Gert Fylking i Umeå

Tentan gick inte alls bra. Inte alls. Men jag har bestämt mig för att inte elta de mer, jag kan ändå inte påverka de där nu.

Direkt efter tentan cyklade vi iväg till Jula för att inhandla en grill som vi skulle ha ikväll. Det är ju inte optimalt grillväder då regnet bara öser ner, men vi gör som s sa, vi festar bort det! Pastasalladen är precis gjord och står i kylen och väntar. Musiken strömmar ur högtalarna. Nu är det bara sällskapet som saknas.

Gert Fylking och Robert Aschberg ska visst tända på majbrasan här på Campus i år. Att se en eld brukar ju inte va så spännande, de ska vara att gå dit för att få se Gert dra av nån klyschyg kommentar eller dra en rövare isåfall.


Helgen är min morot.

Migrän kvällen innan tentan... Inte optimalt alltså!
Normalt rör jag inte böckerna kvällen innan tenta, det brukar bara stöka till, men jag har alldeles för många luckor. Alldeles för lite tid, alldeles för mycket att lära! Just typiskt alltså. Varför nu?

Tur har jag som har någon som bryr sig. Medan jag ligger deckad i soffan med böckerna i högsta hugg kommer tentagodis och dricka som på beställning.
Det känns inte som att de kommer gå vägen men dum är jag ju om jag inte försöker. Och oavsett hur det går får jag ta helg sen, det är det som är min morot nu.


Det är iallafall sol.

Weee. Det här känns ju aaasbra!

Eller kanske inte riktigt. Statistikboken suger energi ur mig som om jag vore en vätskestation i en öken. Jag funderar verkligen hur det här ska gå, men försöker att vara naiv och blunda för det faktum att jag inte är med i matchen. Jag spelar som om jag vore bäst på planen, som om jag vet att vi kommer vinna. Sen om förlusten är enorm, om jag brutit benet, eller blivit utvisad spelar ingen roll. Jag bara låtsas att jag är bäst och blundar.

Inte rikktigt optimalt, men det är iallafall sol.



Just nu...

Glass och en öl i gamla stan. Solen lyser. Sällskapet är bäst. Tentaplugg och annat ansvar kan ta sig sig i dalen för precis nu är allt hur bra som helst! Semester på riktigt.

Himla asktrams.

Kan inte bara asktramset blåsa bort?!!
16.20 planet blev inställt, och vi ska åka kl 17.55 om det fortfarande går då villsäga. Ovisshet och väntan. Jag är less nu.

Stressig dag har jag haft också, och föreläsningen drog över med 45 minuter. Var går gränsen för acceptabelt när det gäller att hålla tider?

Kan jag inte bara få semester nu?

Millencolin till Umeå.

När inte ens partylistan biter på motivationen och kickar igång energin är det illa. Idag har allting gått väldigt tungt. Jag har väl kanske inte varit en jätteglad tjej om vi säger så. Ingen längtan, ingen lust, ingen positivism så långt ögat kunnat nå... förrens nu, nu börjar iallafall humöret att vända.

Stövlarna har fått sig en puts, väskan har börjat fyllas och några sidor i statistikboken har blivit lästa. Kanske är lite "semester" precis vad jag behöver? Det är åtminstonde vad jag intalar mig för att slippa tänka på tentahysteri och obegripliga formler som jag inte förstår ett jota av.

Godispåsen står på bordet, thékoppen på svalning och snart slänger jag mig i soffan för att göra kväll. Sista föreläsningen imorrn, sen slänger jag in handduken i 3 dagar. Lovley.


För övrigt fick jag veta att bland annat Millencolin och Johnossi ska spela på kajen i Umeå under yranfesten i slutet av maj. Hur bra är inte det? Kul att dom äntligen får hit nått som jag lyssnar på!


Millencolin


Soon, very soon.

Jag sliter verkligen som ett djur för att kunna åka till stockholm med gott samvete. Mitt i tentaveckan och allt. Så lite tid och så mycket att göra, men de kommer va värt det. Jag andas plugg just nu, bara 2 dagar kvar. Hang in there.

Det ska tydligen va en "aning" mer sommrigt i södra sverige än i lilla umeå. Haha, eller aning var nog en underdrift. Hur som helst, jag som bara har stövlar på fötterna gjorde en liten tripp på skohuset idag och hittade ett par vita tygskor. Kanske inte exakt vad jag va ute efter men för de priset duger dom mer än väl.




Längtan, stress, nervositet... det är känslokaos just nu. Men man kan inte göra mer än sitt bästa, inte sant?! Så det måste bara fixa sig helt enkelt.


Söndagkväll.

Jobbat en hel helg. Tvätten är i maskinen. Middagen på bordet. Böckerna ligger uppslagna. Fantastiskt vilken rolig söndagkväll jag ska ha.

Och kan inte de där askmolnet bara försvinna? Jag blir ju nervös när det står att vindar vänder och att läget förvärras och blahablaha. Kommer vi kunna flyga på torsdag eller inte?


Nagelfix och glasspremiär.

Bryt ihop eller bit ihop?

Jag har iallafall grymt snygga naglar. Mina friskvårdskuponger gav mig äntligen möjligheten att prova va lite fin i kanten. Nagelförstärkning och lite fransk målning. Mycket vårfräscht.
Och det blev premiär av årets första mjukglass på torget i solen. Tänk att den aldrig är så god som just första gången? Riktigt härligt att våren och sommaren tagit vid och att vi lämnat vintern bakom oss.

Ikväll är ett frågetecken. Imorgon börjar jobbhelgen. Jag återkommer.

Då var det bestämt.

Då var de bestämt. Min framtid utstakad. Inte riktigt så farligt kanske, men ändå av betydelse. Det känns iallafall bra. Accounting till hösten, Examensarbete till våren och eventuellt handelsrätt på distans parallelt med hela skiten. Kommer att bli ett tufft år om det går igenom, men än kan det förändras, Vi får se, vi får se.

Har legat begravd i statistikboken ikväll, jag fattar ingenting. Ett år sedan sist var nog lite för länge för att känna att man är på banan. Men hoppet är det sista som lämnar människan, eller hur var det nu igen?

Aska i luften av islandsvulkanen verkar hålla i sig. Hörde ryckten om att alla flyg skulle vara inställda i upp till en vecka, vilket inte alls vore bra med tanke på att jag ska flyga då! Om en vecka alltså. Jag längtar verkligen efter att få fly verkligheten för en stund, glömma allt vad plugg och annat ansvar heter och bara ta semester. För det är precis vad jag ska ta, semester. Lovley.





What to do?

Mysfrukost idag. Jag börjar kl 9 istället för 8.30, och en halvtimme kan ha en enorm betydelse vill jag lova!

Massagen igår var otroligt skönt. Jag är glad att jag tog en kvinnlig massör för där låg jag, helt naken, när hon sa åt mig att vända på steken.
Jag trodde inte det skulle va så skönt att bli masserad på benen, otroligt.  Men min absoluta favorit var fötterna. Det var bara galet.

Och idag är sista dagen för att bestämma min kommande framtid, höstens kursval. Vad ska jag bli? Vad ska jag bli? Hur ska jag tänka? Vad ska jag prioritera? Aaaaooooiiiiuuhh. suck.


Bli när jag blir stor?

Ligger i sängen och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor? Förutom rik och berömd då! 
Hur viktigt är det att jag har den ena eller den andra kursen? Hur viktigt är det att jag blir klar precis på mina 8 terminer? Är det värt att läsa i en studietakt på 150 % i ett år? Och är det mer värt att få läsa dom kurser jag vill eller att skriva exjobbet med en toppentjej och inte ensam eller med någon randomt utvald skum typ som jag inte kan lita på? Hm. Livets stora frågor just nu...

Har framkallat lite bilder idag, eller beställt, jag har inte fått dom än. Så snart kommer jag iallafall ha lite nytt på mina nya tavellister. Det känns som om det är dags för lite uppiggning här i lägenheten, nu när det är vår och allt. Jag behöver inspiration, så varför inte börja med att skapa den i sin egen lägenhet tänker jag då.

Nu ska jag ha sömnfest.

Morgonens action - olycka påväg till skolan.

Morgonen började med riktig action! Påväg till skolan ser vi en man krascha med sin vespa utanför samhällshuset. Det tar oss 2 minuter att komma fram till mannen som ligger på gatan och då har redan 3 andra män kommit fram. Men vilka handelsförlamade människor måste jag säga. Ingen gör någonting. Dom försöker typ ställa honom upp, men han har typ brutit benet och kan inte stå det såg ju vilken vettig människa som helst. Han mådde inte bra och jag såg direkt att det inte var någon idé att försöka flytta honom. Så jag ropar åt männen att lägga honom ner och frågar om någon ringt ambulans? En kille säger
"ja, jag ringer nu"
"Ringer du ambulans frågar jag?"
"Nä, jag ringe rmin flickvän, hon pluggar till läkare hon kanske kan hjälpa till, hon bor här på berghem"
Haha, alltså va? Den här killen behöver vård, behöver till sjukhus, behöver rikgit hjälp! Inte någon som tittar på honom och konstaterar att han är skadad. Det vet vi ju redan! Jag säger åt John att ringa ambulans medan jag dirigerar lite trafik. Sedan får jag säga åt en av männen, som mest irrade omrking och funderar på om han ska åka eller om han kanske måste stanna, att åtminstone flytta sin bil så att bussarna som köade bakom kunde passera. Sedan får jag säga åt männen att lägga den skadade på sidan, så att den skadade kan andas. Men han svimmar då hans hjälm sitter för tajt och han inte får någon luft. John som har larmcentralen på tråden ropar och frågar om han andas?
"Ja han andas"
"nej han andas inte, han har svimmat"
"jo, han andas"...

Jag får säga åt dem att knäppa av honom hjälmen. Dom sitter ju bara och tittar på honom.
"Prata med honom" säger jag.
Jag frågar honom hur han mår och han säger att han mår dåligt. Som tur är kommer ambulansen snabbt på plats och får ta över situationen. Jag var mest irriterade på de 3 männen som inte aggerade längre än näsan räckte. Men shit, vilken morgon. Dagens goda gärning, dagens insats, kunde vi absolut ta cred för.
Hoppas att han är okej.

Helgens födelsedagsfirande.

Det känns som om helgen har varit lång. En konstig känsla faktiskt. Helgen brukar ju vanligtvisa bara springa förbi. Den har varit lugn och skön och välbehövlig. Sen hanns det med lite födelsedagsfirande också då både Elin och Peter hade födelsedagsfest, tyvärr på samma dag, men vad gör det när man kan åka emellan?
Spelade spel, träffade Bamse, minglade med smurfar och hälsade på Svampbob-fyrkant är bara några av kvällens galenskaper. Det var en trevlig kväll.









Vilken klant.

Äntligen helg. Igen. Är det inte awsome?

Ska kila ner på stan för ett besök på banken, förhoppningsvis går det fort så jag slipper spendera min tid i kö och väntan. Killen på iksu pajjade ju mitt visakort igår, vilken klant alltså. Jag fick ett hänglås som kompensation. Hm. Okej, han var supertrevlig och bad verkligen om ursäkt men jag blev bara så less. Klant. Mitt kort lever nu på en skör tejpbit, stackars.

Sedan har jag skuttat och jublat åt skatteåterbäringen. Fick ju betala tillbaka pengar förra året vilket inte alls passade en fattig student som mig som inte hade några som helst pengar över. I år blir det bättre, i år klarar jag mig finfint.


Dagens visdomsord!

Hittade den här precis. Mycket tänkvärt. Det viktigaste är inte vad alla andra tycker utan att du trivs med dig själv och den du är! Om du tror på dig själv kommer det att skina igenom. Om du tror på dig själv kommer även andra att göra det.




Mitt fel?

Brandlarmet i min lägenhet gick just igång! Shit va rädd jag blev. Att det ska vara så svårt att steka? Knaperstekt är väl gott? haha. När jag vände mig om var iallafall hela lägenheten full med rök så balkongdörren på dig gavel och jag viftandes som en toka med handduken under brandvarnaren lyckades tillslut få den att tystna.
Och det blev gott ändå, min lunch alltså! Trots lite bränt i kanterna!

Det händer mycket nu, riktigt mycket. Bland annat så bokade vi biljett till stockholm igår! Det blir alltså av, det som så länge bara varit prat. Om 2 veckor typ. Ska bli riktigt skönt med ett avbrott i vardagen, något att längta till och någonting som kan ge lite engergi inför slutspurten på terminen!

Dessutom känner jag mig mycket piggare idag, jag som varit hängig länge nu. Jag hoppas att det inte bara är för idag utan att jag kanske äntligen blir som vanligt. Jag har boostat mig med vitlök, vitaminer, lax(nyttiga fetter nivet ;) ), vindruvor, thé, sömn.. ja typ allt ja kunnat komma på! Peppar, peppar...


Mannlig eller kvinnlig massör?

Idag får bli en sån där produktiv dag. Jag måste ju ligga i, vara sådär enormt jätteduktig, om jag ska kunna åka till stockholm under tentaveckan utan dåligt samvete. För ja, planen är att åka till stockholm, och hur kul sällskap blir jag om jag måste ligga på hotellrummet och läsa formler och beräkna sannolikheter. Härlig resa det blir om det ända jag får uppleva är hotellets fyra väggar? Nej, det gå rinte för sig. Så därför är jag duktig. Hoppas det håller i sig, den här duktigheten...

Lektion i förmiddags, ringt massor med samtal, sagt till om sommarjobb, postat brev, bokat massage. Mycket bra. Har kuponger som jag nu ska utnyttja och det blev en helkroppsmassage. Välbehövligt och spännande.

Hon frågade mig om jag ville ha en kvinnlig eller manlig massör... ? Vilken fråga? Eller vad innebär egentligen helkroppsmassage? Jag har ju aldrig provat det så jag tog en kvinna för att vara på den säkra sidan, haha.

Tacka vet jag morgonkaffe!

Tacka vet jag morgonkaffe! Speciellt när man vaknar upp och känner sig helt överkörd. Jag vet inte vad problemet är, men den här förkylningen som aldrig bryter ut ordentligt vägrar som släppa taget. Antingen eller! Kom igen! JUst nu känner jag mig bara svullen och trött, med tjockt huvud och konstig hals. Orka gå och va mittimellan?!?!

Frukost är iallafall gjord och snart ska jag bege mig iväg till bästa L för en morgon/förmiddagsprommis. Synd bara att vi inte fick sol idag! Annars hade allt varit perfekt.
Födelsedagskalas ska jag också hinna med. Grattis J, hoppas du får en kanonbra dag! Sen en sväng till Sävar med bilen jag så snällt fått låna. Sen kommer jag nog bara gå och vänta tills klockan blir 19 och H kommer med planet tillbaka till Umeå. Måste ju hinna säga hej innan jag kryper isäng.


Ett språk som aldrig ljuger.

Allt handlar om en känsla som inte går att förklara. Som inte går att uttrycka i ord. Känslorna talar ett eget språk, bortom medvetandet. Ett språk som aldrig ljuger, som alltid är äkta. Oavsett hur realiteten visar sig är det känslan som visar "verkligheten".
Oftast så svår att förklara, så svår att förstå, och därför också så svår att tro på. När känslan säger en sak och vettet och resonen en annan. Hur ska jag veta. Vad ska jag tro. Ska jag våga. Vill jag våga.

Inte bara en sanning utan också en drivkraft att ta ett steg till, klättra lite högre, komma lite längre.

Prova lyssna. Lämna vet och reson. Prova åka på känslovågen. Prova att våga tro. Skulle det vara så dumt att känna. Den bra. Den sköna. Den längtande. Den strävande. Mot ljus. Mot glädje.


Goo Goo Dolls - Here is Gone



Toppenkväll i grannhuset.

Jag spontanbjöd mig över till grannhuset igår och det visade sig bli en toppenkväll. Kul att träffa lite nya människor, se lite nya ansikten och lära känna några som jag bara haft ett namn på tidigare.
Bra musik, en del dans och många skratt. Lovley.

Nu, off to work.


Jaha?



Det blir inte alltid som man tänkt sig. Dagens motto blir; "make the best out of it".
Nu styr jag upp.


Incubus - I Miss You


To see you when I wake up
is a gift I didn't think could be real.
To know that you feel the same as I do
is a three-fold, utopian dream.
You do something to me that I can't explain.
So would I be out of line if I said,
I miss you.
I see your picture, I smell your skin on the empty pillow next to mine.
You have only been gone ten days, but already I'm wasting away.
I know I'll see you again
whether far or soon.
But I need you to know that I care
and I miss you.



Kul med lite nytt.

Det har verkligen varit en låååångfredag idag. Massor har jag hunnit med. Bland annat så kom bästaste pappa och hjälpte mig sätta upp nya tavellisterna från ikea. Det blev jättebra, jag är mycket nöjd. Nu ska jag bara framkalla dom där bilderna också om jag bara kommer mig för att välja ut vilka som ska få äran att visas för allmänheten!



Långprommis med mamma och premiärgrillning har också hunnits med. Galet vad det är gott att grilla. Längtar bara ännu mer efter sommar!


Lurad, jag erkänner.

Jag har blivit lurad, jag erkänner. Men det var ett väldigt övertygande lur. Jag behövde mycket övertalning, men jag erkänner, jag blev lurad. 1 april är en osäker dag, you never know, passa er noga! Lita inte på någon! Dagen då vad som helst är möjligt. Dagen då allt ska ifrågasättas, då allt måste bevisas gärna bildningt eller skriftligt. Jag fick bildbevis, trodde jag. Tills det visade sig att bilden va manipulerad, förvrängd, omgjord. Ja. Se upp säger jag bara.

Ikväll ska jag äta påskgodis och snacka skit. Låter lovande.

Önskar er alla en skön påskhelg.






RSS 2.0