Traditioner.

VALBORG. Blåsig promenad till stan och en glass i solen. Helt okej start på dagen. Valborg känns inte som den brukar göra. Traditionen bryts iår och känns faktiskt väldigt tråkigt. Vi brukar ju ha så galet kul. Men för den skull tvivlar jag inte på att vi kommer ha en kul kväll även detta år. Grill låter ju inte alldeles fel, och om solen fortsätter lysa kan det ju bara bli bättre efter det.


Valborg 2008.



Skillnader mellan tjejer och killar.

DIFFERENS. Tjejer som tror att dom är fetare än dom egentligen är, aldrig nöjda, alltid någonting som ska förändras. Och killar som tror att dom har ett sex-pack när det i själva verket är en öltunna. Är det såhär vi tänker? Eller är det såhär vi ser oss själva? Hur som helst tyckte jag bilden va lite kul.





Södra vindar.

PUMPAD. En rad fram, två rader bak. Och sen allt klippande och klistrande. Uppsatsen är som en lekstuga med lim och tejp i högsta hugg. Fast på en helt annan nivå. Men ikväll är jag fylld med ny energi. Och utpumpad. Hon stod där med rosa skor och ett leende på läpparna. Kunde ju inte bli så mycket gladare. Och iksu fick äntligen ett besök. Varför inte oftare? Eller jag vet varför. För att solen skiner och jag hellre spenderar min tid ute. Och för att det inte är i närheten lika kul att gå ensam. Jag röstar för en gång till jättesnart. Södra vindar. Varma vindar. Jag saknar dom. Bor vi på fel ställe?






On my bike.

SUPER. Uppe efter 10 timmars sömn och fortfarande dödstrött. Vad händer? Och jag har världens mättaste mage från igår. Jag förstår inte riktigt själv hur allt fick plats. Konstiga känslor denna morgon alltså. Inte alls som vanligt. Inte alls motiverad. Inte ens sol. Fast en sak ser jag faktiskt fram emot. Årets första cykeltur. Till skolan, visserligen. Men ändå, en cykeltur. Cykel i Umeå är det optimala transportmedlet. Det går att cykla nästan överallt inom 20 minuter. Skönt att slippa bussen. Nu rullar jag till stan snabbare än bussen, och ger samtidigt lite vardagsmotion och frisk luft. Win win situation. Jag gillare.

Barbapappa i påsk.


Måndag.

EVERY DAY. Mitt kaffe! Mitt alldeles egna kaffe. Lagom starkt. Bara för mig. Jag vill nog påstå att det ändå är lite skönt att vara tillbaka ändå. Rutiner. Tråkigt kan man tycka, jag med vissa gånger. Men jag trivs med det. Jag mår bra av det. Att ha rutiner. Min alldeles egna ordning för min kropp och min själ.

Påsklov

TIMES. Jag ville inte alls komma tillbaka, inte alls lämna solen, värmen, sällskapet, ledigheten, maten, you name it! Vi brukar inte fira påsk. Vi äter kokta ägg, får ett påskägg, njuter av ledigheten. I år blev det en annan femma. Jag har letat ägg i trädgården, ätit frukost på trappan, solat i bikini, målat ägg (mitt ägg blev en barpapappa och vann skönhetspris), haft äggknäckartävling, ätit påskbord och sjungit snapsvisor. Vi har spelat kort som aldrig förr, töjt ut magsäcken till max, och lagt några plus på vågen. Vi har fått brunbrända kinder, gjort husbesök och skrattat högt. Dagens citat innan vi åkte hem var "Jag mår som ett chips" och med de avslutade vi vår otroliga påsksemester. Jag kan bara säga tack! Jag har numera även ett papper på vem jag är. Personlighetsmässigt. Intresseklubben antecknar.
Ångesten återfann sig när jag tog steget över tröskeln hemma på grisberget. Mitt ansvar som uppsatspartner har varit bristande. Minst sagt. På grund av bredbandsbolaget. Allt är deras fel. Förlåt. Därav anledningen till varför jag sitter med papper i handen just i detta nu och väskan ligger kvar i hallen orörd. Biblioteket och Iksu. Vi ses i veckan.


Kartan är min bästa vän.

CHALLENGE. Det är väl en himla tur att det finns kartor på nätet med gatuvy! Jag har studerat, promenerat, fram, tillbaka, uppåt, neråt, på stockholms gator. Nu vet jag precis. En sak mindre att tänka på. Fast nog är den största tryggheten att jag har sällskap. Blixtlåset gick igen, nu är den stängd och redo att rulla. Njut av solen mina vänner, det verkar bli en underbar påsk.

Not just jet.

GOODNIGHT. Sömnen känns långt bort. Inte än, inte riktigt än. Handlingsförlamad ikväll så det får bli en stressig morgon. Jag har en livliva, ring en vän, en mycket god vän, peptalk, ett ord kan räcka. Hon är the best.Trots morgonens kaos tvivlar jag inte på att jag är klar 8.30 på minuten, absolut inte innan, men på minuten. Det är då jag åker iväg för att uträtta mitt sista ärende innan jag vinkar hejdå och tar lite påskledigt i södra trakter. För att vara lycklig, motiverad och fylld med energi 5 dagar senare. Vi ses då.




Who is that man?

ENERGY. Väskan endast halvfull och klockan går fortare än jag möjligt hinner med. Nervös. Skakar som ett asplöv då jag slås av tanken på morgondagen. Men bara ibland, för overall är jag ändå mer lugn än jag trodde jag skulle vara. Jag förväntar mig inget. Jag bara går dit. Jag är jag, och vem är bättre på att var jag än mig själv? Såg förresten en film med denna kille igår. Jag förväntade mig skratt, men slutade med att jag klämde fram en tår. Helt okej. Snygg?




Sunday.

SUNSHINE. Inte direkt beskrivande för hur jag känner mig idag men vädret är ju det mest underbara. Glad. Av värme. Hettande kinder. Jag ska gå ut och lapa lite mellan tvätthögsbrottning och beräkningar av resväskans cm av bristande utrymme. Kanska kan jag vända morgonens vindar. Jag hoppas det. Jag skålar på det med ett glas saft och tummen upp. Kan det inte bara bli tisdag nutack.


KAOS

Pigg och vaken... eller snarare seg, uppsvälld, orkeslös, omotiverad. Suck. Gårdagen blev en flopp även om det var enormt trevlig att komma ut och träffa folk. Nypremiär och sittningsmiddag slutade med en halvdan buffe, torraste kycklingen jag ätit, gammal musik och opeppade människor som lämnade stället fortast möjligt. Nytt och fräscht slutate med same old same old. KAOS. Men gratis vare ju, och de var väl en himla tur. Gratis är gott. 

Jag inser precis nu hur mycket jag faktiskt måste hinna med idag eftersom vi åker på tisdag morgon och hela måndagen kommer spenderas i skolbänken. Inte alls nån lust. Resväska. Kläder. Framförhållning. Lägenheten. Städa. Kylskåpsrensning. Vad mer? Säkert mycket. Heja mig. Hej söndag.

 

Grattis Pappa

Uppe med tuppen idag. Visst är det skönt när man vaknar alldeles av sig själv och slippa chockväckningen som väckarklockan brukar ge!

Jag hade sett fram emot en solig morgonprommenad men himlen kunde inte ha varit gråare än idag. Vilken miss.

Idag är det iallafall Pappas födelsedag och jag skickar mängder med grattiskramar till honom idag! Jag hoppas han får en kalasbra födelsedag och självklart ska jag försöka titta förbi och leverera ett litet paket också.



PussKram


Det går bra nu!

Full rulle, de är väl så det ska va?



Jag har hunnit med allt jag skulle idag, och  mer därtill! En skjorta och ett par skor rikare har jag blivit, och alla måsten är uträttade. Mycket bra.

Nu ska jag äta tacos för en. Lite tråkigt att äta tacos själv, men ändå så himla gott så det är absolut värt hackandet. Nu kan jag ju välja att hacka bara det som jag tycker är godast.

Jag hoppas H spikar tentan imorrn, för plugg en fredagkväll känns väl kanske inte optimalt. Resten av lördagen kommer iallafall bli nöje på nöje med både födelsedagskalas och sittning. En rätt bra belöning efter tenta skulle jag säga. Jag håller tummarna.

Ett bröd ska bakas, lägenheten ska lyftas och ett nytt vin ska provsmakas. Fin fredagkväll. Det går bra nu.

 


Serverat och klart. Ja tack.

Idag blev jag serverad fläskfilé till middag efter en 8 timmars dag. Hur lyxigt är inte det? Dels att få äta kött, marinerat och supergott, och dels att få maten serverad, dukat och klart, utan att behöva lyfta ett finger. Jag är så tacksam och det var verkligen kanongott!

Och när vi ändå talar om mat har jag tagit upp på en gammal vana jag hade för ett par år sedan. Nämligen att äta grapefrukt. På den tiden åt jag nästen en grape varje kväll. Äter man någonting väldigt ofta blir man tillslut less och jag antar att det var därför den vanan försvann. Men nu har jag återupplevt den beska smaken, och tillsammans med min påse nötter och mitt thé kunde jag inte fått en bättre avslåtning på denna vårkväll.

Imorgon fortsätter kampen med SPSS (statistikprogrammet nivet). Youtube är vår bästa vän! Och sedan iväg på en eftermiddag med ärenden och shopping.

Börjar verkligen längta efter min lilla påsksemester nu. Bara 5 dagar kvar.

PussKram


Avokadopaj

För alla som älskar avokado kommer här ett litet tips på en avokadopaj.

Pajdeg
125 125 g rumsvarmt smör/margarin
3 3 dl vetemjöl
3 3 msk vatten
1 1 krm salt

Avokadokräm
2 2 st mogna avokados
saft från ½ lime eller 1 msk pressad citron
1 1 st liten grön pepparfrukt
5 5 kvistar bladpersilja
1-2 1-2 tsk örtsalt
1 1 krm svartpeppar
0.5 0.5 tsk kajenpeppar
1 1 burk lätt crème fraiche
10 10 st gräslöksstrån

Till garnering

1 1 dl kräftstjärtar eller räkor
gräslöksstrån efter tycke
garnera gärna med ätliga blommor för härlig sommarkänsla

Gör såhär
1.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
2. Skala och skär avokadorna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor.

Receptet hittar ni även på recept.nu


Business.

En hel dag scemalagd skoltid och hjärnan får kortslutning! Är jag redan ovan?

...Som dessutom drog över en hel timma på tiden! Hela min dagsplanering sprack. Och träningen får utebli, jag som längtade så mycket, knoppen är alldeles för trött för att pallra sig iväg på iksu även om kroppen känns en aning rastlös. Men ibland måste man prioritera mindre roliga saker framför dom roliga.
Därmed var det bestämt att det blir träning imorrn, no matter what! :)

Veckan är fullspeckad, mest av skola, men av lite annat också.
Onsdag: Heldag på skolan, träning
Torsdag: Förmiddag på skolan, eftermiddagen hos pappa, grill på kvällen
Fredag: Heldag på skolan, träning (hoppas att jag hinner), eventuellt epp? (musikquiz var ju en hit)
Lördag: Grattis till Pappa på födelsedagen
Söndag: -

Sen skulle jag någon gång under veckan behöva ta mig ner på stan också. Undra just när de ska få plats?

Ärendena på stan gäller bland annat kläder. Igår låg jag och spekulerade över klädval i mitt eventuellt framtida yrke. Min garderob är lite bristande på den proffersionella klädfronten och det skadar ju inte att åtgärda det redan nu. Business is business, and should not be confused with pleasure.


Älskar det.

Underbara vårväder! Man kan inte annat än älska det. Jag laddade Ipoden med en ny ljudbok och begav mig ut på en härlig joggingrunda. Jag mår som en gud precis nu.

Nu får det gärna bli sommar fortare än kvickt.


Jag och pappa efter en underbar grillning förra sommaren.


Going on.

Mitt humör idag är verkligen inte mitt bästa humör. Se upp!

Kylen är iallafall urtorkad och fylld med massor av färger. Skafferiet och ugnen urtorkad. Golven dammsugade och torkade. Men shit vad tråkigt det är att städa. Puh. Jag vilar nu. Jag hoppas jag tar resten sen?

Musik is all you need. Trallalaalaa.

Hade iallafall en supertrevlig kväll igår och skickar därför ett tack både till familjen och Anna och gänget för att vi fick komma dit! Galet bra. :)




Energi.

Saknar solen idag. Börjar känna mig som en humörmänniska där energin varierar efter vädret. Och idag skulle jag verklgien behöva den där extra kicken så jag får tummen ur. Det är ju miljoner saker som borde bockas av.

Energi, det viktiga ordet med stor innebörd. Idag definierar jag energi med dessa bilder, och passar på att låna bilen för att ladda upp kylen med alla färger från fruktdisken jag kan komma över..







Dagens citat:


"Ät inte skräpmat, då blir man fet och det är ungefär som att leva i slow motion."


Nu blir det solglajjerna på. Det är helt sjukt vilka under vädret kan göra för humöret! Strålande solsken. Jag satsar stenhårt på lite brunare kinder innan dagen är över.

PussKram



Just perfect.

Har lyssnar på liveband, spelat musikkryss och avnjutit en öl tillsammans med goda vänner på campus. Efter dessa två monsterdagar kunde jag inte fått en bättre start på denna helg.

Just perfect!

Liveband är underskattat. Jag gillare.

PussKram

Bananer?

Sitter äntligen i soffan efter dagens mosnterpass framför diverse artiklar och uppsatsutkast. Jag tyckte jag förtjänade en unnarkväll så jag har dukat upp en buffé av godsaker. Från och med nu är det benen på soffbordet. Jag satsar på en tidig kväll ikväll.

Promenerade även förbi H som legat sjuk sen i söndags, stackaren. Jag har frågat tusen gånger om han behövde nått som jag kunde leverera till honom men han har hela tiden sagt nej jag har allt, jag klarar mig. Tills idag, då han kläckte ur sig att han ville ha bananer. Bananer? Vilken sjukling ber om bananer av alla goda ting i denna värld? Haha.



Men han fick sina bananer och jag hoppas han blir frisk supersnart. Jag har bacillskräck och har undvikit att träffa honom sen i söndags (förutom idag när jag lämnade bananerna då) och det börjar kännas som en ofantligt lång tid.

Krya på dig.
PussKram

Today is a good day...





...just so you know!


Nu börjar vårplugget!

Äntligen. Första eftermiddagen på balkongen. Eller eftermiddag och eftermiddag? Jag får inte solen förens vid 3 tiden på eftermiddagen, men jag har nu hunnit en timma med solen i ansiktet och datorn i knät och lyssnar på dropp från taken. Ända tills solen gick i moln och det blev svinkallt förståss.

Nu börjar vårplugget! Riktigt härligt! Kan knappt vänta tills värmen är här för att stanna!

Har även hunnit med en förmiddag på skolan, ett styrkepass på iksu och en prommis till ica. Dagen har varit toppenbra. Produktiv minst sagt, och det känns otroligt bra. Ibland behöver man få känna sig lite duktig, om än bara för sig själv. Och jag hoppas såklart på träningsvärk imorgon!

Nu ska jag värma mig med en varma koppen och nybakat bröd (nybakat som i "för-någon-dag-sedan-nybakat"). Jag njuter idag. Hoppas ni gör det med.



Vilken klant man är alltså!

Inte nog med att jag bara suttit och väntat på att tvättiden ska börja vilket är supertråkigt så är jag så klumpig att jag lyckas klämma fingret i tvättmaskinen!! Bra jobbat. Tur att jag har framförhållning och i princip har mitt eget lilla apotek hemma inklusive plåster för det blev en rejäl smäll. Suck. Inte direkt måndagens höljdpunkt. Självklart lyckas jag ju hitta av pekfingret också, det som används till allt!

Jag har tyckt synd om mig själv klart nu. Plåstret är på och det är bara bita ihop. Vilket klantarsel man är alltså! Onödigt! Jävligt onödigt.

Var tusan är tisdagen?


Trist måndag.

Sedan 8.30 imorse har jag, ätit frukost, läst 30 sidor (av totalt 50) av en vetenskaplig artikel, tagit en 20 min löptur och ätit kyckling och nudlar samt hinkat i mig alldeles för många koppar kaffe.
Artikelläsningen fortsätter, väldigt sakta men åtminstonde säkert framåt.

Min lista på "att göra"-saker är lång idag  så jag hoppas produktiviteten ligger på en bra nivå i eftermiddag. Tvätt och städ är kvällens underhållning.

Kunde denna måndag bli mer trist än såhär? Jag är tveksam. Inte ens vädret ler mot mig. Idag bor jag i en bubbla av tråkighet och måsten. Längtar redan efter tisdag.


Helgbilder.

Kameran är nu återfunnen och jag bjuder på några ljusglimtar från de senaste två helgernas aktiviteter.



Kycklingwok blev gårdagens middag, supergott även om bilden kanske inte visar det. Till det hade jag bakat vitlöksbröd.




Förra helgens korvgrillning vid vattentornet hemma i Sävar. Solen strålade och varm choklad var barnsligt gott. Precis som när man var liten.






Förra helgens firades 1 år i kärlek med bubblor och annat gott för att sedan äta middag på indisk restaurang och anslutas på Allstar i goda vänners lag.

Gamalt kärleksbrev.

Huvudet mår mycket bättre efter saft och äggmackor. Så kanske är jag som ny i eftermiddag.

Måste bara berätta, i fredags innan jag skulle till tandläkaren stannade jag på en snabbvisit i sävar och började rota i min gamla garderob där jag "sparat" gamla skolböcker och liknande (läs "sparat i princip allt möjligt"), som mamma nu gärna vill bli av med.

Jag började titta igenom en del grejer och hittade en skokartong där jag sparat massor med kärleksbrev som en tidigare pojkvän gett till mig. 2003 var detta så ett himla bra tag sen. Det var format som ett hjärta, handskrivet, och hela brevet rimmade. Det fanns nog en liten romantiker i den killen, och jag blev naturligtvis jätteglad.

Hur som helst, det var jättekul att läsa och jag stod och skrattade lite för mig själv på en stol i mitt gamla rum i 3 minuter max, innan det åkte i papperskorgen. Jag vet inte hur jag tänker när jag sparar ALLT, speciellt inte det där. Trodde jag att vi skulle leva lyckliga i alla våra dagar och att jag skulle plocka fram det om 50 år och rama in det? Minnas tillbaka på den gamla goda tiden? Eller vad?

Jag måste sluta spara allt. Punkt slut.
Det är inte saker som gör en rik, det är upplevelserna!


Lurad?

Uh, vaknade upp med huvudvärk idag. Inte optimalt. Sen visar det att vädret praktiskt taget skriker " kooom iiinte uuut, idiooot!", jag som hade förväntat mig strålande sol och vårvärme. Vad fick jag? Typ regn?

Blev ni förresten lurade igår? Första april är ju en lurig dag. Jag klarade mig, och gjorde inte heller någon insats till att lura någon. Men mamma berättade att vk hade gjort ett tappert försök i tidningen genom att skriva att Umeå skulle ta över det färgglada "Y"et som står utanför Sundsvall. Haha, vad ska vi med det till? Dom hade visst till och med ritat en karta över vart dom tänkte placera det. Försöka går ju.


I made it!

Yes, I made it! What a guy!

Hålet är lagat. Faktiskt. Och jag fick en alldeles fantastisk tandläkare som var superskön. Drog små vitsar och var sådär enormt bekväm och förälskad i sitt jobb att man bara inte kunde vara annat än säker på att killen är ett proffs. Och när jag la av en tår i tandläkarstolen kramade han mitt ansikte och sa åt mig att allt skulle gå hur bra som helst. Det var ju som sagt inte första hålet han lagat i sitt liv. Sötgubben.

Nu är halva ansiktet lamt. Och när jag dricker saft känner jag bara smaken i halva munnen. Mycket lustig känsla måste jag säga. Jag längtar tills de släpper och munnen vaknar till liv igen.

Såfort jag har min känsel tillbaka ska jag äntligen börja njuta av den här fredagen som alla andra.


RSS 2.0