Semester

Imorgon åker vi, jag och min sambo, till utlandet. Kan inte säga annat än att det ska bli så jäkla skönt att lämna vardagslivet en vecka!

Ses om en vecka, brunare och mer utvilad (förhoppningsvis).



Vårkänslor

Såhär fint var Umeå imorse klockan sju och jag har ju världsfin älvsutsikt! Tänk bara när björkarna har löv och gräset blivit grönt. 





Tisdag.

Det känns som torsdag. Vilket betyder att veckan kommer bli lång. Men tempot är längre och jag har börjat preppa för semester.

Eftersom mina kläder krymper i garderoben (har ni också de problemet?) och jag behöver shorts som går att stänga och inte sprängs när jag sitter sydde jag mig ett par i söndags. Blev tillräckligt bra för att jag ska våga använda. Men absolut inte perfekt. Sen har jag börjat på en packlistan i huvudet och tänkte köpa lite strandlektyr idag. Det tar sig!

Igår vågade jag mig även på en joggingrunda hem, visserligen på typ 15 minuter där jag gick en lyktstolpe och lufsade tio, men ändå nöjd. Måste ju börja nånstans. 

Jag börjar känna mig redo för vår!

Söndagsjobb

Eftersom det var strålande sol igår sköt jag på arbetet till idag. Visade sig vara ett klokt beslut för idag är himlen jämngrå. Så alltså en sväng på jobbet i förmiddags. Och sen, efter en veckas träningsuppehåll pga snuva som gjort comeback, hade jag inte ro att sitta stilla längre och besökte iksu. Och tog död på mig själv. Antingen har jag mestränat de senaste tre månaderna eller så har jag urusel kondition?!?! (Läs urusel kondition). Skönt såhär tre timmar senare när jag hämtat andan. Men de Ska bli intressant att se hur kroppen reagerar på denna urladdning imorgon.

Skrev ut resebiljetterna idag. Sex dagar till avresa och jag förstår bara inte hur jag ska hinna allt innan dess. Jag brukar ha både packlistan och halva resväskan redo vid det här laget, och jag har inte ens börjat tänka på solkräm, shorts, strandlektyr... än!! Just nu tar jobbet 95 % av min tid. 
Och vi ska alltså inte leva för jobbet utan för fritiden? Hade en diskussion med en kollega som nyligen sagt upp sig om just de här idag. För och nackdelar med vårt jobb. Hur hennes tillvaro kommer bli annorlunda med nytt jobb. Vad man kan tänkas sakna. Vad man kan tänkas vara utan. Och så vidare. Och så vidare. Intressant att höra hur andra resonerar. 

Slängde just ihop världens godaste kycklingpaj (finns inget recept vilket är synd men ja ska komma ihåg att jag råkade tappa chiliburken i stekpannan för det blev en hit) som vi nu ska vräka i oss! 


Inte min fredag

Migrän två nätter i rad, det går aldrig över. Utmattad av värk och för lite sömn önskar jag att denna dag tog slut på studs. Det vill säga helst aldrig började. 

Och detta ska föreställa den efterlängtade fredagen. Ljuspunkten på veckan. Dagen då man är som gladast. Vilket skämt!

Jag sa igår att jag behövde paus. Och de va då jag insåg att det bara är ynka åtta dagar till semester. Åtta?!? Så vi längtar dit. Till återhämtning och vila och lugn. Tills dess stoppar jag ner huvudet och kör!

...

En chef som säger att jobb bara är jobb och att jag måste säga till i tid om de blir för mycket pga tung start på året och en chef som säger att det blir ca 100 timmar var i övertid från och med nu och ytterligare 40 pga utlandsresa (för mig då). 

Chock. Plus redan kaos i huvudet pga sjukt många nya uppgifter och mer ansvar skapade ett visst bakslag igår. En bägare som rann över. Jag står på benen idag. Jag tar det därifrån.

...



Beställt efter ett par shorts och spanat in sommarklänningar. Längtar så jag spricker. Och jag behöver ljuset och värmen i mitt liv. Och ledigheten. I desperat behov! 22 dagar kvar.




...



When everything fails...




En chans.




RSS 2.0