Hedge accounting?

Hedge Accounting, hedge instruments, hedge items, derivatives, seaps, options... det är banne mig inte lätt ska jag tala om! Om jag visste vad ett deriva var på svenska? så kanske det hade kännts lite lättare, men inte ens det har jag lyckats förstå.

Säkringsinstrument är tydligen det svenska ordet för hedge instrument. Tror ni jag blev nått klockare av det? Haha. Inte ett smack hjälpte det! Räntor hit, valutaförändringar dit, debit här och kredit där. Jag är tappad! Lite hjälp här tack!

Nu ska jag iallafall försöka styra upp lyxmiddag, kyckling fylld med gräddädelost och soltorkade tomater. Den här söndagen kan absolut behöva piggas upp.






Tvivlan är en farlig känsla.

Varje gång någon frågar mig; "hur är de med dig?" säger jag alltid bra, förutom skolan är det bra. Men ibland tvivlar jag på att allt är som det var innan jag började den här terminen. Skolan har blivit mitt liv, inte en del av mitt liv, utan den har tagit över allt. Och allt jag hade innan, det övriga livet, har bara fått lov att komma i, inte bara andra hand, utan kanske fjärde eller sjunde hand.

Ibland känns det som att man är den ensammanste människan i världen. Det är mitt eget fel att jag prioriterat bort allt annat, men inte för att jag velat prioritera bort, utan för att jag måste. Det som hålle rmig levande är att det kommer ett slut, inom ett år är det över, och det jag gör är för en bra sak.. min önskan är bara att alla andra förstår det också även om jag lever i en ensam bubbla och inte har tid. Jag skulle vilja ha tid, men den finns inte! Jag saknar allt det andra, alla andra, men ni ryms inte! Och det gör mig ledsen.
Men jag hoppas ni vet att jag inte väljer bort, jag väljer i själva verket inte alls, jag bara gör det jag måste göra, jag har inte ens tid att fundera över att välja!

Men jag saknar, mer än någonsin...
Och jag hoppas att allt finns kvar, att ni finns kvar, att du finns kvar, även när jag sprängt min bubbla och blommar ut i mitt vanliga jag igen.

Nu har jag försökt.

Omtentan är skriven. Men det känns precis som förra gången, exakt samma, så nu hoppas jag bara på att marenalerna är på min sida den här gången, dvs 2 poäng plus. Och att det känns värt besväret av tid och energi som den sugit ur mig efter torsdagens tenta. Den måste bara gå vägen och jag har inte börjat på den biten än!
Men jag har iallafall försökt, jag hade ångrat mig om jag inte hade provat, så nu lämnar vi det där. Det går som de går!

Och vips bestämde vi att vi ska ner på stan och köpa vin. Bra beslut, tung vecka kan behöva lite vin. Så nu kilar jag. Bussen here i come (jäkla skitväder alltså).





Tänka sig att rött vin ska se så mycket godare ut jämt! Orättvist.


Motarbetad?

Idag har ögonlocken verkligen bara velat trilla ner. Och omtentaplugg mitt i allt har inte alls känts som en morot direkt. Den enda paus jag haft idag var promenaden till ica efter godis!

Presentation imorrn igen, på engelska. Jag är ledsen mina kamrater men så värst förberedd är jag tyvärr inte. Har läst igenom "manus" en gång, vilket är illa, men jag hoppas jag inte blir sågad för det! Det är mycket nu, jag gör det bästa jag kan (önskar bara alla andra förstod de också).

Sen gråter jag lite inombords också, för att jag inte kan följa med jobb-gänget till Cirkus i Stockholm och gå på Julfesten. Var jag tvungen att ha tenta just den dagen? Och just den tiden? 14-18 såklart. Hade den varit som normala tentor (9-13) hade jag haft alla möjligheter i världen. Just nu tror jag världen motarbetar mig på alla plan!

Ikväll tröstäter jag! Imorgon tar jag nya tag.

Framsteg...

Jag är så trött på att inte förstå, engelska är svårt, så är det bara. Men tro de eller inte, men jag tyckte mig faktiskt förstå artikeln och tycka att den till och men var intressant! Måste vara första gången! Haha. Yeay, framsteg :) Dröm sött, gott och länge! I know i will.

Hektiskt vecka comming up.

Inte för att jag redan har det stressigt redan, men nu kommer de köra ihop sig rejält. Omtenta, Juridikinlämning, ordinarie tenta och big presentation in english comming up, inom loppet av en vecka! Aaaaah, shit! Work work work. Klarar jag detta så klarar jag väl vad som helst hädanefter. Hur som helst, jag har inte ens tid att känna efter, de är bara köra! All in eller va man säger.

Fick träffa lite gamla ansikten idag efter en 9 timmars dag i skolan, vilket förgyllde min dag. Det är lustigt hur så lite kan göra så mycket. Allt är förändrat, ingenting är sig likt, ändå känner man sig "hemma" på något underligt sätt. Och ärligt talat vet jag inte om det är bra eller dåligt?! Men man ska väl inte överanalysera livets vägskäl alltför mycket, utan blicka framåt istället.

Nu ska jag bädda ner mig med en artiken om Fair Value. Kände att jag låg lite efter (hur nu de kan komma sig när jag lägger ner varendaste minut-jävel (ursäkta språket)) när mina kära klasskamrater hunnit så mycket längre än mig.

Vilken himla press man känner bara för att man misslyckats på en endaste tenta i sit tliv? Det är enormt vad de har påverkat mig. Jag känner mig inte alls säker på något längre, tvekar i allt, tvivlar på  min kunskap, vilket jag aldrig gjort förut. Då har jag vetat mina begränsningar, litat på att jag kan det jag kan... jag hoppas det går över...


Hostile take over of blogg





Hej det här är min blogg nu fågel fågel fågel

Friand har numera blivit henahn oh yeah :)
Ikväll kör vi fullt ös medvetslös puss och kram martin beck


Jävla skit.

Måste bara avreagera mig lite. Jag är så arg. Eller det är nog snarare ilska jag känner mig. Och en liten besvikelse på mig själv som inte kollade igenom tentan innan jag skrev på och hämtade ut den! Hur som helst...

Vi hämtade ut våra tentor i rasten, en aning stressade, tog den i handen, skrev på och gick ut. Jag hade kuggat, jag hade bearbetat det, jag hade lagt det bakom mig trots att det bara var två poäng som saknades för godkänt. Men idag, när jag fick tentan i handen och såg att 3 av frågorna var VG kvalitet och att de resterande 3 frågorna endast fått 1 av 10 poäng utan några som helst kommentarer om vad som saknats eller vad som varit fel bröt jag ihop.

Det enda kvinnan skrivit som kommentar är "I´m so disapointed at question 4,5 and 6". Nähä!!!!

Och när jag nu sitter och läser igenom lösningsförslagen och mina svar som faktiskt är långa och utförliga tycker jag att jag förtjänar mer än 1 poäng på de 3 sista frågorna! Jag tycker hon kan ha gett mig mer att gå på, eller tittat igenom svaren igen när hon såg att de va så lite som saknats. Och jag har faktiskt diskuterat det som ska diskuterats vilket borde ha gett mer än 1 jävla poäng. Hade jag bara fått 2 poäng av 10 på dom där 3 sista frågorna hade jag klarat mig, och 2 poäng är fortfarande jävligt dåligt. 1 poäng per fråga!! det är helt sjukt jävla dåligt. Jag vet inte ens vad hon grundat de där lilla poänget på?!?!

Sen ångrar jag mig något enormt att jag, utan att tänka mig för, hämtade tentan i stress på en rast och inte tog mig tid att titta igenom skiten innan jag gick iväg med den. Men jag trodde inte att hennes bedömning på fullaste allvar skulle vara så brutalt ojämn och grundad på... ja vadå? jag vet faktiskt inte? ändå sitter jag här med lösningen framför mig precis i detta nu!! ÅÅÅÅÅÅååååååååååååhhhh.

Omtentan är om en vecka. Och att tentan kom först idag är ju bara de inte acceptabelt egentligen. Hon kan visserligen inte rå för att det är strejk på franska posten precis i samband med att hon skickar iväg tentorna, men va hon tvungen att ta med dom hem till frankrike i första taget? och om hon nu gör det, borde hon inte ha lite framförhållning med att det kan bli fördröjningar via snigelpost? ska man inte ha 2 veckor på sig att förbereda sig inför en omtenta? Jag är verkligen bara så arg! Just nu på precis allt! Jävla skit! Fan åxå. Så uselt. Jag var faktiskt inte så dålig som jag hade trott.

1 av 10 poäng... suck.

Ett glas vin kommer nog bli mer än ett ikväll, det är iallafall ett som är säkert!

Tack till bästa pappa iallafall, inte bara för påfyllning i frysen utan för sällskapet i eftermiddags. Saknar ju er juh.


Rihanna vet hur man gör.

Spinning 40 igår me Jossan, och hon vet hur man väljer musik. Det går inte att sluta trampa när låt på låt bara rycker energi ur benen på en!

Rihanna-Only girl





Ikväll sitter jag vid datorn och skriver. Ännu en kväll bland många med pluggpluggplugg. Det tar verkligen aldrig slut! Förra tentan har suttit fast på posten också, då vår franska lärare tog med sig dom hem för rättning och posten strejkade i frankrike. Inte optimalt kan man ju säga. Just keep going.

Det lilla gör så mycket.

Vilket kaos jag lever i! suck suck. Men nu har jag iallafall tagit ett beslut. Jag räcker inte till helt enkelt. Så det för bli såhär. Jag tror på att det kommer att vara det bästa för mig just nu!

Heldag på skolan idag och sedan trotsade vi tröttheten och unnade oss en sväng till iksu. Vilket lyckopiller de är de där "iksu´t" haha. Kom hem glad och nöjd trots en misslyckad pluggdag. Det är nog mer av det där som jag måste unna mig. Lite egentid bara för lilla mig. En timma här och där kan göra så mycket.

Nu har jag packat ihop mattor, bord och stolar på balkongen så nu kan vintern komma för nu är jag beredd! Sedan har jag hängt upp nya garniner också vilket gjorde susen för min lilla håla. Det är svårt att göra förändringar på en så liten bostadsytan, men det lilla gör så mycket! Känns skitbra.

Nu väntar jag på "Ensamm mamma söker" så jag kan få mysa ner mig i soffan och glädjas år deras glädje. Haha. Töntigt program kan tyckas, men dom blir så glada och så kära. Lever på skratt och svävar på rosa moln. Må-bra-program helt enkelt!



Idag är en ny dag.

Gårdagens höjdpunkt var när en kille utklädd till apa delade ut gainomax återhämtningsdrycker. Vaniljsmaken smakade precis som glass. Men i övrigt var gårdagen en tung dag.
När jag väl landat blev det bara för mycket och allt rann över. Jag känner inte att jag räcker till. Jag gör mitt bästa, jag gör att jag kan, men ändå räcker det liksom inte riktigt ända fram! 
Idag är en ny dag, och jag ska vet att jag inte kommer sluta kämpa! Jag fungerar inte så, det vet jag innerst inne. Den här terminen lär bli den tyngsta i mitt liv, men även den har ett slut och det är det jag måste komma ihåg. Det är bara en termin, och jag måste bara hålla ut! Examensarbete nästa år känns skrämmande! Redan?! Nu? Är jag verkligen såå nära klar? Eller blir man någonsin klar?

Efter massor med uppgifter och ett trött huvud ska jag unna mig en sväng i skogen. Det är svårt att stanna upp och andas, att inse att man ibland behöver stanna upp och fylla på med energi och inte bara köra full fart och tro att bränslet ska räcka hur länge som helst.



Fail.

Det gick åt helvete med två poäng! Om det ändå hade varit med marginal, men sååå jävla nära!! Fick veta precis nu. Jag fattar inte hur jag ska kunna ta igen de här? Det finns ingen tid till det, läsa dubbelt och jobba extra är nog, finns ingen lust heller. Jag vill bara ge upp. Fan.



Man kan bara göra sitt bästa.

Jag övervakar kurswebben som en hök på helspänn in väntan på tentaresultatet, är det inte "late afternoon" nu eller?

Jag hade en toppenkväll hos kungen i lördags, han är ju saknad den där filuren. Han har ju hängt med under hela studietiden och nu plötsligt läser vi olika. Känns inte alls som vanligt utan honom. Alla härliga kommentarer, alla kaffepauser, någon att fråga, någon att skratta med mellan alla jobbiga föreläsningar. 
Efter en helkväll slutade det med att vi dissade krogen för nattkäk på frasses. Massor med pommes och lite peptalk för att inte bryta ihop totalt i detta skolkaos.

Söndagen bestod av plugg mestadels. Jag fick med H på bodypump och så himla kul det var. Jag som tränade  det flera gånger i veckan har haft ett uppehåll på säkert ett år nu. Oj så kul det var. Måste nog försöka ta mig iväg lite oftare nu när jag inser hur mycket jag saknar den träningsformen. Slår ju gymmet 9 gånger av 10!

Nu ska jag ta en paus från plugget. Jag ska stoppa in alla mina matlådor jag varit så duktig och lagat i kylen, slänga in tvätten och ta en prommis med min bästa. Jag önskar vi hann ses mer, men det finns som ingen tid annat än för skola nu. Men man får göra det bästa av situationen och ta vara på det lilla som får plats. Han får mig alltid så mycket gladare, och kanske slipper jag tänka på tentaresultatet och nervositeten för en stund.



Puss hej.









Secound chance.

Här ska jag bjuda på en skön låt. Shinedown. Secound chance.



Tell my mother,
Tell my father
I've done the best I can
To make them realize
This is my life
I hope they understand
I'm not angry, I'm just saying...
Sometimes goodbye
Is a second chance

Please don't cry
One tear for me
I'm not afraid of
What I have to say
This is my one and
Only voice
So listen close, it's
Only for today

Kungen fyller år.

På måndag kommer tentaresultatet, "propably at late afternoon" vilket mest troligt innebär 22.00 på kvällen. Men nu  slipper jag ju kolla min mail 700 ggr om dagen.
Och jag är inte så bitter som jag låter det är bara väldigt mycket skolan prick nu vilket gör att livet blir rätt ointressant och är lite lite lite tärande på krafterna många gånger. Man orkar inte ta in information dygnet runt hela dagarna! Men man måste. Därför blir man bitter. Less. Omotiverad. Ja, ni hör ju.

Jag hade iallafall en fredagkväll helt off från allting vad skola heter. Tacos, ett glas vin, idol. Mer än välbehövligt. Och vilken effektiv dag jag haft idag! Diceplinen är på top. 2 timmars plugg, en sväng på stan, lunch på favoritstället, lite mer plugg, disk och plock här hemma och nu ska jag ladda för födelsedagspartaj Öst på stan. Kungen fyller visst år hörde jag! ;)


Ska de vara såhär?

10-20.30 nonstop plugg. Bortsett från lite matlagning. Ska de vara såhär? Fick just veta att jag klarade godkänt på marginalen på mitt individuella arbete om ABC, men med dom kommentarerna är jag nog mer än körd på tentan! Kan inte resultatet komma nu så att jag kan dränka mina sorger och gå vidare!?!

Work overload.

Helgen har varit fullspäckad, mest med jobb, men sittning hann vi också med. God mat och kanske inte bästa bordsgrannen, men i övrigt ska jag inte klaga. Årets nolla gick ju till självaste Robert, min alldeles egen nolla, och han förtjänade titeln. Glatt humör, med på allt, alltid all-in på alla teman och aktiviteter.

Ny kurs, ny start. Jag har inte fått tillbaka tentaresultatet än men det känns inte speciellt hoppfullt. Så den här kursen kan ju omöjligt gå sämre? Det var iallafall den inställningen jag började den här veckan med... nu inser jag att det kommer nog vara lika jävla tungt hela terminen! Bita ihop? Har läst fram tills nu, och ögonen går i kors. Inte nog med det verkar grannarna ha världens gräl i korridoren så jag ska nog ge upp för ikväll! Kan dom inte bara hålla käften? Eller ta snacket inne i lägenheten?

Ses i drömmen!


Besök hos lillebror.

Bästa lillebror har flyttat idag, och det kommer bli ett toppenplace de där. Mamma har styrt upp lulllull och pappa har burit grejer. Och som jag saknar dom där ibland. Bästa familjen! Hur som, Jag tror de kommer bli superbra när allt är på plats. Jag måste säga att jag är lite avundsjuk på alla ytor man saknar i min lilla etta, men jag klagar inte. Jag har det alldeles för bra för de. Han kommer nog stormtrivas, som fisken i vattnet, eller handen i handsken, eller ja bara trivas! Efter en soffkväll med tvspel och popcorn måste jag nog släcka lampan för ikväll. Imorrn vill jag ha laddade batterier för både jobb och sittning. Kunde inte längta mer! Sweet dreams.

Kvällens färgklick.

Tänk att det alltid blir så, inga undantag. Huvudvärken kommer som ett brev på posten såfort en tenta är skriven. Hjärnan blir tom, stressen lägger sig, kroppen slappnar av... och PANG! Tack så mycket. Fast hellre idag än imorgon får jag väl säga om jag ska se det postivit. För imorgon ska jag jobba, vilket nästan känns lite kul, och sen är det årets första sittning på kvällen.

Påtal om sittning, finsittning, uppklätt, mörk kostym... Jag är ingen klänningsmänniska men jag tänkte försöka imorrn. Provade igenom "alla" (dom är väl typ 3) klänningar från förra året och shit va trånga dom blivit. Krympt i garderoben? Jag kommer iallafall i den rosa om jag får hjälp att stänga skiten, så hur löser jag det? Jag kommer förmodligen vara den enda som har färg på sig, men jag kan glida omkring och vara kvällens färgklick. Jag känner mig som en ny tjej efter den där tentan, leendet är tillbaka, så det ska jag nog klara av.


RSS 2.0