hon är så söt

Min gamla svensklärare kom in idag, Carina, strålade av glädje, som alltid. Kramade om mig, frågade hur allt var, berättade lite om sig själv, och önskade mig all lycka. Kram igen. Hon är så himla söt, och man blir så glad av att vara i hennes närvaro. Det är som att hon utstrålar positivism och ler sådär oförskämt glatt hela tiden.
Jag beundrar hennes energi, verkligen, och jag hoppas vi springe rpå varandra igen. Ibland behöver man översköljas med lite framtidstro och positivism, och man kan säga att idag var Carina mitt lyckopiller, alldeles välbehövligt. Sköt om dig!

körslaget med magnus carlsson

Jag har precis sett på körslaget. Fånigt program de där, men visst, för all del, stundvis underhållande. Jag la även märke till att Magnus Carlsson verkar bli mer och mer gay med åren, haha. På barbados-tiden var han ju en vettig kille, likaså under alcazar, men sedan han börjat köra solo verkar det gått utför...
Inget illa menat, han är trots allt den jag hejar på, jag bara tänkte. Hur som helst, Magnus Carlsson och Robert Wells, där har vi finalisterna enligt min mening.

Och medan mina vänner roar sig på stan blir det film och mera thé för fröken Andersson. Ingefära och citron thé låter som rena dunderkuren för min sjuka kropp och själ.

Branden i Umeå

Det är väl ingen Umeåbo som ungått att höra om branden på Åhlidhem. Och nu pratar vi ingen liten kastrullbrand, utan vi pratar typ 200 lägenheter-brand! Det känns så overkligt att det händer här, precis i närheten. Ingen verkar ha kommit till skada, men tydligen så är det människor som nu inte har någonstans att ta vägen, bo, leva, sova, enligt vad aftonbladet skriver.

Finns det ingen garanti eller något för sånt där? Bostaden, som äger lägenheterna, måste väl ha någon typ av plan utifall att en sån här sak skulle hända? Nä, då var det visst socialstyrelsen som kopplats in och blablabla... Okej om man har sina föräldrar i närheten, eller goda vänner som faktiskt är hemma över jul, men vad händer med alla dom andra?

Vilken tragisk jul det måste vara för dessa stackars människor som fått sina hem totalt förstörda. Jag sänder er en tanke och hoppas att ni finner ett ljus i all denna olycka.




Bilden är hämtad från vk.se.

Julfeber och Jeff Dunham

Julafton kom, och likaså gjorde febern. Just typiskt att man ska bli sjuk precis som jag blivit ledig och jag vill göra så mycket annat roligt. Idag är jag feberfri, men min kropp är fortfarande sjuk, hängig och hostig. Jag som så gärna hade velat ut ikväll, träffa gamla vänner, skaka lite rumpa, för nog ligga hemma och vila ikväll om jag ska kunna arbeta i helgen.

Julafton var iallafall mysig, och några klappar blev det. Den bästa klappen var nog att mamma och pappa spelat över en film på mig och min lillebror som små till en dvd som jag fick. Den kommer att hänga med mig föralltid. Ett efterlängtat träningslinne, presentkort och träningsskor fick jag också.

Sen såg jag att kanal 5 skulle visa han, Jeff Dunhams, show inatt igen. Ni vet, han som buktalar med alla sina dockor, kanske mest känd för Achmed the dead terrorist. Vi satt och såg hans show dagen innan julafton och han är otroligt duktig, och sjukt rolig! Jag måste nog säga att jag gillar karaktären Peanut bäst. Har ni inte sett den, och har lite att göra, så se den. :)

Dan före doppardan

Sistan kvällen. Vips så blev det julafton. Det gick verkligen fort och ibland undrar jag om jag verkligen hann med. Den där barnsliga julkänslan som brukar finnas har som inte riktigt krupit sig på som den brukar göra. Men vi har snö, världen är vitklädd precis som den ska, och trots att julkänslan inte riktigt är sig lik så kommer jag förmodligen ligga vaken och vänta på tomten i natt, lika pirrig som alltid.

En macka med julskinka och senap, lite glögg och en pepparkaka står på menyn ikväll. Sedan blir det en shot kanjang åt mig så jag slipper bli sjuk och en whiskey till Jonas så han tar död på lite bakterier. Jag la märke till att det bara går gamla julfilmer på tv ikväll, så anting en en gamal goding eller kanske uppesittarkväll med bingolotto. Vi får se.

God Jul iallafall :)

Stressigt som attan

Vilken jäkla morgon det blev. Det visade sig ju att jag inte alls började klockan 11 som det stog i min kalender utan att det var klockan 10. Så 10.10 ringde Pia och jag som verkligen hatar att komma försent slängde på mig kläderna och sprang ut till bilen. Tur att Jonas kunde skjussa mig iallafall.

Massor med folk. Borde inte folk ha slut med pengar såhär dagen innan löning? Och med tanke på all julklappsshopping? Det verkar inte så, här trollas det med knäna, och handlas vidare. Jag har förresten fått ett visitkort av en gubbe som jobbade med skönhetsprodukter. Här skapas de kontakter, haha, de ni! ;)

Back to buisness

Det har varit fyra väldigt sköna lediga dagar, men nu är det tillbaka till allvaret som gäller. Jobb idag alltså. Jag hoppas att umeåborna har kommit över julstressen och bara är jäkligt trevliga, det skulle bara bra.

En snabbresume av ledigheten; en sväng på stan med mamma, bio för att se The day the eart stod still och den var absolut så dålig som betygen säger, mer stan, julfest, rex, klä granen i Sävar, årets första julbord och så har vi möblerat om i lägehneten också vilket visade sig bli hur bra som helst.

Nu ska jag öppna lucka 22 och sen rusa till jobbet. Snart jul alltså. :)

Min frissör slutar, vilken sorg

Jag ringde precis till frissan för att boka klippning i januari. Tanken var ju att jag skulle fixa frillan redan innan nyår men jag trivs som bra med mitt hår och jag sparar ju så tag tar inga onödiga risker. Men hur som helst, min frisör, min bästa frisör ska sluta. Snyft. Hur trevlig som helst, minns alltid vem man är, avslappnad, glad. Jag kommer verkligen sakna henne.
Hon skulle visst plugga så jag får väl önska henne lycka till, och hoppas att hon en vacker dag kanske återvänder till schamponering och frisyrskapandets värld så kanske vi ses igen.

Och så väntar vi på att Jonas ska komma hem så vi kan handla. Ica Maxi har ju börjat med att skicka ut specialrabatter på dom produkterna som man handlar mest, så idag blir det att utnyttja dessa. Toapapper och buljongtärningar alltså? Haha. Nä några "roligare" saker fick vi ju faktiskt rabatt på också, som torkad frukt til exempel. Mums.
För övrigt ser det ut som att det blir tacos här ikväll, för ovanlighetens skull. Jag tror vi har en kvot på tacos en gång i veckan här, men det är lika gott varje gång.


låååång dag

Vilken otroligt jäääättelång dag det här blev. Planen var att åka till stan och driva runt med eftersom jag kände mig lite hängig i morse så var det å andra sidan kanske skönt att det blev inställt. Nu fick jag istället jättemycket tid över som jag absolut inte gjort något som helst vettigt av. Eller jo, jag har målat klart tavlorna som jag började på i sommras, haha. Alltid något.

Nu vill jag bara att det ska bli kväll och imorgon. Mamma ringde häromdagen och jag hoppas jag får hänga med henne imorgon. Alla klasskompisarna som bor tiotals mil ifrån sina föräldrar pratar hela tiden om hur dom saknar sina föräldrar och hur dom rings och saknas varandra. Men jag saknar mina föräldrar fastän det bara är 2 mils avstånd, för inte rings vi en gång i veckan och hälsar på ofta bara för det. Tur det är jul snart.

Utskälld av en hund

Det bor otroligt många hundar i vårat hus, och på hela området med i och för sig. Hur som helst så åkte jag hiss med en hund och hundens matte idag. Det minsta man kan göra är väl att säga hej till sina grannar, vad kostar ett hej lixom? Men se, de hade hon minsann inte råd med, och inte nog med det så bjäbbar hunden åt mig hela vägen upp timm min våning. Jag blev utskälld av hundskrället och där står matte, intryckt i hörnet, rycker lite i kopplet, men verkar ha munnen ihopklistrad.

Vad är det för fel på artigheten i det här huset egentligen? Nästa gång kanske jag ska rikta min uppmärksamhet direkt till hunden, för där får man åtminstonde gensvar.

"Vi ses nästa år"

Det regnar i mitten av december. Kan man bli mer ledsen? Ja det kan man såklart. Men tänk om all snö försvinner med bara en vecka kvar till julafton. Hur blir det så med våran vita svenska jul?

Nu har vi iallafall såkallat jullov och det känns hur skönt som helst, och lite tomt. Vad ska jag nu fylla dagarna med fram tills jularbetet börjar? Och säga hejdå till klasskamrater som åker hem som jag sett varje dag hela hösten känns också tomt. "Vi ses nästa år" låter som en hel evighet, men det är tur att den där evigheten egentligen bara är tre veckor så vi snart får ses igen.
Vi skulle egentligen ha haft lektion till klockan 17 idag, men vi var nog inte de enda som tog oss friheten att sluta lite tidigare. Vi skrev klart vårt grupparbete, fort som tusan, lämnade in och sprang hem, så nu sitter jag här. Julledig och allt. Funderar på om jag skulle gå på step i eftermiddag nu när vi slutade så tidigt. Jag kände ju en tendens till ont i halsen för någon dag sedan, men det blev som inge mer än just lite ont i halsen, och det verkar varken bryta ut eller försvinna, så frågan är ju...? Träna och se om det blir värre? Eller vila ytterligare än dag bara för säkerhetsskull? Det är tråkigt att vila när man inte känner sig riktigt sjuk. Vi får se. Nu är det lunch iallafall, min mage säger maaaaat.

Korruption i Kina

Jag läser inte tidningen så ofta som jag borte och jag har lite dåligt samvete för det, men igår lyckades jag iallafall skumma igenom VK och läste då en artikel om Kina och hur mycket "svarta pengar" som verkar genomsyra detta land. Jag hade ingen aning om hur stor skillnad det tydligen är mellan vårt trygga lilla Sverige, min bubbla, och andra delar av världen.

Artikel skriver bland annat om att folk t.ex. känner sig tvungna att ge sina läkere dricks innan ett kirurgiskt ingrepp eller en operation för att vara säkra på att få bästa tänkbara vård, rätt diagnoser eller rätt utskrivna mediciner. Även lärare mutas med gåvor för att man ska få sina barn antagna till en utbildning eller förbättra sina betyg.

Är det inte sjukt?
Jag blev upprörd och väldigt tacksam över att vi i Sverige inte lever med samma situation. Jag vill ju tro det bästa om folk och på att det finns en allmän välvilja hos folk att hjälpa andra. Oavsett hur mycket pengar jag har är jag ändå en person, precis som vem som helst annan, med känslor och rättigheter.
Lite skrämmande är det.

Snart jullov

Nu är det bara en dag kvar, en ynka liten dag, sen mina vänner, sen är det jullov för hela slanten. Eller åtminstonde från plugget för lite arbete ska jag ju faktiskt uträtta. Hjärnan har som redan gått på jullov och idag lyssnade vi på julmusik medan vi blajade på sista delen av vårt grupparbete. Vi är kanske inte så effektiva, men vi har iallafall trevligt, och lektionerna är mest tid som måste sittas av och inget mer. Det blir hårdpluggning efter jul helt enkelt.

Och så får vi inte glömma bort min bästa Sofia, grattis tjejen. Hoppas du haft en underbar födelsedag.

Der var dyra bussresor ikväll..








Lucia redan?

Lucia idag, vilket betyder att vi har passerat halvägs till julafton. Det är synd att luciafirandet ska gå så tidigt på morgonen när det är helg och allt, för jag hade gärna sett det. Men 07.00 kändes orimligt tidigt på en lördagmorgon så jag hoppade det i år.

Det är ändå sjukt vad tiden har gått fort, och lite läskigt. Vi är redan halvvägs in i december och jag har snart läst min första termin på mitt program. Det känns overkligt. Är det meningen att tiden ska gå såhär fort? Tänkt om den fortsätter att rusa på såhär, tänk om vi missar en massa saker i livet? Tänk om det blir så att vi bara flyter med och går miste om alla fina tillfällen som vi korsar på vägen, bara för att vi glömmer bort att stanna upp och tänka efter, eller framförallt "känna" efter, hur vi mår? vad vi känner? vad vi vill? nu? för framtiden? Jag vet inte hur det är för alla andra, men åtminstonde jag glömmer som bort att reflektera över hur jag faktiskt har det ibland.

Ibland kan det vara bra att inte övertänka saker, men det är nog bra att inte ignorera alla vägskäl helt och hållet. Någon gång måste vi ju vidare, göra val, ta kliv, framåt, kanske bakåt, utvecklas lixom.

Nä, nog med detta. Efter en hel dag på stan ska jag nu inleda kvällen med ett glas vin och sen får vi se åt vilket håll det går... förhoppningsvis framåt ;)

Idolfinal och lussekatter

Att gå till skolan till klockan 17 på en fredag är ingen hit alltså. Så sjukt less, och allt krångtligt vi ska lära oss blir ju inte lättare att förstå av att hjärnan slutat fungera i kombination med en lärare som inte kan förklara. Suck. Just nu är jag i ett läge där jag verkligen inte förstår någonting.

Eftersom Lindas julmaskerad blev inställd tror jag att både kropp och själv ställt in sig på en lugn och skön kväll. Julfika blir det, eftersom Jonas inte kunde hålla sig från dom där nybakade lussekatterna på ica, lite glögg, mörk choklad, och så vill jag se idolfinalen såklart. Jag hoppas att dom där borta på Grubbe inte har planerat att occupera någon annan tv-kanal för då kanske vi måste brottas lite, slåss om saken. Haha. Jag inser att jag nog skulle förlora innan jag ens börjat kämpa. Då får jag väl kanske nöja mig med att läsa på aftonbladet en minut efter resultatet presenterats, för oavsett om man ser programmet eller inte lär nog ingen ungå hur den där finalen kommer sluta.

Less på gult

Jag börjar vara lite les spå den här gula bakgrunden som jag haft i evigheter så jag ska försöka förnya mig. Klicka lite här, pilla lite där. Vi ser väl var jag hamnar. Men bli inte förvånade om det slutar men att jag inte kan bestämma mig och återgår till den gula, jag funkar ju så.

Fast vitt var kanske inte så roligt?

Så mycket snö

Det blev en glad överraskning när jag drog upp rullgardinen imorse och såg massor med snö som trillat ner under natten. Det är så mysigt med snö, och det är ju faktiskt snart jul, så lite vitt på marken är ju inte mer än rätt. Men det verkar vara ett riktigt busväder där ute. Snön virvlar i luften och alla som passerar har ju mössan nerdragna till axlarna och luvan på det. Jag hoppas jag inte blåser bort påväg till skolan och att mascaran sitter kvar på ögonfransarna när jag kommer fram.
Det känns att det snart är jullov, bara en vecka kvar nu. Hjärnan har som redan tagit ledigt, och lektionerna blir mest en tid man sitter av. Flummigt är vad det blir, och humorn väldigt låg. Fast man mår bra av att skratta.

Igårkväll hade centrum kvällsöppet och jag hade några julklappar kvar att handla så jag och Jonas drog en vända ner på stan efter middag. Och det blev en hel del kassar att bära hem vill jag lova. Så nu är allting inhandlat, tror jag iallafall. Det brukar ju alltid vara någonting som glömms bort. Nu återstår bara det roligaste, själva inslagningen! Med fina julklappspapper och massor med snöre ska jag göra söta paket och stapla i en fin hög i väntan på tomten.
Idag öppnar vi lucka nummer 12. Ni håller räkningen va?


Ägde på tentan, Ha

Oj, jag glömde ju säga att jag ägde på tentan. Haha. Eller jag var bra iallafall. Solklart VG. Förvånansvärt duktig var jag. Nu kan jag vara stolt över mig själv och njuta av jullovet!

Lovisas sista onsdagspass.

Lärarna på den nya kursen är väldigt speciella. Fem gubbar är det, den ena roligare än den andra, haha. Idag fick vi lära känna Gösta. Anna tyckte han var lite söt, och ja, lite söt kanske. Han försökte ju iallafall.

Nu är det step med Lovisa som gäller. Det är ju hennes sista onsdagspass innan jul så idag ska jag ladda. Åtminstone så mycket som jag orkar, för jag känner att min hals blir mer krasslig för var dag. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu innan jul. Jag ska spela lite pop i högtalarna och slänga på mig träningskläderna alldeles nu. Och vi är ju många som ska följas dit idag, hela liljansbergetgänget. Kulkul. Taggatagga.

Andra advent

Advent blir så mysigt som man gör det till. Jag vill att det ska vara supermysigt så därför ska vi ha adventsmys ikväll. Jag har tänt ljusen, lagt upp pepparkakorna och julchokladen, och glöggen står på köksbänken redo att värmas. Nu väntar vi bara på sällskapet, Sofia och Della.

Ha en underbar kväll.

Stormen var INTE bra

Hemma igen, från en helhelg i Piteå. Bodde på Piteå havsbad i en minisvit, jättemysigt förutom att vårat rum var det enda av de fyra rummen vi hade som var svinkallt. Tydligen någon luftbubbla i elementet som gjorde att vattnet och värmen inte cirkulerade. Typiskt.

Vi hade trevligt, god mat, styrdans, ett och två glas i baren, och så var de ju den där showen som inte var så bra. Recentionerna sa att den skulle vara så himla fantastisk och vi förstog inte ens handligen förren till frukost då vi fick den förklarad för oss. De var visserligen duktiga de som spelade, men när jag frågade vad klockan visade var 10:e minut och resten av gänget bara längtade efter att det skulle ta slut tror jag inte den får ens en 1:a av mig i betyg.

Här kommer ett litet smakprov på helgens äventyr.

 


       

Årets julkalender

Nu sitter jag bänkad framför  svt1. Julkalendrarna är som inte riktigt i samma klass som dom var när jag var liten. Det kan ju ha att göra med att jag blivit lite äldre, kanske, eller så är dom helt enkelt inte lika roliga. Sunes jul är ju fortfarande en vinnande favorit.

Årets kalender verkar handla om att dom ska hitta tomten. Dom vet inte var han bor, och inte hur han ser ut, men dom vet att han finns. Spännande.

Påtal om jul så var det en i min klass som hade med sig en hel (alltså oöppnad köpt påse) påse med lussekatter till tentan i förmiddags. Jag log så gott inombords, för den tanken skulle aldrig ha slagit mig. Men dom är ju riskigt goda så varför inte? Tänk om jag hade kommit med ett paket pepparkakor och någon annan med glögg. Vilket julkalas vi skulle ha haft!


Böter på besöksparkeringen!

Så mycket jävligt. 500 kronor i parkeringsböter för att bilen står på besöksparkering. Får inte jag låna Jonas bil och stå på besöksparkeringen i 2 h? Är det olagligt? Helt sjukt. Jag är upprörd.

Julshopping och helgtripp till Piteå

Äntligen är den över! Äntligen har jag fått min efterlängtade helg! Jag tror det gick okej, tentan alltså.

Så idag har jag varit på stan och julshoppat lite. Ytterligare tre julklappar inhandlade, och så hittade jag den där lilla svarta, ni vet, den där klänningen som passar både till vardag och fest. Fast den här lilla svarta var nog lite mer fest än vardag, men eftersom jag var på bra humör och livet kändes som en dans på rosor tänkte jag att jag iallafall skulle prova den. Fin var den och det blev ett hejdundrans impulsköp, för egentligen behöver jag verkligen inga mer kläder. Måste prova den igen och se om jag verkligen ska ha kvar den. Men den står sig ju i tiden, den kommer ju inte att bli omoderna om ett halvår, det är ju bra. Mm, jag ska fundera lite till.

Och eftersom Jonas och hans jobb har bjudit med mig till Piteå imogron på hotell, middag, någon show var det visst, och så skulle damerna få en spabehandling, skippade jag tentafesten i helgen och ska istället packa för en tidig avresa imorgon. Det ska bli skönt att få koppla av lite nu när både hjärnan och kroppen gått på högvarv hela veckan.

Jag hade som tänkt att jag skulle kila över till Sofia för att se lite film och mysa ikväll. Vi får se hur det blir med den fina tanken för just nu dåsar jag på soffan och förstår inte alls hur jag ska orka vara vaken tills tjejen kommer hem. Men Sex and the city är svår att motstå, jag ska ta kamp mot de tunga ögonlocken! Jag återkommer om vem som vann.

Plugga hemma funkar inte

Jag är så less på allt detta tentaplugg, speciellt när jag inte vet vad jag ska plugga på, hur jag ska plugga, och att det känns som om jag inte gör framsteg. Jag tänkte att jag skulle sitta hemma idag, jag tänkte att jag kanske behövde miljöombyte, att jag kanske skulle hitta ny motivation och kanske kanske att jag faktiskt skulle kunna känna att jag lär mig något. Nu ångrar jag mig. Att sitta hemma fungerar inte! Nu gör jag snarare ingenting, inte ens städar som man brukar göra när man egentligen ska plugga.

Så nu är det helt konstaterat: Hemmaplugg funkar inte! Så är det bara.

Det värsta är att jag inte orkar pallra mig iväg till skolan nu. Halva dagen har ju gått, och jag har bestämt för att oavsett hur det går med studierna, och oavsett hur mycke jag känner att jag skulle behöva läsa mer, så ska jag gå på afro klockan 16. Jag behöver göra något roligt.

Imorgon är det över. Guuu va jag längtar efter imorgon!


Hur

Hur ska det här gå?

Så mycket värdelöst

Vilken maratondag det blev idag. Vi började redan klockan 8.00, trött som aldrig för masade jag mig iväg, med föreläsningar till klockan 13.00. Sedan satt vi tappra kvar till efter 16.00 med kursllitteraturen och malde sidor. Det är så trååååkigt att läsa, sida upp, sida ner. Usch. Nästan en 8 timmars dag alltså, vilket jag tycker innebär en ledig kväll.

Jag hade inte tänkt träna ikväll, men Jonas skulle iväg så jag tog mig i kragen, det var ju stepmuskel klockan 18.00 och det är ju roligt om inte annat. Men aldrig förr har jag varit med om dess like! Så mycket värdelöst pass, eller snarare instruktör kanske? Jag vet inte. Men jag lämnade min bräda och mina hantlar, mitt på golvet, och så gick jag efter nästan halva passet. Suck. Jag är besviken! När jag ändå hade tagit mig dit. Aldrig förut har jag behövt lämna ett pass för att det varit så dåligt!

Nu ska jag fika kvällsfika och titta på Simon och Thomas. Deras hundar är ju kanske dom sötaste!

RSS 2.0