Fruktansvärt dålig kombination.

Igår efter skolan åkte jag till L för att promenera ner på stan. Vi spanade i skyltfönster, beställde sushi och köpte godis. En bra uppladdning för idolkväll.
Och jag säger som Laila; "Waaaaaaaaaaa! Eriiik!"
Fy tusan va bra han är.

Nu är det jobb som gäller. Jobb, tentaplugg och halloween är inte den ultimata kombinationen känner jag. Varför ska allt hända precis samtidigt jämt. Inga alternativ man gärna vill behöva välja mellan. Förmodligen vill jag inte sitta och plugga på en lördagkväll så vi får se vart det bär av, dock utan kostym, sånt trams hinner jag inte med. Men tydligen räckte det med en orange socka för att vara välkommen så det ska nog ordna sig det här.
Jag tror helt enkelt att jag lämnar tentaplugget idag, så har jag bara två saker att tänka på. Jobb och halloween! :)

En kväll med gnagare.

Jag hade skola till 15 idag, redovisning och opponering. Det gick rätt bra, men jag måste ju bara säga hur mycket jag skäms när jag satt där. Alla arbeten kan inte va lika bra skrivna, men jag tycker iallafall att när man läser på universitetet på B-nivå så kan man åtminstonde se till att all text är marginaljusterad och att rätt bilagor skickas med arbetet innan man lämnar in! Det är ingen bortförklaring att man inte är "kompis" med datorer, eller att man inte hade tid eller att text "trillat" bort när vi skulle skriva ut. Ohållbart och pinsamt. Det där är bara formalia, och om inte ens det är okej....
Sen är det inte så lätt att föra ett resonemang när ena stycket säger en siffra och näste stycke säger en annan. Kontrolläser man inte innan deadline? Arbetet är ju betygsgrundande!

Jag vill inte klanka ner på någon, alla är grymt trevliga och härliga personligheter, men vi kanske har lite olika uppfattning om arbetsinsats och kvalitet helt enkelt.

Afro med L hann jag med, och det var ett ótroligt roligt pass. Sedan har kvällen bestått av tvätt, disk, en promenad till ica och film. G-force. Dom är som söta dom där "gigantiska hamstrarna" ;)


Barocca performance.

Jag  bara pluggar, inget annat.

Men här ska ni få höra. Nu har jag säkert blivit lurad, men det låter otroligt bra.
Ökar din förmåga att prestera på topp genom att optimera koncentrationen och förmågan att fokusera och tänka klart. Kan hjälpa kroppen att på ett naturligt sätt klara av perioder av fysisk eller psykisk belastning. Minskar känslan av stress och ökar välbefinnandet.

Perfekt för mig, speciellt nu i tentatider och alla grubblerier! Eller? Vi får väl se...

Jag tror jag just blivit lurad.

Vilket härligt bodypumppass, äntligen fick jag ta i lite. Och så jobbigt. Pust. Måste jobba på dom där krampande armarna så man orkar lägga på lite vikt nån gång.
Efter passet tänkte jag handla lite, totalt frukttomt i kylen vilket är fullkomligt ohållbart. En kväll utan frukt är ingen riktig kväll. Nu har jag laddat upp med både det ena och det andra.
Sedan tänkte jag unna mig lite tenta-plugg godis då skylten sa att det va 3,90 kr/hg. Riktigt billigt... trodde jag tills jag kom hem och kollade kvittot som sa 6,90 kr/hg. Jag tror jag just blivit lurad!


Tack.


Rivstartade med plugg redan vid 8.

Gick hemifrån klockan 8 imorse, frivilltigt, till skolan... obegripligt, men ja nu jävlar ska jag fixa de här! Fick sällskap av C efter en stund och även om jag inte kom så mycket frammåt så lyckades jag hålla mig koncentrerad ända fram till 11.30 då magen skrek lunch med stora bokstäver. Inte så illa tyckte jag.

12 kom resten av gruppen så nu har vi förberett allt inför tordagens redovisning och opponering. Mallan hade dessutom med sig världens godaste kladdkaka som vi mumsade i oss. Dagens bästa
Så imorgon får jag hela dagen till plugg på egen hand vilket känns grymt skönt. Jag ska traggla formler som bara den, och sedan öva in mina redovisningsrepliker. Full fart bara.

Klockan 15 ropade magen efter mat igen och då tycke jag faktiskt att jag förtjänade en paus. Så nu har jag precis ätit, pasta med lax och spenat, och laddar för ett pumppass på iksu med A. Den här träningen har jag sett fram emot hela dagen.
Undrar om jag kanske måste traska iväg på ica en sväng åxå? tenta-plugg godis?

...






Vad händer när tårarna tar slut?




Rolig historia.

Haha, den här va lite kul...

"Tänk om livet var ett spel och du var tärningen. Då skulle jag pussa dej för tur, och rulla runt dig på bordet och hoppas på 6."


Ingen hamster i buren.

Jag sov verkligen gott inatt. Det är som att jag inte haft ro på sista tiden, men tillslut kommer de väl till en punkt då kroppen helt enkelt inte orkar mer, och då mina vänner, då sover man som aldrig förr. Tror till och med att jag missade väckarklockan imorse, eller stängde av den i sömnen, för jag försov mig en halvtimme och hade inte alls nåt tminne av att jag tryckt av klockan.

Men nu är det dicipin som gäller, gick på skolan till 9 imorse, försökte bli lite klokare på egen hand innan resten av gruppen kom och det var dags för opponering. Vi fick oss några goda skratt och kom fram till att "det inte alltid fanns alla indianer i kanoten" under arbetets gång, "ingen hamser i buren" eller "hjulet snurrade men hamsterna va dö"... haha. Jag tror vi komemr klara det här!

Nu tänkte jag försöka ta mig till iksu en sväng, länge sedan sist, jag har varit hängig. Men jag mjukstartar med ett Core pass. Sen blir jag på bättre humör och förhoppningsvis lyckas jag läsa en sida eller två innan jag ska somna.

Finaste låten.

Som en avslutning på min söndag ger jag er den här låten. Vad gjorde jag utan musiken?



Livet är komplicerat.

Livet är komplicerat. Känslor är komplicerade. Varför ska det behöva vara så invecklat? Varför kan man inte bara veta? Ja eller nej? Nä, människan är inte nöjd med svart eller vitt, människan vill ha alla nyanser och ni anar inte hur många nyanser det finns här i världen? Det är inte så konstigt att det blir lite förvirrat ibland. Man måste pröva sig fram för att ta reda på vad man tycker passar sig själv bäst, och det tar tid. De tär inte bara att ta något på måfå, typ rött, och sen tro att det är bra så. Nä för då finns de inte bara en röd utan hundratals varianter, kombinationer, nyanser. Min hjärna är trött.

Jag är så glad att mamma och pappa kom förbi idag och hjälpte mig med lägenheten. Det går tungt för mitt lag nu och jag behövde en spark i baken. Så nu har jag renbäddad säng, mat i kylskåpet, hyllor i garderoben, superfräsch toalett och dessutom fick vi fika kondis-kakor och kaffe mitt i alltihopa.

Det är en vecka kvar till tentan och jag måste verkligen börja nu. Jag är inte den som ger upp, jag brukar ha diciplin, jag kämpar tills jag vet att det går vägen, men nu har allt bara fallit till marken. Nu ska jag rycka upp mig. En vecka ska jag väl klara?!!

Personalfest.

Jag tog sovmorgon idag. Mycket välbehövligt. Sedan passade det ju alldeles utmärkt att ägna lite tid åt plugget när vädret inte direkt skrek "kom och ta mig" när jag tittade ut. Så jag har suttit och läst PMarbeten och längtat efter kväll.
Fast en liten pluggpaus fick jag mig ju, med både kaffe och morotskaka. Mums.

Så ikväll är det personalfest och det ska bli spännande. Det var längesedan jag var med på en sådan och efter förra fanns det visst en del historier att berätta om både det ena och de andra. Kan bli spännande.

Idolkväll med tjejerna.

Jag bjöd in mig på idol med tjejerna, marängsvich och popcorn, popcorn med dipp ska tydligen vara en bra kombination. Riktigt mysigt, och jag inser att jag verkligen saknar klassen. Tjejerna och alla andra härliga figurer som jag inte träffar längre. Att styra upp en kväll med gänget låter som en toppenidé.
Tove var bäst, Erik får skärpa sig till nästa gång. Han var bra, men han kan bättre. Han är iallafall fortfarande kvar i tävlingen så jag är nöjd. :)

Annars har jag irrat omkring på stan idag, hittat en klänning och lite andra smågejer fastän jag inte skulle köpa något alls. Åkt bil med S, vilket äventyr det är. Fått äta tacos i sävar och spelat kort med familjen. Försökt plugga, men insett att jag faktiskt behövde en ledig dag.
Och nu är dagen slut och jag ska gå och stoppa papper under plingklockan så att inte lillebror väcker mig 6 imorrnbitti när jag verkligen behöver sova.

Vi ses imorrn.

Lyssna; acustiskt med Shinedown.



Och vi är klara med grupparbetet. Äntligen. Nu är de bara redovisning och opponering kvar, samt en jäkla tenta på det. Kul ;)


Sagt av Kjell Bergkvist.

"Livet är de där helvetet mellan fyllorna."

Glada nyheter! Starbucks till Sverige.




Jag fick just höra att Starbucks kommer till Arlanda nästa år. Det är ju nästan värt att åka till stockholm bara därför! :)
Bästa druckna kaffet någonsin, på Starbucks!



Grupparbetet suger musten ur mig.

Vi skulle träffas 12 idag. Jag och J gick till skolan lite innan för att få lite läsning gjort. Klockan 17 slängde vi in handduken för då slutade hjärnan fungera. Hungrig som tusan och fortfarande med alldeles för mycket kvar att göra. Idag har jag varit en dålig gruppmedlem, inte okej att vara sådär oförberedd och inte kunna bidra. Jag ska verkligen försöka styra upp de här, bättra mig, jag lovar.

Äntligen har jag ätit mat, ätit efterrätt i form av den choklad jag hade kvar från igår, och väntar nu på att energin ska återkomma. Sedan blir det en sväng i gymmet med L. Det ska bli så skönt att få tänka på något annat en stund.

Och den där helgen som snart är här är såå efterlängtad nu vill jag lova. Jag är ledig och nästan helt oplanerad. Det kan ju bli hur bra som helst.

Years to come - Nural

Eftersom jag ändå inte verkar ha tänkt bli trött kan jag lika gärna dela med mig av vad som strömmar ut mina högtalare exakt nu. Musiken hjälper mig att bära alla tunga stenar, hjälper mig att bestiga berg. Den håller modet uppe, den hjälper hoppet att inte försvinna. Den drar mig frammåt genom snåren, den knuffar mig i ryggen, håller mig upprätt. Den gör att jag står upp...



Ingen stålkvinna.

Det är mycket nu. Jag är ingen stålkvinna även om jag ibland försöker låtsas. Min kväll slutade inte alls som jag hade tänkt, och jag hade så mycket jag skulle hinna med... Några tårar senare sjönk motivationen i botten.

Men en liten uppdatering iallafall... Lördagen blev en kanonkväll. Först en liten tjejträff hos A (vilka toppentjejer ni är alltså) innan vi gick vidare på fest på tvistevägen. Världens minsta lägenhet med alldeles för många människor gjorde inte så mycket då vi dansade och tjoade på den lilla ytan som fanns att tillgå. Sedan en sväng på Corona för mer dans. Jättekul hade vi! Inte lika kul att kliva upp på söndagen för att masa sig till jobbet dock.

Och jackan jag hittade köptes, den är fin! Jag hoppas jag kommer trivas i den.

Ligger efter nått enorm vad gäller läsandet, men när sinnesstämningen inte är som den ska blir det så svårt att koncentrera sig. Jag hoppas att jag hittar ro snart, både för min egen skull och för mitt studieresultat. Och jag tror det enda som kommer driva mig igenom den här veckan är att jag är ledig i helgen för första gången på ett antal veckor och jag ska verkligen inte göra nååååånting vettigt. Bara ta hand om mig själv och träffa glada människor (förhoppningsvis) och må bra. Jag behöver det.


Har jag råd? - Nej det har jag inte!

Jag sitter här framför idol, med min godisskål och min dator. Just nu är jag lite otålig, jag väntar på att Erik ska sjunga, haha. Jag är som ett sånt där hysteriskt fan som skriker och gormar! I mina ögon är han bäst!

Annars har de varit föreläsningar hela dagen, jag blir inge klokare. Vi räknar på aktiers värden och företagsvärden med en massa olika metoder och jag hålle rinte reda på någonting alls. Jag förstår inte riktigt hur det här ska gå. Många timmars nötande kommer det att behövas. Frågan är bara när? hela den här helgen kommer ju gå åt till jobb, lite ärenden, tvättning och städning.

Efter föreläsningen skulle vi ner på stan och leta en jacka till mig. Jag var hungrig och tittade på typ allt annat utom en jacka kändes det som. Jag hittade visserligen en fin som jag la undan, men de va inte riktigt vad jag letade efter så frågan är hur jag ska göra?! Jackor hit och dit är ju inte det billigaste och jag skulle behöva en varm och lång också! Har jag råd med två verkligen? Svaret är ju nej.. pengarnas problem. Köpte ju ett par vantar helt i önödan också då jag trodde mina var borta med de visade sig att dom låg utanför bilen i garaget. 150 kr är mycket pengar för en student. Rik och berömd, det är ju det jag önskar mig.
Fick iallafall god middag på Allstar med familjen efteråt och det va trevligt. Tror de va första gången hela familjen gick ut sådär. Det måste vi göra fler gånger!

Och jag som inte hade tänkt mig ut på krogen i helgen börjar känna mig lite smått taggad. Tjejerna från gamla klassen verkar ju ha tänkt sig ut imorrn och jag saknar dom! Det vore ju himla kul att få träffas lite. Om bara näsan inte blir snorigare så hoppas jag att kroppen orkar med en utesväng!!


Hur går jag vidare nu?

Jag är helt uppgiven. Jag förstog inte ett ord. Vad hände? Hjärnan är fullproppad och tom på samma gång. Den här föreläsningen var som en endaste käftsmäll!! Hur går jag vidare nu?

Och vad gäller min såkallade framtid lämnar jag numera den åt slumpen. Jag kan helt enkelt inte välja precis nu så jag glider in i vårterminen på ett bananskal och hoppas att det kommer bli hur bra som helst. Jag kommer ju inte gråta om jag måste läsa statistik direkt! (snarare hoppas) :)

Jag har numera också tillgång till en skrivare i lägenheten vilket är otroligt underbart. Den gick varm igårkväll kan jag lova. Så nu slipper jag ringa och flörta med mina kära klasskamrater för att få åhörarkoppior och diverse annan information i handen.

Annars är det mesta ganska bra... jag håller visserligen på bli förkyld, näsan rinner, men än har jag orken kvar så jag hoppas det inte blir värre än såhär. Och vad gäller helgen ska jag jobba (som vanligt känns de som), så jag funderar starkt på att ta en hemma-liggar-helg och bara ta hand om mig själv. Tror inte jag minns sist jag gjorde det?


The Hits Keep Coming - Nural


Musik är livet.

Musik är livet. Så underbart att bara sitte här i lägenheten, alldeles själv, tända ljus, dricka thé, lyssna på underbara låtar, låta tankarna bara flyta, inget ältande eller grubblande, bara skönt och avslappnande.

Jag har försökt klura ut vad det ska bli av mig när jag blir stor ikväll... om det ändå fanns en kurs som hette "Rik och berömd"!? Men det verkar inte se så ljust ut och vi ska ha valt innan den 15 vilket innebär en dag kvar. Jag som var så säker på att jag ville ha praktik, allt var ju uppgjort, jag visste precis, funderar nu på om de där med praktik kommer innebära mer slit och tid än vad jag faktiskt kommer uppskatta det?! Det är svårt, det är så mycket jag skulle vilja... statistik vill jag ju också läsa! de borde jag läsa nu! och den där beskattningsrätten är jag inte alls sugen på, aldrig mer juridik lovade jag ju mig själv, men den kommer nog behövas. Suck. Vad ska jag egentligen ta mig till?

Men som sagt, både framtiden och plugget är lagt åt sidan. Nu bara finns jag i nuet, dricker mitt thé, äter mitt godis och lyssnar på all ny underbar musik jag blivit tipsad om. Tror det blir till att skapa en ny spellista med alla nya guldkorn.

I gotta feeling.

Dagen började inte i den glada anda jag hade hoppats på. Jag gick och la mig igår med en längtan efter idag och nu känns det bara som "jaha".
Och inte har jag åstadkommit någonting av vad jag skulle den här morgonen heller. Vem ska sparka mig i baken om jag inte gör det själv? Så då sitter jag här...

Nu ska jag till jobbet, slita i 4 timmar, och sedan är ju tanken att kvällen ska bli en kul kväll. Jag spelar "I gotta feeling" och hoppas att humöret vänder.
"...That tonight´s gonna be a good night..."

VG PÅ TENTAN

Det är obegripligt. Att jag skulle klara tentan visste jag, men att jag skulle svamla till mig ett vg är för mig obegrlipligt. Helt sjukt. Jag måste nog se tentan för att tro att det är sant. Men vi är ju eliten, det har vi ju alltid sagt!

Föreläsning imorse, eftermiddagen spenderades med mamma och nu ska jag rulla ner med Yarisen till stan för sushipremiär med A, D och L. Sedan idolmys. Låter som en toppenfredag tycker jag!

(Och kanske slipper jag tänka på att det faktiskt är min arbetsdag imorrn...)

Fredagsförväntningar

Flickan som lekte med elden var inte alls så bra som jag hade hoppats, men jag antar att en film som baseras på en bok alltid kommer att vara sämre än boken no matter what!Jag fick iallafall anledning att äta popcorn och köpa godis och nu när 4:ans salong praktiskt taget har fotöljer till biostolar är det faktiskt inte så dumt att mysa ner sig där såhär mitt i veckan.

Jag försöker verkligen komma ikapp med både plugg och sömn och allt annat med för den delen.. att renskriva föreläsningsanteckningar är tröttsamt, tankarna snurrar som karuseller och kroppen är mör... det tar på krafterna och jag börjar verkligen se fram emot den där helgen.

Sushipremiär, idolkväll, lite jobb, och fest med bästaste grannen här nere hade jag tänkt hinna med innan en ny måndag kommer. Imorgon har vi dessutom blivit lovade att få veta tentaresultatet, så mycke förväntningar på morgondagen.

Bio ikväll.

Idag är en bättre dag. Jag började visserligen dagen med Gösta, men jag har fått sova inatt så nu är jag piggare och jag har äntligen börjat läsa kurslitteraturen så nu är jag på gång. På rätt spår liksom, även om vägen är lång.

Jag satt kvar efter skolan och tänkte läsa lite. Den tanken hade L med så vi gjorde sällskap och allt blir sååå mycket roligare med sällskap, bra sällskap dessutom. Vi ses alldeles för sällan, men kanske ändrar vi på det. Vi surrrade lite om idolkväll på fredag så vem vet?!

Ikväll är det bio som gäller. Flickan som lekte med elden. Jag har höga förväntningar så jag hoppas den är bra. Hur som helst ska det bli ett skönt avbrott i plugget.

Inga ord, men musik.

Jag känner mig ganska tom just nu, och otroligt trött. Jag får inte så mycket sagt, men jag ska ge er den här låten. Den strömmar ur mina högtalara precis i detta nu.
Never be the same - Red.


Finsittning på Äpplet

Igår var kvällen vi alla hade väntat på. Avslutningssittningen, finsittningen. Vi började kvällen hemma hos A innan vi tog taxi ner på stan för att göra entré. Även om det blev lite rörigt där ett tag så tycker jag att vi hade en väldigt trevlig kväll. Alla var superfina i kostymer och klänningar och humöret var på topp.


 

 

 

 

 

Och idag är det söndag. Jag är nästan glad att det regnar eftersom jag ska dedikera den här dagen åt städ och tvätt och disk. Inte så roligt kanske, men jag har låtit lägenheten förfalla under tentaveckan så det är dags att styra upp lite ordning och reda nu. Och sen ringde världens bästa mamma och skulle bjuda på mat. En bra söndag med andra ord.

Galet trött efter en vecka på helspänn.

Galet vad trött jag är. Det är som att sålänge kroppen är i full fart känner man ingenting men såfort man slappnar av stänger orken av sig själv och man känner verkligen hur matt man är.

Nu har jag precis ätit skorpor med mjölk, alldeles för många skorpor men det var så länge sen och dom är så goda, så nu är det dags för sängen.
Men jag har ändå haft en bra dag idag. Tentan är gjord, även om den inte alls var så som jag hade förväntat mig. Jag hade pluggar på helt fel saker, mest räknat tal och memorerat formler och tentan bestod nästan enbart av teorifrågor, så jag hoppas jag lyckades svamla till mig tillräckligt med poäng.

Sedan åkte jag ner en sväng på stan, tog en kaffe, hittade ett par lack-tigts (äntligen), sa hej till S, njöt lite i solen för att sedan bege mig till epp'n (efter plugget pub) med J och A och massa andra. Trevligt att äntligen få ses allihopa igen.
Myskväll i soffan med chips och dipp avslutade kvällen.

Nu ska jag drömma söta drömmar och längta till sittningen imorrn. Det kommer bli så himla roligt. Jag är taggad till tusen.

Bränd och hög på socker.

Kvällen slutade inte alls som jag ville. Mitt heta thé hamnade på helt fel ställe och jag är bränd, röd och öm. Jag har nu tröstätit upp ALLT mitt tentagodis och känner mer ångest över de än tentan.
Tove gick iallafall vidare i idol, hon må va ung men hon sjunger som ingen annan. Så heja Tove och Erik, kanske mest Erik. Vilken kille, han har ju hela paketet. Jag är iallafall såld. Det skulle inte förvåna mig om jag kommer bli ett sånt där hysteriskt fan som står vid tv:n och skriker, haha. (förhoppningsvis inte)

Nu ska jag bara vänta på att mitt sockerrus ska lägga sig så ja kanske kan somna. Annars kommer jag väl bara ligga i sängen och älta formler och sedan räkna tal i sömnen. Det vill vi ju inte.

Tenta-godiset är inhandlat!

Sista dagen innan tentan. Det blev en kort dag i skolan idag, för sen skulle de inervjuas. En ekonom skulle intervjuas om alkoholvanor typ, och den någon blev jag. Specielt utvald, haha. Och spelas in på band. Man låter ju så konstig på band. Men de gick okej och kul att träffa V, det var länge sedan. Hoppas hon kan göra nått bra av allt mig blajande.

Tentagodis är inhandlat samt nya stumpbyxor till sittningen på lördag. Det är ju synd att man alltid ska lyckas ha sönder som där på ett eller annat sätt. Och så har jag fått pratas lite med A, mycket uppskattat. Hon är så himla go.

Så frågan är vad jag gör nu? Kan jag verkligen allt inför imorrn? Nä, inte allt, men jag har ett hum om allt. Jag är inte jättesugen på läsa precis nu iallafall. Jag skulle vilja skratta lite, villa bort tankarna på nått annat i några timmar, sen sätta mig hemma, skumma igenom allt en sista gång, gå isäng och känna mig lugn, vakna upp, se tentafrågorna och bara känna lugnet och känslan av att jag kan det här, det här är lätt, skriva tentan och äta mitt tenta-godis och sedan börja långhelgen med en öl på eppn. Vi får se hur det går...





RSS 2.0