Nyår 2009/2010, here I come...

Nu väntar jag bara på ett samtal om att skjussen är här, sen bär det av... lite bära eller brista känsla ikväll, men jag hoppas på en trevlig kväll. Middag med tjejerna och sedan vidare på festligheter. 2010 ska bli ett bättre och helt fantastiskt år (hoppas).

Gott nytt på er!



Blind Man

Kvällens låttips. Hörde den för första gången ikväll efter ett litet tips. Refrängen var det jag fastnade för. Är du inte rätt för lite tyngd och rock, lyssna.



Sista dagen på 2009

Det slog mig att detta är sista dagen på 2009. Är vi verkligen redo för ett nytt år? Hösten har gått sjukt fort. Jag är tveksam. 2010 kom med springande fötter och nu är det väldigt väldigt nära.. nästan för nära för att vara sant!
Det enda jag vet är att 2010 ska bli ett bättre och helt jäkla fantastiskt år!!

Jag börjar faktiskt känna att det kanske finns en liten liten liten tagg någonstans här inom mig. Dagen kommer visserligen börjas i tvättstugan men förhoppningasvis avslutas under raketer och ett rop av "skååål!".

Men först måste jag lugna ner mig, och kunna somna, och sova enormt gott och länge.
Hoppas de går.


                                                                                                Pappa, du är en pärla!
                                                                                                          Mamma, tack!



Rean.. och gärna en av/på-knapp!?!


Dagen har spenderats på stan, och fastän jag inte va på något direkt shoppinghumör lyckades jag bränna en hel del pengar. Många bäckar små... en hel den småkrams, lullull till nyår, en sväng på sysemet, en kuvertväska och ett par nya skor med klackar som jag förmodligen bör öva min promenad i för att inte se ut som ett stolpskott när jag tar mig fram i fick jag med mig hem.

Har även försökt återuppliva lägenheten som stått tom ett par dagar nu. Det har blivit en och annan natt i sävar där jag fått lite ompyssling, och nu var det helt enkelt min tur att pyssla om lägenheten. Diskat och dammsugat, plockat upp julklappar och vikt kläder. Det tar sig.

Solning på iksu för att pigga upp mitt dystra jag med S hanns med tillsammans med en sväng på ica. Sedan har jag bara suttit i soffan och glott på dumburken. Legally Blond är kanske inte världens bästa film, men tillräckligt underhållande för att få stå på.


Tankarna snurrar och jag gissar att jag inte kommer somna i första taget... ibland skulle jag verkligen önska att det fanns en av/på-knapp!?!



Inte ens 07.00 och jag kan inte somna om?

Min kropp vägrar somna om! Vad gör man uppe såhär omänskligt tidigt? Åt en banan, kände tystnaden, sen kröp jag isäng igen. Usch, jag är uttråkad. Men jag antar jag får "vila" tills klockan blivit lite mer. Kan iallafall berätta att vi såg avatar igår, i 3D! Skitbra film. Och jag var lite skeptisk till själva 3D grejen först, men absolut värt det. Jag ska inte berätta vad den handlar om, men jag rekommenderar verkligen att ni ska se den!! Så nu hoppas jag bara på att det kommer en fortsättning, en uppföljare!

Ser ni min bil?

Det snöar ganska mycket i umeå idag. Jag plumsade med snö till knäna fram till det som ska föreställa en bil. Det är väl bara att börja gräva!

...





Annandagen

Så var julen nästan över. Och det är snart dags att åka till jobbet. Jag hoppas jag får ut bilen!!?! Det var ganska mycket snö på parkeringsplatsen igår och jag höll knappt på ta mig in på den. Vinterdäcken var som sagt inte bäst så kanske måste det knuffas lite innan jag är på vägen! Haha. Vi får se helt enkelt.

Annandagen alltså, som jag väntat. Såfort jag jobbat klart ska jag hem och fixa och dona för att sedan bege mig till bästa  Linda på tacos och diverse festligheter. Vem vet, kanske ses vi i dimman!

Jag ska klaga.

Jag sitter i soffan med filt och tjocksockar och håller på att frysa ihjäl. Jag skakar ju typ. 18 grader har jag. Usch. Jag saknar verkligen värmen som va hemma hos mamma och pappa, jag hade som glömt bort hur de va att inte behöva frysa! Kan inte alla liljansbergare gå och klaga hos bostaden så vi får lite värme? På måndag vet jag iallafall en tjej som ska klaga!! Brrrr.

Zappar mellan Narnia och Shreek på tv just nu, dricker thé och äter toffefe (eller hur de nu stavas). Jag slog mig ner här i soffan och tog mig som aldrig upp. Kanske får jag packa upp julklapparna imorrn istället. Kvällen blir hur som helst lugn och städad för imorrn är det jobb som gäller. Ända tills klockan slår 16.00... då blir det ut på byn och härja!


God Jul

Jag har klätt granen, druckit glögg, ätit skinkmackor med senap, spelat buzz, cyklat, slagit in paket, öppnat paket, vunnit i chicago, missat kalle för första gången i mitt liv, sovit på tältsäng, ätit julbord, blivit världsbäst på knäcka valnötter... ja, och massa massa mer.

Det kanske är tur de bara är jul en gång per år!! Men det är ändå bra mysigt! Idag ska vi iväg på jullunch hos kusinerna och sedan på julmiddag hos farfar. Ätandet fortsätter, och snön vägrar att sluta falla. Tänk att vi fick en vit jul ändå!

Tomten kom med många bra saker, inga nya träningsskor som jag höll tummarna så hårt för, men jag gråter inte direkt då jag förstår varför dom inte fick plats i tomtesäcken. Min acer och jag håller på att lära känna varandra och jag tror att vi kommer att komma bra överrens! ;)

Äntligen jullov även för vi överblivna ekonomer.

Tentan igår är förbi, och det gick väl okej. Inte direkt frågorna vi hade förväntat oss men jag klarar mig nog. Det brukar jag ju göra! Presentationen är avklarad. Vi hade lottning om i vilken ordning föreläsningarna skulle hållas, vi som ville vara först blev lottad näst sist. Nervositetet steg för varje lott som drogs. Denna nervositet helt i onödan! Bra eller dåligt att behöva va sist vettitusan! Men otroligt skönt att det är över! Nu lägger vi allting på is i 1,5 vecka och tar jullov för hela slanten!!

Planen är att hinna ner på stan en jättesnabbis innan jag kommer hem och renoverar lägenheten från veckans skit! Sedan ska jag packa väskan för efter jobbet imorrn ska jag åka hem till mamma och pappa för att få vakna upp som förr i tiden med familjen på självaste julafton. Klä granen, laga mat, mysa i soffan framför Kalle Anka och hans vänner!! Jag längtar efter lugnet och jag längtar efter familjen.

Weeeee. Just för stunden är jag en ganska glad tjej får man nog säga! :)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Lyckan är stor. Jag fick just veta att jag klarade hemtentan!! 13 timmars slit om dagen gav lite payoff ändå! Och tillsammans med vårt grupparbete lyckades jag skrapa ihop exakt 75 poäng. VG i kursen med andra ord! Så jäkla skönt!!

Jag firade med choklad. (Mycket godis nu i juletid)

Det blev kvällens morot, nu ska jag bara fixa de här!! Så enkelt är det bara. Jag har aldrig misslyckats tidigare så varför börja nu? *spark i baken* I can do this! 2 dagar kvar..
Och när radiotjänst ringde 5 minuter senare och ville skicka en räkning till mig eftersom jag adressändrat (för typ hundra år sedan iof) sa jag bara okej med ett stort jättelyckligt leende. Haha. Snacka om lättad tjej.

Det går tungt nu...

Jag har legat på soffan hela dagen med böckerna under näsan. Jag läser en fråga, jag läser svaret, jag tänker "det här förstår jag" men likförbaskat har jag ingen aningn när jag läser frågan näste gång. Det fastnar inte. Det bara svävar igenom och går upp i rök.

Det går tungt nu. RIktigt tungt.
Och att vi sedan ska hålla i en temaföreläsning på tisdag och att jag inte ens tittat på mitt manus får mig att bara vilja ge upp! Mitt godis är slut, och alla nötter som mamma och pappa kom med igår. Jag kommer va rund och god lagom till julafton om jag fprtsätter såhär, men vad gör man inte för en stunds tillfredställelse och lite hopp i mörkret?

Jag kämpar, tro mig! Det är så nära nu och jag vill bara ha det överstökat och få jullov precis som alla andra studenter. Nä, vi ekonomer ska minsann slita ända in i det sista!! Denna tenta kan ta sig i ***


(man kan inte va glad jämt... men håll ut, på tisdagkväll kommer jag va som en solstråle igen! )




Nya tider kräver nya ordspråk

Nya tider kräver nya ordspråk var rubriken i det mail jag just fick. Det var en del roligt som fick min annars rätt dystra lördag att le...

Den man ligger med får bädda.
Den som tar, han har.
Det man inte minns, har inte hänt.
Det man inte vet, har man ingen aning om.
Det vi inte gör idag slipper vi göra om I morgon.
Förtala är silver, förtiga är guld.
Gammal kärlek kostar alltid.
Har man slagit yxan I båten får man ro som fan.
Liten stuga kallas ofta stort dass.
Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
Den som bara kollar I backspegeln kör oftare I diket.
Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.
Den som gräver en grop åt andra får 128:50 I timmen.
Den som spar han har men inte roligt.
Det Finns inga dumma frågor, bara dumma människor..
Det man inte har I huvudet får man ha mellan benen.
Det som inte tar död på en... får en I alla fall att må riktigt dåligt.
Dåliga flickor är inte det sämsta. 
Framtiden var bättre förr. 
Friskt vågat, halva inne. 
Först till skrivarkön får först skriva UT.  
Hårt arbete lönar sig I framtiden, lathet lönar sig nu. 
Ju fler kockar desto större fackförening. 
Kvinnans list går över när mannen får stånd.
Livet är hårt, men orättvist. 
Man har inte roligare än man köper UT för.
Man lever bara en gång och många inte ens det.
Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.
Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.  
Ropa inte gay förrän du är inne I häcken.
Älska din nästa, men var diskret.
Även den starke får at I när han skiter.
Även I de lugnaste vatten drunknar man.  
Det är med kärlek som med whisky, den tar slut...



Och jag förstår absolut inte varför texten blev blå, det var lite fult, men jag kan inte ändra... tenikens under!
Mera plugg nu...

18 ynka grader inomhus

Okej att det är minus 17 grader ute, det går att klä sig! eller stanna inne! Men när det är så slite som 18 ynka grader inomhus är det inte okej! Jag går omkring med tjocksockar och tredubbla tröjor och det räcker lixom inte till. Ska jag behöva ta på mig dubbla byxor och en filt också? Hur ska jag kunna ta mig igenom den här vintern om jag ska frysa till och med när jag är inomhus?

Forfarande inget tentaresultat... suck... dugga på måndag känns som ett endaste kaos. Ska ju hålla i en föreläsning på tisdag också vilket jag börjar bli riktigt nervös för. Okej att redovisa, men nu är det inte bara innehållet som bedöms utan hur man ser ut och hur man beter sig också! Usch. Blir inte så mycket till liv den här helgen verkar det som!

Tvättar är vad jag gör, och läser, och fryser, dricker dagens tredje kaffe, och sen måste jag nog hinna på ica, och läsa lite mer. Hm. Kul torsdag?!

Får jag ens veta innan jul?

Jag hålle rpå bli tokig! Hemtenta resultatet har fortfarande inte kommit upp och jag loggar in och ut från den där kurshemsidan som en toka! Hur länge ska jag behöva vänta? Får jag ens veta innan jul? Jo men det måste jag väl! Eller? Jo! Det hoppas jag verkligen!

Vinter har det blivit. Massor med snö och det är sypermysigt att vintern äntligen blivit på rikgit! Minus 10 grader kallt imorsen gjorde att jag fick premiärinviga nya tjocka jackan som jag nästen gett upp hoppet om att behöva den här vintern. Varm och skön promenerade jag till skolan. Nu är det bara jullovet som saknas...

Ikväll är det plugg som gäller! Har en hel del som ska gås igenom tills imorrn. Puh. Och sen tenta och en temaföreläsnings som ska hållas innnan jul också... vi blev verkligen aldrig lediga den här hösten!


Sedan får vi inte glömma att det inte är en vanligt dag idag, för det är Sofias födelsedag!! Hurra! Hurra! Hurra! Grattis vännen!



Pizzakväll blev en bra tankedistraherare.

Pizzakväll hos grannen med sällskapsspel och en hel del skratt var alldeles rätt ikväll. Jag känner att jag verkligen behövde ha mina tankar på annat håll för att inte brinna upp inombords. Pizzorna blev supergoda och jag hoppas det inte var sista gången.

Duggafrågorna är skrivna och inskickade. Kanske inte blev dom bästa, men jag hoppas att dom duger. Det är rätt mycket att tänka på nu och att prestera sitt bästa har sjunkit till att bara se till att få uppgifterna gjorda. Antingen är det för att jag är så sjukt less eller för att hjärnan inte alls orkar tänka klart längre, men tar jag mig igenom det här så känns det som att det räcker. Jag vill bara ge upp.

Men en vecka kvar nu... sen är det äntligen lite julledigt! Jag längtar verkligen efter att få "bara vara" några dagar...

Sumobrottning

Vi hade julfest på jobbet igår. Det dracks det ena och det andra, åts julmat, spelades pingis, dansades bugg... men kvällen bjöd även på sumobrottningstävling, och jag tror de va länge sedan man skrattade så mycket! Dräkterna var jättetunga och handskarna enorma. Här har ni kvällens hjälte, Emily; visst är hon söt! ;)





Nya ta är tagna.

Jag vaknade upp, efter 10 timmars sömn, som en ny människa. Eller ja, det är väl inte riktigt hela sanningen då förkylningen slagit till i skallen och tvingat min näsa att bli toksnuvig. Men förutom att jag måste gå omkring med en näsduk under näsan 24 timmar om dygnet så kan man nog säga att nya tag är tagna.

Jag hann inte läsa så mycket den här morgonen heller, men disken är åtminstone diskad. Jag har blivit otroligt bra på att bara ge upp och lämna allt. Då får man leva i en svinstia också. Men jag kanske vänder på det nu då? 
Sen är det ju fredag. Jobbhelg för min del, men ikväll tänker vi i inte på det utan ikväll ser vi på idol och hejar på Erik. 
Bara en sväng till skolan först för lite omvärldsbevakning (?!).. hm..



Jag kommer tillbaka.

Jag passar nu. Men jag kommer tillbaka.

What are you looking for? What are you searching for?


Vi klagar inte!

Entreprenörskap och affärsutveckling. Jag tror de här kan bli intressant. Väldigt tidskrävande och många kreativitetsövningar senare, men lörorik. Och att läraren är sjukt vältränad gör ju inte saken sämre! Vi klagar inte ;D

Nu har jag precis slängt i mig mat, lax med världens godaste röra, tack mamma!! Jag var så hungrig så det kändes som om jag skulle gå av! Planen för ikväll är att kanske bläddra i boken lite, och så får jag åka med till maxi för lite kylskåpspåfyllning. Vitaminer! Hoppas halsen mår tipptopp imorrn!

Shed some light.



Shinedown. Förmiddagens låt.

Jag skulle va effektiv imorse...

Jag skulle va effektiv i morse, träna, diska, städa... men när klockan ringer klockan 9 är det med halsont och möra ben. Helt knäckt. Jag ställde om klockan och somnade om helt enkelt. Jag orkar inte bli sjuk nu, nu är det sista rycket innnan jul som gäller. Full fart framåt!! Affärsutveckling, kan det va nått de tro?

Och för allt i världen, låt det inte regna!

Kan det inte bara vara enkelt någon gång?

Varför gör vi de så himla svårt för oss? Varför kan vi inte bara vara? Varför måste vi övertänka alla situationer och möjliga senarion? Överanalysera varenda litet steg, varenda liten situation? Speciellt vi tjejer är ju experter på detta, att vända och vrida på varenda bokstav, tänka ut varenda konsekvens av det ena eller det andra. Kan det inte bara vara enkelt någon gång?

Jag sitter här efter lite serietittande och just nu är hjärnan bara tom. Varför ska allting vara så krångligt?

Sköna söndag.

2 bra kvällar. Det har firats och det har skrattats och det har dansats. Kulkul.
Den gråa himlen har blivit vit och det snöar stora stora snöflingor. Nu ska jag bara städa lägenheten, öppna 6e luckan i chokladkalendern och lämna igen lite böcker på biblioteket så kan jag njuta sen...



If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
Would you call old friends you never see?
Would you forgive your enemies?
Would you find that one you're dreamin' of?
Swear up and down to God above
That you finally fall in love
If today was your last day



Tentafest.

Jag hade en toppenkväll så tack alla ni som gjorde den värt att fira. Vi borde ha tentafest oftare. Alla är så härliga. Ätit så jag är mätt och belåten, nu hoppas vi bara på en lika pigg och glad morgondag. :)

..och tur att jag inte såg idol ikväll, jag såg att tove åkte ut. Får heja desto mer nästa fredag så Erik vinner!!

Slut på bläck!!! What to do?

Ett glas vin och en kopp åretsglögg senare är jag totalt knäckt. Ögonen vill bara falla och hjärnan sova. Det blev lite pepparkakspyssel och en skön stund framför dumburken.

Hur som helst, till problemet.. Bläcket i min skrivare är slut!!! What to do liksom?? Inlämningen är imorrn! Sämsta möjliga timing måste jag säga! Suck. Jag fick ut ett halvt arbete och några tomma blad... verkligen snyggt! Jag har varken ett kopieringskort eller tid att åka och köpa bläck imorrn. Suck igen.

Jag hoppas iallafall att kroppen kommer sova gott inatt för hjärnan har lagt av.

Äääntligen, jag firar med ett glas vin!

Nu är det klart, efter över 13 timmars hemtantaskrivande om dan har jag nu äntligen avslutat arbetsprocessen. Fruktansvärt skönt.

Kan dock tycka att det är lite störande när jag inte ens får lugn och ro på denna enda lediga stund den här veckan, men jag hoppas allt blir bättre...
Nu sitter jag iallafall med ett glas vin i handen och planerar att göra så lite som möjligt resten av kvällen. Det lutar mot att dekorera pepparkakor och dricka glögg. Nonstop och glasyr i allra högsta hugg. Kanske är det dags att börja jobba lite på julkänslan?

Imorgon ska jag promenera in med arbetet till skolan och sedan hänger vi på låset till Epp´n (efter plugget-puben). Vi är så värda att få fira efter den här kursen! Usch vad jobbigt det har varit, men fy tusan va bra vi är som gjort det!

6 timmars artikelletande.

Sista tentafråga kräver att vi ska ha två vetenskapliga artiklar som referens på ett ämne som jag knappt kan tolka. Jag visste att de skulle ta tid att hitta dom där så jag tänkte att jag skulle ha lite framförhållning och leta innan jag kommit dit så jag inte står där sista dagen utan nått att gå på. 6 timmar har jag nu lagt ne rpå att leta, söka, läsa abstract, rata, söka igen, läsa mer abstract, hittat artiklar som hängt sig, översatt ord, letat ännu mer... alltså.. vad ska jag ta mig till? Om jag ändå bara kunde hitta en, en endaste, då skulle jag jubla och skutta!!

Jag har iallafall sett till att diska och gett mig själv en dusch. Man sitter verkligen instängt och förfaller tillsammans med sin lägenhet. Borde nog städa så kanske jag mår lite bättre, och ta på mig riktiga kläder så jag inte känner mig som en luffare. Sen ta nya tag! Ja, det borde jag. Jag återkommer.

Stirrar på skärmen som ett fån.

Jag förstår inte, men det här är bland det segaste jag varit med om. Och det lilla jag fått ne rpå papper känns mer som högstadiesvammel än en hemtenta på univeritetsnivå. Jag är inte nöjd någonstans, och idag filosoferar hjärnan om så mycket annat än den borde. Men jag sitter iallafall på min pall och försöker.

Jag provade att ta en promenad i vintersolen som faktiskt tittade fram och vädret var underbart. Men varken promenade, världens lyxigaste lunch (currylax med fetaost) eller godispåsen (som nu är slut) hjälper mig med mitt kreativa tänkande. Jag behöver ett flow nu så jag kommer någon vart. Det känns som jag bara bläddrar i en massa böcker, jag trodde det var text jag skulle skriva?

RSS 2.0