Inflyttad

Igår gick första lasset (eller igentligen typ alla lass) och såfort lite lull-lull kommit upp i fönster och på väggar, typ blommor, kuddar och sånt där annat krams, mina alldeles egna saker, så kände jag mig som hemma!
 
Jag måste först bara säga tack till männen i mitt liv! och min underbara mamma! Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er som sprungit mellan lägenhet och släp (mer än en gång ska tilläggas, och ja, nu ska jag inte flytta igen på ett tag), medan mamma packat upp kökskartong på kökskartong på kökskartong (ja, dom tog verkligen aldrig slut). Ni är bäst och jag älskar er mest av allt!
 
Jag har fått sova första natten i min nya lägenhet i min nya stora monstersäng som bara är fantastisk. Jag mår som en prinsessa. Och tro de eller ej, men det bästa med hela grejen var att jag fick vakna, hemma, med mina alldeles egna saker, och vara alldeles alldeles själv. Som jag har saknat att vara bara med mig själv. I 4 månader har jag ständigt haft människor runt omkring mig, som jag älskar och trivs med såklart, men som gjort att jag aldrig kunnat krypa undan, få egen tid, frida-tid. Jag behöver frida-tid.
 
Fast de finns såå många andra bra saker också. Nu har jag ett hem. Som jag kan kalla hem. Där alla mina saker finns. Inte leva lite här och där, i en resväska, planera, packa grejer från dag till dag, fundera på hur ja ska ta mig fram och tillbaka, om jag tar mig hem eller bort. I 4 månader har nässesären åkt i handväskan fram och tillbaka för att jag inte vet var jag kommer sova och det kändes nästan konstigt att lämna den hemma! Nu kan jag bjuda hem vänner. Inte behöva bjuda in mig här och där, inte behöva förlita mig på andra. Ni är så väldigt välkomna hem till mig. Nu kan jag laga mat i mitt alldeles egna kök, precis den mat jag känner för att äta, eller inte äta. Jag har en toalett med alla mina toalettartiklar på ett och samma ställe. Inte fundera på om det finns schampo eller balsam, om hårtorken är här eller där, om jag har rena kläder. Allt finns hemma hos mig och det är fantastiskt. Hemma! Det låter så bra, hemma hemma hemma.
 
Tänk att något så enkelt som en lägenhet kan kännas så fantastiskt!
 
På lördag firar vi. Nu jobbar vi.
 
 
 
 
 
 

Återhämtningskväll

Ja kände mig tömd.

Men sväng förbi bostaden för att hämta ut nycklarna (äntligen!!!), en solig prommis, en trevligt telefonsamtal, en dusch och ett fint kortbesök senare måste ja säga att ja haft en fin kväll.

Bara sådär! <3

8 (långa) arbetsdagar kvar till semester. Kvart man räknar ner!! Vem gör inte?!


En regnig dag...

...har bjudit på lyxfrukost, kaffe, nyhetsmorgon, handling, tv-spel, repris i matlagning av gårdagens receptfynd, vin, storstädning av ett kök som numera går att vistas i, mer vin, film, mer film, och soffläge.

Och allt jag behöver göra är att vrida på huvudet, se dig, så ler jag på både in och utsida.


Igår


Midsommar

De blev ingen midsommarstång eller små grodorna eller krans i håret. Kanske för att vi vaknade upp utan någon som helst aning om vad dsgen skulle bjuds på (jätteskönt tyckte jag som haft gasen i botten i två månader). Men vi blev spontanbjudna på sill-lunch och fick njuta av en öl i solen. Och när bror ringer och berättar att de vankas grill packar vi ner vår middag och cyklar iväg för att göra sällskap. Kvällen bjöd på lite kubb, lite häng i parken, och mycke bra musik. Helt okej!

Idag öser regnet ner. Jag funderar på om ja skulle passa på att dra en repa på stan, om nått har öppet? Söndagsöppet? Jag googlar.


Pyttelite kvar

En och en halv pytteliten dag kvar till långhelg. Tempot på jobbet har börjat lugna sig och jag känner pulsen gå ner i varv. Läget är under kontroll. 21 dagar kvar till sol och strand och utlandsvärme!

Men med tusen andra saker i huvudet kunde jag knappast sova igår. Att vara såhär trött kan omöjligt va nyttigt och jag funderar starkt på att gå isäng 19 och dra en tolvtimmarsnatt?? för att kompensera nattens obefintliga. Pensionärstidigt. Javet. Men förstå hur gott jag kommer må imorgon. De är ju vinst!


Att se fram emot

Nu är de bokat. Ja kan inte fatta de. Innerst inne trodde ja nog inte att de skulle bli av (som med de mesta andra sakerna man drömmer om men som slutar med snack och ingen verkstad). De kommer bli fantastiskt. Bilden är från hotellet vi ska bo på och det blir en perfekt resa för återhämtning och kvalitetstid! Ännu ett tillfälle att längta till.


...

Glada nyheter. Om ynka 1,5 vecka får ja lägenhetsnyckeln i min hand. Vilken lycka! Jag känner att jag behöver den. Och att jag ska börja med att ta en paus från allt och alla.

Tung måndag. Jag önskar jag hade haft den där nyckeln redan nu...

De är tur att nya favoritlåten är både tung och ösig. Den får mina fötter att stampa i takt och min puls att klättra.


Nästan här nu


I helgen har jag fått en hel del kvalitetstid som varit frånvarande en längre stund. Dom få timmar jag fått har gett mig mer än ja hade hoppats på. Jag hoppas den får mig att orka några monsterdagar till innan långhelg.

Sen midsommar. Sen flytt. Sen semester. De känns som om de är så nära att ja nästan kan ta på de nu. Och som jag längtar efter att få börja mitt Umeå-liv på riktigt. Känna tryggheten och hemma-känslan. Vardagen. Rutinerna.


Lägenhetsdrömmen

Ja är riktigt jobbseg idag, måste va helglunken som slagit till för tidigt, och kanske lite de att vi typ är noll pers på kontoret (är ensam på övervåningen), och att himlen bara är jämt grå. Jag softar mest. Lite skönt. Lite tråkigt.

Pratade lägenheter på lunchen och nu kan ja inte tänka på något annat än att få flytta till min alldeles egna hyrda minilägenhet. Och tänk den dag ja faktiskt äger en? Då man inte behöver gruva för att borra ett hål i väggen för att man vet att man måste göra de osynligt när man flyttar, eller välja egna tapeter istället för att leva med 20 år gamla slitna bostadenväggar i vitt (eller orange, grön, blå... Alltid färg, eller vitt, aldrig nått mellanting). Vilken lycka!

Annars finns ett hus ute nu i Stockholm skärgård för 17 miljoner! Ba köra!
Asså 17 miljoner??? Vem köper sånt? Förutom dom som vill ha bara för att visa upp att dom har mycke pengar. Finns de nån annan? Vet du hur mycke kul man kan göra gör 17 miljoooooner!??! Likväl hur mycke roligt man kan ha om man låter bli märkessoffan för 30 papp och köper den exakt likadana (utan märke) för 10?

Ja är inte prylnördstjejen helt enkelt.


Veckans

Veckans Plus - ny färg och ompyssling hos lillasyster.

Veckans Minus - skitvädret.

Veckans Jobbigaste - att låta bli att slänga väckaren (mobilen) i väggen när man bestämt sig för att va först på jobbet (javet de va frivilligt).

Veckans Personer - min bästa andra hälft som fyllt mig med energi när ja inte haft någon själv.

Veckans Annorlunda - räksallad och öl på bishop mitt i veckan.


Jun. 13, 2013


Ses om två.

Å där kom klubban i huvudet! Tackar världens finaste som komförbi med energiladdade drycker igår, dom konsumeras idag!

Ja känner att ja måste prioritera jobb nu, för ja räcker inte till till så mycket mer. Tyvärr asså. Förlåt vänner, träning och allt annat, ja går i idé i två veckor, tillbaka efter midsommar. Jag ska äta, jobba och sova. So no hard feelings.


Just one of that days

När klockan ringer och man önskar man kunde slänga den i väggen och somna om!

Två sena kvällar på kontoret. Och på jobbet kvart i sex på morgonen idag (ja trodde verkligen ja skulle va först idag men näää, haha, ha blivit lite av en grej de där me att va först). Vi har iallafall jobb att göra nu! Skitkul egentligen, synd bara att allt kommer samtidigt.

Nu kör vi!


De kommer att komma. Så småningom.

Helt slut. Vill bara tömma hjärnan en stund och vila ögonen. Men när man tror man lämnat jobbet för dagen hinner man inte längre än innan för dörren och mobilen plingar till av nytt mail och mer fix. Mer saker att tänka på. Mer fel. Nackdelen med mail i mobilen!

Nu ha ja kommit på va ja saknar med mitt andra hem. Förutom alla fina arbetskamrater. Atmosfären av att vilja hjälpa och lära andra. Framförallt lära. Ja säger inte att den inte finns nu, ja säger bara att den inte är samma sak. Inte bara rakt på sak, de här saknas punkt, de här ska göras punkt, gör om gör rätt punkt. Utan dom fem minutrarna extra som säger, skulle du kunna komplettera med, såhär skulle du kunna göra, tänk på de här till nästa gång, såhär löser du problemet till nästa gång, här hittar du svaret till nästa gång. En inbjudan till att fråga saker. Små skitsaker. Och en lärdom som gör att ja kan själv nästa gång.

Jag vet att jag kan fråga saker här med, och att jag får fråga, och att jag får hjälp. Men de är inte riktigt lika självklart för mig, och de frågas inte om skitsaker. Kanske är ja fortfarande för ny, kanske är det vårstressen, kanske nått helt annat, men ja saknar! För ja vill känna att jag duger och att jag utvecklas, inte att ja går på grund en gång om dagen.


What a feeling

Fantastisk helg. Bra musik. Semesterkänsla. Kärlek. Jag vill tillbaka.

Nu räknar jag ned. Till midsommar. Till lägenhet och flytt. Till semester.


SRF

Efter noll sömn på nattåg sitter vi ni på centralen i Stockholm i väntan på nästa tåg byte. Kaffe och macka i högsta hugg. Svintrötta men glada!

Lyssnade på alla band igårkväll och kanske är det förväntningarna och taggen som håller ögonen öppna. Om 12 timmar står vi äntligen där och lyssnar på musiken som ger gåshud på mina armar. Jag kommer va en lycklig tjej.

Ses om tre dagar!


Yran 2013

För ganska exakt ett år sen skulle man nog kunna säga att mitt liv vände från ett år i motvind till att äntligen få ett år i medvind. Jag blir kär av bara tanken på den kvällen för ett år sedan och glädjen som den ger mig går nog inte beskriva med ord. Året efter den kvällen har gått fort, skrämmande fort, men så mycket jag har fått lära mig, uppleva, känna under denna tid, funderat, beslutat (att flytta hem bland annat)...
Jag ångrar inte en sekund. Och jag hoppas jag får ett till lika fantastiskt år i medvind!

Bjuder på en bild från fredagens sommarfest med jobbet och en bild på yrans snyggaste lag.


...


If I could just see you
Everything would be all right
If I'd see you
This darkness would turn to light

And I will walk on water
And you will catch me if I fall
And I will get lost into your eyes
I know everything will be alright
I know everything is alright


RSS 2.0