Äntligen!

Så var den äntligen här... semestern!
Efter att ha arbetat sista dagen innan semestern kan det inte kännas annat än bra. Det har kanske varit den längsta dagen i mitt liv, men den tog slut. Imorrn ska jag bara njuta till 100%.

Efter jobbet blev vi bjudna hem till Emma på fika. Så fint hon har det och så god paj vi fick. Jordgubbar. Glass. Mycket mysigt, så tack för en bra avslutning på dagen.

När semestern väl kommer brukar den alltid vara fullplanerad, eller åtminstonde ha en del idéer och evenimangförslag på schemat, men inte i år. Det känns lite konstigt faktiskt, men också ganska skönt. Nu finns alla möjligheter och jag är säker på att jag kommer att ha det riktigt bra oavsett vad som händer. En sak har iallafall blivit bestämd, och det är att det blir en liten tripp till Stockholm även i år. Imorgon ska jag ringa och försöka mig på att boka någon typ av paketresa. Mys med god mat och shopping låter väl inte helt fel.

Vi kanske ses imorrn... :)

Vissa saker är bara att konstatera.

"Det finns människor som kommer in
i våra liv och lämnar det igen.
Det finns också människor som stannar en
stund och lämnar fotspår i våra hjärtan.
Och våra liv är aldrig mer desamma."
 

Slö, ja!

Man ska inte träna när man verkligen inte är peppad! Det blev dagens senario då jag släpade iväg mig på ett bodypump-pass men inte fullföljde hela träningspasset. Det har varit en otroligt hektisk dag på jobbet, men endast en lugnt stund och det var på min rast, så det var inte så konstigt att orken inte fanns. En sak är klar och det är att imorgon blir det inte en tillstymmelse till träning på mitt schema iallafall.

Regn och regn, och åter regn. Man blir som lite slö och dyster när det är sånt här väder. Tur att det regnar nu, för till helgen när jag är ledig vill jag ha solen tillbaka.

Så ikväll blir det alltså att slänga sig framför tvn, och det finns risk för att jag blir kvar där tills imorgonbitti.

Linda, vi ses imorrn nu va?

3 dagar kvar...


4 dagar kvar.

Midsommar slutade med fin-middag på balkongen med efterföljande fest hos grannen. I all enkelhelt. Och kameran var med såklart. Nu när jag äger en måste jag använda den till max, och visst lyckades jag fånga ett och annat tillfälle på bild. Det var även otroligt skönt att vara ledig dagen efter. Strålande sol och absolut inga planer. Det blev som en minisemester med sol på nydala och mjukglass.

Jag längtar verkligen till semestern. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det nu, men det tåls att upprepas. 4 arbetsdagar kvar nu... Jag hoppas att veckan går fort!

Blev lite sugen på att spela krocket. Jag undrar just var jag hittar ett sånt, macken kanske?

Alltså, till jobbet nu då.


Jag hoppas vi ses snart.

Glad Midsommar.

Midsommarafton, morgon, och här sitter jag i väntan på att åka till jobbet. Det känns lite onödigt, jag menar, vem handlar egentligen på självaste midsommarafton? Det kan inte vara speciellt många! Men Butiken har öppet och någon måste jobba, och den här gången blev det jag. Tur att det bara är till klockan 15 iallafall.

Jag får önska er alla en glad midsommar. Vädret är underbart så det är bara att starta grillen och knäcka ölen! Hoppas på en underbar dag!

Oceans 13.

I tisdags när jag jobbade flög det in en svala i butiken. Vi har väldigt högt i tak så efter en haltimmas jagande med håv togs beslutet att den tyvärr måste dö för att inte utlösa rörelselarmet under natten. Så det blev fram med luftgeväret. Dramatiskt. Men det gick snabbt och smärtfritt, ett skott, mitt i bröstet. Pang. Död. Bra skjutet!

Varför ska det alltid vara så otroligt lång reklam när man går på bio. Det håller på i minst 15 minuter, kanske längre. Vi som inte har någon diceplin hinner ju äta upp allt godis och nästan bli kissnödig innan filmen ens börjat. Fast reklamen var inte helt i onödan, för dom visade en snutt av kommande shreek-film. Dom är så mysiga och det verkar som om tredje filmen blir i samma höga klass som tvåan. Den vill jag absolut se! Igår var det Oceans 13 som stog på biljetten. Helt okej faktiskt. Samma tema och samma otroligt duktiga skådespelare. Kanske blir det en 14 också?

Jag vet inte om jag sa det men nu är iallafall kameran köpt. Det blev en blå, men de är ganska fin den med, och fungerar säkert lika bra. Batteriet är laddat och klart så ikväll kanske det blir en premiärbild!

Idag är det arbete som gäller, ovanligt, och ikväll ska jag äga i minigolf! Moahaha.

7 arbetsdagar kvar... du anar inte hur mycket jag längtar!

Kameradax!

Nu har jag bestämt mig. En Olympus MY-760 blir det. Jag hoppas den finns kvar i röd, för lila var inte lika hett. Det blir perfekt, lagom till midsommar så jag kan fota solnedgång och trevlig sällskap (förhoppningsvis). Imorgon ska den troligen inhandlas. Jag längtar!

Kvällspromenader är underskattat. Så otroligt skönt. Och så mycket lättare att ta sig iväg om man får sällskap. Jag måste börja traska lite oftare känner jag.

Inatt blir en natt av oro och skräck. En lååång natt. Det spelar ingen roll hur många gånger jag går till tandläkaren, jag kommer aldrig att vänja mig vid Den stolen och Dom verktygen. Iiiiiiiiiiiiih. Och dessutom måste man betala pengar för besöket. Uh. Hoppas det blir ett snabbt besök.

Nästa problem (om man nu kan kalla det problem) är ju midsommar. Vad händer egentligen? Det verkar vara fler än jag som inte har någon aning i nuläget så vi kanske skulle styra upp nått, eller hur Jonas? :)

9 arbetsdagar kvar...

Tc, nya stället?

"Vad som helst kan hända" var precis vad jag skrev om vad som skulle hända idag. Och ja, allt möjligt hände kan man nog säga.

Idag och framförallt ikväll, har jag träffat väldigt mycket nya människor. Det är otroligt kul med nya ansikten. Det ena mötet bättre än det andra, men iallafall. Dagen spenderades på stan med lunch i parken. Kollade in den nya playan som byggts i broparken, mysigt. Kikade in snoken på expert där jag fick rekomendationer om en kamera. Den var färgglad men tyvärr bara en röd kamera kvar, måste jag skynda mig nu kanske? Och sedan hann jag med lite musik i döbelns park också. Lite solning och middag innan tjejorna kom och kvällsmös på balkongen. Vi styrde vår kos mot TC och den nya klubben som öppnade ikväll, och jag har förstått att vi kom i precis rätt tid för sen blev det tjockt med folk och lång kö. En in, en ut. Aningen litet dansgolv men ack så bra med uteservering.

Kvällen var annorlunda, kanske inte riktigt det slut som jag hoppats på, men vi hade underbart kul. Nu har jag ätit rester från gårdagens grillning så magen känns minst två storlekar större. Kommer nog somna gott. Dröm sött...



"Öppna ögon, lätt på foten.
Skenet kan bedra."


Behåll gaffeln!

"När läkaren gav henne beskedet att hon högst hade tre månader kvar att leva, bestämde hon sig för att genast ordna med alla detaljer kring sin egen begravning. Tillsammans med prästen i den lokala kyrkan gick hon igenom vilka sånger som skulle sjungas, vilka textstycken som skulle läsas och vilka kläder hon ville ha på sig.

-Och så är det en mycket viktig sak! Jag vill begravas med en gaffel i handen, sa hon slutligen.

Prästen kunde inte dölja sin förvåning. En gaffel?

-Får jag fråga varför? undrade han försiktigt.

-Jag kan förklara, svarade kvinnan med ett leende. Jag har varit på många olika middagsbjudningar i mitt liv, och jag har alltid tyckt bäst om de gånger då den som dukat av sagt "Du kan behålla gaffeln". Då visste jag att något ännu bättre var påväg. Inte bara glass eller pudding, utan något rejält - paj eller något liknande. Jag vill att folk ska titta på mig där jag ligger i min kista med en gaffel i handen. Då kommer de att fråga sig: "Vad är poängen med gaffeln?". Då kan du förklara för dem vad jag har sagt. Och så hälsar du till dem att de också ska behålla sina gafflar. Något bättre är påväg.


"Sikta mot månen.
Om du skulle missa,
så landar du bland stjärnorna."


Trevlig kväll.

Just hemkommen från en trevlig grillkväll med god mat och fint sällskap. Några öl och mycket skratt gav en alldeles lagomt bra start på helgen. Det uppstod en viss tre-kamp under kvällens gång som mitt lag så fint hamnade på andra plats i, av totalt tre lag okej då! Men än är det visst inte uppgjort. Jag har väl tävlingsnerven på helspänn sålänge.

Det är otroligt vad lite som behövs för att humöret ska vända från toppen till botten. Har ni tänkt på det? Jag vet inte varför, av egentligen ingen rimlig anledning. Men ibland har man kanske för höga förväntningar? Ibland blir man kanske bara lite besviken. Allt blir ju inte alltid som man tänkt sig.

Lördag imorgon, och hur ska den spenderas? Gärna sol. Gärna en god vän. Jag antar att allt kan hända.

Nedräkning.

Helt sjuuuukt vad snabbt jag cyklade hem idag från jobbet! Jag vet inte om det var takida i öronen eller längtan efter helg som var största bidragande faktorn, men en okänd extraväxel lyckades jag iallafall hitta! Det är helt klart nytt rekord, även om jag aldrig har försökt prestera på mina cyklingar till och från jobbet. Kanske måste jag ha haft lite medvind också?

Av totalt 15 dagar är det 11 arbetsdagar kvar till semestern. 11 dagar är inte så mycket egentligen, men om man ser helheten så innebär dessa 11 dagar jobb nästan varje dag. Det känns lite tungt faktiskt. Men man ska vara tacksam att mam faktiskt har semester, det är ju inte alla som har det vad jag förstått.

Så imorgon alltså, äntligen ännu en ledig helg! Har försökt att styra upp lite grillning och kanske lite sällskapsspel imorrnkväll så jag hoppas på det. Välkomna välkomna. I övrigt ser helgen ganska så oplanerad ut. Tänkte försöka mig på att komma iväg och kika på en kamera som jag så fint tänkt investera i. Jag måste ju kolla utbudet så jag köper en bra kamera som framförallt inte är en klump! 

Tavlorna är på väggen och blomkrukan står på ballkongen. Och visst blev det bra? Godkänt?
Såg även att byggarna jobbat lite på övertid ikväll och rullat ut färdigt gräs här nedanför. Tack säger vi för det.



"Livet är inte en fotbollsplan som ska rusas fram över,
utan en trädgård som ska skötas."

Ett hål i centrum.

Det tar på krafterna att shoppa. Man blir alldeles utmattad. Men visst är det kul när man hittar något man vill ha. Nu vill jag bara vara ledig så att jag får använda mina nya plagg och slippa bära tråkiga arbetskläder dagarna i ända. Vi luktade även på parfymer tills näsan kliade. Jag hittade en som doftade sött och sommrigt. Men man skulle haft med sig en kille med bra smak när man köper parfym, så man får lite manligt omdöme på doften. Det kan alltid va bra! 

Framkallade även bilder idag och fort gick det. Jag hann knappt ut genom butiken så fick jag ett sms att mina bilder va klara. Vilken service alltså. Nu är bara det kluriga kvar, nämligen att placera dom i lagom ordning på väggen. Måste nog ta hjälp av någon som får hålla koll medan jag spikar.

Varför gräver dom mitt i centrum precis nu när sommaren börjar? Varför inte vänta till hösten? Eller varför började man inte redan tidigt i våras så kanske det värsta hade varit över nu? Nu är det ett stort hål precis mitt i stan. Cykelparkeringen har flyttats på andra sidan centrum. Man kan knappt ta sig förbi och runt själva bygget gående för att det är trång. Man kan ju undra vad själva tanken med allt detta byggande är? Jag hoppas det blir bra så att det var värt besväret både för byggkillarna och vi stadsbesökare.

Nu lutar det mot en kvällspromenad innan det blir regn. Himlen ser fasligt dyster ut.

Ledig dag.

Det är så typiskt. När man väl får en ledig dag så har man så himla mycket som måste göras för att man inte hinner när man jobbar. Ro och ingen vila, man hinner bara slappna av och planera en underbar sovmorgon så blir man brutalt väckt av telefonen :) Men ibland har nöden ingen lag.

Idag ska jag ner på stan och springa ärenden. Bland annat försöka framkalla lite bilder tänkte jag. Jag lyckades tyvärr inte göra en beställning via nätet när dom inte verkar kunna framkalla i svartvitt. Trist. Det hade ju varit enormt smidigt. Men är man petig så får man anstränga sig lite extra också.

Hoppas att regnet håller sig borta idag, och att jag inte blåser bort.
Björn, jag håller tummen så lycka till.


Hur? När? Var? Varför?
Det finns många frågetecken.


Arbetshelg.

Ännu en arbetshelg avklarad. Det är konstigt det där, men av någon outgrundlig anledning är det mest aktivitet den helgen man jobbar. Full fart kan man lugnt säga. Först 20års fest och sedan inflyttningsfest. Grattis Maria och otroligt mysig lägenhet du har Per.

Sen kan man ju också undra varför det är så otroligt tråkigt att städa? Det blir ju fint när man är klar, jag vet ju det. Man känner sig duktig och det doftar fräscht. Det tar egentligen inte heller speciellt lång tid. Men nej, fortfarande hopplöst tråkigt. Och det är precis vad jag måste göra ikväll. Det knastrar under fötterna när jag går, nu är det illa. Mot skurborsten!



Några timmar senare.

När man väl kommer igång då går det undan. Jag har inte bara städat utan även fått mattor på ballkongen, tack mamma. Och så är en av tre persienner på plats! Typiskt att min skruvmejsel skulle vara för grov, vem kunde trott nått sånt. Sängen har fått sig en liten täckmantel också! Det kommer bli bra det här, det är bara blommningen på ballkongen och lite kollage på väggen som saknas nu.

Kan man framkalla bilder via nätet?



Du är stark.

Lyssna här.

Ibland kan det vara svårt att välja här i livet. Stora som små ting. Allt från att välja mellan felix eller findus på Ica till att välja något så stort som vad du ska bli när du blir stor. Jag är en sådan som verkligen inte är bra på att ta beslut. Men ibland måste man, och hur gör man då? Jag försöker lyssna på magkänslan. Känns det bra? Är jag glad? Trivs jag? Vill jag fortsätta? Eller är jag tveksam? Tvivlar jag? Såklart att man tvivlar, det går ju aldrig att vara säker. Aldrig. Har man verkligen valt rätt?

"Ångra hellre något du gjort, än något du inte gjorde!"

Jag läste just det där citatet idag. Kanske är det så man ska tänka. Provar man aldrig så vet man inte vad man går miste om. Kanske blir det en succé, kanske blir det hur bra som helst. Och blir det inte det har jag iallafall försökt, jag har gjort mitt bästa, och om inte annat blivit en erfarenhet rikare. Jag tror iallafall att man inför varje beslut ska gå in med en inställning att det blir bra, det kan blir så mycket bättre än det som är nu. 



En hel dag i solen har satt sina spår. Jag vet inte om BH är rätta plagget att promenera omkring med i centrum, men ja det var varmt. Solen bet sig fast i Sofias axel, tog en tugga, men jag hoppas hon läker fort. Tanken på ett kvällsdopp känndes lockande för några minuter, men det får bli en annan kväll nu när lathet och rädlsa för att frysa ihjäl slog mig.

Badstrand.

Igår var det Sveriges nationaldag, så jag hoppas ni skänkte en extra tanke åt Sverige. Flaggorna var hissade och majoriteten av befolkningen var lediga. Inte jag. Hur jobbigt känns det inte då att få höra att kompisarna planerar en dag på stranden?! Bara ordet strand låter ju helt underbart.

Men det blir nog min tur snart, bara 16 arbetsdagar kvar nu! Det närmar sig med stormsteg. Jag hoppas bara att den inte försvinner lika fort som den verkar komma. Semester, lov, ledighet. Alltid är det över på en blinkning. Det gäller att börja njuta redan från första stund.

20 grader i skuggan på min ballkong när jag vaknade imorse. Hur otroligt bra låter de inte? Idag blir det picknick i parken på min nyinköpta och alldeles gräsligt fula picknick filt. Men vad spelar utsidan för roll, det är väl insidan som räknas?




"Du doftar himmel, jag känner mig som jord.
Du utstrålar värme, jag har frost på läpparna.
Du ser så samlad och fokuserad ut, jag är förvirrad."


Bra saker.

Om det fanns en lista på de tio bästa sakerna i världen så skulle "kramar" definitivt vara en av dom!

Och finvädret fortsätter. Jag var som ledsen tidigare över att jag måste jobba kväll hela veckan, men en sovmorgon kan vara minst lika uppskattad, om inte mer vissa gånger, som att få sluta tidigt.  Måste kanske inse att det är min tur att jobba nu, så bra helg som jag haft med långledigt och allt.

Veckans inköp blir absolut ett par persienner! Det har ju slutat bli natt har jag märkt. Det är ju sommarkväll hela natten. Klockan blir aldrig mer än sju känns det som. Ljust och ljummet. Det är en bra sak, det är underbart, men för att inte sömnen ska få sig en rejäl omgång behövs åtgärder.

Det finns ju is-latte och nu även is-chai fick jag erfara. Otroligt gott. Det är absolut värt att provas.



"Livet är som musik, musik är livet."



 


Se men inte röra!

Ett ovanligt vanligt uttryck får jag väl ändå påstå. Men gud vad jobbigt det är i verkliga livet! Nära men ändå så långt bort. Jag har nog inte tänkt på hur svårt det är att hålla tyglarna när det är något man verkligen vill ha. Inte förrens nu.

Underbara sol. Jag vet att jag haft långhelg, fredag lördag söndag. Men helgen känns som en vecka lång. Den bara fortsätter och fortsätter. Och tro inte att jag klagar. Nej, jag njuter för fulla muggar. Jag har haft en otroligt underbar helg. Mycket glass, lite solbrända kinder och trevligt sällskap. Fick dock inte möjlighet att göra sommarens premiär i minigolf, men kanske till veckan någon?

Jag har hunnit vara hemma och målat lekstugan också. Vitprickig i hela ansiktet men de är ju lite charmigt. Det ska synas att man gjort nått. Plockade fram mina gamla fotbollsshorts också, men jag lämnade tyvärr fotbollstalangen kvar på hyllan. När jag skulle  kicka lite boll på gräsmattan, vilket för övrigt var väldigt kul, insåg jag ganska snabbt varför jag la ner den sporten. Jag blev helt enkelt inte någon Zlatan!

Och äntligen fungerar mitt internet igen. Att man inte ska få dra ut kabeln från datorn utan att det ska kruppa. Ringde iaf till kommunicera och vips var det fixat. En endaste knapptryckning sa han. Dumt att man inte visste det igår!


Vissa känslor går inte att beskriva med ord!


Håret.

Eftersom jag lovade att berätta hur otroligt snygg jag blev efter min klipp och färgning imorse.
Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag satt där med allt folie i håret. Men jag är riktigt nöjd faktiskt. Sommarblond så det står härliga till. Och vad gäller klippningen så blev det att spara långhåret ett tag till, inget drastiskt alltså. Skönt och uppiggande för mig, men det sved i plånboken!

Ballkong måste ju vara en av de bättre påfund när de kommer till husbyggen. Jag älskar min ballkong. Jag hoppas solen har satt lite färg på mina runda äppelkinder idag. Jag hoppas att solen får lysa även på dig.

Sommarsnygg.

Så var det äntligen dags. I tisdags bokade jag klipp och färg-tid får mitt kaluffs till hår. Hela veckan har jag nu gruvat för att jag inte vet hur jag ska klippa det. Kort? Långt? Kort? Långt? Shit vilken ångest. Jag har ny frisör också så jag hoppas hon är riktigt initiativrik och kan hjälpa mig att ta ett bra beslut. Ljust ska det iallafall bli. Sommarsnygg förhoppningsvis! I let you know how it goes.

Att bo på en byggarbetsplats är inte alltid så kul. Man vaknar samma tid varje morgon och vet att nu är klockan 07.00. Igår var klockan bara 06.50 när jag vaknade. Jag blev nästa lite irriterad, att bygggubbarna (och en byggtjej faktiskt) inte kan hålla sig efter schemat. 10 minuters sömn är ju ändå 10 minuter. Men det är inte bara negativt. Det börjar nämligen bli så gott som färdigt. Buskar har planterats, jord har lagts och cykelparkeringen är asfalterad. Det kommer nog bli riktigt bra när det är färdigt.

Strålande sol idag och vädret talar gott inför helgen. Jag funderar starkt på att ta en premiärtur på minigolfbanan i helgen. Det är ju så grymt kul. Lite jobbigt att tävlingsmänniskan i mig inte kan hantera när det går dåligt bara.

I kväll blir det familjegrillning som jag själv bjöd in mig på. Trevligt. Men först.
Mot frisören... och vidare...

RSS 2.0