WHAT MATTERS?






TRÄNINGSGLAD

Efter helgens unnande av mat och annat tror jag magen vuxit för jag vaknade imorse vrålhungrig. Så efter en lugn morgon med stor frukost begav jag mig till gymmet för att se om jag fick träna. Och det fick jag. Vilken lycka!! Det var inte så stort som jag hade trott, men det fanns fria vikter, en del maskiner, två löpband, tre cyklar och lite pilatesbollar. Så skönt att äntligen få svettas på riktigt som omväxling från mina promenader. Formen är verkligen i botten, två minuter på löpbandet och jag svettades som en gris. Men nu har jag börjat om.

Skönt att få tänka på något annat också, för imorrn börjar jag ju på nya jobbet och nerverna lever sitt eget liv. Har precis duschat och nu ska jag ta tag i helgens disk, plocka undan lite och se till så att lägenheten får lite ordning. Någonting som jag antar att jag inte kommer att ha tid med imorgon.

Sen måste jag välja kläder. Vilket intryck vill man ge? Inte för uppklädd, men inte för nedklädd heller? Igår velade jag fram och tillbaka men idag känns de som att jag kör plain and simple, ingen kavaj, ingen färgchock, inget krimskrams, bara jag, en skjorta och jeans. Sedan får jag väl anpassa mig till dag två helt enkelt. Vad tror ni? Bättre för nedklädd än för uppklädd?




GLÄDJEENERGI

Den här helgen var precis Vad jag behövde, om den ändå hade kunnat vara lite längre! Jag har vinkat av bästkillen efter en fantastiskt mysig helg och jag har fått massor med glädjeenergi! Berättar mer imorrn för nu kryper jag ner i renbädda säng för att ladda batterierna. Börjar vara riktigt nervös nu...

SÄLLSKAP

Fortfarande inget modem som fungerar, men bästa pappa har skickat upp ett tillfälligt mobilt internet så nu kan jag iallafall surfa i väntan på att tekniksnubbarna letar tekniska fel. Hur lång tid ska det ta egentligen? De är väl bara att skicka mig ett nytt modem tyckte jag? Men de tyckte inte dom.

H är här och idag ska vi åka in till Uppsala och göra stan. Vi ska äta ute på nått mysigt ställe och leta upp någon inredningsaffär eftersom jag tycker mig vilja piffa upp lägenheten lite. Det är riktigt höstkallt ute idag, bara ynka 4 grader (just nu iallafall) men solen skiner och himlen är klarblå så en dag utomhus passar ju alldeles utmärtk.

Det känns fantastiskt med lite sällskap efter två dagar utan internet och med spöregn utanför fönstret. Bästa omväxlingen från allt tvtittande skulle jag säga.

Nu kaffe. Tjingeling.


TEKNIKENS UNDER

Mitt modem höll i 5 dagar. Vaknade imorse utan internet och herregud så less jag är på att titta på tv nu kan jag säga. Internet gör mig handikappad. Det regnar dessutom idag och har gjort hela dagen. Kan inte för plugga för det är också via internet. Suck. Tur att jag har systemet och ica nära, för i väntan på en ny och bättre dag häller jag upp ett glas vin och en skål med nötter. Imorrn får jag ju fint sällskap och det ska bli alldeles fantastiskt. Så jag hoppas fredagen skyndar sig hit, och att teknikkillarna fixar mitt nät fortare än kvickt. Min dumphone duger inte till mer än såhär, ännu en orsak att skaffa en smart rackare ;)

VARDAGSMOTION

Gymmet var inte öppnat. Dom jag såg på träningsmaskinerna måste ha varit några av de som jobbade där eller någon annan med tillträde. Himla synd. Men jag har inte gjort inget för det. En prommis innan middagen, vilken idag visade mig Tierps kyrka och ett bostadsområde jag inte tidigare sett, samt även ännu ett dagis/förskola/skola (vad det nu var) fullt med lekande unger. Det finns verkligen dagis/skolor i överflöd här, vilket gör att jag antar att det mestadels bor barnfamiljer i området. Slet även fram mina egna vikter för 20 minuters styrka i vardagsrummet. Man tar vad man får. Vardagsträning i all ära, och det gör det betydligt roligare när man slipper gå samma gamla runda dag in och dag ut. Ut och upptäck det nya!

Har klippt och klistrat lite idag för att fylla 4 tomma ramar som jag hade. Men när jag väl skulle hänga upp dem ser jag ju att pappa tagit min tumstock med sig tillbaka till norrland. Tur vi ska på shoppingrunda i Uppsala på lördag, då får jag styra upp en ny. Lite inspiration på väggarna vore ju inte helt fel.

Nu ska jag umgås med Jack Bauer. Min idol. Kanske man kan säga att jag är lite smygkär, hihi. Är mitt i säsong 5 nu och det är oliiiiidligt spännande... som Peter Harryson skulle ha sagt.




ÖGONEN GÅR I KORS

Efter att ha läst ett 28 sidigt pdf-dokument på datorn känns det som om ögonen går i kors. Att läsa på datorn gör verkligen att man blir så mycket tröttare i huvudet än att läsa på vanligt papper. Men bra gjort av mig, nu har jag tagit mig igenom alla dokument som jag måste innan jag ska börja jobba.

Nu behöver jag en välförtjänt paus från datorsurret. Ett ryck på ytterligare en flyttkartong kanske, och så en prommis till gymet i hopp om att få träna. Det hade ju varit en dröm! Håll tummarna.


TVÄTT

Ännu en disig morgon. Dimma i luften som ett vitt täcke över samhället. Börjar verkligen sakna höstsolen.

Hade bokat tvättid imorse, mest för att spana in tvättstugan och provtvätta för att se hur allt fungerar, hur tvättstugan ser ut, hur länge maskinerna håller på osv. Så klockan 8 gick jag ner för att hämta tvättnyckeln så att ingen skulle ta min tid, spanade in tvättstugan, och sedan gick jag ut på en morgonprommis.

Eftersom jag egentligen inte har någon tvätt att tvätta funderar jag på att nöja mig med en titt och lämna tillbaka tvättnyckeln till nästa, men jag ska fundera på de en stund till. Vi har tvättid i hela 7 timmar så man behöver ju inte direkt stressa.

På min promenad igår såg jag att det var folk som tränade i gymet som jag läste skulle öppna först på måndag, så idag tänkte jag gå dit och se om man kanske inte kan få träna lite. Saknar ju Iksu så himla mycket.


FISK FISK FISK

Nu har jag fått middag i magen. Makrill är så himla gott, underskattat faktiskt. Ser ut lite som tonfisk men så himla mycket godare. Innehåller alla dom där bra livsnödvändiga fetterna också, så titta lite extra efter dessa firrar nästa gång du handlar.

Uppsala var ett äventyr. Sprang i några butiker fram och tillbaka innan jag besökte min nya arbetsplats för att hämta ut datorn. Och alla är så himla trevliga där! Verkligen supertrevliga. Och det strålar om människorna. Självförtroende och färg. Själv kände jag mig bara grå och trött. Jag vill också stråla! Sådär så att lycka och positiv energi syns rakt igenom.

Lyckades även gå förbi två olika sushirestauranger! Vilken lycka! Den där råa fisken har ju som gått och blivit lite av en favorit.

Eftermiddagsprommis står på schemat innan jag tar kväll.


PÅ TÅGET

Sitter på tåget påvägen hem från Uppsala nu och det gick ju galant. Blev lite orolig när jag skulle kliva på tåget i Tierp och dörrarna stängdes innan jag hann fram. Men är man bra på att studera andra löser sig det mesta. Det fanns såklart en knapp för att öppna dörren själv! Så, nu har jag lärt mig det också. Kan fortfarande inte riktigt förstå att detta kommer att bli min vardag om en väldigt snar framtid. Overkligt, men bra. Tur att vi är vanedjur, innan jag vet ordet av åker jag väl tåg i sömnen. Hihi.

HÄR BOR JAG

Här kommer några till bilder på lägenheten, dom få jag hann ta innan batteriet i kameran dog. Jag måste se till att leta reda på laddaren i någon av alla kartonger som fortfarande inte är uppackade.

Ett av två sovrum. Det andra sovrummet kommer att bli gästrum/kontor med en extra säng och ett skrivbord, men det projektet får vänta. Just nu är det förvaring av flyttkartonger i mängder.



Lite mer av köket. Älskar att ha ett kök även om det inte är jättestort och supermodernt. Jag rymmer ett köksbort och det är ju helt fantastiskt.




Nya toalettmöbeln var alldeles lagom stor för att få plats bredvid badkaret.



Och soffhörnan i vardagsrummet. Köpte datorbordet på Ikea och det fungerar så himla bra. Jättefint är det också, även om det kanske inte syns nu när det står en dator ivägen.



Så här bor alltså jag numera. Har nog inte riktigt förstått att det är på riktigt än, men det kanske man inte kan förvänta sig efter 3 dagar? :)


MOT UPPSALA

Godmorgon. Idag är jag trött. Jättetrött. Jag har sovit stenhårt och vaknade upp om ännu tröttare. Men jag känner på mig att det kommer ordna upp sig snart, för jag har en spännande dag framför mig!

Idag blir det ett äventyr med tåg in till Uppsala. Premiärturen. Ska gå förbi en sväng på mitt nya jobb och hämta ut min dator. Jag är lite nervös, haha, men de kommer nog gå finfint. Måste bara snygga till mig själv först, hoppa ur mjukisbyxorna, leta upp lite vettiga kläder och kanske tvätta håret. Svintohår i kärringtoffs känns inge vidare.

Fick en mindre hjärtattack i går också när posten damp ner på insidan dörren. PANG! Jag är inte riktigt van vid att ha postfacket direkt i lägenhetsdörren. Så från och med nu kommer jag att sitta på helspänn vid lunchtid då postgubben kan dyka upp när som helst. Måste nog fixa en "Ingen reklam tack"-skylt också, för annars kommer jag drunkna i reklamblad från Ica, Hemköp, Lidl, Coop.... nackdelen med att ha alla butiker precis runt hörnet!


LIFE IS YOUR CREATION







LIV PÅ GATORNA

Varje promenad är som ett nytt äventyr. Jag bor ju som sagt i "centrum", det lilla centrum som finns och för att komma ut till alla villor får man promenera ca 10 minuter. Jag passar på att utforska alla gator, upp och ner, fram och tillbaka, den här veckan för från och med nästa vecka börjar arbetet och då finns det ju inte lika mycket tid.

Det märks att det är måndag för helt plötsligt har samhället gått från att vara totalt dött och nästan lite övergivet till att fyllas med människor lite överallt. Det finns väldigt många skolor och dagis runtomkring här som numera är omgivna av springande lekande barn, skratt och skrik, bollspel och klättrande. Parkeringarna är fulla med bilar och gatorna är trafikerade av bilar. Härligt tycker jag som fått se en annan sida av mina nya hemtrakter.

Fick mailsvar från min arbetsgivare för en stund sedan och fick veta att första dagen börjar 8.30 på tisdagmorgon. Att vi ska ut och äta lunch den dagen, och att jag skulle kunna få tillgång till min dator inom de närmsta dagarna om jag skulle vilja. Så jag tror att jag ska ringa ett litet samtal under morgondagen och åka in till Uppsala för ett litet äventyr någon dag under veckan. Om jag nu lyckas hamna på rätt tåg, haha. Spännande.


TJUVTITT

Det är fortfarande lite stökigt här och där, men jag ska ge er en lite tjuvtitt på hur jag har det i min nya lägenhet.

Här har ni en liten hörna i köket. Burkarna vis spisen (som knappt syns ser jag nu haha) köptes på vägen ner vid Ikeastoppet i Sundsvall. Passar utmärkt i mitt nya kök.



Och här har ni två bilder från vardagsrummet som är gigantiskt stort, eller iallafall om man jämför med min lilla 30 kvm stora lägenhet i Umeå.




Och som ni ser är vädret inte alls lika soligt som igår. Det är en endaste grå-vit dimma som ligger över samhället. Lite blåsigt är det också. Men jag ska nog ändå ta med ljudboken ut på en liten runda lite senare idag.

Fler bilder får nog vänta tills jag har tagit tag i alla möjliga prylar som hamnat både här och där. Större lägenhet innebär också fler utor att sprida ut sin skit på, haha.


GODMORGON!

Första natten själv gick ju bra. Sov väl inge vidare djupt varför jag vaknade varannan timme och undrade var jag var. Och eftersom jag ändå vaknade hyfsat tidigt letade jag fram mössa och halsduk och gav mig ut på en morgonprommis i höstdiset.

Jag gillar morgonpromenader. Det är ett skönt sätt att vakna på. Promenader är nog det jag får hålla mig till denna vecka eftersom halontet verkar ha klamrat sig fast för att stanna ytterligare en dag. Himla typiskt.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med frukostkaffe och nyhetsmorgon innan jag tar tag i dagen.


STEKTA ÄPPLEN

Sitter i soffan och myser. Jag har smörstekta äpplen och havregryn i kanel, tillsammans med kesella blandat med vaniljocker i en fin liten skål framför mig, en kopp thé och ett gäng vindruvor. Tänkte att jag skulle muntra upp mig själv med lite söndagslyx.

Ska mumsa i mig detta och ringa bästkillen en sväng innan jag slår igång tvn. Ikväll försöker jag att inte känna efter så mycket utan bara vara. Imorgon fortsätter jag att bearbeta alla nya intryck och känslor.


SUPERNÄRA.

Första promenaden. Det tog ca 5 minuter att gå till gymmet. Supernära. Det är ett helt nytt gym som tydligen ska öppna nästa måndag, så jag får gott vänta lite. Men jag ska absolut gå dit och se vad de har för utbud. Kanske blir det där jag hänger på kvällarna?

Gick även förbi ett annat mindre ställe, Aktivera hette det, som verkar ha nått spinningpass i veckan och även ett eller två bodypump pass. Så i väntan på öppningen kanske jag får ta ett besök där i veckan så jag får svettas lite och göra det jag tycker är roligt.

Det verkar även finnas möjlighet för simning då jag har ett badhus bara ett kvarter bort. Så jag ska promenera förbi där och läsa lite på dörren vid nästa tillfälle.

Andra saker som ligger nära är Ica, Hemköp, Lidl, Apotek, Systemet, Tågstationen och bank. Och med nära menar jag mindre än 5 minuter bort. Så man kan lugnt säga att jag hamnat i centrum. Hihi.



TÄNKVÄRT









KONSTIGT?

Nu har mamma och pappa åkt tillbaka till norrland och jag har precis ätit lunch, skinksallad ala enkelheten själv.

Känns otroligt konstigt på något sätt. Att jag helt plötsligt bara sitter här helt själv. I vad som nu är MIN lägenhet. Lite nedstämd är jag nog, men de kan bero på förkylningssymtom och en viss trötthet också.

Dagens projekt var att lokalisera ett gym, vilket vi gjorde. Ska prova prommenera dit på en stund och se hur lång tid det tar, men det bör inte vara mer än 10 min bort. Och att hitta var jag köper tågbiljett, vilket vi också gjorde. Tanten (eller kvinna kanske låter finare) i kiosken var supertrevlig och jag köpte ett 30 dagars tågkort på en gång. Om jag får tråkigt får jag väl gå dit och ha henne som sällskap, haha.

Solen skiner och från nästan minusgrader i Umeå har jag 14 grader på termometern här. Verkar som jag har fått lite förlängd höstvärme och de är ju alltid positivt.

Och när jag ändå entrar en ny fas på alla andra plan i livet får även bloggen ny design. Omväxling förnöjer? Eller hur var det nu igen? Borde kanske intala mig själv det lite oftare. :)


Första kvällen i det nya.

Sitter i soffan i nya lägenheten efter en dag som känts som väldigt lång. Det mesta börjar vara i ordning nu, tv fungerar, internet up and running, och gardinerna gjorde ju susen. Jättetack till mamma och pappa som varit helt underbara och hjälpt mig! Känns fortfarande som om jag bara är här på besök och ska åke tillbaka upp till norrland med dem imorrn. Det kommer nog bli andra bullar när jag vinkar av dem imorrn!

Man kan nog säga att en ny fas i livet har börjat. Jag har tagit ett nytt steg. Framåt. Och veckans uppdrag blir, förutom att packa upp mer flyttlådor och plugga, lära känna Tierp, provåka tåg, hitta ett gym och kanske dra en runda i Uppsala. Minst sagt spännande.

Saknar dock min andra hälft som fortfarande är kvar i Umeå. Och mina fantastiska vänner såklart, men ni är ju mer än välkomna som ni vet.


Si och så.

Vilket jäkla skitväder! Långprommis förvandlas nog till innasittardag idag! Himla trist. Fast det kan nog bli mysigt det med då vi ska ge oss på att göra hemmagjord pizza i kväll. Jag röstade för salami och tomat som pålägg, får se hur det förslaget slår?

Har varit lite si och så med huruvida ja kommer ha internet i lägenheten när jag kommer ner eller inte. Kan bli problematiskt att läsa internetbaserad distanskurs utan internet, och lite ensamt och extremt tråkigt också då internet ofta är en bästa vän och används till precis allt.

Därför försöker jag göra så mycket jag kan idag, laddar hem dokument, alla som jag bara kan, och adressändrat i sista minuten. Men bättre sent än aldrig. Nu är det definitivt iallafall. Jag har ett extra rum, och en extra säng, och gevalia (haha) så oväntat besök kommer inte bli ett problem.


Wordfeud.

Jag har hamnat i wordfeud-träsket. Precis som alla andra. Och jag har inte ens en smartphone??? Idag när jag och H var på stan spanade vi på Iphone och HTC mobiler och jag är ju så himla sugen. Har varit sugen ända sen början av sommaren. Men fortfarande lite för snål och lite för mycket i tankarna att det är mer en leksak än en telefon.

Min telefon fungerar ju hur bra som helst, så varför byta? De är så jag har tänkt, men känner jag mig själv rätt har jag nog bytt upp mig innan året är slut. Hihi. Kanske dags att bli lite modern? Lite inne? ;)

Väskorna börjar fyllas och jag är glad att jag slipper flyga ner. Jag har redan packat tre väskor och en flyttkartong vilket hade blivit svårt att få med på flyget. Och jag som trodde jag fick med mig det mesta den första svängen?? Haha. Så fel jag hade.




Nostalgitripp.

Jag har hamnat i en liten svacka känner jag. Kan bero på många saker, eller inget. Vet inte riktigt. Resfeber har jag också men de kommer nog bli mycket bättre när jag väl kommer ner. Det är bara att ta sig dit som verkar gnaga mig i bakhuvudet. På lördag händer det.

Helgen var fantastisk. Spontaninbjuden på kalas på liljansberget i lördags. Mycket trevligt. Lite nostalgiskt, både av att vara tillbaka i mitt område som jag fortfarande älskar såå mycket, och för att tjejen hade nintendo 8bitar! Vilket kalas! Vi blåste på baksidan om spelet precis som på den gamla goda tiden, vi diggade musiken och vi beundrade spelkontrollerna för deras underbart enkal design. Behövde inte vara mer avancerat än så!

Idag ska jag åka in till stan och säga upp mitt iksukort. Sorgligt men nödvändigt. Sedan fortsätter jag att packa kläder i eftermiddag. Flytten börjar ta form.


Årets glögg.

Fy tusan vilken huvudvärk. Det räcker med att blinka så känns det som om huvudet flyger i luften!! Inte den morgon jag hade föredragit direkt. Fredag å allt. Det är bara att vända på klacken och krypa isäng igen.

Mamma hade köpt årets glögg igår som vi smakade såklart. Riktigt god i år. Inte lika söt som förra året. Snygg flaska också. Den får bara plus från min sida! Minns inte riktigt vad det var för smak, men åt kaffehållet iallafall.




Bollplank

Det finns både för och nackdelar med att vara väldigt olika. Fördelarna är att man får ett väldigt bra bollplank som hjälper en att tänka i nya banor och se saker på andra sätt. Imorse bollade jag över mina problem och även om jag fortfarande inte har en lösning på problemen har tankebanorna blivit lite större tack vare alla bollar jag fick tillbaka.

Vädret är ju strålande idag och efter att jag lämnat av H hemma hos sig passade jag på att ta ett varv med ljudboken i gamliaspåret. Solenergi och kall höstluft kan göra susen!

Insåg igår att jag bara har en helg kvar i Umeå nu, för nästa helg är det dags för mig att åka. Jag hade som fått för mig att det var två helger kvar, och plötsligt har jag nu tappat en vecka. Lite panik där, ja. Så nu ska jag plugga som en tok för att få vara så ledig som möjligt i helgen och nästa vecka är det väl bara att packa ihop det lilla jag har kvar och vänta på mitt nästa äventyr?

Justja, en sak till. Årets glögg har visst kommit (redan!! javet!) och det brukar ju ta slut på fortare än man hinner blinka. Så passa på, skynda skynda.




What a waste.

Har just läst en hel artikel om inflation och skatt och dum som jag är kollade jag inte när den var skriven förren efteråt. 1978 känns ju inte sådär superaktuellt. Suck. Bara slopa och leta vidare alltså. Jag tror precis att all motivation rann av mig.

Fattar inte ens frågan? Och jag ska tydligen hitta på ett eget sifferexempel också. Lycka till. Fast artikeln var intressant, så jag ska inte säga att det var helt förgäves. All kunskap är bra kunskap. Önskar bara att jag hade haft nytta av den prick nu. :)

Får iallafall se fram emot en fantastisk middag på stan med L, sushibuffé kan ju bara inte gå fel! Funderar även på om ja skulle satsa på ett träningspass också? Motivationen finns inte riktigt nu, men jag vet ju hur glad jag blir när jag väl kommer dit!

Tjingeling.


Just a little longer.

En skön helg har passerat och en ny vecka har börjat. Jag gillar måndagar. Måndagar är som en nystart, iallafall ser min hjärna det så. Nya möjligheter. Att göra det man inte gjort. Att börja om. Att fortsätta där man slutade. Att ta nya tag. Vad vet jag. Allt börjar på måndagar.

Igår insåg jag att jag bara har 2 helger kvar i Umeå innan jag flyttar söderut på riktigt. Herregud så lite tid var min första tanke. Mina andra var, är jag redo? Jag ska inte ljuga, jag är så sjukt nervös, orolig, spänd. Men samtidigt också väldigt förväntansfull. Och om något ser jag fram emot att få lära mig nya saker, och att få jobba med någonting som jag anser är betydelsefullt. Men innan dess hoppas jag att jag hinner med att träffa alla dom som jag lämnar i Umeå, dansa häcken av mig på Umeås dansgolv och flyga upp och ner på stepbrändan på mitt kära Iksu.

Nu ska jag åka in till stan och käka middag med H. Hans mobil är död och jag har strömkabeln så det är nog bäst att jag infinner mig på bestämd tid så vi inte missar varandra.


Lördagmorgon.

Min andra hälft bad om sovmorgon igår, och jag fick lova att inte väcka före kl 9. Nu är klockan 11 och jag börjar tycka att det är dags´att kliva upp nu. Borde va okej att väcka? Själv har jag duktigt suttit och pluggat på morgonkvisten. Jäkla skituppgift vi fått nu alltså. Jag vill räkna, inte skriva teori!

Lördag och solen strålar och jag längtar efter Iksu. Inspirationsdag som sagt och det kommer bli så kul. Stepmuskel är inbokat, så vi får se vad jag mer hittar på. Tjoho.


Inspirationsdag.

Godmorgon Fredag.

Frukoststunden framför nyhetsmorgon kommer jag nog sakna när jag börjar jobba, haha. Jag tycker ju de är lite lyx. Fast jag kommer inte sakna all dö tid man har. Visst jag pluggar. Men det är halvtid, det är distans och det finns absolut ingen tidspress för man hinner det man ska. Trodde inte ja skulle säga det, men ja saknar tidspressen lite, deadlines inför tentor och inlämning, att prestera under kaos.

Hade tänkt att jag skulle ta fredagen helt ledig, men igår var jag inte motiverad någonstans så den lediga dagen blev igår istället. En dag på stan, egentligen mest för att fördriva lite tid, komma ut, se lite andra människor, men trots de kom jag hem med en liten shoppingpåse. Vi får se om påsen får stanna hemma, provkön var enorm så jag är tacksam för det finns någonting som heter "öppet köp". Men nu är de bäst att jag lägger in en extra växel och sätter lite fart. Plugg plugg plugg. Hade ju tänk hinna träna också! :)

Förresten, imorrn är det Inspirationsdag på Iksu. Massor med roliga pass hela dagen på Iksu med start 8.30. Jag skulle vilja gå på allt, haha, men det finns nog inte tid till det. Det fanns så himla mycket kul som jag skulle vilja prova på. Har iallafall bokat in mig på stepmuskel och det blir eventuellt något skojigt pass innan det med.

Mission imposible?

Bodypump igår följt av en brakmiddag som H så fint fixat med alla mina godaste tillbehör, popcorn och en hel massa choklad på det (iallafall för min del, choklad är mer min grej). Bra måndag skulle jag säga! Känns som förkylningsbacillerna börjar dö ut nu. De gillar vi.

Chattade även med min grupp på distanskursen och att komma överrens över msn för att lämna in ett gemensamt svar är ju nästan mission imposible-varning. Speciellt när alla räknat olika och har olika svar. Hur gör man? Det tog en evighet så diskussionerna fortsätter ikväll. Förbereder mig på en kväll i tålamodets tecken med andra ord. Distanskurserna borde fundera på om de här med grupparbete verkligen är bästa lösningen? Lärarna kan ju ändå inte se diskussionerna? Eller om alla deltar?

Men jag accepterar läget och ser iallafall det positiva i att kunna få någon annans synpunkt på frågorna. Alltid kan man lära sig något man själv inte tänkt på.


Underhållande, men...

...inte riktigt så bra som jag hoppats. Vi hade iaf en grymt trevlig kväll och vem som helst blir ju snygg i dom där glajjerna. Eller Hur?

RSS 2.0