Ett klick senare.

..ååååådär klickade jag iväg pengarna till flygbiljetten! Påskledigt och minisemester i södra Sverige är nu bokat och klart!

Det ska verkligen bli underbart att få lämna Umeå för några dagar. Omväxling förnöjer, är det inte så man säger?

Jag har en filmjölkslimpa i ugnen och det känns helt okej! Doftar ju underbart om inte annat. Och så försöker utrota doris och sixten. Varendaste dammkorn syns ju när solen ligger på. Man kan ju undra vad det är för luddig håla jag lever i? Vill inte veta. Äckligt.


Check this out!

Vi är med i Umeå Universitets katalog. Kunde ju ha haft lite mer pigghet i kroppen så hade bilden säkert speglat sig en aning bättre. Men det var söndag, det var bränbollsyran, det regnade och helgen i sin helhet hade satt sina spår.

Men kul att den är med ändå! :)



Bilden är längst bak i katalogen som ni hittar här:
http://www.umu.se/digitalAssets/58/58706_utbildningskatalog2011-12_ny.pdf


Väx upp!

Det har blivit mest promenader på sista tiden eftersom jag har så svårt att stänga in min på Iksu när solen lyser. Men igår sa jag till mig själv att det skulle vara skönt att gå dit, saknaden börjar bli stor. Så idag, trots det bästa vårvädret, gick jag till Iksu för ett halvtaskigt pass på cykel och lite core.

Lika glad jag är över att jag stod på mig och gjorde som jag bestämt, ångrar jag att jag inte gick på prommis trots allt. Haha. Att de ska va så svårt! Vädret är verkligen grymt skönt idag!

I övrigt gruvar jag över att jag ska behöva laga ett hål på fredag. Ja, jag har gruvat hela veckan. Jag hatar det. Det är det värsta jag vet. Och det värsta är att det inte ens är ett nytt hål utan bara en gammal lagning som spruckit. Så jag har alltså redan plågats för detta hål en gång, gruvat, varit nervös... och nu ska jag behöva gå igenom samma visa om igen!?!

Åååhh, det känns inte alls nå kul!

Det är nästan så att man skulle vilja ha mamma på sidan av som håller en i handen och säger att allt kommer bli bra, som när man var liten nivet? Nästan så känns det.

Men det är väl bara bita i det sura äpplet, inse att jag inte kommer undan, växa upp och gå dit och gapa!!
För jag kommer göra de!


Dreaming Wide Awake






Fantastisk morgon.

Det känns helt fantastiskt att vakna upp en söndag utan att vara bakis. Och dagen har varit toppen.
Hela helgen har varit toppen!

Dagen började med nybakade scones vilket känns otroligt lyx. Sedan traskade vi iväg för att spela badminton på Iksu. Mina talanger tar sig, även om det nog krävs mer än två gånger för att jag ska känna mig "bra". Spelar iallafall inte längre tennis och det kommer nog kännas i armen imorrn efter allt viftande efter fjäderbollen.

Sedan blev det snabba puckar hem till tvättstugan. Och efter det har jag hunnit med att handla på Coop med Mamsen och röjt i lägenheten. Effektivitet kallas det, och det känns super. Jag är absolut redo för en ny vecka och en härligt måndag morgon.

Tog massa bilder i helgen som jag tänkte lägga upp, men vettitusan var kameran tagit vägen? Kan den ha blivit kvar hos mamsen kanske? Jag hoppas nästan det för jag har letat överallt, och jag saaaknar den!

Solsken i blicken.

Är skönt trött i kroppen, och en aning varm om kinderna efter en heldag i solen med varm choklad och korvgrillning. Sämre kunde jag absolut haft det! Jag mår som en prinsessa med en gnutta mer färg i ansiktet! 
Ikväll satsar vi helhjärtat på film och popcorn!

Tack bästa mamma för mat och sällskap! <3





PussKram



Tilltugg...


Poets.

En artist som jag helt förträngt bland allt annat nytt och gammalt kom fram idag. Därför bjuder jag på två låtar av mina favoriter.

Poets of the fall:



"Is there a hero somewhere, someone who appears and saves the day
Someone who holds out a hand and turns back time
Is there a hero somewhere, someone who will never walk away
Who doesn't turn a blind eye to a crime"




"Seems to matter what I say, so I'll hold my tongue at bay
And rather use my mouth to kiss your frown away
So your doubts no longer darken your day
So you can hold your head up high come what may"


1 år i kärlek.

Två fullspäckade långdagar har passerat det känns i kropp och knopp. Tror dessutom att jag börjar ana förkylningssymtom vilket inte direkt gör mig piggare. Men jag vägrar som vanligt och sveper vitaminer i mängder, morgon som kväll!

1 år i kärlek idag och det ska vi fira imorrn med bubbel och tilltugg och besök på restaurang. Kan dock inte meddela var det blir än då det är en hemlis som H inte fått reda på än. Lite spänning ska de ju va. Kommer bli supermysigt, speciellt eftersom vi inte träffats sen i måndags (hur vi nu lyckas med det? är ju en bra fråga).

Det har varit upp och nedgångar, men det verkar inte spela någon roll var i bergodahlbanan vi befinner oss för jag älskar honom lika mycket i alla lägen. DET om någonting är en trygghet att vara rädd om!

Sedan håller jag tumar och tår för att solen tittar fram i helgen! För som jag skrev tidigare lovade jag ju att styra upp en heldag utomhus. Korv ska grillas och varm choklad kokas Can´t wait!

PussKram.


"bullmamma"

Att ha kommit in i bakträsket innebär ju inte bara bakning utan även en hel del ätning.

Min bäste är i thailand nu och glassar i solen, lever livet, rider på elefanter och promenerar i djungeln. Hon skrev en härlig kommentar angående allt mitt bakande:

-"Du är ju for tusan en riktig bullmamma! :)"
-"Haha ja typ, kommer se ut som en snart åxå! rund och god! fy tusan!"
-"Haha, ska bli spannande att se nar jag kommer hem :)"
-"Du kommer hem slimfit och tok brun och jag är likbrek och lönn fet. tragiskt. när kommeru? hur länge har ja på mig att bättre mina odds? :)"

Och här sitter jag och tryckte just i mig två mackor som jag bakade igår och några saffransskorpor till efterrätt!
Haha, roligt! Herregud vad jag saknar tjejen.

Nu kände jag bara hur jag måste vända min negativa trend här. Så från och med nu äre punkt. Mindre bakverk, kanske lite mer matlagning? Med det sagt beger jag  mig till Iksu och ser till att styra upp en vända till solariet senare i veckan! Om 2 månader är det ju nästan sommar. Galet.


Bak-galning?

Jag vet inte vad som hänt med mig men jag har blivit en bak-galning. Såfort jag får en stund över brukar jag surfa på allt och ingenting, men på senaste tiden består 99 % av den slö-surfingen av recept, bröd, bakverk, maträtter, godis.. you name it!

Jag vet inte omd et är bra eller dåligt.

Just precis i detta nu har jag ett improviserat bröd i ugnen. Man tar vad man har så att säga. Bland annat med morötter då jag hade det hemma.

Och som om jag inte bakat tillräckligt redan fortsätter jag googla på allt vad jag kan komma över. Hittade nu en blogg av en dietist som skriver ut mängder av roliga recept och bakverk. Så mitt nästa projekt blir att baka dessa matmuffins med fetaost, soltorkade tomater och salami. Jag saknar muffinformar annars hade jag säkert redan haft dessa i ugnen också.

Som sagt, bra eller dåligt?
Och vad har hänt med mig?


Doft av saffran.

Det doftar saffran i hela min lägenhet. Idag uppskattar jag det lilla.

Jag vaknade upp imorse och kände mig upp och ner, bak och fram. Helt enkelt inte på rätt sida. Vad gör man lixom?

Jag fick ett recept av L igår på saffransskorpor som hon pratade så gott om. Och man kan nog säga att jag är barnsligt förtjust i saffran, något som jag inte insåg förrens jag började röra ihop smeten och tjuvsmakade sådär som man gör när man bakar. Smeten (deg i detta fall) är ju godast.

Dom hade saffran i kassan på ica. Precis två paket som jag behövde. Det är ju inte direkt saffranssäsong om man säger så. Och jag stog länge och övervägde om det var värt pengarna, såhär innan lön måste man prioritera sina kronor, noga överväga vad som är nödvändigt, på riktigt nödvändigt alltså. Saffran gick inte in under den kategorin egentligen, men jag unnade mig.



Dom blev jättegoda och risken är väl att dom är slut innan kvällen, haha. Glupsk. Men doften i min lägenhet gör mig glad och jag uppskattar den mer än jag trodde var möjligt.


Citat.



"Lär dig att se objektivt på saker och ting.
Kliv ur situationen och betrakta den ovanifrån."


Vårsolen.

Promenerade ner till stan idag för caféhäng med L i det underbara vädret. Alltid trevligt att träffa den tjejen, även om jag idag inte kände att jag var det absolut bästa sällskapet med trötta ögon och tungt huvud. Solskenet gör dock susen för humöret och vi bestämde oss för att promenera hem också för att hinna lapa så mycket sol som möjligt.

Jag hoppas det är lika fint väder nästa helg för då ska jag banne mig plantera mig rumpa ute, på ett sittunderlag, hela dagen med varm choklad och limpmackor med falukorv! Jag saknar det alldeles för mycket, så nu ska jag styra upp. Känslan man har efter en hel dag ute i vårsolen är ju oslagbar!

Har ni förresten lagt märke till att Umeå börjar vakna till liv i takt med att solen börjar titta fram? Människor syns ute överallt och alla skiner upp och blir bara gladare och gladare. Hur härligt är inte det!! Nu är vi less på den kalla gråa vinterdvalan!

Nu ska jag bjuda upp till dans med dammsugaren. Gud så roligt vi ska ha. Frågan är om vi ska köra disco, styrdans eller hard core?


Talang? Inte jag iaf!

Vaknade imorse laddad till tusen. Idag hade jag och H nämligen bokat in badminton på iksu. Första gången för mig. Och absolut inte sista för det var superkul även om jag inte direkt var någon talang. VArje gång H smaschade "bollen" ingick jag försvarsställning, och jag använder tydligen tennisslag när jag ska slå, haha. Men man lär sålänge man lever.

Nästa gång, för nästa gång är faktiskt redan bokad, så ska jag få lära mig reglerna. Jag tyckte att vi kunde spela på kul idag eftersom jag knappt hållt i ett racket förut. Längtar redan.


Trekantigt fynd.

Det blev ett impulsköp idag, trots att jag förbjöd mig själv att lägga en endaste krona mer än nödvändigt. Två martiniglas, 30 % rabatt. Kunde inte låta bli. Äntligen. Som jag saknat dessa trekanter bland mina andra glas! Så ikväll ska jag dricka martini på riktigt, smuttandes ur mina alldeles egna trekanter!




Vad gör alla andra en kväll som denna? Var är alla ni som vill spela sällskapsspel? Dricka en öl och snacka skit? Ha träningsvärk efter en helkväll framför WII sports? Få spö i kortspel?


Life is good.

Fortfarande vaken och relativt pigg. Tjoho. Men orken börjar tryta och lunchen blev snabb och halvtaskig. Men de blir så ibland, speciellt i bråskans tider. Nu ska jag springa till bussen för att handla nödvändigheter och sen styra upp ugnsstekt kyckling med gräddädelost. Hur gott låter inte det? Jag längtar!

Äntligen helg! Life is good!
Och så finns det eventuellt planer på att jag ska få lite påsksemester! Hur underbart vore inte det? Jag längtar ännu mer!

Tummen upp!
Puss


Sömnbrist.

De va visst ett tag sen sist, men ja kan inte påstå att det hänt nått revolutionerande sen sist. H åkte hem till Norrköping förra helgen och kom hem i onsdags, till min glädje. Tänk att ynka fyra dagar, eller kanske bara tre dagar till och med, kan bli så enormt långa bara ör att man långtar. Jag är glad att han är hemma igen, och när han åker hem nästa gång hoppas jag att jag kan åka med.

Annars är det uppsatsskrivande för hela slanten. Jag håller på att skriva om hur man konstruerar en enkät och allt va man ska tänka på, och bara det lilla miniavsnittet skulle kunna bli en uppsats i sig. Var glada att ni inte behövt göra en enkät!! Längtar så sjukt mycket tills vi år in våra svar så vi får börja jobba med det roliga! Analysera och diskutera. Jag vill ha resultat juh! :)

Fredag, kära fredag. Inatt har jag inte sovit nånting. Jag har vaknat en gång i timmen och tittat på klockan och blivit förbannad över att jag aldrig kan somna. Inte bästa natten med andra ord. Jag lär väl bryta ihop i eftermiddag av sömnbrist och trötthetssyndrom, haha.
Men jag är på på förvånansvärt bra humör så nu kör vi. Skolan here I come!

Vår inspiration.

Är det inte härligt med vår? Hela dagen har jag hört fåglarna kvittra på taket och snö droppa från balkongen. Kan inte annat än älska de!




George.

Skriva, skriva, läsa, och lite mer skriva. Alla som vill skriva metodkapitel istället för mig räcker upp en hand?

Efter 5 timmar börjar jag känna mig lite mosig i huvuder minst sagt. Jag tyckte jag var värd en godispåse så jag gick till Ica. Nu är halva påsen redan borta och jag ångrar mig. Inte blev jag mer motiverad av den inte!
Men jag ska kämpa på en lite stund till tänkte jag, sen får det bli nya tag imorrn.

Igår tänkte jag se filmen "Up in the air" men lyckades zappa förbi "En Unge I Minuten" och fastnade där. Jag är nu helt övertygad om att graviditeten är en mardröm och förslossningen ännu värre. Just nu känns de som jag klarar mig bra utan ungar, haha. 30 timmar i smärta? Usch. Nog för att det kanske inte alltid tar så länge som 30 timmar för ungen att klämmas ut, men fy tusan vad jobbigt. Och vad höll den ena pojkvännen på med? Stöttade ju inte tjejen för fem öre, han bara sov och var tyst och då han inte var tyst klämmde han till med nån dålig vits. Tur jag har världens bästa karl så att iallfall det slipper hända mig.

Sidospår... Hur som helst, eftersom jag inte såg filmen igår tänkte jag ge den ett nytt försök ikväll. Är det någon som sett den och vet om den är bra? George Clooney brukar ju leverera.




Nybakat.

Vaknade imorse alldeles av mig själv vilket brukar vara superskönt, men idag berodde det nog mest på att jag var hungrig. Vrålhungrig.
Så därför slog jag till med lyxfrukost och väntar just nu på att mina nybakade scones ska svalna. Sedan ska jag frossa i nybakat bröd, ost, keso, avokado, tomat, kaffe, ägg, och yoghurt... det finns mycket att välja på och det gillar jag! Mums.


Lycka.

Den här solen gör mig så lycklig! Och om det bara kunde bli vår snart så jag får sluta stirra på nya vårjackan och faktiskt använda den skulle jag bli ännu mer lycklig!

Dessvärre har jag nog aldrig haft ett vidrigare hem än vad jag har just nu, och jag måste ta tag i saken omgående. Därför blir det en dag inomhus! Jag skäms, och jag vantrivs, och jag har ingen som helst lust att dra fram dammvippan! Ingen som helst!


Förtjusande gårdag.

Tack för en förtjusande gårdag. Vädret var underbart och vi satt i snöhögen och drack öl och käkade grillad korv. Vi lekte lekar, skrattade åt alla galna outfits och hoppade till dunkande musik.

Vi gick hem och fräschade, laddade och gick vidare på förfest. Vi drack rosa drinkar, spelade spel och blev dödad av kramar. Vi dansade tills fötterna gjorde ont, vi skrattade och höjde Epuben till en nya nivåer.

Vilken toppenkväll.

Idag är ögonen trötta, kroppen seg som sirap men själen glad som en liten treåring. Vädret är underbart och jag önskar jag kunde pallra mig ut, men plikten kallar. Uppsatsen ska få sin beskära del av uppmärksamhet innan jag åker hem till mamma på middag. Mysigt. Resten av kvällen sitter jag i tvättstugan! Mindre mysigt men nödvändigt.

Saknar min andra hälft en bakissöndag som denna...

...


Just nu känns fyra dagar som en evighet....


Vilken lycka.

Idag ska vi vara ute hela dagen och leka diverse lekar, vad nu de kan vara har vi inte fått veta. Hemlis. Men en dag ute kräver sin beskära del av varm choklad som jag just kokat. Himla gott det är alltså! Barnsligt gott! Jag tänker direkt tillbaka på dagarna då jag och lillabror följde med pappa på skotern och när vi kom hem stod det varm choklad och ostmackor på bordet. Vilken lycka.

Nu ska jag leta fram alla fleeströjor jag kan komma över, för även om det var soligt förra året så minns jag hur jag frös som en gris när solen gick i moln. I år är jag förberedd, hehe. Och så har jag ju den varma chokladen såklart.

Gul reflexväst, gul halsduk, gult pannband har jag såklart också med mig! Vi skulle ju försöka va så gula som möjligt, och de va de närmaste gul jag kunde bli med 2 dagars framförhållning.

Ses i solen.
PussKram




Kvinnor.

Min vän L uppmärksammade att hon endast hade manliga artister i sina spelningslistor, eller iallafall övervägande manliga artister, och satte därför ihopp en musiklista med alla kvinnliga begåvade artister hon kunde komma på.

Jag tittade precis igenom mina egna spelningslistor och upptäckte att jag har precis samma trend bland mina artister. Det kan i och för sig bero på att jag ofta lyssnar på rock, punk rock och liknande och inte lyckats komma över speciellt många kvinnliga artiser inom den stilen. Men det finns många otroligt duktiga kvinnliga sångare, och därför ska jag ägna denna morgonen åt dessa. Här kommer några låtar;










Kväll.

Marinerat kött. Nybakat bröd. Äldelostsallad. Öl. Martini. Ost. Kex. Natchos. Film. Klippa. Klistra. Kortspel. Matematik. Film igen.

Och nu hopp isäng! Tidig kväll för bästa uppladdning till morgondagen som går i gult!
Gul, gul och mera gul. Det kommer bli så kul! :)

Älskar dig.

PussKram

Vuxenpoäng x 2

Ibland önskar man att man hade 8 armar och superstyrka som typ stålmannen! Han kan ju flyga också vilket jag inte heller skulle tacka nej till i dessa snötider. Fick höra att bara i lilla sävar är det 7 st som kört av vägen under dagen! Helt sjukt att folk tror att man kan köra lika fort på asfalt som på snö och ishalka. Nästan så att jag skulle vilja säga "idioter".

Hur som helst är det dags att börja styra upp middag redan nu. Tidigt kan tyckas, men har man bara ett pyttelitet kök, och en liten ugn får man se till att planera lite. Jag börjar med brödbak så får klyftisarna ta över ugnen efter det. Nästan ett vuxenpoäng där tror jag, för planeringen tänkte jag! :)

Ett annat vuxenpoäng fick jag idag på stan med mamma förresten också, då vi provade samma klänning och kom fram till att det var jag som började bli gammal och inte hon som fått en ålderskris, haha. Vi köpte den båda två efter det! Någonting för morgondagens klädkod: "Mörk kostym" kanske? :)

PussKram


Bara gilla läget.

Men jäklar vad det har snöat inatt!! Är det verkligen på riktigt? Det känns som att jag drömmer, som att om jag bara blundar och öppnar ögonen igen så kommer snön att försvinna! Men där ligger den, som ett stabilt vitt och fluffigt täcke över hus och gator. Var tog våren vägen?

Scones, kaffe och lite nyheter senare ska jag bege mig ut på Umeås gator med mamma. I snökaoset. Himla trist att den skulle behöva komma tillbaka, vintern alltså.

Men nu gillar vi läget och njuter av dagen. Det är ju trots allt fredag. ;)
PussKram

Sailer moon.

Jag vet inte vad det är med mig idag, men dagen har helt enkelt varit en bättre dag än många på länge. Kanske börjar jag ta mig ur min omotiverade lilla grop och sakna men säkert klättra mot lite hopp och längtan.
Jag ska iallafall göra mitt bästa, och jag börjar med mig själv så kan jag smitta av mig på alla andra sedan.

Som sagt, effektiv morgon, fixade frisyren, hann med iksu, och sedan ytterligare lite uppsatsskrivande. Nu ska jag hjälpa H med värderingsmodeller. Bara det att han har alla termer på svenska och jag har ju gåt toch blivit lite internationell och kan bara säga saker på engelska. (hur nu de gick till jag som hatar engelska, haha). Så vi får se hur det går! :)

Åh, nu kommer han. Later dudes.
Och glöm inte att längta till helgen lika mycket som jag. Vi ska ju ha Återspark med våra nollor och sittning på lördagkväll i helgen! Superkul. Sailer moon ska jag tycligen klä ut mig till, haha. Hur ser dom ut? Vad har dom för superkrafter? Känner att jag måste uppdateras lite. :)
PussKRam

Good Day, Happy Day

En riktigt effektiv morgon måste jag säga. Jag vet inte vad som händer efter lunch, men jag är tokfokuserad på förmiddagarna och efter jag ätit lunch försvinner allt vad koncentration heter och jag slutat att producera. Jag bara sitter och stirrar på det jag ska göra.

Men som tur är har man ju lärt känna sig själv och att kliva upp på morgonen lönar sig arbetsmässigt! Nu ska jag fixa lite lunch och bege mig ut på ett ärende och sedan förhoppningsvis hinna med Iksu. Det var länge sen jag fick mig ett ordentligt pass på Iksu och jag saknar det! Det är dags att få svettas och låta musklerna lida!

Om ni har Spotify så bjuder jag här på en låt av Tim Berg - Seek Bromance. De ska iallafall jag lyssna på innan jag slänger på mig träningsskorna och hoppas upp på spinningcykeln.

Tim Berg – Seek Bromance - Avicii Vocal Edit


Är du lycklig?

Läste en krönika av Malin Wollin idag, tänkte att ni skulle få ta del av den. Den handlar om att vara lycklig.
(Krönikan är hämtad här: http://amelia.se/artiklar/2010/malin-wollin-har-bestamt-sig-for-lycka/index.xml)



Vem är lycklig, egentligen?
Är du lycklig? Hur vet du det? Vad jämför du med? Hur vet man?

Jag tycker att jag är lycklig, jag har till och med bestämt mig för att jag är lycklig, annars jävlar.

Jag tänker att om du är född i Sverige och är frisk och har barn och kille och hus och föräldrar som tycker om dig och ett roligt jobb samt en sparad slant på banken då är det väl själva helfvete om du inte kan vara den lyckligaste vandringsålen i Sargassohavet. 

Jag BEGÄR att jag ska vara lycklig och händer det något jobbigt ska jag bara vara glad att det inte hände något som var ännu jobbigare. Jag är skonad och lycklig och glad och fri. 

Jag lyssnade på ett radioprogram som diskuterade om djur är lyckliga.

Jag minns inte riktigt om diskussionen gällde huruvida vi är lyckligare än djuren eller om djur har förmåga att vara lyckliga men man frågade en expert: Kan man mäta ett djurs lycka? Det var svårare, menade experten. Men man har försökt.

Så kom de osökt in på babianen. Jag tänker att babian, det måste vara en sweet deal. Bara springa runt med stjärten i vädret och humma. Vara härligt ful och inte hänga upp sig på det, för allvarligt talat, babianer är så otroligt fula. De bara tramsar runt eller sitter med långa tuttar och ammar en bebis som ligger en meter ner.

Babian, härligt härligt.

Babianherren, han har det dessutom riktigt riktigt bra. Han har ett eget harem. Ett äkta harem. Varje levande mans våta dröm. Ett eget harem fullt av skönt kvinnfolk. Alltid någon att vara hanky panky med. Eller så kan han bara ligga i ett ombonat hörn och titta på allt ögongodis. 

Babianer har ingen päls på stjärten och när honorna är parningssugna blir den större och rödaktig. Tänk, sitta som herre på täppan med sköna ladys som springer runt med stora rosa köttstycken till röv-kön. Mmm.

Men nej. Babianhannen är inte lycklig, han är inte inte ens lite lycklig, han är olycklig. Han är stressad och deppig. Han är den mest olyckliga primaten av dem alla. Så var det med den liggfesten.

Är inte det en tröst så säg, att en naken apa på toppen av ett berg omgiven av brudar är den minst lyckliga? Det är något att trösta sig med när livet utan harem ter sig en aningen beige.

Personligen tror jag att amöbor är lyckligast. För de saknar hjärna och har bara en cell att hålla reda på. Det är en sweet deal.


 


Termos-mugg.

Påtal om kaffepaus... Igår när jag var på skolan såg jag två tjejer med varsin kaffetermos i härliga färger. Och jag tänkte direkt att en sån skulle jag haft, min termos håller varken tätt eller är speciellt tjusig.



Nu har jag letat lite ( på nätet) efter dom där termosarna för att se vad det är för nått och fått reda på att de färgglada termosarna är i plast, vilket gör att de bara håller värmen i ca en timma, vilket va lite synd. Den större, svarta, däremot håller värmen i upp till sex timmar vilket är mer i min smak. Kallt kaffe är inte att föredra! Så värme går före färg för mig här! 
De har dessutom silikontätning vilket gör att de inte läcker och en sån skulle vara perfekt för alla dagar i skolans bibliotek.

Så nu ska jag ut på stan och leta. En fågel viskade i mitt öra att de eventuellt finns att få tag i på Intersport eller Naturkompaniet. Måste nästan ut och leta, och hoppas att de inte kostar skjortan! :)


Glöm inte bort att pausa.

Min kära uppsatspartner ligger hemma med feber, å måtte jag slippa! Stackare där. Jag ska äta vitaminer i sinne och vägra i sten. Jag har hört att den psykiska inställningen kan göra magiska under! Vi kör på de! Våga vägra feber!

Fick frukostsällskap idag, mycket uppskattat såhär i den gråa, alldeles vanliga, vardagen. Sedan dess har jag suttit och knapprat på tangentbordet. Jag börjar snart se i kors och bokstäverna verkar leva sitt eget lilla liv. När man plötsligt blir otroligt gräslig på att stava brukar det vara ett tecken på att det är dags för paus. Det blir väldigt sällan rast när man sitter hemma. Man bara kör tills hjärnan lägger av.

Det här med att pausa får man inte glömma bort. De gäller inte bara arbetspaus, utan i största allmänhet.
Så, därför tar jag nog kanske paus nu. Kaffe. En dusch. Lite musik. Mellanmål. Ja, så får det bli.

Puss KRam



tandis-skräck.

Är det någon fler än jag som hatar att gå till tandläkaren? Även om jag vet att dom inte ska göra annat än att titta?
Vad är det man är så rädd för egentligen? Förutom allt skrapande, borrande, polerande, gapande och sugande som är så obehagligt så vet man ju att det inte är mer än så. Och du gör allt för en bra sak, för att ta hand om dina tänder, för att undvika problem i framtiden...

Jag vet inte vem jag försöker övertala, förmodligen mig själv, men det hjälper inte ett dugg för jag hatar de lika mycket iallafall.

Hoppas ni alla njuter av en toppenbra vårdag! Min termometer visar plus 10 och om cirka en månad står solen tillräckligt högt för att värma min balkong och solstolen åker fram.


Best times.

Igårkväll blev toppen och jag hade så himla kul. Mina kusiner ä´r ju dom bästa! Jag är så glad att ni kom!! Vi minglade, lekte lite lekar, spelade lite spel, och dansade tills benen vek sig. Sedan slog vi till med bakiskäk på max. Nostalgi. Minns inte sist vi gjorde det.

Idag är det alldeles fantastiskt fint väder ute och jag ska snart pallra mig ut tillsammans med ljudboken! Här kommer lite bilder från i sommras också (bild nr 23), då jag är i Norrköping och på semester. Hur underbasrt som helst.






Nr 22 - En tid som jag saknar.

En tid som jag saknar är den tiden då liljansberget var en endaste gemenskap. Då liljansberget var levande. Alltid människor ute. Alltid välkommen. Kom hem från jobbet, sprang bara upp och lämnade väskan, hämtade en kall, sprang ner och njöt av sol och sällskap.
På den tiden då vi alla hängde, vardag som helg, jobbdag som ledig.





Kan det inte bara bli sommar prick nu? Jag vet iallafall en tjej som längtar!



The Storm.

Vädret luras. Solen skiner och termometern visar plus 2, men det blåster ju storm! Okul. Har iallafall fått mina dagsminuter av solsken och vitaminer för själen. Nu är det bara fortsätta.

Lunch.
Dusch.
Ombyte och iväg på middag.

En öl på tu man hand på stan har istället blivit mingel hos Hs klasskompis på stan efter en inbjudan. Och det ska bli riktigt kul! Uppsatsbubbland är en "ensam" bubbla och jag älskar sällskap.


Såg The Tourist igår. Eller rättare sagt, började se! För det tog halva filmen innan det överhuvudtaget började hända någonting och då hade vi redan lessnat och slagit av filmen. Jag trodde den skulle vara bra? Var fick jag det ifrån?


Detta kan bli en hit!

Titta vad jag har upptäckt! Nytt mellanmål, en variant med keso! Äntligen. Keso är en av mina favoriter och denna kombination låter ju alldeles för bra för att vara sann. Jag har själv inte testat. Faktum är att jag inte ens sett förpackningen med egna ögon så jag har ingen aning om varken smak eller fullständigt innehåll. Men jag kan inte tänka mig att den kan smaka dåligt!




Må Bra har skrivit ett litet inlägg om produkten här:
http://mabra.com/nytt-komplett-mellanmal-med-keso/


Vår

Helt klart vårkänslor nu. Hur underbart känns inte det? Asfalt under fötterna och dropp från taken. Jag väntar med glädje på solstunderna på balkongen och första mjukglassen i handen.

Kom vår, kom.

Sen sommar.

Underbart.



Nr 21 - Någon som alltid ställer upp för mig.

Någon som alltid ställer upp för mig är bästkillen. I vått och torrt. Och det är en trygghet som jag aldrig vill vara utan.






Ska passa på att säga GRATTIS till min elitpartner M som ni också fått jobb nu. Hela gruppens som gick under namnet "eliten" under hela vår studietid har nu fått jobb utom jag.
Samtidigt som jag är så himla glad för deras skulle kan jag inte komma undan att jag själv känner mig lite deppig. Skitdumt, jag vet!! Och jag önskar man kunde bestämma över känslorna och plocka bort den!! så att bara det glada finns kvar, motivationen och längtan och tron om att min tur kommer. Men ja, människan är som den är... jäkligt knepig skulle jag säga... 

Hur som helst, GRATTIS. Superkul och otroligt spännande! :)

 


Nr 20 - En bild på mina nära.

Jag har nästa glömt bort mina 30 bilder som jag skulle presentera. Men här kommer nr 20 såhär på morgonkvisten.




Det blev inte bara en bild, men dom är ju aldrig samlade hela bunten på en och samma bild. Uppe till höger har vi mamma och pappa. Uppe till vänster har vi lillebror och min kusin i bakgrunden. På de nedre bilderna har vi lite blandat på kusiner och andra släktingar.

Just när dom här togs har vi grillning hos morbror. Efter det är var det den årliga brännbollsmatchen som väntade. Lika kul varje år, men lika viktigt att vinna åxå! Hehe.



Ätarkväll.

Jag kan lova att de va två trötta tjejer som lämnade skolan vid tre tiden idag. Man sitter tokfokuserad i sin lilla uppsatsbubbla och tillslut orkar inte hjärnan tänka längre. Och efter att vi pratat om kladdkaka, och godis, och choklad och andra onyttigheter gick ja raka vägen till ica och handlade alla ingridienser jag kunde komma på.

Ikväll blir det ätarkväll och jag har inte riktigt bestämt mig för vad som ska bakas, men kladdkaka och hallonpaj ska iallafall styras upp. Konditorifika hemma är både billigare och roligare.

Men först middag, prick nu faktiskt. Magen skriker, och det är inte "lilla hungern" vi pratar om här, haha.
PussKram


Briljant.

Ny dag, bättre dag. Vaknade upp efter att ha sovit som en prinsessa hela natten. Jag behövde den här dagen.

Jag har lärt mig något nytt idag. Briljant. Kul.

För er som missade Ulrik spela i Tv4 imorse finns han på Tv4 play. Jag dör lite smått inombords varje gång han öppnar munnen.
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=ulrik_munther_-_boys_dont_cry&videoid=1280940

Nu ska jag ut och promenixa. Ljudboken är i upplösningsfas och jag vill veta vem som är mördaren. Sjöljungfrun av Camilla Läckberg lyssnar jag på om någon undrade.

PussKram


RSS 2.0