Julmys

Druckit glögg. Ätit pepparkakor och lussekatter. Byggt julgran och hängt miljoner med julgranskulor. Lyssnat på julmusik och fått mer snö. Helt klart en mysig eftermiddag på kontoret.

Dock fortfarande huvudvärk från igår så nu säger jag godnatt. Ser fram emot världens lugnaste lördag, och första chokladbiten av dom 24. Som jag längtat. Och 6 dagar kvar till umeåbesök. Kan ju inte bli bättre.


Hell

Huvudvärken från hell kom från ingenstans och stegrar gradvis. Obehagligt och läskigt. Om den fortsätter i samma takt som den senaste timmen har ja nog inget huvud innan nästa passerat.

Vad hände?
Händer?
Hjälp?
Godnatt?


Ja gjordere

Trodde två dagars jobb gått förlorade när tre mappar va spårlöst borta och it påstod dom inte hade backup. För några timmar har ja gått på tå och hatat teknikens under och hoppats på ett mirakel. Men problemet va aldrig ett problem när ja kom på att använda hjärnan och leta på rätt ställe. Rätt meningslös dag som kostade mig 1,5 timmar. Aldrig igen. Bra att ja aldrig gör samma misstag två gånger och förlåt it.

Jag dödade en timme på cykel och jäklar va ja va pigg i benen. Skönt! Firades me spontanshopping påväg hem då ja såg nått snyggt i skyltfönstret som ja ba va tvungen att prova och som dessutom va på rea. Taget!

Middag och nu efterrätt. Turkisk yoghurt (sååååklart) honung och melon i mängder. Är konstant hungrig sen den här träningen kom igång och de är typ jobbigt. De va länge sen sist och nu minns ja vikten av att alltid ha matlådor klara! Värt!


Wooohoo! Snööö!

Äntligen!




Ja tänker...

...ibland nog lite för mycket. Tror ibland inte alltid de är sådär jättemycket till min fördel.

Fick sällskap ikväll för att titta film och trycka micropoppisar. Tur de bara finns tre påsar per paket för annars hade vi nog kunnat fortsätta på påse fyra och fem även. Trevligt me lite soffhäng, allt för att hålla sig sysselsatt och få tiden att gå när vardagarna annars är rätt gråa och trista nu (lite snö tack!).

Försov mig imorse så ja hoppas på en bättre start imorgon och att ja är laddad för spinning kl 5. Ja behöver mina tankepauser (träning är ju lite som terapi på den punkten, man ba stänger av allt å kör). Även postat brev, så ja hoppas en fin norrlänning uppskattar lite snigelpost.


Sanna ord

Inget ont som inte för nått gott med sig. Såhär i efterhand får man nog erkänna ordspråkets sanna ord. Och ja tror de ordnar sig till de bättre även för dig.

En till som slutar på jobbet nu och ja kan inte hjälpa att undra ännu en gång. Men ja lämnare där. Som alla andra miljoner gånger. Ja ba lämnare.

För att se veckans ljusglimtar, ja tränade och hoppas förkylningsymtomen snarare ska dö ut än växa (heja mig), filmkväll, mer träning (förhoppningsvis), julpyssel glögg och peppisar på kontoret på fredag, julshopping på lördag, adventsfika och fyrverkerier på söndag. Myshelg såre skriker om de.




(Och ändå kan ja inte hjälpa att ja känner en viss känsla av tomhet...)


Julkänsla

4 veckor kvar till jul. 4 dagar kvar till lucka ett i chokladadventskalendern. Och julkänslan är lika med obefintlig. Jag längtar dock som ett litet barn. Jag är en sån där som håller hårt på traditionerna och varje år fortfarande hoppas att tomten ska komma.

Julafton är helt enkelt en dag som jag aldrig vill ska ändra sig. Den är bäst som den alltid varit. Inser ju att de inte funkar så för någon gång kommer de behöva växa fram nya traditioner, men för nu älskar vi den prick som den alltid varit.

Kom igen nu tiden, öööööka!


Choklad frossa

Hemma och efter en rejäl dos tacos mår ja ju inte sämre. Ligger i soffan och har chokladfrossa och väntar in måndagen prick nu. De dåliga samvetet får helt enkelt bli morgondagens problem. Jag är tom nu, orkar inte ikväll.

Ja skickar mina tankar till Umeå och hoppas kramarna når fram. Jag tror att allt ordnar sig till de bättre och försöker hålla en positiv anda. What else is there to do?


Våga vägra

Vaknade imorse med en börja på förkylning. Ja säger bara våga vägra bli sjuk! D- vitamin sa vi va? Och kanske C- vitamin? Och sen tar vi hela alfabetet när vi ändå är igång.

Fet lunch och stressig pw till stationen för att inse tåget är försenat. Bra där. De här me att ha en app som ska rapportera störningar och förseningar känns ju ganska meningslöst?

Är ju hur som helst på väg så vem bryr sig om hundra år! Först ett stopp på Arlanda för att plocka upp kusin innan vi åker vidare. Kommer bli kalas!


Vände

Den här dagen har varit ett kaos och helgen har nu tagit en vändning som ja inte väntat mig.

Slutar med att båda mina allra bästa kommer vara i Sthlm i helgen och till råga på allt får jag sova på hotell och äta hotellfrukost.

Allt ordnar sig alltid. Fastän man inte tror det!


Hänger i.

Är numera en riktig nörd men ser som en Gud. Glasögonen hämtades i torsdags och ja förstår inte hur ja kunnat va utan! Livet är numera luddfritt!

Segaste veckan någonsin börjar äntligen ta slut. Ikväll tror ja att ja ska fira me att hänga me på aw me ett gäng som tänkte käka. Kan behöva en öl-paus. Imorrn hänger ja i huvudstaden. Kan ju hoppas på att skymta min lillebror även som är där och lubbar runt. Ännu väldigt oklart.

5 veckor till jul btw. Heja heja! Vi gör som tvätt, hänger kvar!


Without


What if I walked without you?
What if I ran without you?
What if I stand without you?
I could not go on

What if I lived without you?
What if I loved without you?
What if I died without you?
I could not go on

You left my side tonight
And I, I just don't feel right
But I, I can't let you out of sight
Without you I'm no one, I'm nothing at all

What if I lie without you?
And what if I rise without you?
And what if I dream without you?
I could not go on



Vi lyxar

Åsså vare helg. Galet fort gåre. Har dock hunnit med en hel del typ tränat mina två pass, varit en vända till Knivsta, klippt av en decimeter hår, storhandlat i gränby och träffat söta Suzie över en öl!

Lördag och självklart vaknar man som om de vore vardag. Just typiskt. Fynderar på att slå på stort med nybakta scones till frukost. Inte lika gott utan ost men en annan har ju iaf marmelad! Lyx.

Såå himla skönt me helg!


Måndag

De här me 2 pass i veckan går helt okej, vecka nr 2 nu och första passet gjort måndag till ära. Jag hoppas ja håller i mig för ja har saknat den lilla träningtoken i mig. Cykling blev det och de gick tungt som tusan. Men ja tar revansch på torsdag då veckans andra pass ska avklaras. De här med att boka träningsdagar verkar va en bra grej!

Måndag och senast idag kläckte ja ur mig att "de är ju jättesnart helg" innan ja insåg att veckan knappt börjar. Men de känns som om veckorna bara är måndag och fredag och tiden går sjukt fort däremellan. Kommer bara säga vips så är de jul, ja vet ju de. Ändå kan ja inte hjälpa att ja längtar lite för mycket efter tomten (som iof ändå aldrig kommer???) och allt de där andra mysiga som hör julen till. Och snö! Ge mig vitt på marken, skotern, slalomskidorna, skranan, den varma chokladen och sportbrödmackorna med ost!


<3

Pappa, ja hoppas du vet att du är den absolut bästa som finns! Och hade de inte varit 70 mil emellan oss hade vi kramats vare sig du ville eller inte. Ja saknarej och tänker pårej!

Pussar och kramar


Bra fredag

Ja gick på cykling igår. Och ja överlevde. Och jag vaknade glad imorse.

Fick sällskap efter jobbet och smakråd hjälpte för nu är glasögon beställda. Längtar redan efter skärpa. Tvätt, film choklad och öl. Och nu sömn.

Imorrnkväll åker den lilla svarta på för finsittning på Norrlands nation (kommer ju känna mig som hemma haha) och sponsorer för kvällen är såklart GT.

Men först måste ja bestämma mig om ja vill möta de förflutna? Och om ja tror ja kommer må lika fantastiskt efteråt?


Ska eller inte ska?

Jag är världens tröttaste. Typ. Spinningpass eller inte? Senaste timmens största huvudbry (förutom skatter och avgifter och moms och avklipp).

Rollo i fikarummet idag träffade även min svaga punkt och jag föll dit mer än en gång. Kakor släng er i väggen!

Men jaha? Ska jag eller inte?

Utvecklingssamtalet gick iaf super. Jag har ganska bra koll på vad ja kan och inte kan! Gula boken ska dock bli min nya bästis! Jag ska verkligen jobba på en givande om ömsesidig relation oss emellan.


Halvvägs

Igår kom det snö. Som såklart inte låg kvar. Men minusgraderna fortsätter.

Och evighetsveckan är nu snart halvvägs förbi och ja bara önskar att sista biten säger swosch. De går tungt nu.


Vänner

70 mil är som en fis i rymden när man har så fina vänner bara ett ynka telefonsamtal bort!

All kärlek till er som faktiskt finns där, när de gäller, i vått och torrt!


Succé

Maskeraden blev en succé och kossorna gick all in på mjölken. Kvällens suprise va John som i hemlighet flugit upp från Stockholm och våldgästar festen i en oigenkännlig dräkt. Superkul.

Lite mystid med familjen och som om dom inte redan vore bäst fick ja med mig en chokladadventskalender hem. They know me to well!

Glädjeenergin än en gång på max! Kan inte annat än älska mina umeåhelger! Och nu skare sovas hejvilt som en bäbis! Puss och godnatt!


Äntligen här.

Resan gick fint och ja sov som en stock på planet. Blev hämtad och möttes av ett dukat bord me köttgryta och vin. Lyx. Och väldigt uppskattat, ja va verkligen hungrig som en varg. Vissa hare bra!

Idag ska ja få umgås me bästa mamma och ja ser fram emot de hur mycket som helst. Mamma svar blev "men va ska vi göra då?" Hon är ju rolig. Spelar ju ingen roll va vi gör bara att vi ses. :)
Så förhoppningsvis kanske vi hittar ett par fina glasögonbågar till mig, ja som verkligen börjar längta efter dom där glasögonen nu. Och så hoppas ja att lillebror pallrar sig hem till middag ikväll för ja saknar den killen en hel massa!


Inte somna

Kan verkligen inte somna! Va till och med upp och åt för en timme sen och avslutade med ett stort glas mjölk, då brukar ja somna direkt, men icke.

Räkna får är hopplöst. Och ja försöker tänka på allt roligt som ska hända, på jul, på tomten, på sommar, på jobb, på vilka glasögon ja vill ha. Inget funkar.

Så nu tar jag mamma på orden som hon sa när man va liten och inte kunde sova; " ligg i sängen då vilar du iallafall". Så nu vilar jag hejvilt!

.......



RSS 2.0