Äntligen hemma.

Det var ett stormigt Umeå att komma hem till, men ack så skönt att äntligen få kliva ur bussen ¨på hemmaplan. Borta bra men hemma är ju ändå alltid hemma.

Efter en hel dag i Tallin och gamla stan igår blev det två timmas solning på däck innan båten slutligen satte av tillbaka mot sthlm igen. Lite dusch, godisshopping (bra såhär i tentatider, haha) och en drink i pianobaren hann vi med innan vi käkade dyr-buffé vid 20.30 tiden. Vrålhungriga vill jag lova. Men det var gott. Och ni ska veta att det var fler än vi som var hungriga. Gammlingarna gick raka vägen till dessertbordet och vissa käkade till och med från tallriken medan de tog för sig för att få plats med mer på fatet. Rädda att bli utan? Pensionererna ska då alltid va värst! Dom ska inte underskattas! Dom tar för sig ska ni veta, ingen hänsyn, bara raka vägen, jag först.

Det blev show, lite dans, disco och annat mingel innan vi somnade gott i våra hytter. En bra sista kväll på en trevlig minisemester.

Ikväll händer nog inte mer än att äta godis, stapla flaskor, och kolla lite fotboll. Barca leder just nu över United. Vi hoppas det förblir så.


Lunch.


Winestore.

Det blev dyrt på winestore. Jag köpte nog 2 ggr mer än jag skulle och sen leta reda på andras rekommenderar jag inte. Det blev lite arbetssamt det där, och jag som är fattig student. Inte bra. Tur man inte är här varje dag. Nu sitter vi iaf i gamla stan, på uteservering, och ska äta lunch. Nu, först nu, börjar det kännas som om jag verkligen är ledig. Hoppas jag hinner njuta innan det är dags att åka hem igen! Tentavecka känns ju inte så lockande... Fast det skulle jag ju inte oroa mig över nu, jag är ju utomlands ;)

Framme.

Äntligen utomlands, haha. Efter världens dyraste frukostbuffe är vi nu påväg iland. Guidad tur om en halv timma. Ska bli spännande.

Sång och dans.


Hur härligt som helst.

Jag längtar verkligen tills sommaren kommer till umeå! Lovley.

På däck. Mätta och belåtna.


Hyttutsikt.

Äntligen ombord. Det är tropisk värme här i sthlm. Blir grymt sugen på att emigrera söderut så man får lite längre sommar.

Lunchstopp.

I Tönnebro. Tur att vår buss kom först för kön blev hur lång som helst. Soligt har vi åxå. Nu är det irish coffee på bussen som gäller.

I bussen.

Jonas läser ur tidningen från vinestore, något taggad.

Väckas före 5 på morgonen...

...borde vara förbjudet. Sjukt trött är bara förnamnet. Men efter att ha sista-minuten-packat hela morgonen och bytt kläder 3 gånger för att sedan sluta där jag började anländ vi sist till bussen och är nu påväg. Jag är såklart helt säker på att det är någon jag glömt, men allt de där löser sig. Vad roligt vi ska ha!

Lite resfeber kanske?

Jag som skulle vara så duktig idag har bara gjort massor med annat, absolut inte pluggat. Jag har helt enkelt inte ro. Så jag tror att det blir pluggstrejk idag.
Har hunnit ner på stan, ätit lunch i parken, hittat 2 linnen och ett par ballerinaskor för pengar som jag egentligen inte har. Inte bra. Jag snyltar från dom där sparpengarna som jag ska leva på i juni, liiiite för mycket på sistone. Det är tur att det kommer in några få nya slantar imorgon, pengar som är borta innan jag henns hunnit känna på dom. Usch vad jag hatar när man är i botten.

Annars fyller jag tiden med att försöka tänka ut hur jag ska klä mig dom nästkommande tre dagarna. Jag ogillar verkligen att packa, och jag packar alltid för mycket. Tänk om det blir regn? Tänk om det blir sol? Ut och äta? FInare kläder? Skor? Ballerinaskor eller stövlar? Det rymms ju inte hur mycket som helst i väskan. Det är tur att jag har några timmar till på mig.

Sedan blir det middag hos Js föräldrar ikväll. Skönt att slippa laga mat själv, speciellt då man försöker tömma kylen på diverse prylar. Och så får hjärnan sysselsätta sig med att vara lite social en stund.

Man kan sammanfatta allt med att jag nog helt enkelt har lite resfeber och försöker göra allt och inget på samma gång, ständigt på tå, ständigt rastlös, ändå blir ingenting gjort. Men det ska bli roligt att få åka.

Dagens efterrätt.

Choklad är så underskattat. Det blev dagens efterrätt efter middag hos mamma. Massa kortspel senare är det nog dags att åka hem. Kanske packa väskan? :) jag börjar längta mer och mer...

Började lördagen med lite plugg i Lindell.

Började lördagen med lite plugg i Lindell. Det gick inte alls så bra och effektivt som jag hade tänkt mig. Jag är nog lite uppgiven och jag vet som inte riktigt vart jag ska börja, var jag ska läsa och om vad. Sedan är dagen ganska fullproppad med massa andra saker som irrar omkring i skallen... Bland annat en sväng på stan, växla lite pengar, och ut till Sävar för att lämna en nyckel och mäta en väska. Det är ju inte alls länge kvar tills vi åker till Tallin nu. På måndag, 06.00. Samtidigt som det känns skönt och roligt med lite semester så är andra delar av mig stressade upp över öronen för att jag förlorar skoldagar. Tentan är ju inte långt borta den heller. Men jag försöker intala mig att man behöver vara ledig åxå...

Sedan blev jag sugen på att gå på bodypump i dag också, om jag hinner. Det var evigheter sen sist och eftersom vi åker bort skulle det vara kul med ett sista ryck. När det ändå bara regnar är att stänga in sig på iksu ett bra tidsfördriv.

Benjamin Button

Har just sett filmen om Benjamins otroliga liv. Det är aldrig för sent, inte heller för tidigt, att förändra och förändras. Är du inte den du önskar vara, eller i det stadie i livet du trodde du skulle vara, hoppas jag att du har styrkan att börja om.

Efter regn kommer sol.

Det har inte varit mina sista veckor direkt, men efter uppförsbacke kommer utförsbacke. Efter regn kommer sol. Det är det som håller mig uppe just nu.

Idag har det legats ute i solen, pluggats, skrattats, gråtits, och vi är ju alltbra tokiga men alldeles underbara. A gav även dagens tips: Ragga aldrig med Hello-Kitty trosor!

Jag är solbränd, överallt utom i ansiktet, haha. Hur går det till? Precis där jag helst vill bli lite sådär lagomt rödstekt händer ingenting. Men skönt var det och jag tyckte att dagen kunde ju inte sluta där så det blir taco-buffe på Balder och bio ikväll. Änglar och Demoner. Jag hoppas den är bra. Och så naturligtvis godis från Hemmakväll. Jag längtar.

Jag gjorde det, med bravur.


Då var det dags.

Det blev en riktig studentuppladdning: 6 timmar på skolan som resulterat i att jag nu ligger helt utslagen på soffan samt ett nudelpack på det! Haha. Kanske inte helt bäst...men det löser sig nog. Lets do this.

Har är kvällens runda.


ehuru? Och så Blodomloppet imorrn.

Ehuru? Vad tusan är det för ord? Altlså jag blir inte klok på all den här lagtexten, vad är det för fel på vanlig hederlig svenska?

Underbart soligt varm dag idag när jag gick till skolan imorse klockan 8, men vad hände sen? Först kom blåsten och när jag äntligen fick sol på balkongen var det bara massor med dis och ännu mer vind. Jag skulle ju steka idag. Jag skulle ju ta igen hela den soliga helg jag missat då jag suttit på jobbet hela helgen. Det blev visst inte riktigt så.

Imorgon är det iallafall dags för det där Blodomloppet som jag skulle springa. Jag har inte sprungit 2 gånger i veckan som jag så fint satte upp som mål, och jag har inte rört mig en millimeter idag. Jag kör på mental uppladdning idag, och bara pasta imorrn, haha. Nämen, jag ska krypa över mållinjen med stolthet, för runt ska jag! Imorgon alltså klockan 19 ska ni tänka på mig, och heja på mig. You can do it ska no tänka, åsså hoppas jag att jag känner styrkan sprida sig i benen och förhoppningsvis skuttar fram, flera decimeter i taget. Sen får vi ju en fikakorg som belöning, det är en bra morot.

Ute i sommarnatten.

Visst är det härligt med sommar när man liksom kliver ur sitt ide, sin vinterdvala, och istället för att sitta inne med sig själv bara vill ut och umgås och göra roliga saker hela tiden. Jag hade försmak av sommar ikväll. Skittrevligt. Glatt. Jag behövde verkligen detta. Och jag ville verkligen inte gå hem så redan, men måste man jobba imorrn så måste man. Jag längtar, hoppas, och tror... Jag till ha mer! Så mycket mer! Puss och godnatt.

Muntras upp av Bolt. Vilken pärla.


Idag är ingen roliga dag..

Idag har inte varit min dag. Jag har varit nere och på dåligt humör, och ingenting känns roligt. Sen att det är sol ute och jag är för tjurig för att inte gå ut gör ju inte saken bättre.
Jag fick mig dock en skön halvtimma eller så på balkongen innan jag höll på att svälta ihjäl. Lax blev det, och det tyckte även Neo var gott. Han är som kräsen tror jag. Jag försökte ge honom glass igår men se de dög inte! Jobbig att plugga med också då han ska stå på min dator, i mina böcker, kramas och prata hela tiden. Såfort jag rör mig är han där. Försökte även smita ut på balkongen trots vårt galler för dörren. Han är inte dum, han bara hoppade upp på fönsterbrädan å sen var de klart... Men han är söt. Jobbig, men söt.

Jag hoppas på en mycket bättre dag imorgon!

Det må va blåsigt med balkong is the shit.


Såhär kan det se ut en helt vanlig dag med plugg.




Även att man missade tvättidens slutminut ikväll och fick lov att boka 07.00 imorrn för att hämta upp skiten var ju en tabbe... Det går inte alltid som man tänkt helt enkelt.

Katt på halsen...

Dagen började ju minst sagt tröttsamt, haha. Försov mig lite så det första jag gjorde när vi kom till skolan var att köpa frukost. Sedan var det föreläsning. Hon är visserligen lugn och metodisk till skillnad från tidigare föreläsningar vi hade på statistiken, men ack så segt det var. Tur att hon slutade en timma tidigare en tänkt.

Soligt väder ledde till en sväng med ljudboken. Det är sååå bra med ljudbok, fast idag hade jag nog hellre haft sällskap. Gick en sväng till posten också för att kolla om mitt paket med alla böcker kommit. Jag fick nämligen mail om att det var skickat och borde ha anlänt idag. Men när jag kommer till postkillen och han ska kolla ser han att paketet inte ens är skickat! Snacka om dubbla budskap. Han trodde att det skulle dröja minst en dag till, kanske två. Jag betalade ju till och med extra för att leveransen skulle gå fort. Måste nog ringa till kundtjänst och kolla vad som händer egentligen...

Sedan ringde mamma i eftermiddag. För ett tag sedan gav vi mormor en kisse, Neo, för att hon skulle ha lite sällskap. Men nu har hon haft det lite jobbigt, så mamma undrade om Neo kunde bo hos oss. Självklart sa jag. Så nu har vi en inneboende på obestämd tid. Han har snusat på allt i hela lägenheten, inklusive disken på köksbänken och i garderoberna. Hoppas han trivs mer än han ser rädd ut.




Dagens höjdpunkt, våfflor.

Jag vaknade upp otroligt sent imorse. 11.30 slog jag upp ögonen och det var evigheter sedan jag sovit så länge. Lite seg, aningen vimelkanting med glitter överallt (använde glittrig eyeliner igår) och med känslan av en död bäver i munnen kände jag vilken toppenkväll det faktiskt var igår.
Vi dansade och dansade och dansade. Så härligt.

Seg och trött söndag har det varit, och nu dessutom spöregn. Dagens höjdpunkt var nog våfflor med glass och sylt till  middag, annars händer det nog inte så mycket. Kanske lite tv och en mental förberedelse på 4 timmars föreläsning imorrn. Jag har ju som blivit lite bortskämt på föreläsningsfronten med alla dessa seminarier.

Sedan har jag som fått för mig att boka en klipptid också, jag behöver bli av med lite hår. Och ni vet hur det är när man väl fått för sig något? Man vill ju att det ska hända nu, bums, på en gång, så jag har suttit och letat klipptider idag. Det finns visserligen några tider till veckan, men jag är ju kräsen när det gäller frisör också så vi får se om jag gör ett ryck i veckan på impuls, eller om jag kommer fram till att jag står ut ett tag till.

Toppenkväll.

Galet vilken toppenkväll detta blev. Allt fanns, men mest dans. Det gillar vi. Nu hårdbröd och mjölk, sen sömn. Puss på er.

Morgonhumöret är bättre nu.

Jag vaknade imorse och kunde inte somna om, ändå satt jag vid frukostbordet alldeles trött och seg. Jag tror vädret, det där kvava och disiga, har satt spår i mitt huvud också. Det trycker. Jag har varit ute på en lugn promenad och känner mig lite piggare nu... jag hoppas för allt i världen att det inte blir värre! Hoppas! Vill inte! För ikväll är det tjejfest på gång... Jag har ju längtat hela veckan!

Nu är det en sväng på stan som gäller, behöver köpa lite småkrafs, "skönhetsprodukter" bl.a., ha ha.. inte för att jag behöver några men ;)

Just ja, jag provade ju blogga lite från mobilen igår, som ni ser. Bilden hittade jag i nått undangömt arkiv i min mobil, jag och lillebror är det. Tänk vad enkelt all var när man va sådär liten. Inga bekymmer, man bara levde en dag i taget. Och ni ser ju att det lockiga håret ligger i familjen... 

Mobiltest.


Fick bara för mig att testa...

Jag fick en idé, nu testar jag mobilblogga..

Ett glas vin blev fyra...

... och mitt i middagen hörde ´vi glassbilen och jag sprang ut och köpte glass! Mums. Glad som ett litet barn. Nu hockey. Jag tror inte Sverige vinner denna... men jag hejar glatt ändå! I smyg, jag slog just vad. Förlorar Sverige vinner jag... undra vad?

Stormen stoppade oss.

Jag skulle ut i solen och plugga lite med A, försöka vara lite produktiv. Jag skulle bara äta lunch först, och precis när jag är i trapphuset skriver A att det blåser stormar och att solen är påväg bort. Så det var bara att vända på klacken och gå upp igen. Så typiskt, och nu kommer det ju bli raka motsatsen till produktivitet. Så typiskt mig, men jag komme rnog inte ta i böckerna idag, inte ens med tång!

Obegripligt nog är det faktiskt fredag idag, jag har som inte riktigt kläm på dagarna just nu, min vecka har ju varit minst sagt slapp. Jag har abslolut inga som helst planer för kvällen, men det känns som om jag kanske måste ta och hitta på något?

Någon nämnde Blindside och jag blev plötsligt påmind om att dom faktiskt är riktigt bra. Pitiful, You Can´t Hide It, Sleepwalking, Coming Back To Life... bara några guldkorn.

Tidig, men solig, morgon.

Uppe skittidigt för att vara tillbaka hemma innan 9. Det kändes kanske inte så jättekul. Dagen kommer bli jättelång och jag har ingen aning om vad jag ska fylla den med. Har dessutom börjat känna mig väldigt snorig och kanske en aning förkyld så det bästa hade nog varit att ta det piano. Annars är det ju så lätt att fördriva en timma på iksu eller promenera eller ja... ni förstår.

Så nu sitter jag här med en kaffekopp, frukost var ju lääänge sedan, och med alldeles för mycket fritid. En ganska bra morgon ändå. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Man blir som glad av att vakna upp till strålande solsken.

Fotbollskväll, med Barcelona i final.

Helt klart en bra kväll! Och precis som man trodde att loppet var kört vände allt. Vilket vrål. Vilken lättnad. Vilken spänning. Helt klart värt. Jag änskar bara att man hade tagit sig i kragen och kilat iväg på Epuben fler gånger. Det är som skönt att göra något annat en vardagkväll än det ständiga tv-tittandet.

Barcelona gjorde iallafall 1-1 i slutminuterna och är därmed i final mot Manchester... Jag känner att jag, men dessa inbitna fotbollsfans till klasskompisar, nästan är lite insatt. Ha ha. Hade varit roligt att kunna se finalen, men det ser ut som att jag befinner mig på Tallinresa då. Den vill jag ju inte missa, resan alltså, det är ju den som får mig att gå nu. Längtar grymt mycket. Komma bort, se lite nytt, god mat, shoppa sprit! Precis.

Men nu, nedvarvning, kvällsfika och sedan sängen. Ska ju upp tidigt imorrn... suck.

Tänk om om inte fanns!

En lång men bra dag i skolan idag tycker jag. Vi träffades klockan 10 för att förbereda seminariet. Vi hade lika gärna kunnat träffas 12 för det gick fort och vi fick massor med dö tid att fördriva, mest med snack om mat. Jag undrar hur det kommer sig att det alltid är mat som blir det heta samtalsämnet?

Hur som helst, seminariet började klockan 13 och redan då var jag less. Det var sega minuter idag. Jag har även bestämt mig för att, trots extra kostnade, beställa en ny lagbok från 2009. Eftersom jag inte alls är engagerad i det här, jag pluggar överhuvudtaget inte alls kan man väl säga, så tror jag att jag genom en ny lagbok tvingas gå igenom lagtext, stryka under, klistra lappar får lite gratis pluggning. Det kan va värt pengarna om jag klarar tentan. Om jag klarar tentan alltså! Om. Detta om! Just nu känns det som ett stort OM... Tänk om om inte fanns! Ja...vi får se helt enkelt.

Om låter för övrigt väldigt roligt om ni säger det många gånger, långsamt. Ha ha. Om. Oooom. Omomomom. Ha ha.

Dagens projekt alltså, att få tummen ur och slänga iväg en bokbeställning. Sedan är det ju fotboll ikväll så jag ska följa med A till Epuben och heja på Barca... Mitt fotbollsintresse är väl inte det största, men det kan bli trevligt. Mycket folk förhoppningsvis.

Snattas mest i Sverige...

Jag hörde just på radion att det som snattas mest i Sverige är kaffe, kött och smink!
Varför just dessa varor kan man ju undra?
Vi svenskar är allt bra konstiga. Är inte den risken man tar vid ett snatteri; den energi man lägger på ett snatteri, mer värt än ett paket kaffe eller en maskara? Jag kan tycka att det finns betydligt mer åtråvärda saker att överväga att beslagta. Om man nu ändå tänkt ta nått, varför inte ta nått av värde? Fast vad vet jag...

Nytt projekt; Blodomloppet.

Filmen var bra, Fast andt the furius 4 alltså. Lika mycket brudar som bilar, men full fart och det gillar vi!

Idag, tillbaka till skolan efter en långhelg, visserligen med jobb i helgen, men ändå långhelg. Hade ett seminarium på 2 timmar och så visar det sig att vi är lediga imorrn igen. Den här veckan blir inte mycket till skolvecka för det som återstår nu är ett 2 timmars seminaruin till och lite förberedelse, sen är vi lediga igen. Detta kanske blir en vecka att få skämma bort sig lite? Unna sig lite? Roa sig lite?

Sen måste jag ju berätta om mitt nya projekt... Jag är ju anmäld till blodomloppet i ett lag och ska springa 5 km den 19 maj. Jag har vetat om att jag varit anmäld ett tag nu men det var först igår som det slog mig att 19 maj är alldeles jättesnart och jag har inte tränat på hur länge som helst, och framförallt inte sprungit en meter på hur länge som helst. Så planen är alltså att jag måste hinna ut och springa minst 4 gånger innan det är dags. Det är mitt mål. Jag sätter målet lågt för det är roligare att lyckas än att misslyckas. Det låter säkert lätt som en plätt för vissa, men jag bävar för detta, jag är ingen springare...
Som S sa; kanske är det bättre att inte springa alls innan och ta det som en chock, än att smaka på helvetet 4 gånger innan det är dags! Haha. Ja. Vi får se om jag klarar mitt mål...


JobbJobbJobb

Det var i helgen det var jobbhelg. Rätt länge sedan jag jobbade nu eftersom jag haft så mycket med skolan hit och tentor dit. Det var till och med så länge sedan att när jag fick ett tillgodokvitto i början av dagen stod hjärnan blank! Så pinsamt. Sånt där sitter ju i ryggmärgen. Haha. Men E räddade mig som tur var.
Nu är det en timma kvar och jag har just powernapat i soffan i fikarumet, galet trött är jag. Jag hade nog inte räknat med att första dagen på jobbet skulle hålla detta tempot. Full rulle och hur mycket folk som helst.

Ikväll blir det iallafall bio, och eftersom grabbarna valde film blev det Fast And The... ja hur det nu stavas! 3. Kanske på grund av bilarna? Kanske på grund av brudarna? Kanske väldigt mycket båda, haha. Hoppas den är sevärd iallafall.


Dagens vrålåk.

Sköna maj är nu äntligen här. Det känns att sommaren är nära även om vindarna är väldigt kyliga än och jag undrar hur dom där sommar-längtande tokarna med kortkort, bara ben och linnen klarar sig utan att frysa ihjäl. Men längtar man så längtar man antar jag, vissa kanske helt enkelt kan ignorera kyla bättre än mig, men jag behålle rnog jackan på några veckor till!

Igår blev en trevlig kväll, även om lite för mycket alkohol skapade vissa biverkningar hos fler än en i sällskapet, haha. Men med massor med mat, singstar och galet buzzande gick jag segrande ur kvällen. Jag och S krossade alla, vi är helt enkelt bäst! Jepp, så är det.

Efter lunch idag (efter ett hav av popcorn dammsugatsbort och flaskor i tiotal plockats bort) åktes det en sväng till Sävar där pappa fått låna en hyrbil medan hans egna är på rep. En jättesnygg Audi A4, svart och ny. Självklart ville jag prova, och efter noga instruktioner om hur man faktiskt startade de där moderna vrålåket var vi ute på vägarna. Jag hade nästa glömt bort hur otroligt roligt jag tycker det är att köra bil! Jag saknar det! Som student och stadsbo har jag ju min kära cykel som tar mig dit jag behöver, i annat fall blir jag skjussad. Men det är något visst med att köra själv. Jag insåg även att jag börjat känna mig lite osäker på väghållning och liknande så det är nog bäst jag ser till att köra lite oftare så jag inte går och blir feg, haha. Men den gled fram på vägen som en kung, och fick mig att känna mig liiiite bättre än alla andra. Sådär lagomt kaxig...
Drömma går ju! ;)


RSS 2.0