Släktkalas och surströmming.

Vi har tävlat i både de ena å de andra. Snapsat, ölat, ätit världens godaste kladdkaka, men framförallt har jag fåt tmin årliga dos av surströmming. Säg vad ni vill, men det är SÅÅ gott. Helt otroligt vad jag har längtat. Trots tävlingsnerverna och många försöka fick jag inga priser, men det var kul att ses och vi var glada och jag tycker om er. 5-kampen fortsätter nästa år.

Skulle ut på krogen ikväll men det var nog bara här som peppen fanns, dessutom regnar det så jag ska försöka repa mig till imorrn och vara desto mer taggad då. Gärna sol så kanske det blir en sväng på Nolia också.










Jag hade en bra kväll.

Gud så mysigt. Där satt vi tills solen gick ner. Sedan vidare, inlindad med rosa filt och gräddig smak i munnen under bar himmel i sommarkvällen. 



Man har bara sig själv att skylla, ett faktum. Jobbigt att inse, svårt att bryta. Undra varför? Hur som helst så ska det bort!  

Cesar och öl på tc,


40 min senare..

Jag jobbar faktiskt inte jämt. Nu, långhelg och jag förtjänar den här!

Skönt med kvällsprommis.

Världens längsta dag på jobbet idag. Jag var trött, började dagen med huvudvärk och tiden gick verkligen inte framåt. Blev visst inte min kväll heller så jag tog en kvällsprommis för att rensa tankarna lite. Det var riktigt skönt ute, och det var så fridfullt att gå i skogen att tiden bara flög iväg.
Jag behövde nog det.
2 arbetsdagar till, baaara 2, 2 ynka, små, förhoppningsvis snabba, nej självklart snabba, lätt som en plätt, praktiskt taget fredag redan! Jag måste intala mig själv att tiden kommer gå fort för att hålla ut, humöret uppe. Sen lång helg som innebär ståhej utan dess like. Nu ska jag ta igen för gammal ost, haha. Jepp, jag längtar.

Matta och soffbord

2 av mina inköp idag på ikea. Synd att jag alltid ska komma på att fota på kvällen då mobilkameran inte är bäst i mörker (systemkamera är min önskedröm). Ljuset doftar vaniljglass och jag tycker det blev ganska mysigt. Spegel och lite annan lulllull fick jag åxå med mig hem. En bra dag.

Tar igen allt nästa helg.

Har inte ro att skriva mer än en snabbis ikväll. Den här helgen var verkligen den sista jag ville jobba, för jag börjar piggna till och det rycker i ut-på-stan nerven. Sjukt taggad tjej i lördags satt hemma i soffan och "försökte" kolla på film. Jag börjar känna mig som en riktig torrboll, instängd i en bubbla av förkylning och arbete, och det känns inte bra.Nästa helg, då jäklar... jag behöver lite röjj.
Jag är iallafall ledig imorrn och det är Ikea som gäller. Det gillar vi, och jag ser mest fram emot att få en matta till lägenheten. Eller frågan är om inte spegel är liiiiite högra prioriterad faktiskt. Jag börjar bli less på att försöka stå på tå i badrummet, hoppandes, för att se om byxorna sitter bra där bak och om skorna matchar... ja ni förstår.


Kortspel och öl = en perfekt regning kväll.

Tanken var att vi skulle åka upp till lycksele idag på  motorveckan, se lite bilar, mingla lite, och sedan åka till stugan för att äta middag där. Men de här skitvädret lockade inte precis, så efter en lokal rapport slutade vi bort det. Istället har det sprungits lite på stan och sedan fick vi grillat hemma i Sävar. Massa kortspel och en hel del öl blev det också. En väl spenderad fredagkväll kan man säga. Synd bara att någon alltid måste köra bil hem, jag hade gärna tagit en eller tre öl jag med, men det kan inte vara min tur varje gång. Jag får väl trösta mig med att jag faktiskt fick lov att köra den där bilen för en gångs skull (händer inte så ofta), och det är ju kul... att köra bil alltså.

Imorgon är det arbete igen, min helg i helgen. Lönehelg dessutom, så jag räknar med fullt ös. Alla har väl pengar som ska rulla. Själv har jag gått fattig i 1,5 vecka och när pengarna väl nådde mitt konto försvann dom lika snabbt igen. Jag önskar jag hade mer, men vem gör inte det?!

Såg förresten nya Harry Potter på bio igår också. Den var ju bra, men jag blev lite besviken. Filmen tog inte handlingen framåt så mycket utan byggde mest upp spänningar inför sista. Ytterligare en film att vänta på alltså. Jag vill att han ska bli lite mer handlingskraftig, växa upp, slåss lite. Nått borde han väl ha lärt sig efter sina 6 år på Hogwarts.

Det blev en bra dag tillslut.

Låg på soffan till klockan 15 ungefär. Ringde mamma som handlade lite mat åt mig, tackar extra mycket för coleslowen som var huuuur god som helst. Jag har testat många sorter eftersom det är en storfavorit för mig, det är svårt att hitta bra köpesevarianter men den här var supergod!

Klockan 15 alltså fick jag ett sms om att min tröja som jag beställt från ellos kommit, spännande såklart. Jag var ju bara tvungen att hämta de på en gång och prova. Det brukar ju va svårt med storlekar när man beställer, den här gången var de tinte storleken utan matrialet jag blev besviken på. Här trodde jag att jag beställde något blus-aktigt i ett lite finare matrial och vad får jag? Jo, typ pyamasmatrial! Typ bomull, mjukis, himla mys-tyg till tröja! Jag måste ju ha varit blind när jag läste i katalogen!! Vi får väl se om jag har nytta av den där mjukiströjan eller om jag ska skicka tillbaka. Jag brukar ofta vara för lat för att skicka tillbaka. Dumt kan tyckas.

Hur som så, jag kurerar hela den här veckan, på riktigt! Inte en fena ska röras i onödan för nu är jag galet less på att vara sjuk. J bjöd mig på middag idag, behövde inte ens titta på, haha. Sedan hyrde vi en film om människor med konstiga förmågor som "divisonen" ville göra en armé av och använda som vapen. Lät mer spännande än vad den var. Mycket popcorn och var sin Ben & Jerry. Mums.

Nu är det sängen som gäller. Jobb imorrn.

Jag är glad att det regnar...

...för jag orkar inte. Inte idag. Heller.

Parkeringsbrist.

Vilken chock det var att komma tillbaka till jobbet. Från att ha legat utslagen och sjuk en vecka till fullt ös på jobbet. Mycket folk har det varit. Jag antar att vi är precis i ett semesterbyte och massa nya människor inser att dom har massa ledig tid som ska fyllas med små sommarprojekt, trägård, sommarhus, shopping, ja... ni vet. Jag är helt knäckt! Nu ligger jag i soffan och äter (mest godis men inte bara, måste verkligen skärpa mig nu) och kollar på skräp på tv. Jag ska snart krypa isäng för min huvudvärk blir bara värre.

När jag slutade på jobbet hade jag fått ett jätteroligt sms som gav mig ett leende på läpparna. De kändes skönt att jag fått låna bilen av mamma också då det tokregnade när jag skulle hem. Synd bara att det tar 30 minuter innan man hittar en parkering på det här stället. Något irriterad blir man ju. Liljansberget måste vara Umeås mest bristfälliga parkeringsområde. Hur tänkte byggarna när dom planerada ett sånt här område egentligen? Folk har bil i dagens samhälle, var hade ni tänkt att dom skulle stå? Och när inte ens alla boende har plats för sina bilar, hur tror ni då att våra besökare känner sig när de ska irra runt och leta parkeringar som inte finns? Va? Inte så smart kanske. Jag har till och med erfarat besökare som kommit och irrat runt och fått åka hem för att de inte fanns någonstans att stå. Nä, någon tänkte inte riktigt klart här alltså.

Förkylning XL

Usch vad jag är less på att vara förkyld nu. Den har ju tagit knäcken på mig i veckan. Halsontet är visserligen borta men jag snyter mig som en tok och orkar inget. Det blev som långdraget de här, och jag som ska börja jobba på måndag hade ju som hoppats på en mer aktiv och energifylld sista semestervecka.

Jag har iallafall hunnit med ett par utflyckter mellan mina powernaps i veckan ändå. En sväng till Norrbyskär med guidetur på minitåget och en god lunchbuffé, en del beachvolly på Rådhustorget, 2 brännbollsmatcher med släkten (jag vann såklart) och så en öl eller tre.
Alla jag pratar med ska ut ikväll och jag skulle så gärna vilja ner på stan jag med, men jag tror inte jag orkar det, eller borde... Det är tråkigt när energin inte räcker till. Jag vill ju hinna med allt så det har ju inte blivit så bra kurering i veckan. Kanske borde jag ta en lugn kväll så jag orkar jobba hela veckan?

Gåtornas Palats av Dan Brown är just avslutat. Mycket bra för dig som vill ha lite läsning.

18 days - Saving Abel


Trådlöst internet är bäst.

Trådlöst internet är bäst! Insåg inte hur mycket jag saknade det förrens nu när det är tillbaka. Nu kan jag äntligen flänga runt med datorn varhelst i lägenheten jag vill, sängen, soffan, balkongen, you name it! Det enda som är synd är att mina högtalare inte är lika "trådlösa", dom står där dom står så ska det poppas musik äre samma gamla hörn som gäller.

Det blev en utflykt till Norrbyskär idag då det såg ut som om solen skulle titta fram. Dessvärre stannade solen i Umeå och på ön var det tjock dimma och svinkallt, inte en endaste liten solglimt. Men vi hann med en guidad tur med tåget och en supergod lunchbuffé innan vi tog färjan tillbaka.

Sjukdommen går segt, jag hoppas på mycket piggare takter imorrn. Ikväll är det film och godis och fruktsallad och massa annat gott som bjuds. Bra kurering tycker jag.

Krogrunda.

Hann med middag på Allstar, drink på Rex och en öl på båten innan kvällen tog slut. Allstar har blivit riktigt fräscht, massa rött överallt och en fet mäktig bar mitt i hela lokalen. Vi satt visserligen på uteserveringen men det lilla jag såg under mitt toalettbesök var positivt. Måste besökas.
Världens godaste drink på Rex förresten. Här var jag ute efter nått enkelt och sött, men bartendern tyckte de lät lite tråkigt; "vill du inte testa något roligare?" sa han. Kanske hade han haft en seg kväll, lite att göra, men "jovisst" sa jag och han började krossa den ena frukten efter den andra och dutta i från höger och vänster. Det är kul med någon som vågar ta lite initiativ och vara lite fritänkande. Hur god som helst blev den.
Båten är nått nytt för mig, där har jag aldrig varit, men eftersom kändisarna satt där kilade vi ner en sväng för en öl innan kvällen tog slut. Riktigt mysigt med utsikt över älven och plus i kanten för att det fanns filtar, för den svenska sommaren är ju inte varmast.

Nu har jag fikat kvällsfika och ska krypa isäng. Jag ber till vädergudarna för sol imorrn och att jag är piggare, för om så sker blir det nog en dagsutflykt till Norrbyskär. Mysigt.

Allstarpremiär ikväll.

Sitter här med en fördrink i handen, tallinsprit i all ära, och snart bär det av ner på stan för Allstarpremiär (nyöppnade baren). Jag har ju blivit tokförkyld, men jag tänkte att lite god mat och trevligt sällskap får jag offra mig på nu när det är semester. Planen är att gå hem när jag inte orkar stå upp längre. Inte allför tidigt hoppas jag!

Förresten, de där med postnummret som blev fel har löst sig. Värsta servicen dom har dom där. Jag skickade ett mail och bara några timmar senare skulle dom fixa så att min almanacka hamnade rätt. Vilken tur för mig.

Fel postnummer?

Usch, jag hålle rpå bli sjuk. Eller just nu känner jag mig sjuk. Mycket ont i halsen och sjukt trött. Jag orkar inte. Dessutom insåg jag just att jag angav fel postnummer när jag beställde min almanacka tidigare idag. Så dumt! Jag angav postnummret till Sävar av bara farten. Det sitter som i ryggmärgen de där nummret efter 23 år. Tror ni den hittar till mig ändå? Eller hur gör jag nu? Dom har ju redan dragit pengar från kontot! Hm.

Nu äre godnatt.

Transformers.

Såg nya Transformers på bio igår och den var ju riktigt bra! Vi gillar action och dessutom var det en mycket bättre story än förra filmen. Den är mycket sevärd! Sen kan man ju undra vad Megan Fox egentligen gör i filmen förutom att se bra ut? Tråkigt att hon inte fick en mer engagerande roll i filmen än att bara vara bihang åt huvudrollen. Men jag antar att killarna inte klagade, haha.

Idag blev det en välförtjänt sovmorgon! Gud så skönt. Jag ligger dock fortfarande några timmars sömn back, vilken gör sig till känna såhär efter en dag på stan. Vilken tur att inget spelar någon roll på semestern! Skaka av de bara, sen nya tag.

Ska faktiskt va lite duktig och bära upp lite strund till förrådet, men sen är de nog soffläge som gäller. Jag har en tendes till att alltid ha så mycket för mig hela tiden så lite hemmatid skulle nog inte skada. Kanske beställa lite kläder från nätet som jag spanat in, och en almanacka. Man kan ju göra sig egen almanacka på www.personligalmanacka.se och min mamma gav mig en sån. Spännande.


Gaaah, jag blir så arg! Förstöra sådär.

När man väl får sova hur länge man vill vad tror ni händer då? Jo, självklart vaknar man tidigt och lite för pigg för att kunna somna om. Vi ser väl hur länge piggheten håller i sig. Jag mår iallafall oförskämt bra med tanke på alla tokigheter igår och hur mycket som slank ner under kvällens gång. Skönt det. Nu har jag äntligen besökt Tc sen dom byggde om också och jag ger dom mitt godkännande, kul med ett dansgolv. 

Däremot upptäckte jag att nån jävel varit framme och sabboterat min cykel! Jag hinner vara borta i en ynka liten vecka och självklart är de då allt händer. Någon har punkterat mitt framdäck! Jag blir så förbannad! Varför? Skittråkigt. Jag varken kan fixa sånt där eller har lust att lägga pengar på ett nytt däck! Och det går inte att leva Umeålivet utan cykel! Så är det bara!

Nu ska jag springa ner med tvätten, sen ska jag koka ägg och äta äggmackor till frukost. Jag vet inte vad dagen har att erbjuda (förutom att klura ut hur min cykel ska bli hel igen), det är ju lite de som är charmen med semester, men jag ska iallafall börja dagen bra!

Vi hade de rätt skönt ändå...













Bulgarien var grymt skönt. Och vi tajmade visst lagomt med skitvärdet som varit i Sverige. Och ikväll skulle bli en lugn och tidig kväll... var planen... men vi hamnade på TC, taggade till tusen, trots endast 3 timmars sömn... nu ska iallafall jag slockna i  min egna supersköna säng. Borta bra, men på något underligt sätt är hemma ändå alltid bäst.

Hemma igen, i sviiinkalla Sverige!

Usch va kallt det är! Men det är väl som vanligt då?
Är iallafall hemma igen efter en superskön vecka i Bulgarien. Senaste dygnet har bestått av väntande, flygande, sömnbrist av en svinkall natt på Arlanda, men nu är jag duschad och nyäten och längtar redan tillbaka till poolen! Gud vad bra man hade det där borta! Sol, värme, lugn och ro, cocktails, god mat, lite brunare, lite gladare...

Har mycket att ta igen nu, på återskrivande.

Min sista svenska måltid.

Det blev nudlar till middag. Inte alls så gott som jag skulle vilja, men enkelt och det genererade ytterst lite disk vilket var avgörande. Jag fick ju trots allt en hallonsmoothi på balkongen för någon timma sedan. Allt är packat, utom det som ska åka i Js resväska. Jag ser väl inte jättemycket fram emot att spendera natten på Arlanda, men en öl i Sky city kan nog döda en timma eller två. Min blomma är vattnad, jag hoppas As blomma kommer överleva för dom hann jag inte med idag. Mobilen är laddad. Öronpropparna är med. Pengar, Pass, Piljett, dom 3 P:na är med ;)

Jag såg på vädret i morse att svenska sommaren kommer att bli sämre i helgen. Så synd. Hehe. So long Sverige, Here we come Bulgarien!


Partydängan innan datorn stängs...


Resfeber plus

Kollade resväskan, allt verkar vara med utom nessesäre då (hur de nu stavas). Det är väldigt pirrigt nu, och det dummaste jag gjorte var att börja rota i garderoben för jag hittade massa kläder som "skulle kunna vara jättefina på strande", suck. Har man bestämt sig ska man aldrig gå till baka och börja fundera, det är dödsdömt. Måste jag packa om nu, eller packa ner mer? Ryms det överhuvudtaget mer? Energikrävande är vad det är.
Samtidigt spelar jag fartig sommarmusik och hoppar runt i lägenheten, skakar kroppen fram och tillbaka! En kombination av rastlöshet och nervositet tror jag. Jag inser nu att jag troligtvis borde göra någonting av dagen, för här har jag ju inte ro att sitta och vänta hela dagen tills planet går.... ut och tänka på annat en stund. Tjo.

Kansas

Jag vet inte om ni sett serien Supernatural någon gång, men deras introlåt har som fastnat i skallen på mig. Jag kan spela den gång på gång, lika skön varje gång.


As You Die

Det är ju synd att Takida blev ett sånt där radioband där varenda singel spelas sönder, för jag gillar verkligen deras sound och jag fullkomligt drunknar i hans röst. As You Die är senaste. Riktigt skön och jag har hört att den går på radio så håll utkik, med bara till en viss gräns, den här vill man inte spela sönder.

Jag sa att jag var lovad mjukglass och nog blev det mjukglass alltid. Vi åkte ner på stan och köpte en mjukglass som tog slut alldeles för fort. Jag måste ha varit jättesugen på mjukglass för det slutade med att vi gick till en ny glasskiosk och köpte var sin till, haha. Är det någonting som kommer rubba kroppsformen i sommar så är det nog glassen. Jag har kommit in i något slags glassberoende med ett ständigt begär efter den där kalla krämiga smeten. Jag hoppas att det är en sommar och semester grej och att de går över, isåfall äre ju bara att svulla vidare. Meeeera.

Så imorrn är det dags, avresan utomlands. Resfebern är hög! Kommer bli super.

Svettigt som attan!

Tvätt imorse och jag tänkte att jag lika gära kunde ligga ute medan jag väntade på att de där skulle bli klart. Fick sällskap av L, vi svettades löste korsord, schteeekte... ja ni vet, och sedan behövde huden vila så vi kilade in. Nu sitter jag här på en pall med öppen balkongdörr och utan kläder och kan verkligen itne sluta svettas. Det är sjukt varmt. Vilken dag.
Det slog mig att tänk om vi får bara skitväder i Bulgaren? Tänk om vi åker från den västa svenska sommaren till nått som är jättemycket sämre? Fast hur som helst är det ju semester, bara det inte regner kan man ju alltid roa sig med annat.

När jag slutat svettas tänkte jag promenera iväg med ett brev, As post, jag är ju lägenhetsvakt i sommar, diska, damsuga efter gårdagens popcornrace och sen har jag blivit lovad mjukglass innan dagen är slut! Härligt.

Jag trodde fuck-you-fingret var för små kids!

Jag trodde fuck-you-fingret var för små kids! Men se så fel jag hade, för där fick jag smaka. Mer än vissa andra fick, haha. Hur som helst förstår jag inte hur det alltid kommer sig att förfesten alltid är bäst, sen går det bara utför. Ikväll mycket utför. Jag har iallafall kommit fram till, trots rätt dåligt röj på rex ikväll, att L och jag är ett genialt radarpar, så är det bara. Punkt slut. Du är så j*la bra. Längtar redan till nästa gång.
Så nu sitter jag här och försöker vänta på att alkoholen ska gå ur och baksmällan ta vid, för det är väl så det brukar funka antar jag. Men jag klagar inte, jag har seeeemester.... tjooho.. lalllaaaalaaa... otsch otsch... lite rastlös också kanske. Mer skaka rumpa nästa gång!

RSS 2.0