Första ljuset tänt

Första ljuset är nu tänt. Det betyder att det bara är fyra ynka veckor kvar till julafton. Jag tror inte rikgit att jag har förstått de än, att det faktiskt är jul snart, riktigt snart. Och imorgon öppnas första luckan i kalendern, äntligen, en chokladbit varje dag ända fram till julafton.

Det gick bättre att jobba än jag trodde. Skyltsöndag nere på stan visade sig vara mer populärt än vår butik på utsidan av allt ståhej, så vi överlevde helgen. Kunderna var faktiskt rätt snälla trots all julstress, förutom tjuven som vi tog. Men lite drama i vardagen är ju vad som får oss att leva, eller hur?!

Julpynt, godisbak, fika och adventsmys är vad som stått på schemat. Och lite dåligt samvete för att jag inte pluggat något. Jag har haft en trevlig helg, men nu går jag i ide resten av veckan, även kallat "tenta-trans", jag bara måste klara det här! Måste! Det är sista stora prestationen innan jul.

Så..önska mig lycka till. Hej sålänge.

Oj så bra han är, den där Alling

Ikväll har vi varit och sett på "Fullbokat!" med Morgan Alling. Han är så otroligt bra, och jag hade smilbanden på helspänn säkert minst en haltimma efter showen. Många skratt, och en otrolig skådespelare. Jag kan helt klart rekomendera den där föreställningen. Den går imorrn också, för den som ville veta ;)

Nu gruvar jag för arbete. Lönehelg och första advent. Det kommer inte bli roligt.

Afro

Haha. Nu har jag testat på afro power dance för första gången. Haha. Fult.
Min första tanke efter 20 minuter in på passet var att; "hur kan det här kallas träning? det är ju inte ens jobbigt!" Det tog typ ett halvt pass innan jag vant mig vid att vara barfota och innan jag kom ifrån det här med stolt hållning och spänd mage som man tjatar om i alla andra träningsformer. Så efter 20 minuter alltså, hade jag i princip bestämt mig för att de här var första och sista gången. Svårt och tråkigt (fast tråkigt kan nog ha att göra med att jag var där själv på min afropremiär).

Hur som helst så när det kom till finalen i slutet av passet hade kroppen hunnit mjukna, jag började småfnissa åt mig själv, och sen gjorde jag mitt absolut bästa för att vara så ful som möjligt för jag kunde ju inte gå därifrån utan att få svettas. Jag tror aldrig jag varit så svettig i hela mitt liv. Och såhär i efterhand, när jag vågade släppa loss lite, så var de faktiskt ganska kul. Fortfarande en lustig träningsform i mina ögon, men absolut ett bra sätt att röra på sig. Vem vet, kanske ser ni mig där igen!

Duktig flicka

Igår var jag duktig ska ni veta. Efter en heldag på skolan vandrade jag hemmåt, skitsur och vrålhungrig. Ville nog helst bara glömma allt vad skola heter och dö på sängen. Men när jag kom hem blev det andra bullar! Jag lagade inte bara en, utan två maträtter så att vi skulle få lite matlådor. Sedan satte jag mig som en liten skräddare och började nåla gardinlängder. Det tog tid, men nu är iallafall en gardinlängd uppe. Bara 3 kvar. (pust) Det blir faktiskt bra, jag var lite tveksam först, men det tar sig. Det är synd att dom är så väldigt mörka, så det blir nog ett och annat värmeljus som kommer att ryka i vinter, kanske nästan ett missbruk av värmeljus, men mysfaktorn blir desto högre.

Igår såg vi en kort (eller den var väl över en timma iallafall) introduktionsfilm till den nya säsongen av 24 som ska starta i början av nästa år. Det är nog den bästa serien jag sett, 24 alltså. Det är en riktigt bra serie, alla säsongerna. Och jag längtar ju inte mindre efter att ha sett den där introfilmen kan jag lova. Spännande, spännande!




Snöstorm

Gud vilken snöstorm vi har hamnat i! Igårkväll flög grillen fram och tillbaka på balkongen och imorse var det luvan på och halsduken upp för att inte försvinna totalt i snöyran. Vi kanske borde knyta fast grillen i balkongräcket om vädret har tänkt fortsätta såhär.

Idag är jag en trött Frida. Efter att ha haft lektion i 4 timmar fanns inte mycket ork till vidare prestationer. Lunch och en nap på soffan. Middag och en sväng på iksu. Nu är klockan bara 19 och jag sitter redan i pyamasen. Det betyder att det blir en tv-kväll ikväll.

Nu är det bara en vecka kvar till första advent. Tiden går så jäkla fort, men jag längtar. Jobb, lite julpynt och adventsmys är att se fram emot. Och så måste jag ju skaffa mig en chokladkalender! Icke att glömma! Chokladbiten varje morgon ända fram till jul är ju det som gör december och julafton värt att vänta på! :)

Årets första julklapp

Årets första julklapp är nu köpt och inslagen. Jag kan som inte komma ifrån den här känslan att det fortfarande känns lite för tidigt att hålla på med allt "jul-tänkande". Och hur kommer det inte bli sen, när resten av paketen ska inhandlas? Det är ju inte ens roligt att gå på stan bland alla dessa stressade, nästan hysteriska, människorna.
Kan inte alla bara tagga ner? två snäpp?

Tårta, fiskdamm och E-puben ikväll.

Dagen började med tårta och fiskedamm. Nu har jag provat igenom hela min garderob, mixat och matchat, så nu är jag redo för kvällen som inte kan bli annat än trevlig.

Tårtan, fiskedammen, mariokart i en av hörsalarna och massor med andra aktiviteter förklaras av att det är Handelhögskolans dag idag. Ikväll är det prisutdelning efter dagens aktiviteter på E-puben och därefter spelar en liveband covers resten av kvällen.Det är här jag kommer att befinna mig. 
Igår när jag och Jonas sprang på systemet köpte jag ett fruktvin, tänkte att jag skulle testa något nytt. Citron och lime var det. Jag har precis öppnat flaskan eftersom jag inte kunde motstå min nyfikenhet längre. Utblandad med sprite och det smakar precis som saft, hur gott som helst.

Nu ska jag hacka lite grönt, idag var det faktiskt Jonas som absolut skulle ha tacos. Inte jag alltså.

Snabbis på stan

Efter en heldag på skolan kände jag att jag bara var tvungen att åka ner till stan en sväng. Många små ärenden som jag ville få gjort. Så klockan 16 sprang jag till busshållsplatsen, och jag var ju inte ensam om att vilja ner på stan. Bussen var överfull, och turen till stan som normalt bara tar 5 minuter tog säkert närmare 15. Träffade förresten Linda på skolan idag vid lunch, förvånad blev jag, det var ju hundra år sedan jag såg henne sist. Saknar ju denna underbara tjej.

Íallafall, när jag kommer ner på stan känns det som om det var år och dar sen jag var där sist. Jul överallt och massor med nya kläder som jag bara var tvungen att prova. Det brukar ju bli så, att när man inte har tänkt köpa något speciellt, när man som inte letar, då hittar man guldkornen man bara måste ha.

Det blev middag på stan med Jonas, inget märkvärdigt men mysigt och trevligt med lite omväxling. En sväng på systemet efter det och sedan kaffe på maten hos Jonas föräldrar. En heldag kan man lugnt säga. När vi kom hem kring 20 var det riktigt skönt att få slänga sig i soffan och koppla bort alla siffror som snurrat i hjärnan hela dagen. Imorgon är det fredag och äntligen helg igen, jag längtar!

För två sekunder...

För två sekunder blev mitt liv SÅ mycket lättare... duggan vi skrev igår rättades tokfort så idag kom resultatet. Och kan nu tro, jag trodde knappt mina ögon, tror fortfarande inte mina ögon, vi har ju inte fått tillbaka själva provet än, men det verkar som jag för första gången i mitt liv har spikat ett prov! Det var visserligen bara en deltenta på 10 poäng, men ändå! Så skönt. Nu gäller det bara att försöka hitta ny motivation och kämpa på. Sista rycket fram till jul, det är så man får tänka.

Kjolen jag beställde var toksöt, dock för stor. Men som sagt, de här med att beställa och välja storlek är ju ett mörker. Tur att den inte var för liten iallafall. Jag ska klura på om det går och sy lite i kanterna eller om jag får försöka trixa lite med nått skärp eller så. Tror att jag ska inviga den till helgen. Det är nämligen HHUS dagen på fredag, alltså handelshögskolan i umeås dag kan man säga. Massor med aktiviteter hela dagen och så prisutdelning på E-puben på kvällen. Absolut något att se fram emot.

Från tjejfesten

Ett smakprov från tjejfesten för två helger sedan. Tråkigt bara att alla bilderna fick röda ögon. Jag måste nog ha glömt att göra den lilla inställningen på kameran. Singstar tävling blev det med lag "Dom Bästa" till vänster och lag "Team Spirit" till höger. Ni kan ju gissa vilka som vann ;)



     



Duggan är över.

Duggan är över. Jag tror jag klarade den, men när jag kom ut från tentasalen så pratar såklart alla om den och vilka resultat som man fått, och det verkar som om alla fått olika resultat. Så vem vet, det kan ju gå hur som helst.

Efter jag skrivit klart satt John och Anna och väntade på mig så att vi kunde promenera en sväng innan vi återvände hem. Vi börjar ju inte förrän klockan 13 så lite ljus och frisk luft satt bra. Nu är jag hungrig så jag tror att det blir tidig lunch idag. Jag blir så fort hungrig när jag tränat dagen innan, som att kroppen suger åt sig all energi supersnabbt och bara vill ha mer och mer.
Så det är väl bara att börja mata den, för är magen glad är människan glad. Köttfärsås och spagetti, here we come!

Nya träningsbyxor

Jag var grymt trött, men jag hade lovat mig själv igår att jag skulle ta mig iväg och när Jonas var peppad kände jag att det var bara att ta tummen ur! Köpte ju nya träningsbrallor igår och dom får mycket väl godkänt. Så nu ser jag ut som alla andra och slipper använda mina fodrade träningsoverallbyxor när jag ska flyga över brädan.
Min första önskan till tomten i år är nya träningsskor! Så om tomten läser detta så kan du göra en liten notering.

Jag har inte alls pluggat som jag brukar inför duggan imorrn, men jag hoppas verkligen att jag klarar mig ändå. Jag försöker göra lite övningsuppgifter men som märks är datorn mer lockande. Jag väntar på Ensamma mammorna nu, det börjar ju närma sig för det slutgiltiga valet. Fast jag vet redan vilka killar som är bäst. :)
Och så vill jag ju ha kvällsfika också!

Duggaplugg kanske?

Det slog mig igårkväll att det faktiskt är dugga (deltenta) imorrn. Jag tror inte riktigt att jag, på fullaste allvar, har insett det. Så sköna sändag kommer nog till stor del bestå av bokföring och lite nervositet. Det är knepigt att plugga när man inte har någon att fråga om hjälp när man kör fast. Sen är det ju snö ute! Jag måste nog pallra mig ut och andas lite vinter medan det fortfarande är ljust ute.

Vi såg Whanted igår, den med Angelina Jolie. Jag hade hört att den fått dåliga betyg så förväntlingarna var inte så höga, men jag är positivt överraskat. Lite överdriven, men grymt bra action. Och Jolie är inte så jäkla snygg som alla påstår!

Julkänsla

Idag har vi rännt omkring på stan, och överallt byggs julkänslan på. Tomtar här och glitter där. Nybakade lussekatter som doftar underbart. Nyköpta apelsiner och årets glögg på köksbänken. Och så snöar det också. Nu har jag tänt alla värmeljus jag har i hela lägenheten och spelar Peter Jöback i bakgrunden. Mysfaktorn är hög och ikväll ska vi bara njuta av lugnet.

Jag har köpt tyg till gardinerna idag också. Det tyg som jag egentligen sett ut var slut men jag hittade ett annat som såg så läckert ut när det hängde där på väggen i tygaffären. En helomvändning från bruna nyanser till något mer rött och lila-aktigt. Det kan bli spännande det här.

styrdans och disco

Ja, kvällen igår gick från att vara planerat till att bli oplanerad. Sedan vet jag inte vad som hände men vid klockan 8 blev det buss till Äpplet, några drinkar i baren, styrdans, bugg med en norsk som inte hade varken takt eller vett, och lite socialt häng. Sen ville jag skaka rumpa så taxi till corona, klädbyte på toan, dansa dansa dansa, sen blev jag hungrig och trött så då gick vi tillslut hem. Och idag, Huvudvärk!
Men bortsett från den, huvudvärken alltså, vilken trevlig kväll det blev! :)


tjoohoo

Det har varit en intensiv vecka. Att komma på hur man ska tänka de här med bokföring tar sin tid, och igår skulle vi göra en datorövning som´gjorde mig grymt nervös eftersom jag trodde att jag inte skulle förstå. Men datorövningen gjordes i grupp och han som jag jobbade med var precis på min nivå. Vi diskuterade varje punkt tills båda förstod innan vi gick vidare. Det innebar att det gick lite långsamt för oss i början, men eftersom vi inte gjorde fel slapp vi fastna.

Från 8-17.30 satt vi i datasalarna men sen var vi klara, vilket innebär att vi är lediga idag. Sköööönt. Det var helt klart värt att sitta över för att bli klar. Och med tanke på att vissa grupper blev kvar i bunkern till efter 8 och att andra måste tillbaka dit idag för att bli klara är jag grymt nöjd. Nu kanske jag har lärt mig det här.

Jag är otroligt trött idag, men Anna var sugen på ett stepmuskel pass och det är ju min svaghet så jag kanske måste följa med. Sedan var det visst nån beachturnering på iksu där några i klassen anmält lag, så vi måste kanske stanna och heja lite innan vi kilar hem och duschar oss fräscha.

I övrigt väntar jag som mest på lite kläder som beställdes från HM förra helgen. Jag hoppas att storleken passar, det brukar ju vara lite si och så med det när man beställer.

Fars dag

Idag är dagen då alla pappor får en extra tanke, och jag vill även skicka en till min. Han har min tanke nästan alla dagar, men lite extra mycket idag.

För att du är bäst helt enkelt!


Lördag

Jag lyckades ta mig iväg på iksu imorse trots stora protester från min kropp! Jag var trött och opeppad. Men instruktören var glad, alltid något positivt.
Sedan spenderades resten av dagen på stan tillsammans med resterande umeåbor. Alla var verkligen på stan idag. Det krävdes 3 försök på 3 olika parkeringsställen innan vi hittade en ledig. Det var mysigt med fika på stan iallafall, Jonas lyckades hitta en skitsnygg skjorta och jag köpte en tröja, fastän jag kanske varken behöver eller egentligen har råd till det. Jag unnade mig det idag.

Nu har jag käkat middag, otroligt mätt. Man brukar bli det när man är extra hungrig, jag åt nog extra mycket extremt snabbt. Det känns såhär i efterhand. Vinaren är öppnad och nu är det klädvalsproblemet som ska lösas innan Sofia kommer hit. Vi ska kila över till Anna på "tjejkväll" och jag hörde vissa rykten om singstar. Det blir säkert trevligt.

Efterlängtad helg

Äntligen helg, och den är efterlängtad! Eftersom förra helgen knappt räknas som helg med hemtentakoma all over, så har jag nu beslutat att fredag och lördag blir 100% pluggfria. Man behöver en paus. Pauser får man inte som student, pauser tar man sig. Nu tar jag min!

Så imorgon hoppas jag på en skön dag utan för mycket planer, lite häng på stan kanske, lite fönstershopping, kanske en fika, vad vet jag. Mysigt ska det bli iallafall. Och kvällen kommer att inleda helgen på bästa möjliga sätt (ett av de bästa sätten iallafall) nämligen med tacos till middag! Det är så gott. Jag vet, lite tråkigt kanske, men jag verkar aldrig bli less och det är lika gott varje gång!
Så det är väl bara att förbereda sig på lite grönsakshackande och invänta sällskapet.





Debet och kredit

Debet hit, och kredit dit. Resultat och balans, budget och avskrivning. Plus och minus. Moms? Skatt? Inte är det helt lätt inte. Min hjärna är en knut.

Nya steg

Igår var jag mest förvirrad, men idag känns det bättre. Jag och Anna satt duktigt kvar nästan längst av alla idag efter lektionen och gjorde massa uppgifter. Så nu känner jag att jag ligger på plus-sidan.

Och igår blev det stepmuskel med Lovisa. Favorit Lovisa. Jag som precis hade lärt mig hennes koreografi blev väldigt besviken då hon kom med massa nya steg och ny musik. Typisk. Fast hon är ändå den instruktör som får mig att ta i mest och ha som roligast, så det är väl helt enkelt bara att börja om från noll och lära sig stegen.

Tygprov at last.

En skön dag och den är inte slut än. Bara ett allmänt lugn. Och så pratade vi om advet och pepparkakor och glögg och julskinka och choklad och det är svårt att inte längta efter allt de där myset julen för med sig. Jag fick med mig ett tygprov från stan idag, äntligen som jag letat! Jag gillade mönstret så nu ska jag bara kolla så att inte färgen skär sig med allt annat och sen ska jag nog slå till. Känns allt bra ska jag köpa tyget och sy egna gardiner. För det finns inte en enda affär i den här stan som har färdiga längder som jag vill ha. Allt är bara tråkigt, fult eller juligt.
Linda växlade några slantar inför sin nostalgitripp också. Vad kul hon kommer ha, men de är tur hon inte är borta så länge så vi kan ses snart.

Nu ska jag vänta på att Sofia slutar arbeta så vi kan fika på stan. Mysigt. Något varmt att dricka och lite struntprat. Det är precis lagomt för mig ikväll.

Ledig

Dagen D. Idag lämnar jag ifrån mig hemtentan. Skööönt. Jag funderar på att gå och göra det nu, snart, eller iallafall såfort som möjligt bara så jag slipper se den. Solen lyser ju så det kan vara skönt att få komma ut för omväxlingsskull. Jonas blir nog glad nu när han får tillbaka sin dator också. Jag har ju som behövt skrivbordet och därmed även användt hans dator. Back to normal alltså.

Så, jag har nästan glömt bort hur det känns att vara ledig. Hur inleder jag dagen? Förutom med att dammsuga för det har jag redan gjort.

Handledning

Handledningen idag gjorde mig inge klokare. Jag förstår egentligen inte varför jag gick dit, jag hade som inga direkta frågor, bara en allmän klump av hopplöshet. Jag hoppades nog att någon annan kanske kunde fråga något smart som kunde hjälpa eller underlätta för mig, men jag tror att jag bara blev mer bekymmrad.
Nu är det iallafall bestämt så att ikväll skrivs det tills det är skrivet klart, punkt slut! Och imorgon klockan 12 ska jag lägga skiten åt sidan!
Jag har börjat säga åt mig själv att; "skriv bara, så det blir överstökat". Bara jag blir godkänd så är jag mer än nöjd!

Så imorgon efter 12 är jag alltså en fri kvinna. Det ska firas, och hela tisdagseftermiddagen ska jag bara ägna hjärnan åt värdelösa ovesäntligt arbete. Promenera, hänga, fika. Och kanske hämta igen stolarna vi lånade ut på paltkalaset för att så många som möjligt skulle få sittplats. Underbart skönt ska det bli.

Så jag kanske skulle skrida till verket och sluta drömma nu va.

Paltkalas

Jag glömde nämna att en av alla kändisarna på bion i fredags var en gammal klasskompis/barndomskompis, Emelie, som jag inte sett på hur länge som helst. Iallafall så kom hon fram och berättade att hon och mannen skulle ha paltkalas/inflyttningsfika på lördagkväll och undrade om vi ville komma. Och eftersom jag bojkottar halloween i helgen och prioriterar hemtenta hade vi ju ändå inget bättre för oss.

Hur mycket folk som helst i en väldigt liten, men otroligt mysig, lägenhet gick faktiskt bättre än väntat. Över 100 paltar hade dom stått och gjort. Vilka ambitioner. Det hade jag aldrig orkat. Alla blev mätta, och rekordet tror jag blev 8 paltar som någon kille lyckades trycka i sig. Sedan massor med fika på det. Jag kände väl kanske inte så många där, men det var helt klart en trevlig kväll.

Idag är det skriva skriva skriva som gäller. Fast just nu och sedan en timma tillbaka har jag väl haft en svacka. Gör allt och inget relevant faktiskt. Bara är. Lite hungrig. Kanske väntar jag på mat. Eller kväll. Eller att hemtentan ska skriva sig själv och ge mig VG. Då hade jag blivit glad.

Nej till halloween

Eftersom jag sitter med den här hemtentan som var sjukt mycket mer tidskrävande än jag hade tänkt så bojkottade jag halloween i år. Måste försöka foka på det viktigaste just  nu, att bli godkänd. För grupparbetena som vi har gjort gick ju åt pipsvängen, vilket betyder att de VG som jag så fint kämpat till mig på begreppstentan i början av kursen nu är för gäves. Suck. Jag tappade som helt lusten. Tänk att ett grupparbete ska få väga så tungt i poängräkningen att en persons betyg helt kan förstöras?!! Jag är ledsen. Så nu är det bara att försöka klara hemtentan, för VG eller G kvittat numera för mitt slutbetyg... såvida jag inte spikar hemtentan vill säga! Det händer ju inte ens i drömmen.

Det blev nya Bond igår istället. Premiär och allt. Alla möjliga kändisar skulle visst också se den, och i samma salong som oss. Kul. Men nu tyckte jag att den förra Bond var bättre. Vi kom fram till att det var en bra action men det kändes inte riktigt som en Bond-film. Han har blivit så kall, James. Var tog han som flörtade med brudarna och inte dödade i onödan vägen?

RSS 2.0