV

- Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp

- Vi som har gjort massvis med busringningar innan 'Anitan' dök upp

- Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

- Vi som läste Lyckoslanten

- Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

- Vi som var med på rökrutornas tid

- Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

- Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson

- Vi som använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet

- Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm Nintendo-tumme

- Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost

- Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka

- Vi som var de första i backen med snowboard

- Vi som fick förbud att använda Tamagotchi på lektionerna

- Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar

- Vi som var de som började med Lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade

hjärtat att sluta med det

- Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt

- Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

- Vi som går igång på 'När du hör den här signalen... *pling* ... då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi...'


=#(%/=%(#/REGN=#¤!!¤

Det spöregnar. Himlen har öppnat sig. Jag VILL inte gå till skolan! Inse hur blöt jag kommer bli?!!?! Jag kommer ju vara blöt eller iallafall fuktig resten av dagen. Kul att man har heldag i skolan idag. Jackan kommer ju bli som en svamp full med vatten. Ååååh, vad opeppad jag är. Suck.


Ringring

Otroligt vad duktig jag känner mig nu.
Jag har precis ringt till ica och beställt ett nytt kort eftersom mitt blivit avmagnetiserat nån gång i sommras. Snacka om att skjuta upp ett så litet enkelt samtal, jag vet. Och jag har inga problem med att ringa, eller jag har inga problem med att ta själva samtalet kanske jag ska säga, för på nått konstigt sätt så är problemet att lyfta luren och slå nummret. Att komma till skott lixom.
Bra gjort av mig.
Men det var inte det enda samtalet jag tagit tag i. Jag har även ringt csn så att dom kan skicka nya papper till mig så att jag kan skicka dessa vidare till facket så min fattiga studentplånbok inte ska bli lika tom lika fort. Jag måste bara förvarna er andra som ska ringa csn att förbered er på ett jäkla knappande med alla knappval som ska göras för att därefter stå i telefonkö. Det tar tid och man blir några kronor fattigare på mobilen.
Sedan har jag även ringt frissan, nu är det dags för en uppfräschning med lite ny färg.

Lååång väntan.

Att ha tenta klockan 13 var inge vidare. Hela dagen blev bara jättekonstig och ett endaste stort väntande. Hela morgonen gick ut på att vänta och va nervös, och nu när det är över hade man hoppats på en känsla av lättnad men jag är fortfarande nervös, och eftersom vädret blev kallt och alla hade sitt att stå i fortsätter jag nu vänta. På middag, på jonas, på kväll, på att få slappna av.. ja roligare saker än tenta iallafall.

Och plötsligt kom en våg av trötthet över mig. Det kanske blir nå när man tillslut får slå sig ner. Att man hinner känna efter på ett helt annat sätt.

På tal om något helt annat, nämligen min guldfärg som jag vill köpa, så verkar obs(eller coop heter dom väl egentligen) leveranssystem inte alls fungera som det ska. Jag har nu sprungit till och från deras bygg och färgavdelning i 2 veckor och guldfärgen är fortfarande slut. Jag frågade och då sa hon att de var beställt men att hon inte visste när de skulle komma, men minst en vecka till. Jaha. Bra svar. Så jag väntade en vecka för jag känner mig som en desperat idiot som kutar in och ut på obs utan att handla, men fortfarande ingen färg. 3 veckor. Hur länge ska jag vänta?

Jag är less på att vänta!

Äntligen snart tillbaka.

Det känns verkligen som om jag legat i ide en vecka, som om jag packade ihop mitt liv, tagit avstånd från allt och alla, för att klara av att fokusera på skolan. Jag är otroligt less nu. Imogron är tentan och jag ser fram emot att få komma tillbaka till verkligheten. Jag har saknat den.

Annars är det bra. Längtar mest efter lite mer sol och lite mindre grått. Grått känns så tungt och dystert, långt ifrån som jag känner mig. Vädret och jag är väl kanske inte så överrens just nu. Och såklart lite socialt liv.

Jag ska tända ett ljus ikväll. För värme. För vänner. För liv. För hopp. För nya tag. För tro. För framtid.



Omöjligt.

600 sidor, 7 dagar. Hejdå liv!
Ja, på engelska. Total krasch.

Shoppingtokig

Ibland önskar man att man hade hur mycket pengar som helst som man fritt fick spendera på sig själv. Speciellt idag för sista affären vi passerade hittade jag båden "den lilla svarta", ni vet den där klänningen som passar till allt både vardag och fest, och en jättesöt stickad klänning samt två koftor. Men eftersom pengar är bristvara slutade det med att jag köpte koftorna, basplagg är alltid bra, samma kofta fast olika färg. Jag vet inte om det var riktigt nödvändigt, men jag har ju kvittot kvar.
Och BH var det enklaste, behövde varken leta eller prova, hon i butiken var supertrevlig och plockade snabbt fram svaret på mitt bekymmer. Jag vet inte riktigt hur de funkar än men jag ska klippa och klistra, och hoppas att det blir hur bra som helst för jag har verkligen ingen tid att ändra mig nu.

Så nu har jag provat alla plagg jag köpt, försökt mixa och matcha, inser att jag måste försöka köpa lite mer planerat så att saker och ting kan höra ihop med fler än ett plagg. Kollade kontot och insåg att nu är det total shoppingförbud resterande tid av månaden. Synd. Jag som hittade så mycket fint.
Middag hos mamma och pappa ikväll. Det ska bli mysigt och alldeles lagomt för en fredagkväll, jag som ska jobba imorgon och allt.

Förresten så blev vårat nya soffbord perfekt, från ikea såklart, i ek. Nu ska jag fortsätta med att sätta lite färg på lägenheten, rött och guld är färger som flyter omkring i huvudet på mig. Vi får helt enkelt se vart de tar vägen.


Gjort!

Den skönaste känslan är när man plockar fram id-kortet och räcker fram tentan till skrivvakten och känner att man kunnat skriva något på alla frågor.
Nu är det över. Nu ska jag ha en ledig helg (från plugg iallafall). Jag ska jobba, det blir slutsittning på plaza och så fyller farfar 75 så det blir tårta också.

Men först, BH-shopping. Sista chansen nu, för imorrn är de dags.


Trååååkig dag.

Usch, kan inte dagen bara ta slut snart!
Tenta imorrn. Jag orkar inte plugga nå mer, kan vi inte bara skriva den nu så är det gjort. Sitter bara och tittar på böckerna men läser inte. Och inte tar jag tag i mig och gör nått roligare heller! Nä, för gjorde jag det skulle jag bara känna att jag egentligen borde sitta hemma och läsa.
Bra då! Nä! Så nu sitter jag här mitt emellan "att plugga" och "att göra nått roligt" och gör ingenting. Jag har väl surfat igenom alla webbsidor jag kan tänka mig besöka och rotat igenom skafferiet en handfull gånger. Det är inge roligt längre.

Dessutom är det skitväder. Nä, nu vill jag ha fredag!

Stepmuskel

Under väldigt lång tid har jag inte riktigt tyckt att träning varit lockande, mer tråkigt och kanske ett måste. Sen kom sjukdommarna. Tänk om jag kunde tycka att det var roligt att träna igen.

Det här var det bästa! Sjukt roligt. Fast man var väl kanske ingen talang på kordinationen, men jag är bra på att spela med. Stepmuskel alltså, vilken energikick. Det här måste vi göra igen.
Svettas som aldrig förr och ett ansikte som en tomat. En dusch på det här och så hoppas vi att jag inte blir sjuk igen.

RSS 2.0