Nyheter och fusk

Jag är inte så uppdaterad som jag kanske borde. Läser aldrig nyheter. Min dos av uppdatering är i bästa fall Nyhetsmorgon en gång i veckan (lördagar såklart) och rubrikerna och bilderna i Folkbladet på jobbet (om tidningen redan ligger på bordet och jag sitter ensam vilket inte är så ofta). Men idag (hemma sjuk och allt) fick jag nys om att det fuskats i melodifestival röstningen (säkerligen ingen nyhet men jag hade missat detta). Med röstningstobotar!! Som ringer tusentals samtal i minuten.

Jag förstår inte hur man skulle vilja vinna genom att fuska. Att stå där, som vinnare, och veta att man står där enbart för att man själv har köpt sig vinsten och inte för att man egentligen är värdig. Lika dant med doping. Inge vidare sportsligt. Jag är en riktig tävlingsmänniska. Rakt igenom. Och vill såklart gärna vinna, vara bäst, stå längst fram. Men inte till vilket pris som helst. Så ja börjar tänka att de som fuskar kanske egentligen inte handlar om tävlingsmänniskor och vinnarskallar, utan om riktigt jäkla dåliga förlorare! 

Det där med röstningstobotar lät ju oroväckande, och helt sjukt såklart. Så mycket för svenska folkets åsikt. (I vilka andra sammanhang har de förekommit kan man ju undra?) De är ju tur jag aldrig röstar i sånt där, för vilket slöseri för de som ringde och försökte påverka resultatet när de redan på förhand var bestämt vem som skulle vinna.

Hemma

Febrig och tokförkyld. Finns de nått tråkigare än att ligga på soffan?!? De är ju tur att Daniel vet va jag gillar och drog hem en ny serie häromdagen. Lagomt mycke action, sci-fi och framtidsteknologi för min smak. Har en känsla av att det kommer hinnas med en och annan tv-minut.

Utbildning

Jag ser främst en fördel med mitt jobb (nackdelarna är tyvärr många) och det är all utbildning som företaget satsar på sina medarbetare. Nu är det dags att planera för 2014 års utbildningar och jag fick mitt utbildningsförslag idag. Jag har läst på kursen känns lite över min nivå, men jag blev otroligt smickrad över förtroendet. Och det verkar inte sämre än att även denna skulle kunna gå utomlands. Jag håller såklart alla tummar och tår fram tills utbildningarna släpps för anmälan och att utbildningsförslaget går igenom. Jag kan ju bara inte tacka nej. Och kanske är de även precis vad jag behöver just nu. Det kändes som iallafall som en fin morot att kämpa för.

Förkylningen är ett faktum och jag är redan less på snoret och halsen, för att inte tala om huvudet! Men ändå på något sätt skönt att tvingas sitta still. Även om jag gjort så lite som möjligt under en längre tid nu så känns det mer rättfärdigat när man inte är helt frisk. Iallafall på insidan.

En dag till.

Känslan av att vara glad i helgen har gjort mycket, även om jag trots detta brottats med tunga ben och trötthet, och helgen har präglats av tidiga kvällar, powernaps och somna på soffan. Lite som en bäbis, som äter, sover lunch, äter, sover eftermiddag, äter, sover, äter och sover.... jag kämpar vidare med en dag i taget.

Men mellan alla ät och sov-pauser har vi hunnit med lite kompismys på stan, lite familjemys i Täfteå där en sån liten sak som kladdkaka och nya tjocksockar gjorde min dag, och så klart hockeyfinalen som gjorde oss mer än besvikna med svensk förlust och inte en endaste puck i kanadesiskt nät.

Nya tips

Blutsaft.
D-vitamin.
Berocca.

Jag måste säga att jag är villig att prova, så för mig bär det av raka vägen till Apoteket first thing när jag tagit mig ur kontorshålet. Jag vet bara en sak och det är att det inte ska va såhär. 

Dödsskön helg. Tatueringsfredag. Lördagshockey. Söndagsbio (jepp hundraåringen!). Lite träning. Lite fikamys. Lite god mat. Superlite måsten. Supermycke sömn. 



Alla hjärtan dag

Inte min favoritdag. Överskattad och lite för märkvärdig för min smak. Men ja kan ändå inte låta bli att tänka en extra gång på allt fint jag har i mitt liv. Och på dig som hänger kvar i vått och torrt. Du och jag. Jag och du! ❤️

Jag vet inte om jag håller på åka på nån typ av bacill eller om jag fortfarande bara är lite nedgrävd. Men huvudet är tungt och viljan inte riktigt på rätt plats. Skönt med fredag som jag tyckte jag hade redan i onsdags. 

I eftermiddag ska jag iallafall få göra någonting jag pratat om alldeles för länge men som helt enkelt puttats bort och lagts i bakgrunden. Jag får återkomma om resultatet.

Onsdag

Det tar mellan 10-15 minuter (helt på riktigt) att starta datorn på jobbet. Vi svär varje morgon. Och ännu mer när den hänger sig sådär minst en gång i veckan. Meeeeen. Idag är sista dagen med gamm-herket. Imorgon får vi nya datorer (på tiden!!!), och en ny fantastisk kontorsera kan börja. Jag har höga förhoppningar! 

Känns som att jag hade fredag igårkväll.  Veckan känns som att den har varit lång. Och det är bara onsdag, bara tisdag kväll igår. Skum känsla. Ikväll ska vi iallafall åka och gratulera världens bästa lillebror och bästa vän som fyllt 25 år (herregud! när hände det? och hur kan du va så stor när jag är så liten?), och såklart se hockeypremiären i hockey! Bra kombination (ännu bättre om vi vinner såklart). 

Fredag

Äntligen! Vaknade till ett sms som sa "Vi gör bort fredagen på ett kick och så tar vi helg sen!" Lät ju hur enkelt som helst, på ett kick bara! Nästan så att man kan säga att de typ redan är helg nu. 

Glömde berätta att de kom fram att min närmsta chef lyssnar på sjukt bra musik (eller jag visste ju redan det, men han hade ingen aning om att jag va i samma kategori), så pratade lite musik och delade lite musiktips och jag hoppas på fler. Så kul. Lite ny inspiration är aldrig fel. Och tänk att musik kunde vara en sån icebreaker! Gemensamma nämnare kanske är viktigare än vad vi tror vissa gånger. 


Onsdag

Gick ut hårt och började veckan men ett pump-pass i måndags och ett spinning-pass. Resulterade i en jävla träningsvärk och en ännu tröttare kropp. Fokus: återhämtning!

Längtar redan till helg! Inte för att jag har storslagna planer, utan mest för att vardagen är som gelé! Bläddrade lite i kalendern och såg solen jag ritat in på veckan vi åker utomlands. Den skulle verkligen behövas. Bara två månader bort. Hahahah. 



Back on track?

Helgen har varit fantastiskt. Jag har känt mig glad (vilket har kännts som en avlägsen känsla den sista tiden), och jag har skrattat så tårarna sprutat mer än en gång. Jag har fått umgås, jag har fått träna, jag har fått ätit god mat och lyssnat på fantastisk musik. Och uppskattat det! Varit närvarande! Deltagit! Jag har saknat den känslan. Och jag hoppas att den kommit för att stanna. Nu är januari slut och vi börjar om med februari!

Även hunnit med ett besök på invigningen av Umeå 2014. Mysig stadspromenad med fina skulpturer och mycket rörelse i stan. Men inte lika mycke wow som skriverierna utlovat. Men kul att det händer saker i lilla Umeå once in a while.

RSS 2.0