Valborg

Valborg kunde inte ha börjat bättre! Inte ett moln så långt ögat kan nå, och med en kopp kaffe i handen.
Jag har sett fram emot den här dagen ett bra tag nu efter som jag och L alltid på nått sätt lyckats göra det till en kanondag och det är alltid nått knasigt som brukar hända. Men igår fick jag höra att hon är sjuk! Neeeej, tänkte jag såklart. Inte bara brukar det bli en minnesrik dag, de är också ett tillfälle för oss att få umgås lite som inte sker alltför ofta numera. Tråkigt, men självklart hoppas jag att hon piggnar till.

Det verkar också som om det ska grillas hemma hos oss, så det är väl bara att ställa om och tagga till. Röja lite i lägenheten, en glass på stan.... Det blir säkert trevligt.

Ingen lust.

Ledig och sol. Mycket bra tänkte jag. Jag gruvade alldeles för länge, jag ville ut, men inte riktigt motoverad för en promenad, men bestämde mig tillsist för att ändå gå en liten runda och lyssna lite på ljudboken. Den rundan blev ungeför ner för tappen och ut på parkeringen lång innan jag vände på klacken och gick tillbaka.
Jag hade nog helt enkelt inte lust. Och just nu känns det som om jag inte har lust med någonting alls faktiskt. Humöret är lågt, och dagen känns väldigt lång...

Det är mycket känslor nu..

..känslor på alla plan...

Och inte nog med de känslor som flödar i det egna livet har kvällen fyllts av serier som får ögonen att tåras. Grey´s Anatomi är ju allt som oftast en av de riktiga griparna, men vad som tog tag i mig ikväll var Jamie i One Three Hill. Den killen är ju bara för underbar.

Årets första mjukglass...

...blev igår på stan i det underbara vädret tillsammans med resten av Umeå. (alla var nog på stan tror jag) Det blev en bägare med vaniljglass och daimströssel, precis som jag vill ha den. Och sedan hem för att bänka sig i solstolen på balkongen! Underbart är det minsta jag kan säga.
Vi hämtade upp utemöblerna, knäckte ölen, kände lukten av grannarnas grill och kvällen var gjord. Det blev som sagt inget galej med tjejerna igår då himla skit-förkylningar och dryga näsor kom ivägen, men vi styr nog upp de där vid ett senare tillfälle ska ni se.
Men kvällen blev helt okej ändå då jag slet fram cykeln ur förrådet och hängde med grabbarna på en öl eller två nere på stan.

Idag tror jag att jag ska höra om mamma och pappa är hemma så jag kanske får bänka mig bakom solväggen och bara göra ingenting. Det varma vårvädret verkar ju hålla i sig och jag kan behöva en brunare näsa!


Livet är inte alltid en...

Livet är inte alltid en dans på rosor. Vi tar beslut. Vi förändrar vår vardag, och hoppas att ett leende ska växa fram.

Helg igen, en händelserik sådan. Igår var det underbart väder och efter typ 25 minuter på balkongen inbillar jag mig till och med att jag fått lite röda toner i skinnet. Sedan blev det afterwork buffe på O´Learys tillsammans med familj och vänner. En förvånansvärt god (jag hade förväntat mig betydligt sämre) buffé, nått glas vin hit och en drink dit, det ena med det andra senare tod vi bussen hem till gräddhyllan.

Idag verkar det som om solen värmer mer än vad den tittar fram mellan molnen, men jag hoppas hon skiner ikväll för då är det middag och galej med tjejerna. Vi får se vart det bär helt enkelt.

Ljudbokens upptäckt.

Kom precis hem från en långprommis. Jag har precis upptäckt ljudbokens alla fördelar, speciellt när jag hatar att läsa, mest för att jag är dålig på det. Det går långsamt och stappligt. Ljudboken är ju perfekt. Och att promenera med en bok i öronen gör att man hamnar i en helt annan verklighet, en spännande, ständigt beskrivande verklighet, och du glömmer som bort att du faktiskt promenerar. Man kan promenera hur länge som helst, det är ju spännande och man vill bara lyssna liiiite, promenerar runt ett extra kvarter, bara lite lite till, går en gata upp och ned, kapitlet är säkert snart slut, åsså tar man den där extra kroken innan man kommer hem... 

Så är det aldrig med musik, även om musiken har sina fördelar att den får mig att maschera i takt. Snabba låtar, snabba promenader. Men det är lätt att lessna efter ett tiotal låtar, börjar tänka att promenera själv kanske inte är så kul, kanske börjar känna efter att jag nog är lite trött i benen ändå...

Jag rekomenderar de där med ljudbok iallafall!

Däremot är ju vädret galet idag. Det ser ut som sol men när jag kommer ut är det stormvindar, som sedan över går till snö, som blir lite sol, som blir regn, som blir blåst, som blir sol. Typiskt Aprilväder.

Nickelback - If Today Was Your Last Day

If today was your last day
Would you make your mark by mending a broken heart?
You know it's never too late to shoot for the stars
Regardless of who you are
So do whatever it takes
'Cause you can't rewind a moment in this life
Let nothin' stand in your way
Cause the hands of time are never on your side

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?


Nej det är ingen vanlig dag..

Nej det är ingen vanlig dag, för det är pappas födelsedag.. Hurrahurrahurra! Världens bästa! Hoppas att du får en riktigt bra dag... Och födelsedag innebär tårta och god mat hemme i Sävar i eftermiddag även för lilla mig.

Har just kommit hem från skolan! Juridik är verkligen itne det som ligger mig varmast om hjärtat! Nä, faktum är att det ligger riktigt riktigt långt ifrån mitt hjärta, på en kall och ödslig plats! Usch vad jag inte tycker att den här kursen är kul. Och dom snackade om att den skulle vara lätt, men att leta lagrum i den där sementklumpen är banne mig inte lätt och kräver otroliga mängder tid.

Inte nog med det så snöar det åxå! Vart tog sommarkänslorna vägen? Stora tjocka flingor är det som dalar ner från himlen. Det ser nästan ut som fejk-snö, ni vet sån där snö som dom använder i filmer som trillar ner flinga för flinga med perfekt avstånd till varandra. Jag hoppas att det är en engångsföreteelse från vädrets sida, en vårsvacka helt enkelt, och att imorgon är allt frid och fröjd igen, precis sådär varmt och vårigt som vi längtar efter.

Vad bitter jag lät nu! Så illa är det faktiskt inte, jag mår bra, jag är ledig imorgon och det är ju faktiskt födelsedag idag.

Män som hatar kvinnor.

Jag är egentligen inte så mycket för svenska filmer, eller kanske mest att karaktärerna pratar svenska och att actionscenerna inte alltid är som jag förväntar mig. Kan egentligen inte säga så mycket om den här filmen annat än att den var riktigt bra. Och nej, jag hade inte läst böckerna innan.
Den var otroligt känslosam och väldigt vissa gånger, och jag kan tänka mig att det finns mycket att diskutera kring en sån här film. Den var spännande, den berörde och jag kommer absolut att se uppföljarna!

Nu sitter jag som mest och läser ett mail om skolarbete. Vi skulle tydligen ha lämnat in ett litet utkast tills imorgon, som grupp, och det hade nog ingen av oss någon större aning om. Det är ju lätt att fixa när hela gruppen är utspridd över hela sverige såhär i påsktider och jag inte läst en endaste rad om ämnet! Det är tur att det finns imponerande duktiga tjejer i min grupp som tog ett initiativ och gjorde en insats. Förhoppningsvis räcker det som ett Gondkänt och så kanske vi lär oss någonting under seminariet på onsdag...

Skärpning
Frida! Jag som brukar ha koll på allt. Jag känner mig distraherad och oengagerad, vad är felet?

Ännu en mobilhistoria...

Det var verkligen på tiden att jag fick komma ut och träffa lite folk igår! Jag hade en toppenkväll!
Det började med några öl på Bishops med grabbarna grus, trevliga bilsamtal blev det (mitt favoritämne eller?) haha, sedan bar det av till Plaza på Shape Up! där jag träffade alla möjliga trevliga filurer. Vänner man knappt hinner se nu för tiden, vänner som flyttat med är hemma över påsk, gamla vänner, nya vänner, skvaller hit och pinsamma insidenter dit.

Sedan var det ju den där historien om min mobil som fick sig ännu ett äventyr! Historierna om jag och min mobil börjar bli alldeles för många nu....
Hur som helst fick den sig en extra åktur i taxin igår! Ja, jag "glömde" (det var absolut inte meningen) mobilen i taxin efter de att vi åkt hem. Dessutom hade jag bara typ 7% ström på mobilen kvar, så det blev ett par dramatiska minuter tills taxichauffören svarade och var snäll nog att åka en extra runda för att lämna tillbaka den till mig. Jag är mycket tacksam! Tacktacktack!

Lite seg idag, men vädret är ju ändå "innesittarväder" så det gör nog inte så mycket...

Påsklov och det ska firas.

Nu är det påsklov på riktigt! Idag har det varit fart och fläng hela dagen, där jag redan vid 9 satt hos frissan för att bättra på färgen lite. Inte en endaste människa på stan förutom lilla jag så tidigt på morgonen, men frissan var trevlig och det är skönt att bli av med utväxten. Däremot blev jag mindre nöjd med dom där lockarna hon absolut skulle få till med plattången innan jag fick gå hem. Okej tänkte jag, det kan väl va lite kul, men det slutade med att det såg ut som sju svåra år med horn! Och så ett kilo spray på det! Usch. Det blev raka vägen till närmsta toalett för att göra det bästa av situationen, tacka vet jag hårnålar!

Efter det sprang jag på stan, flera varv känns det som, och sedan käkades lite lunch med J innan det bar av hemmåt.

Det har hunnits med en prommis och ett muffinbak också, och nu är det snart dags för middag. Hoppas att vinet hunnit kallna för ikväll ska vi unna oss... det är ju trots allt loooooov.... ;)


Vårkänslorna sprakar och dessutom VG på tentan!

Ni har säkert noterat att det är videoföreläsningar som gäller för mig numera. Igår skulle jag så fint förbereda mig inför dagens seminariearbete och gissa vem som såg på fel videoföreläsningar? Jo, jag såklart. 4 timmar helt bortkastat, eller ja, åtminstonde kändes det så. Jag hann varken se rätt föreläsningar eller förbereda mig och läsa på eftersom jag upptäckte detta först vid nio igårkväll. Suck.

Hur som helst överlevde jag ju den här dagen ändå. Kom hem vid 12, såg rätt föreläsningar, haha, lunchade och sedan bar det iväg på en sjudundrans långprommis. Otroligt skönt och betydligt mer givande än att stänga in sig på iksu. Det känns som om det kommer bli mer och mer vistelse utomhus om solen fortsätter stråla såhär.

Jag kom hem efter alla mina tusentals promenadsteg och kände att jag inte riktigt fått nog av solen... så därför slet jag fram solstolen och satte mig på balkongen! Nu är det verkligen vår och verkligen itne långt kvar till sommar. Lovley.

Och inte nog med alla dessa endorfiner som solen ger så fick jag ju VG på statistiktentan! Jag verkar ju ha haft nån dåld talang för statistik, nån liten ådra som flyter inom mig och göder upp mig med statistiska kunskaper, haha. Det är iallafall värt att fira, kanske med en karamell ur påskägget Josefine, söta Josefine, kom förbi med igår.

Nu hoppas jag att 24 snart är hemma så jag får fortsätta se den spännande upplösningen om hur Jack Bauer ska överleva sin "sjukdom" ;)

Fjällbevis.

Det må ha snöat, och regnat, och varit dimmigt, men nog njöt vi av åkningen och sällskapet ändå. Här kommer lite bildbevis...



I monstret (vi fick låna en jeep) påvägen ner...



Dimmigt och regnigt och snöigt, men vi åkte...



Moster och mamma.



Lunchdags, och alla verkar väldigt fokade på mat ser jag, haha.



Brasan.



Synd att kameran inte åkte fram om kvällarna då vi var som gladast. Mysigt hade vi iallafall.
Nu tar vi nya tag. Det är bara tre ynka dagar att kämpa sig igenom, sen är det påsk och meeeera ledigt. Det borde vi väl klara.

Det är som om någon lyft av 10 kg från mina axlar...

Det är som om någon lyft av 10 kg från mina axlar, och det var med betydligt nättare steg jag trippade hem efter dagens fördjupningsföreläsning.
Det var tungt imorse när klockan ringde 07.00 och jag med alla mina frågetecken, helt uppgiven, stressad... men jag är glad att jag gick dit, jag är glad att jag frågade fastän jag inte visste vad jag skulle fråga.
Hon ritade ut min framtid på tavlan och det löser sig ska jag se, nån gång, tillslut. Jag måste bara ha lite tålamod.

Nu när hösten löst sig dyker nästa fundering upp, finansiering eller redovisning? Det är visst inte så länge kvar tills jag ska välja fördjupning, och här går jag ovetandes.

Nu ska jag äta, vrålhungrig som jag är. Fruskost sådär omänsligt tidigt lämnar vissa hål i magen... Sedan blir det att se videoföreläsning på videoföreläsning på videoföreläsning. Kul dag jag har framförmig? Haha. Fast jag känner mig så lätt, som en fjäder, så jag tar det med ro.

Noll aning och många framtidsfrågetecken.

Nu känner jag mig som ny igen! Mössfrilla och underställ i 3 dagar gör ju att man hamnar i en annan verklighet. Inget spelar roll, man bara är.

Nu gör sig dock verkligheten påmind. Jag har inte rört skolböckerna sen i onsdags och det kommer kännas imorrn då seminarium står på schemat på tisdag. Dessutom är det bara en vecka kvar tills man ska ha valt kurser till hösten, och jag har absolut NOLL aning, INTE den BLEKASTE aning, om vad jag ska välja! Vad ska jag välja? Vad kan man välja? Inte ens det vet jag, haha. Usch, varför skrattar jag, det är inte ens lite roligt, bara grymt jättejobbigt. Och vad bör jag välja? Vad vill jag som syssla med när jag är klar?? Suck.
Just nu känner jag mig som ett jättestort frågetecken och livet är som en gråzon som går mer och mer mot svart. Jag vet att just det här valet kanske inte är på liv och död, men det spelar ändå roll! Och hösten är inte det enda frågetecknet just nu...

Imorgon är det informationsmöte och eftersom jag inte ens vet vad jag vill ha svar på vet jag ännu mindre vad jag borde ställa för frågor för att bli klokare.
Jag är så stressad. Jag hoppas det löser sig.

Nu är det iallafall snart Wipeout på 5:an och det brukar muntra upp. Jag ska skratta lite åt blondiner som gör bort sig och Felix galna kommentarer...

Borta bra men hemma alltid bäst.

Det slår aldrig fel, men hemma är ändå alltid bäst när man kommer hem, hur trevligt man än haft.
Massvos med väskor och påsar som ska tömmas, dusch, mat, en tandborstning.... snart är jag nog människa igen!

Live in hemavan...

Japp, då var vi här. Afterski hemma i stugen med vin, minttu, öl, jäger you name it, allt finns. Dessvärre är ju vädret inte direkt vad vi hade hoppats på. Regn hela förmiddagen. Snö hela eftermiddagen. Men det är kul att åka, och jag kommer garanterat ha träningsvärk i låren efter idag.

Nu väntas närmast tacos, mer vin, kortspel och lite buzz ;)
Det är otroligt skönt med semester! Nu hoppas vi bara på mkindre regn tills imorrn.

Hemavan here I come...

Idag är det äntligen dagen. Visserligen först ett seminarium i avtalsrätt att ta hand om, men sedan tar jag minisemester i fjällen i helgen! Underbart. Jag hoppas att jag har packat allt som ska packas. Jag hoppas att det ryktade regnet håller sig borta och att det blir massor av sol och härlig åkning. Och jag hoppas jag mår bra och att vi kommer ha en kanonhelg.

Förresten missade jag totalt att det var första april igår! Den där enda dagen på året som man faktiskt får luras med gott samvete. Det är typ det enda som det pratas om på radion den här mogronen, vilka skämt som stog i tidningar och folk som berättar alla spratt dom utsatts för. Rätt kul att lyssna på faktiskt... men jag är glad att min värld är april.skämtsbefriad!

Det verkar som många har fått sin deklaration också. Vars är min? Jag hoppas verkligen att det är skatteåterbäring som gäller i år...

Ha en bra dag.

RSS 2.0