Jävla idiot

Vilken jävla idiot är det som har craschat min cykel? Så fruktansvärt jäkla onödigt. Att man inte ska kunna få cykla till stan en lördagkväll utan att nån fyllskalle ska leka 3-åring och förstöra för andra! Jag blev nog mer ledsen än förbannad. Nattbussen hem ikväll alltså. Tack då. Jag hoppas verkligen den går att återställa din dumfan!

Vårshopping..

Varför är det så himla kul att spendera pengar? Ruskigt dumt nöje måste jag säga.

Var iallafall på stan imorse, kanske var jag där 1,5 h, max 2h. Jag skulle köpa ett par vita gympaskor, men jag hittade inga så det blev inte bara ett par utan 3 par andra skor istället. Shit vad pengar jag hann spendera på så kort tid. Ny vårjacka hittade jag iaf, kanske inte världens snyggaste men den är väldigt trivsam och jag tycker om den. Det är så roligt med nya saker. Och jag får inte glömma, t-shirten jag hittade. Mycket snygg. Så ikväll har jag mest mixat och matchat med skor och jacka. Nu får det gärna bli sommar.

Årets, för mig första grillning, äger troligen rum imorgon. Ölen står i kylen och jag är grymt peppad. Kul med trevligheter.




"Tillfället får inte försummas.
Ett precis likadant besöker oss sällan två gånger."

Underbara sommarvärme.

Idag har ju varit en sån otroligt fantastisk dag, som jag när jag vaknade imorse inte hade den blekaste aning om hur jag skulle förvalta på bästa sätt. Jag var lite smått orolig att jag skulle hanma inomhus allt för många timmar. Men tur var de ju att det var fler en jag som var ledig idag.

Jag och Linda promenerade till stan med bara ärmar, öppna skor och glajjorna i högsta hugg. Lunch och mjukglass på stan. Sedan låg vi i gräset, som för övrigt faktiskt var torrt, tills klockan var nästan 18.00 och njöt av solen. Fortfarande underbart sommarvarmt även på sena eftermiddagen. Jag känner ju att jag kunde inte varit ledig en bättre dag än denna. Hoppas, hoppas, hoppas att det håller i sig. Man blir så otroligt glad av att känna dessa varma vindar och se alla sommrigt klädda människor myllra på stan.

Nu är det bara att längta efter grillen här näst? Och såklart ett stycke utemöbler och en riktigt grann solbränna!

Känner du efter?

Jag kan känna att det blåser ute, träden dansar i takt till vindpustarna. Jag bara vet att den finns där men jag kan inte se den. Jag ser hur vinder berör naturen i min omgivning, jag ser hur den påverkar människor på gatan. Titta där, pojkens mössa blåste av huvudet. Han gråter. Mamma kommer och hjälper honom så att pojken inte blir kall om öronen. Jag vet att den finns där, men jag kan inte se den. Löven springer efter trotoarkanten, mina ögon tåras av motvinden, jag är helt säker på att den finns där, men jag kan inte se den.

Vissa saker går helt enkelt inte att bevisa med bilder. Ibland måste man lita på känslan. Känslan i huden. Känslan i magen. Känslan av pulsen som ändrar takt. Är det en behaglig känsla? Ler jag? Är det en otäck känsla? Blir jag orolig och tveksam? Bara jag kan veta, och bara jag har möjlighet att  bedöma vilken väg som är bäst att gå. Det behöver inte alltid vara den säkra vägen. Eller det kortaste vägen. Bara det är en väg som känns, känns på ett bra sätt. Bara jag kan veta vad som känns bra.


Haha.

...Ibland har man bara kul...


Betong

...i dubbel bemärkelse!

Här kommer pappa med full utrustning för att borra och montera mina nya möbler. Men blir man lite ledsen när han svettas bakom borrmaskinen och ingenting händer. Betongvägg kallas det. Ska OKs borrar vara bättre? Jag hoppas verkligen att du, pappa, förstår hur mycket jag uppskattar din hjälp och ditt slit!

Påtal om betong så finns det vissa dagar då det känns precis som om man står i betong, som om man gått in i en vägg, kanske instängd, kanske ensam. Men jag ska tala om för dig att du har en vän. Det är otroligt jobbigt att vara vän ibland, att försöka vara positiv, hitta glädje för två, uppmuntra, klura ut sätt som kan få saker att kännas lättare, och detta utan att få någonting tillbaka! Men jag är en vän, och jag finns kvar. Vi kan väl hjälpas åt? Ge och ta?

I två dagar har jag bara gått omkring och kännt mig otroligt nöjd med tillvaron, jag förstår verkligen inte varför?! Det finns så mycket som skulle kunna vara anorlunda. Kanske är det något så enkelt som att solen lyser? Eller att jag är ledig i helgen? Eller att jag fick den där komplimangen på jobbet precis vid rätt tillfälle?
Svaren är få, men jag vet en sak, och det är att när det känns bra ska man passa på att njuta!

En helg i fjällen.

Jag har precis tillbringat en, bokstavligt talat, obeskrivlig helg i Kittelfjäll. Ja vi hade fint väder, och ja, vi hade otroligt kul, men grejen är att vi hade så mycket mer än så! Och dessutom tror jag att solen bet tag i kinderna på oss allihopa. Bruna, fräscha och en aning slitna alltså.

Och plötsligt blev det näst intill sommarväder även i Umeå. Det går helt enkelt inte att sluta må bra. Mitt nästa projekt, näst efter att montera mitt nya köksbord blir absolut att köpa utemöbler! Grillning nästa?
När människor runtomkring börjar ta av sig strumporna och plocka fram solbrillorna känner jag ett stort behöv av att byta ut garderoben till sommarsäsong. Inser dessutom att det endast är två månader kvar till en eventuell beach 2007, kanske dags att börja motionera lite?




Vänner är kanske det bästa som finns.

varför...

...är det alltid så att allt ska hända samtidigt?
När man väl har en planerad helg dyker det alltid upp något precis på samma dag, samma tid, och plötsligt har man ett dilemma. Vad ska jag göra? Och jag som är så dålig på att välja.

I tisdags var jag på Ikea och som tur va hade jag mina föräldrar och ett släp med mig. Gud vad jag handlade. Men då bör man ha i åtanke att jag faktiskt inte hade något med än en säng i lägenheten heller. Fint kommer det iallafalla att bli, om jag nu bara hade haft tid att skruva ihop alla möblerna. Någon som är bra på lampor för övrigt?

För det är nämligen så att redan ikväll åker vi till kittelfjäll. Eliten på jobbet har hyrt en minibuss. Det blir en långhelg i fjällen och jag jag gissar att det kommer bli många skratt, en aning alkohol och förhoppningsvis strålande sol om man ska tro vädergudarna. Känna bara lite jobbigt att jag inte börjat packa ännu, det blir mitt nästa projekt.

"Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin!"

Glad Påsk

Min morgon började verkligen inte på rätt sätt idag. Jag vaknade upp, 7.00, ögonen igensvullna och inser att jag har tvättid mellan 7 och 10. Det är bara att pallra sig ner och sätta igång en tvätt, och innan jag fått lur på vad som är tvättmaskin och vad som är torktumlare och hur maskineriet fungerar har ögonen börjat öppna sig. Upp till lägenheten igen för att käka frukost.

Men istället för att ta tag i dagen och aktivera mig kryper jag isäng igen. mycket dumt. Jag har insett hur otroligt dålig självdiceplin jag har fått på sista tiden.

Ner igen, hämta tvätten. Ingen post idag heller. Tillbaka till sängen ytterligare en gång.

Jag tittar ut genom fönstret och ser hur solen skiner, så jag tänker att det säkerligen blir bättre när jag får cykla till jobbet. Vakna till med lite frisk luft. Jo just det. Det är orkan ute. Bokstavligt talat. Jag har aldrig varit med om dess like, och jag har såklart motvind. Det värsta utav allt är att jag faktiskt blåste av cykeln, och ja, jag skämdes, och ja, mannen som gick förbi trodde säkerligen jag var full.

Helt slut, snorig och fullkomligt tilltufsad kommer jag till jobbet och första kommentaren var klockren; "tjena, hade du motvind eller?" Eh, ja, svarar jag och försöker kamma ner håret lite.

Men när jag återhämtat mig i omklädningsrummet, fått på mig arbetskläder och kommer in i fikarummet kan man ju inte bli gladare när man inser att alla anställda får var sitt påskägg, fyllt med smågodis, som tack för gott arbete. Så himla gulligt. Jag blev glad och mitt ägg är nu tomt. Ännu mera dålig självdiceplin, och lite dåligt samvete. Men min dag blev riktigt bra tillslut. Kanske blir det en bra påsk trots allt.

Och tack Per för att jag fick låna din mössa när jag skulle cykla hem.

Fin lägenhet, men skärpning!

Jag har precis flyttat in i min alldeles nybyggda etta. Jag har inte speciellt mycket möbler så just nu lever jag på golvet bland kartonger, ändå har jag aldrig trivts så bra som jag gör nu. Det låter kanske konstigt? Nu känner jag att jag verkligen har ett hem, mitt hem, som jag får ta hand om alldeles på egen hand. Känns underbart.

Men vad man kan bli jävligt förbannad på är att när man kommer ut till bilen har lapplisa lappat alla bilar utanför bygget inklusive min. 500 spänn i böter. Herregud, flyttar man in måste man ju få parkera bilen utanför för att lasta av sina saker. Men bilen var ju tom? Ja, förmodligen efterson jag var påväg utt med mina saker i lägenheten! Hon lappade till och med en bil med släpvagn vars tak stod öppet. Sedan var det tydligen förbjuden parkeringszon också, men var är den förbannade skylten i så fall? Det finns ju inte ens gästparkeringar tillgängliga här på området. Jag måste säga att jag blev grymt besviken. Så här får det helt enkelt inte gå till! Jag ska klaga.


RSS 2.0