Så stolt!

Vilken helg det varit! Trots superdålig sömn och några tårar har det kommit så mycket positivt ur denna helg!

Gumman inledde helgen med att vända sig från rygg till mage när både pappa, mormor och morfar var med. Så häftigt! Nu är det de enda vi gör om dagarna. Det går inte mer än 30 sekunder så har hon vänt sig om man lämnar henne på rygg. Så nu gäller det bara att passa sig så man inte lämnar henne ensam någonstans där hon kan trilla ner. 

Sedan fick Gummsi även prova på babysim i söndags och det var tydligen superskoj. Efter 25 minuter va hon trött och vi fick avbryta badet, men så roligt att se henne i vattnet. Sedan drog hon av 4 timmars sömn med en matpaus innan vi fick väcka henne för att vi skulle åka bort. Vem vet hur länge hon hade kunnat sova annars?! Lite trist att jag själv inte kunde bada med familjen, det såg verkligen mysigt ut. Tur det inte va sista gången! 





Sömndagbok och premiär på öppna förskolan

Nu är det en vecka sedan vi va till ortopeden och imorrn skulle vi på återbesök. Men vi tycker att gummsi viftar på med armen såpass bra, och att den blir starkare och starkare så vi avbokade tiden. Nu håller vi tummarna för att det bara blir bättre och att vi kan lägga den där hemska veckan bakom oss. 

September har inneburit många tider att passa, tandläkare, vc, sjukhuset osv både för mig och gumman. Så stressigt!! att hålla reda på alla dagar och tider. Jag längtar till september är slut så vi kan vara lite mer spontana. Mitt senaste besök var för att komma tillrätta med min sömn som inte alls vill ge med sig och krånglat ända sedan hon kom. Så nu ska jag skriva sömndagbok. Hur konstigt?!?! Men jag är såklart villig att försöka, och så hoppas vi på att det ger något konkret att jobba vidare på. 

Fick besök av lillasyster i eftermiddag också. Alltid lika trevligt att få surra en stund, synd bara att Gummsi inte alls va på humör, trött och grinig. Det här budskapet med att ingen gillar en suris är ingenting hon har anmanat ännu. Vi hoppas på gladare miner imorgon när vi gör premiär på öppna förskolan. 

Hon skrattar

Inte ofta, men ibland får man höra det. Bäbis skrattet. Som får en att le med hela kroppen! Jag önskar hon kunde skratta hela tiden, det sötaste skrattet som jag någonsin hört. 



Mer sjukhus

Igår skulle vi på återbesök för gummans arm, och fort är det gjort tänkte jag. Men väl där visar de sig att hon fortfarande har ont och att de vill både ta prover för att utesluta infektion och röntga en gång till. Och hips vips hade vi spenderat ännu en heldag på sjukhuset. Allt såg bra ut och nu har vi en vecka på oss att bli helt återställda, annars väntar MR röntgen och då måste hon sövas. Jag får rysningar bara av tanken, så hoppas hoppas att vi slipper det! 

Imorgon väntas dop och vi har väl inte haft den bästa uppladdningen inför det kalaset. Knappt ägnat de en tanke är nog mer verkligheten.. Men gumman är piggare och det kanske blir nyttigt att få ha lite trevligt och ägna tankarna på något mer positivt istället.

Fredag och det spöregnar. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men jag önskar att jag tar mig ur lägenheten åtminstone en lite stund. Medan ska jag fixa dopklänning, sy lite, och välja bilder som ska visas på dopet. 

Världens minsta gips.

En olycka händer så lätt. Och det har varit tuffa dygn. Stackars lilla Gummsi!

Vi jobbar hårt på att få hennes lilla arm tillbaka och hoppas att hennes vanliga pigga glada jag kommer tillbaka fort.


Detta efter 11 h på akuten och många bäbistårar senare <3

På tu man hand

Ikväll var det bara han och jag för första gången sen hon kom. Urtrevligt, och så värdefullt! Som jag älskar att vara med honom, min andra hälft! Att bara vara vi för ett par timmar, att se varandra som par och inte mamma och pappa, att hinna ge varandra sin fulla uppmärksamhet för bara ett par timmar känns viktigt för att inte glömma bort kärnan till varför denna fantastiska lilla familj finns till. 

En god middag senare fick vi komma hem till en glad liten tjej också. Vilken bonus! Tack mormor och morfar för detta! Jag älskar min familj. Vilken Fantastisk lördagkväll!💜





Mamma-baby träning

Vilken grej! Och att va nervös för en grinig och missnöjd bäbis behövde man inte vara. Nån gnölar, nån vill äta, nån är superledsen. Sen att jag hade världens nöjdaste tjej med mig gjorde ju inte saken sämre! Kul grej, ska absolut testa igen. Dock inte efter att jag kört bodypump kvällen före, huuuur trött kan man bli?!?! Kvällen igår log inte om vi säger så. 

Ny dag idag och vi började med att besöka vårdcentralen för ny kontroll av mina födelsemärken. Trodde jag? Att jag kunde få ta bort dom kanske? Ha ha ha säger landstinget som bara fotade dom igen och inte bekostar en borttagning om dom inte förändrats och inte är tillräckligt "fula". Så dom tycker visst att jag ska göra återbesök var tredje månad, betala 300kr per fotning, tills dom är tillräckligt illa däran?!?!? Aldrig i livet. Jag har precis varit i kontakt med en privat hudklinik, kosta va de kostar vill för nu är jag less på att oroa mig. 

Vår eftermiddagsdejt lämnade precis återbud så nu åker vi till morbror och A istället. Ska bli spännande att se hur dom bor, och trevligt för mig med vuxensällskap. Man har behov av sånt efter två dagar av bara hon och jag, även om hon är det sötaste sällskapet som finns. 

Vad har hänt sen sist?

De här med att sova på dagarna går bättre och bättre. Jag kommer bli proffs på att åka sömntåg om vi fortsätter i denna takt och idag somnade hon faktiskt av sig själv första gången. Nya gå och sova rutiner verkar ha gett resultat. 

Dock sämre nätter, närmare bestämt 3 usla på raken vilket gjorde att jag åkte hem till mor och far för att prova sova en natt utan familjen. Konstig känsla. 
Det är tur att det bara blir bättre och bättre ju äldre hon blir, så vi kämpar vidare. Jag hann även köra ett bodypump pass för första gången på typ 10 månader och trots flugvikt satt träningsvärken där den skulle. Så kul att äntligen kunna delta igen!

Om förra veckan var relativt oplanerad har jag och Gummsi desto mer på schemat denna vecka. Mest roliga saker faktiskt, typ mamma-baby gympa, träffa bäbiskompisar och klippning, men hela veckan landar i att laga hål i tand för min del så jag vet inte om fredagen blir någon vidare toppenavslutning. Men det är ju länge kvar tills dess så jag har ju gott om tid att gruva. 

Hur får man bäbis att sova?

Mitt mission idag är att få Gummsi att sova minst tre timmar. Hon var extremt grinig igår och sov ytterst lite vilket även resulterade i en inte så bra natt för någon i familjen. Sömn föder sömn som man ju hört.

Att det ska vara så svårt att få henne att somna!?!? Och det här somntåget som man absolut inte får missa är ju omöjligt att hinna med. Superdåliga tips på nätet också, typ bäbisar vill ligga trångt och mysigt eftersom det var det i magen (nej!! Nej! Nej! Gumman vill sprida ut armar och ben och blir skitförbannad om hon inte kan sprattla), dämpa belysningen (ja de är ju skitlätt mitt på dagen?!?!), ha bra rutiner (absolut, men hur etablerar man rutinerna? Och när hon sover olika länge på morgonen är hon ju i behov av att sova olika tider och sömntåget är omöjligt att se), bada innan läggdags (ja på kvällen kanske, men hur göra med dagsömn?), prova vagnen (som om inte det är det första man provar?!? Idiot!).... Tipsen haglar in men dom flesta är basic tips (som vi redan provat för att de är så självklart) och de flesta handlar om att sova för kvällen. 

Hon är inte en bäbis som somnar av sig själv när hon är trött. Ofta krävs att vi bär henne i sele i typ 20-30 minuter så att hon kommer till ro. Ibland funkar det att lyfta ur henne ur selen och hon sover vidare, men inte alltid. Det är jättebra att den funkar, men jag börjar känna att jag inte kan bära henne i sele tre timmar om dagen och dessutom vara beroende av selen vart än jag är (vill ogärna åka någonstans utan den just nu). Hur lär man bäbisar att sova på dagen? Hur gör andra? 



Bäbis loppis

Jag vet inte om jag berättade att jag var på bäbisloppis i helgen, men det var jag iallafall. Loppis premiär för min del, men jag hade ju med mig en erfaren vän tack och lov. 

Jag hade inte förväntat mig att kön skulle slingra sig tiotals meter redan öppning, och jag hade inte förväntat mig stå och rota i andras kassar med bäbiskläder. Det kändes minst sagt desperat när andra mammor rusade runt för att hinna fynda de bästa grejerna. Men jag hade trevligt sällskap och kom inte tomhänt hem.

Bästa fyndet var en typ oanvänd overall. Jag stod och höll i den länge och funderade om hon verkligen skulle kunna ha den i vinter (supersvårt att veta hur mycket hon kommer växa), och jag tvekade på om den kanske skulle bli för liten. Haha, jag fick mig ett gott skratt när jag kom hem och stoppade ner henne i den för det ryms nog två Theor i den och hon drunknade nästan. Men den får väl funka som åkpåse om inte annat för hon såg ut att trivas i den och började skratta när vi drog upp huvan och drog igen blixtlåset. I annat fall känns 120 kr inte så mycket att bråka om.



3 månader

Idag blev hon tre månader. Vår stora lilla tjej. Söt men med ett jäkla tempeament. Och varje dag gör hon små framsteg. Det är så häftigt att se.

Idag dock väldigt grinig, och det var ju lite trist när vi hade finbesök av tremeningen Alma som är nio månader (men typ lika "stor" (eller liten?!) som Thea). Mamma har fått sig ett rejält tålamodsprov och hoppas på en gladare dag imorgon. 




RSS 2.0