En prestation gjord, one to go.

Halleluja. Jag klarade min första utomhus-runda på jag vet inte hur länge (år?) utan att dö, och framförallt utan att få ont i mina benhinnor. Men det var grymt jobbigt och det gick INTE fort. Jag är ändå nöjd.

Håll era tummar, imorrn gäller det. Tenta numero 2. Inte ens jag tror på mig den här gången. Men jag ska skriva mitt bästa, ett poäng över g-gränsen är allt som krävs. Sedan ska jag fira! Hela helgen. Umeå open på lördag ska bli grymt kul. Någon fler som ska befinna sig på idun klockan 21.45? :)

Mandelägg är mitt nya favoritgodis för övrigt. Synd att påsken är över för dom verkar bara synas till just under en begränsad tid, och är svåråtkommliga. Slut över allt, alla vill ha dom! Nästa år ska jag hamstra så jag klarar mig längre än en vecka! Undrar just hur många påsar jag kommer måsta köpa, påsarna är så små?...


En snarkning stavas hur?

Jag vet inte hur vi kom in på ämnet, men vi började prata om bokstäver och vilken bokstav en snarkning egentligen är. Jag föreslog att det troligtvis var alla konsunanter tillsammans, för om man skulle snarka alla volaker skulle det snarare låta som en fin melodi, aouåeiyäööööö... (du får prova säga dom så hör du hur de låter, de är svårt att beskriva ljud i text) och om fallet vore så skulle det ju nästan vara behagligt att sova i samma rum som någon som snarkade.

Helgen i fjällen har varit helt underbar. Strålande sol på lördagen gjorde att man aldrig ville sluta åka. Vi slog läger en bit upp i backen, den såkallade basen, där vi hade after ski mellan åken. Mycket kortspel, härliga skratt, kalla tår och ett melodifestival-bet som jag med lätthet kammade hem (på delad förstaplats då) tillsammans med familjen har gett lite ny energi inför kommande veckor.

Nästa mål blir att övervinna spärren som just nu säger att tentan nästa vecka kommer gå åt pipsvängen. Trots en heldag idag från 9 till 17 känner jag att idag var min dag och humöret är förvånansvärt bra.

Ha en underbar kväll :)


Thé med mjölk.

Som student dricker man väldigt mycket kaffe, men sedan finns det en del som föredrar thé istället. Vad jag har upptäckt är att majoriteten av thé-drickarna som jag stött på har mjölk i sitt thé. Det ser betydligt godare ut så jag var tvungen att prova.

Det beror visserligen lite på vilket thé man väljer, men det blev faktiskt inte så tokigt. Så nästa gång jag fikar på skolan kanske jag överväger en kopp thé framför kaffet. Sååå fruktansvärt gott tycker jag faktiskt inte att kaffe är, än iallafall...


Mina tummar är knutna för dig idag,
lycka till.


Fjällen, snart iaf.

Idag bär det av, mot Hemavan för andra gången i år.
Hela morgonen hade jag tänkt spendera till att packa så jag var helt klar till föreläsningen i em. Lätt som en plätt skulle Jonas kunna packa bilen och vi skulle kunna komma iväg direkt jag kom hem igen.
Men tyvärr är jag en sån där evighets-packare som lägger ner en sak i halvtimmen och när sista halvtimman kommer förvandlas jag till en sista minuten-packare och slänger ner massa onödiga saker för "säkerhetsskull".

Alltså; Min packning under morgonen har med andra ord inte gjort så stora framsteg, och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska ta med mig snowboarden eller nöja mig med slalomskidorna. Just typiskt mig.

Hemavan remix Vol.2 är iallafall bränd och klar så resan upp borde inte vara omöjlig att genomlida. 4 timmars bilfärd utan musik är ju som att bli tortarad med uttråkning. Fruktansvärt.

Spralligare gubbe får man leta efter.

Har för övrigt insett hur otroligt bra jag trivs bakom skolbänken, oavsett med eller utan klasskamtarer. Mitt beslut att börja studera känns helt rätt.

Världens spralligaste föreläsare. Jag vet inte hur många gånger han gick där, fram och tillbaka, runt runt, gömde sig bakom den där talarstolen längst fram i salen, verkligen engagerad och otroligt glad. Även om inte jag fastnade så mycket för det ämne han pratade om så var det roligt att för en gång skull få lyssna på någon som pratade från hjärtat med engagemang och inte rakt upp och ner från ett papper.

Gästföreläsaren drog dock ut på tiden vilket gör att vi måste slänga in en extra föreläsning på torsdag. Jag som hade hoppats på få att vara ledig känner mig lite smått irriterad. Vi åker ju till fjällen i helgen och det hade varit underbart att få åka iväg lite tidigare. Det är bara att bita i det sura äpplet helt enkelt.

Innan lektionen idag började kom det förbi en lärare som gjorde reklam för en kurs som är tänkt att ekonomerna kan läsa på halvfart på sidan av. Videoföreläsningar och fördiga anteckningar bara att ladda ner från nätet, träffar och tenta anpassad efter vårat ordinarie schema, utan övriga uppgifter och inlämningsuppgifter på sidan av. Vilket otroligt engagemang bara för att göra det möjligt för oss att få läsa en extrakurs. Jag är imponerad. Allt serverat på ett fat. Det känns som en möjlighet jag inte får tacka nej till. Bättre att anmäla sig och hoppa av, än att inte prova alls va? Så kanske blir det en extrakurs för mig parallellt resterande del av terminen.. Klarar jag det?

skotertur

Att åka skoter, hur kul är inte det? Helt underbart.
Vi skulle köra från Jonas föräldrar på Umedalen till mina föräldrar i Sävar idag. Vi räknade väl med att det skulle ta en timma, kanske en och en halv, skulle komma fram dit, äta lite lunch och sedan köra tillbaka. Ett lagomt dagsäventyr helt enkelt.

Men det blev inte riktigt som beräknat. Vi kunde inte riktigt vägen, körde till en återvändsgränd, fick vända, kisspaus, hamnade på en led som inte ledde någonstans, pratade med två gubbar i en bil, vi hoppade över en stor snöhög med skotern, under kvistar och över åkrar... ett tag tror jag faktiskt att vi var lite vilse, så tillslut fick vi ändra färdväg från att sikta mot ersmark till att hamna på Ica Livs i Bodbyn.
Inte direkt enligt planerna, men när jag såg fikabordet i viken vid segasjön visste jag att vi var hemma. Trött, med kalla tår och hungrig mage kom vi äntligen fram, 3 timmar senare.

Söta mamma kokade varm choklad och bjöd på fika, och när energin börjar återvända förstår man varför man vill åka igen.
Men 3 dagars magsjuka gör att kroppen inte orkar hur mycket som helst så min skotertur tog slut där och Jonas fick ensam köra hela vägen hem.

Ikväll blir det att vila kroppen och ladda batterierna. Jag vill åka mera! :)


Magsjuka.

Finns det något värre än magsjuka? Till och med dagen efter är jobbig. Värsta natten i mitt liv, eller kanske inte värsta men just nu kommer jag inte på någon värre. Krupit fram och tillbaka till toan. Och det är kanske inte så konstigt att hela kroppen känns svag och darrig idag när det enda jag lyckades behålla igår var 4 godisar och en piggelin.

Missade duggan idag åxå. Jag vet att det inte är hela världen, men jag hade faktiskt velat prova skriva även om jag inte pluggat så bra under helgen.

Mitt mål är nu att äta fastän allt vad mat heter vrider om magen på mig. Hur ska jag annars orka? Jag orkar inte känna mig svag längre! Giv mig styrka! Och jag håller tummarna att min underbara familj slipper drabbas av detta helveteeftersom vi var där och hälsade på i söndags! *hoppas,hoppas,hoppas*

RSS 2.0