Midsommar

Jag är glad att jag slapp cykla imorse och mår faktiskt inte så dåligt över att behöva jobba idag. Det regnar ute. Mycket. Det fullkomligt vräker ner. Och kanske är det därför som alla samlas här i butiken. Vem handlar på midsommar? Okej med en grill, kanske lite kol eller nått förstapris till någon lek. Men en takbox? Myggnät? Färg? Stereo? Kan inte sånna saker vänta tills efter helgen? Varför vägrar folk vara lediga?

En kund sa att "tillvaron stannar ju inte av bara för att det är midsommar", och de är väl visserligen sant. Men en dag om året kanske man kan planera att inte behöva handla och umgås med sin familj istället. Tydligen inte i Umeå iallafall.

Jag längtar som mest tills vi stänger så jag får åka hem, duscha, fräscha och åka ut till skogen och äta god mat, spela kubb och ta ett glas vin. Det ska bli mysigt.

Glädjetår



Att skratta så mycket att tårarna sprutar och magen krampar
måste ju vara ett tecken på hur bra man har det.


Solning

Nu ska jag jobba både imorgon och på midsommar så det är väl inte mer än rätt att jag har fått sol idag. Jag har verkligen gjort så lite som möjligt och bara glassat på balkongen. Nu började jag känna av kalla vindar så jag tror att jag har solat färdigt för idag. Kanske tid för att planera lite middag och peppa inför Sverige-matchen. Hoppas dom spöar skiten ur ryssland! Det skulle va så skönt.

Satt och kikade på lite sista-minuten resor tidigare idag och inser att såvida man inte tänker åka imorgon så är dom ganska dyra. Däremot berättade Emily att hon och karln ska tågluffa i sommar, och jag blev faktiskt nyfiken. Hade inte det varit ett ypperligt sätt att se Europa på? Åka dit vinden vänder, dit sinnet lockar, stanna där maten är god och servicen bra, se ett eiffeltorn (hur de nu stavas) här och kanske slott där? Inte i sommar, men nån gång vill jag...


Lägenhetsbesiktning

Idag ska min lägenhet besiktas. Vi var där och trokade ur den sista dammet och svabbade golvet en extra gång bara för säkerhetsskull igår. Jag är typ nervös. Jag har ju gjort en del hål, och sen är det ju inte bara jag som bott där. Undrar hur dyra hålen blir? Jag som inte har några pengar.
En halvtimma kvar, sen är det överstökat. Hoppas besiktningskillen är hygglig, jag kommer ändå inte att protestera.

I övrigt är jag ledig idag, och eftersom att jag jobbar precis hela nästa vecka måste jag börja planera flyttpackningen redan nu vilket känns lite skum.
Sedan måste jag väl pallra mig ut en stund också medan regnet håller sig borta. Det börjar ju bli ett återkommande ont de där regnet. Hoppas midsommar klarar sig.

Sundsvall

Sundsvall city var inte precis som jag förväntade mig, mycket mindre märkvärdigt om jag uttrycker mig så. Alla verkade vara inbitna fotfollsfans eftersom varannan människa gick omkring med gulblå tröja. Du kan ju tänka dig hur stämningen bokstavligt talat sjönk genom golvet på krogen efter vi sett Sverige förlora mot Spanien i sista minuten. Förbannat.
Däremot finns ett helt underbart fint hotell mitt i stan och rummet vi bodde på var väl i storlek med hela vår lägenhet, högt i tak, bred säng och en gudomlig frukost fick vi. 6 olika slags juicer, ost och kex, mängder med pålägg, plättar med sylt, bröd, 5 olika fling och musslie-variander med säkert tio tillbehör... jag kan inte räkna upp allt men frukost är det bästa jag vet och där mådde jag som en prinsessa.
Ikea, biltema och lite shopping i Birsta påvägen hem. En mysig helg.

Väl hemma hade Jonas pappa lånat hem en bil som Jonas ville prova. Så det gjorde vi. Jag hade dock förväntat mig en värsting bil, stor, kanske kombi, med stort utrymme och många hästkrafter. Och där står en bil som inte såg mycker ut för världen, liten, två dörrars.. "For vi hit för att köra den där?"
Renault, Clio, sport. Och den var snabb! Jag tar tillbaka mina fördommar. Det är väl insidan som räknas antar jag. Rolig leksak, men osköna säten.


Martina Haag.

Sitter och läser Martina-Koden i ett avsnitt där hon försöker beskriva hur det går med hennes skådespelarkarriär och så kommer ett stycke som låter såhär;

"Eller vadå rulla på? Ärligt talat är det väl mer som om en stor häst som legat död i flera veckor plötsligt rör lite på ena örat. Och att det sen visar sig att det bara blåste lite på örat. Typ så mycket rullar det på med min skådiskarriär."

Den här beskrivningen av hur fruktansvärt segt det måste gå för henne gick rakt in i skrattgroparna på mig. Hon är underbart bra på att beskriva vardagliga situationer på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Behöver du muntras upp föreslår jag att du läser ett avsnitt ur den här boken.

at work

Jag är förvånad över hur smidigt det har gått att komma tillbaka till att jobba. Jag är visserligen sämre än kunderna på att hitta bland hyllorna, men jag lär mig väl lagom till sommaren är slut. Bra plan.
Nya rutiner är ju en annan grej, som tex att alla måste ha arbetsskor. Jag fick mina idag. Hårda och jävliga. Det är som att släpa omkring på två klumpar som man mest snubblar fram på. Det är skrattretande hur fult man går i dom, men jag förstår ju att det är för en bra sak så jag ska kämpa vidare och försöka vara grasiöst kvinnlig ändå.

En anna sak jag förträngt under min frånvaro från jobbet är hur otroligt mycket man äter, och hela tiden. Fastän man inte är hungrig äter man ändå, typ säkerhetsäter, för att man aldrig vet riktigt när det blir nästa gång, och ofta brukar lunchen vara timmar bort. Till och med till fruskost trycker jag i mig en extra macka bara av säkerhetsskäl trots att jag är mätt. Jag måste se till att hitta nån bra balans för de här funkar inte en hel sommar, magen blir ju tokig.

Nu håller jag tummarna för att det är uppehåll när jag ska cykla hem ikväll, jag glömde ju regnbyxorna hemma.

(/&"¤=)(=!)"#(%??½"(¤¤"!regn!)¤/(#()¤/Q

Mitt största suck!
Jag fick alltså inleda morgonen med att rota igenom lägenheten för att hitta mina regnkläder, som jag för övrigt inte ens förstår varför jag använder när dom bara regnar igenom ändå. Så idag när jag kommer till jobbet är det väl mer likt en blöt hund med mitt kalluffs än en glad och trevlig Frida.
Efter en rejäl frukost ligger jag nu i paltkoma här framför datorn och hoppas att regnet hinner avta något. Det blir inte direkt roligare att gå ut genom dörren sånna här gånger.

Mitt bröd igår blev iallafall jättegott och det jäste precis som det skulle. ;)
Efter att ha tagit världsrekord i snabbaste storhandlingen på Maxi inledde jag min resa genom Heros-serien. Som jag har undvikit den... åsså nu, snart fast... Den verkar bättre än jag trott, så nu kanske hemmakvällarna, i brist på annan bra tv, blir lite mindre långdragna.


Äntligen tillbaka.

Efter finbesök, lite skitsnack, och färga-håret-pepp som resulterade i en bokning med ny frisör blev jag hungrig. Jag fick ett jätteryck från ingenstans och nu har jag inte bara lagat mat utan även bakat bröd och diskat igenom allt vårt porslig (åtminstonde känns det så).
Synd att osten nästan är slut för nybakat bröd ska ha ost, de bara är så!

Pappa ringde också tidigare idag och meddelade att min mobil äntligen är tillbaka från lagningen. Det kunde nog inte komma mer lägligt med tanke på hur less jag är på gammhärket jag har nu. Det funkar, men inte mer.
Tacka vet jag min ögonsten, min fantastiska ringsignal och att den faktiskt är smart och förstår mina komandon. Det har jag nog saknat mest!
Så ikväll ska jag sätta mig pilla lite på den, föra över lite nummer och kanske lyssna lite på ljudet. :)

Regnig väntan på jobbtider.

Sista lediga dagen innan arbetet börjar och det regnar! Just typiskt.
Jag hade som svaga planer på att hänga i stan idag och kanske gå en skön promenad i solen, men just nu känner jag mest för att begrava mig inomhus.
Inte för att jag borde klaga när Kiruna vaknade upp till 8 cm snö! Tänkt om barnen måste fira skolavslutningen i overall. Hur dumt skulle inte det kännas?

Jag har börjat gruva lite för jobbandet också, helt utan grund. Själva jobbandet är ju inte direkt något att gruva över. 
Kanske är det för att jag är lat och grämer mig för cykelturen dit varje morgon, eller också beror det på att jag redan saknar universitetet!? Kanske till och med beror lite på båda.

Sveriges nationaldag.

Igår var det, Sveriges nationaldag. Jag hissade väl kanske ingen flagga men jag fick iallafall svenska jordgubbar på gräddtårtan. Vi spenderade dagen med släkten för att fira lillebror och några kusiner som tar studenten alldeles för snart. Jag minns hur glad jag var, hur skönt det kändes, champanjfrukost och att få åka vagn i centrum och skrika; "för vi har taaaaaaaaaaagit stuuuudeeeenten, fy fan va vi e bra!"
En av de bästa dagarna i mitt liv, och jag hoppas den blir minst lika bra för lillebror.

Idag har vi strosat omkring i skellefteå hela dagen och gjort av med pengar. Det är konstigt de där att samma affärer fast bara i en annan stad kan få en att hitta så mycket mer. Att man öppnar ögonen på något sätt. Det känns som att i Umeå går man till samma affärer och samma hyllor och ser man inget från dörren i butiken finns det inget snyggt att hämta. Kul med en liten dagsutflykt och en fantastisk currypasta på restaurang är inte varje dag man får.

I övrigt är det som om min kropp gått in i trans av konstant trötthet. Ikväll måste nog bli en tidig kväll och förhoppningsvis är jag mycket piggare imorgon. Solen skiner ju, mitt sinne vill vara ute. Min hjärna och min kropp vill sova! Dålig kombination.

Trevlig avslutning.

Snopen blev jag när jag helt plötsligt inte kunde logga in på min blogg längre. Det gick till och med så långt att jag nästan bytte lösenord, tills jag såg att jag fått ett mail om en ny adress. Varför kommer man på att man vill flytta en sajt till en ny adress? Krångla till det kallar jag det.

Sista kvällen med gänget i torsdags blev absolut trevlig. Hela dagen vid älven på en fin skuggig plats med upprepade besök på konsthögskolan för oss som inte kunde göra råbandsknopen. Vidare på afterwork-buffe på Pipes som överträffade sitt rykte med bravur. Lax, kött, pastagratäng, stekt potatis, sallad med fetaost och en otroligt god vitlöksdressing som vi tack och lov åt av allihopa.

Sedan, efter att ha studerat ett dejtande par som mest troligt bara ville äta upp varandra med blicken, iallafall från hennes sida, samt en korrigering av iiiiiiii, som numera låter ööööö, satte vi oss på Rex tillsammans med fler klasskamrater och annat sällskap. Bland annat satt jag brevid en kille med den längsta tungan jag sett, ingen jag skulle vilja möta i en mörk gränd om vi säger så.

När jag till sist påbörjat en relation för livet bestämde jag min för att mina hackande tänder och jag behövde hem till värmen. Jag hoppas att de här slutet bara var början..

sommarlov

Nu är det verkligen sommarlov, åtminstone dom kommande 4 dagarna.
Sista tentan är skriven och snart ska jag cykla ner på stan, äta lunch i parken, ta en mjukglass och en öl med mina klasskamrater en sista gång innan sommaren.
Tyvärr är jag lite sen, jag har som fastnat här hemma pga att det är huuuuur hett som helst uta och jag verkligen inte har den blekaste aning om vad jag ska klä mig i utan att svettas ihjäl. Jag märkte att svart som jag hade imorse var helt fel och eftersom jag inte äger några shorts.... ja, vad gör man.

Men jag är iallafall glad.


Update.

Jag gick nog i ide här efter yranhelgen. Men jag lever. Tadaa.
Yranhelgen var underbar. Jag måste säga att jag är imopnerad av hur bra den slutade med tanke på att vi inte hade någon plan. Det kommer lite bilder såsnart jag skrivit tentan imorgon och kan återvända till ett normalt liv. Jag behöver lite vänskaplig kontakt.

För som sagt, efter yranhelgen började en intensiv pluggperiod, och helt obegrlipligt är tentan imorgon. Det går dåligt! Jag behöver mer tid!
Just nu vill jag inget hellre än att springa ut i solen och suga in strålarna, cykla ner på stan, äta glass, lösa korsord, promenera... men istället tvingar jag mig att vara inomhus med huvudet i böckerna. Det blir inte så mycket effektiv pluggning när mesta delen av tiden går åt till att längta tills det är över.



RSS 2.0