Spöregn. Kul?

4 plusgrader och spöregn! Såååå himla kul att komma hem! Speciellt när termometern visar 14 grader inomhus! Haha. Vilket skämt!

Hur som, resan gick bra. Och jag har hunnit packa upp resväskan och handlat lite mat då kylskåpet ekade tomt. Skönt. Och eftersom H inte kommer ikväll som planerat tror jag faktiskt att jag inte ska göra ett endaste dugg ikväll. Tappade min motivation. Totalt.

Tur att jag fått en mängd film och serietips som jag kan ägna mig åt en regnig och grå kväll som den här. Under filten och  med en kopp thé.


SISTA


Träffade en kär vän idag på stan och han gjorde min dag. Så glad jag blev. Ett hej och några snabba uppdateringar om livet gjorde verkligen min dag!

Sista dagen i Umeå. Imorrn flyger jag tillbaka till södern. Det är alltså idag jag ska packa ihop resväskan, och allt annat som ska neröver. Känns lite sorligt att lämna mitt "hemma", men jag har haft det toppenbra dom senaste dagarna. Och det kommer ju ett nyår också som måste firas in!

Men innan dess ska jag och mamma en sväng på gymmet, för att sedan styra upp en fantastisk middag med både kött och vin, feta ost och soltorkade tomater. Skönt att slippa prinskorven och köttbullarna för en kväll, haha.




Mellandagsrea

Det är helt underbart med julledigt och jag njuter av varje sekund.
Igår hade vi paltlunch hos moster med alla kusiner följt av en prommis med bästvännen! Och idag fick jag följa med mamma och lillebror på mellandagsrean.

Det är dyrt att vara ledig som mamma sa, haha. Lillebror kom hem med vad som kändes som en helt ny garderob och även om jag och mamma inte shoppade fullt lika mycket fick vi iallafall var sin påse med oss hem. Vi hann även med lunch på stan och en sväng i nyöppnade möbelbutiken "Svenska Hem".

Och familjemyset fortsätter för ikväll blir det bio. Girl with the dragon tatoo. Får se om den är så bra som alla kritiker säger. Den har fått många plus i tidningarna.


Juldagen

Det var tomtemor som kom igår. Och jag hade varit snäll för jag blev både en jacka och en kaffebryggare rikare. Precis som jag önskat mig.

Träningsvärk har jag också efter passet igår. Har inte varit i gymmet på väldigt väldigt länge då min axel protesterar så det är helt underbart att äntligen få känna på denna värk igen, hihi.

Nu kaffe och nyhetsmorgon, och lite senare blir det lunch hos söt-farfar!


GOD JUL

Sovit som en stock i mitt gamla rum och i min gamla säng! Och nu är julafton äntligen här! Önskar bara att lillebror kunde vakna snart så vi kan öppna vår första klapp :)

Och sedan bege oss iväg för att träna såhär på julaftonsmorgon! Fin jultradition tycker jag.

Hoppas ni alla får en riktigt fin jul.


ARLANDA

Middag på arlanda i väntan på flyget hem. Nu är det inte långt kvar! Himla skönt. Det är faktiskt förvånansvärt lugnt på arlanda, jag som hade förväntat mig stress och allmänt kaos såhär dagen före julafton.

Tick tack tick tack

Ååååhh, om det ändå var minuter som gick och inte sekunder! Tiden går så sakta när man väntar. Resväskan står packad och klar, kylen är rensad, disken diskad, baugetten gjord och packad som färdkost, jag är duschad och klockan är bara 12! Den här dagen kommer verkligen att bli hur lång som helst.

Och så däger säker ni "Den som väntar på nått gott...." och jag fyller i "Väntar alltid för länge!"

Visste ni förresten att det finns 5 olika sorters julmust? Hade en liten konversation med en gubbe på hemköp som berättade hur viktigt det var att ta rätt sort för annars blev dom kvar orörda fram till påsk. Haha. Sötgubben skulle ha barnbarnen på besök.

Julen är ju för härligt alltså!




Jul jul, strååålande jul.

Nu har jag precis vinkat av H som ska bila ner till Norrköping för jul med familjen. Och själv ska jag packa ihop resväskan och sätta mig på tåget för en jul i Umeå. Som jag saknat er! Kommer bli så himla mysigt!

Och jag ska ta ett extra tidigt tåg. För det första som hände när vi satte på nyheterna var att de informerade om tågförseningar för mitt tåg och att de kommer fortsätta hela dagen! Skulle väl inte förvåna mig om även flyget blir försenat! Peppar peppar! Jag hoppas verkligen att allt går som det ska och att jag kommer hem som planerat.


Dan före dan före dopparedan.

Vaknade supertidigt imorse, min inbyggda väckarklocka är ju som inställd på 6.00 och då var jag klarvaken. Så jag sitter här och myser med tända ljus och en kopp kaffe så H får sova en stund till.

Nu har jag gått på julledighet. Det var egentligen tänkt att jag skulle jobba även idag, men efter lunch igår var det långsamma minuter och vid 16 sa jag tack för mig och God Jul. Det känns jätteskönt. Och eftersom H precis anlänt till Uppsala kunde han plocka upp mig med bilen direkt!

Så igår hade vi lilla julafton här hemma och det var spännande att äntligen få ge honom min julklapp. Jag tror att han blev riktigt glad, och förvånad. Det var inte precis en julklapp han hade förväntat sig. Dom bästa klapparna är ju dom som man verkligen vill ha men inte önskat sig. Hihi.

Mer tid i Umeå.

Det märks att det närmar sig juletider. Imorse var tåget inte alls smockfullt som det brukar, och centralstationen inte i närheten lika hektisk och stressad som alla andra mornar. 4 dagar kvar, nästan bara 3, till julafton! Tjoho.

Det är riktigt riktigt lugnt på jobbet nu. Till och med så lugnt att jag nästan är tvingad att ta ledigt, haha. Hur som helst, efter en diskussion med min chef beslutade vi att jag skulle vara ledig i mellandagarna och jag ringde genast till Norweigen och bokade om mitt flyg hem. Inte tackar jag nej till några extra dagar i Umeå om alternativet är att vara ensam i min stora lägenhet.

Jag har börjat känna mig lite nedstämd och hängig här i min lilla bubbla så jag hoppas att julen ger mig lite glädje och ny energi till att ta nya tag till både plugg och jobb och allt annat efter nyår. Kommer bli toppen!

Imorgon får jag julbesök av H också. Som alltid är det såklart kul med sällskap, jag hoppas bara att jag kan vara i nuet och ta vara på den lilla tiden vi får tillsammans innna jul. Det är inte alltid så lätt att ha sina "hem" hundratals mil ifrån varandra.

Nu ska jag klicka hem julklappen vi fick från jobbet idag och njuta av mitt vänskapsthé och äta mina kanelstekta äpplen. Mycket kanel såklart, för mest julkänsla! Bästa efterrätten en tisdagkväll!


Julkalendern.

Det är ju nått alldeles speciellt med att titta på julkalendern! :)
Imorse klev jag upp och slog på barnkanalen, och hade jag varit 20 år yngre hade jag nog tyckt att det var en riktigt bra julkalender i år!

Eftersom jag inte gjorde ett endaste dugg vettigt igår (bakis och trött) så har jag försökt ta tag i plugget nu på förmiddagen. Men alltså, jag är inte det minsta motiverad! Det går verkligen hur segt som helst, om det ens går framåt?

Det enda jag vill nu är att få min julhelg, åka hem till familjen, klä granen, dricka glögg.. ja allt det där som hör julen till. Och det hjälper ju inte att H åkte hem till sin familj igår och verkligen stortrivs. 5 dagar kvar.... känns som enevighet idag, men jag vet att när jag väl är på jobbet kommer tiden att gå så himla fort! :)

Nu ska jag ut och promenera medan det fortfarande är snö som trillar från himlen.


Fredag

Igår blev en massagetid avbokad på jobbet och eftersom jag hade turen att stå på reservlistan blev jag förfrågad. Väldigt passande då mina axlar inte alls varit pigga de senaste dagarna. Men inte trodde jag att jag skulle känna mig såhär mörbultad dagen efter! Jag har ont lite överallt och känner mig ja.. lite trött och överkörd skulle man nog kunna säga! Haha.

Men jag ska inte klaga, för det blir ju bättre sen. Och det är en otrolig förmån att få möjlighet att få massage en gång i månaden! Jag är verkligen så tacksam!

Idag är det fredag, och jag är lite kliven till min tjänstlediga dag. Hade gärna varit på jobbet idag för att avsluta det jag inte hann med igår, men samtidigt måste jag ju fixa den där jäkla tentan också. Och kanske är det lika bra att jag är hemma när jag ändå är lite småhängig.

Ikväll är det julfest och inträdesbiljetten är en julklapp för 50 kr. Det har varit ett projekt att hitta något kan jag säga. Förra gången köpte folk typ ljus och liknande, förutom en som köpte en pruttkudde tydlige. Haha. Så vilken julklappsnivå ska man lägga sig på? Helt galen? Eller lite småtråkig? Jag sprang ut på lunchen igår och det blev faktiskt en småtråkig klapp. Kan berätta sen. Men jag tänkte att de kanske är bra om den kan passa många... och man får inte speciellt mycket vettigt för 50 kr kan jag säga!




Lucia

Herregud vad dagarna springer förbi. Måndag och Tisdag? Var tog dom vägen? Har dom ens varit? Jag har verkligen knappt registrerat vad jag gjort och att dom passerat. Jag har haft två fullproppade dagar, vilket jag egentligen tycker är bra för det är kul att ha mycket att göra, men ändå lite stressigt i hjärnan kan ja tycka.

Helgen var omtumlande men mysig. Jag ska inte sticka under stolen med att distansförhållande verkligen inte är min grej, men det var helt underbart med sällskap och vi hann med både ikea, lite ärenden, baka pepparkakshus, slå in julklappar och ta en långprommis i det alldeles fantastiska vintervädret som vi hade i söndags! Nu är det ju bara en vecka tills vi ses igen.

Igår var det Lucia och jag tog ett tidigare tåg in till jobbet. 05.30 ringde klockan! Sjukt tidigt i min värld. Men vad gör man inte för att få lussefrukost? När jag kom till jobbet hade E tänt miljoner ljus i hela kontorslokalen inklusive receptionen och slängt alla lampor. Sedan var det uppdukat med lussekatter, glögg, pepparkakor, russin och mandlar och allt det där som hör till. Jag som älskar lussekatter tvekade inte en sekund. De va nog första riktiga julkänslan som kröp sig på just då.

Så nu längtar jag bara ännu mer hem till min fina familj! Men går tiden så här fort så kommer det vara dags för avresa på nolltid! :)


Snöoväder

Det är visst riktigt snöoväder i norrland. Pratade med pappa som sa "det kunde inte snöa mer". Nog för att jag önskar att jag fick se dessa 20 cm som tydeligen trillat ner, men just nu håller jag bara tummarna för att H kommer med sitt flyg och att allt går bra.

Verkar även vara en hel del olyckor längs E4an. Jag förstår inte att folk inte lär sig? Är det inte samma visa varje år, men olyckor och snökaos. Man kan inte köra "som vanligt", just face the facts! Så håll er inne.

Själv har vi regn. Inte heller så kul då den lilla snö som kommit blir en endasta slaskpöl som sträcker sig gata upp och gata ner. Stövlar hade varit en bra grej!

Så tv.kväll i all ära. Jag inviger min nya skål som är fullproppad med godsaker och avnjuter helgens första öl i väntan på mitt sällskap. Idolfinal ikväll passar väl alldeles utmärkt.


Filmjölkslimpa.

Jag har slagit in dom första julklapparna. Tjoho. Julmusiken strömmar ur högtalarna och det ligger snö på marken. Jag har även köpt så att vi kan bygga ett pepparkakshus i helgen. Så nu blir det julstämning på hög nivå, det är ju ändå tredje advent! :)

Jag var uppe med tuppen imorse för att ta tag i min jäkla momsuppgift (plugg, plugg och åter plugg). Jag kunde nog inte längta mer tills jag har klarat av den här kursen. Det spelar ingen roll hur lärorik den är, eller intressant, eller påtvingad, det blir bara alldeles för mycket. Och eftersom H kommer ikväll så vill jag helst vara helt klar så jag kan umgås istället. Hoppas bara inte snöstormen sätter käppar i hjulet för flighterna! Dom varnade ju för att det skulle komma ett oväder nu i helgen. Han måste bara komma! Jag bakar ju till och med hans favoritbröd just i denna stund! Haha. Han behöver ju såklart inte komma bara för att jag bakar bröd. :)



Filmjölkslimpa. Superenkel och verkligen jättegod. Finns på recept.nu och jag kan verkligen rekomendera detta. Jag gillar inte nötter i bröd så jag kör utan. Plocka bort och lägg till som du vill, alla varianter funkar.


DET FÖRSTA?

Vad är det första ni gör när ni kommer hem efter en dag i skolan, på jobbet eller vad det nu kan vara ni sysslar med på dagarna?

Jag har kommit på mig själv att det första jag gör är att tända ett ljus (stearinljus alltså, inttyp värmeljus). Inte, lamporna i taket, inte tvn, inte packa upp väskan, inte ens ta av mig jackan. Jag traskar bara rakt in i lägenheten, in i vardagsrummet, plockar upp tändaren och tänder mitt värmeljus som doftar vanilj.

Därefter kan jag ta tag i allt annat, ta av mig ytterkläderna, packa upp väskan osv osv.

När ja kom på mig själv, undrade jag såklart varför? Och jag har ingen som helst aning, det bara går per automatik. Jag antar att värmeljus ger känslan av ett visst lugn, och en känsla av att vara hemma...


ATT SAKNA OCH LÄNGTA.

Huvudvärk för andra kvällen i rad. Just nu går jag verkligen på sparlåga. Den här veckan är övermäktig med arbete och plugg och allt annat som borde göras finns det inte ens utrymme för i tankarna.

Jag hade iallafall en supermysig helg med bästa L och jag älskar min variant av "julgran" som piggar upp mig varje dag när jag kommer hem från jobbet. Tänk att en blomma i köksfönstret, lite röda julgranskulor och en adventsljusstake kan göra så stor skillnad?

Jag längtar tills jag tagit  mig igenom den här veckan och kan börja komma på fötter igen. Förhoppningsvis med lite glädjeenergi efter helgens besök då H kommer hit och gör mig sällskap.

Som sagt, övermäktig vecka att jag inte ens kan förklara! Jag går på autopilot. Och det är varken bra eller hälsosamt. Det är tur att det finns ett slut. Och julen kunde inte komma mer lägligt.

Saknar min familj, mamma, pappa, lillebror. Sjukt mycket faktiskt. Jag hoppas att vädret tillåter så att även dom kan komma hit och hälsa på.




JULGRAN?

En dag på ikea och gata upp och ner på stan resulterade i trötta ben och en väldigt mycket tunnare plånbok. Iallafall för min del. Men jag fick med mig en julgran hem! Linda hittade den och jag kunde inte låta bli. Haha. Jag gillar den. Nu lyssnar vi på spöregnet, äter onyttigt och myser i soffan. Det kostar att ligga på topp.

NYBAKAD LIMPA OCH ÖL

Plugget går bara åt pipsvängen idag. Jag har fått spendera mesta delen av dagen med att läsa och enbart läsa. Och fortfarande inte förstått. Trött har jag varit också. Och tvättiden missade jag. Och inte har jag vetat gå ut heller då kroppen blir en isbit av att bara vara inne. Haha, verkligen ingen positiv start.

Men. Jag har tagit mig i kragen lite och vänt på det som faktiskt kan bli positivt. Lägenheten är inte längre ett kaos. Jag har handlat, och jag har precis bakat en filmjölkslimpa och knäckt en öl i väntan på bästa helgsällskapet! Tänkte att jag iallafall kunde bjuda på god frukost sådär på lördagmorgon! Och efter ett samtal från min allra bästa känns livet, som alltid, lite lättare. Vad gjorde jag utan honom?

Och såklart spelas Peter Jäbacks julskiva på repet! Allt för julstämningen ni vet!


JULKALENDER

Tyvärr så försvann första snön lika snabbt som den kom. Den låg i typ 2 dagar, sen vaknade jag upp till stormvindar och höstrusk och isregn. Mindre kul.

Idag är det första december, och när jag såg på tv imorse insåg jag att det är idag man brukar öppna första luckan i adventskalendern! Jag har ju inte hunnit köpa en än!! Herregud! Haha. Jag brukar alltid få en chokladkalender av mamma och tycker att det är lika barnsligt kul att öppna luckorna fram till jul som det var för 20 år sedan. Så imorgon måste jag nog pallra mig ner på ica och köpa en, om det fortfarande finns några kvar förståss!

Idag har varit en mindre bra dag. Det går verkligen upp och ner. Idag har varit en sån där dag då ingenting klickar. Som att jag haft järnsläpp. Allt har känts ogreppbart, svårt, oförståeligt. Saker som jag gjort förut, som jag egentligen vet, har bara trillat bort. Det har varit en lång dag och det känns lite skönt att den är slut så jag kan komma igen och ta nya tag tills imorgon. Och när jag kom hem såg jag att jag hade fått årets första julkort!! Sååå glad jag blev! Sötkusinerna som skickat! Tack så jättemycket!

Imorgon får jag ju fint besök dessutom. Härligt med lite sällskap i decembermörkret. Snacka skit, dricka vin, shoppa, äta god mat. Tvivlar inte på att helgen blir fantastisk.


RSS 2.0