Helfestligt.

Jag fick städhjälp och det är jag tacksam för, för lägenheten var en aning trasig imorse efter gårdagens fest. Som om någon vänt lägenheten upp och ner. Dock var inte städningsmotivationen speciellt hög...

"Vi måste planera lite först, lägga upp en strategi för i vilken anfallsvinkel vi ska ge oss på den här jävla städningen." tätt följt av "Vi kan ju ta på oss kängor och hoppa lite på (salta)pinnarna så blir dom lättare att dammsuga upp sen."

Grymt kul kväll iallafall. 124:an gungade. Tack för igår.

 

  

 

Födelsedag.

Det var alltså idag jag blev "gammal"!?! Födelsedag har jag iallafall. Jag längtar tills klockan slår 16.00 och jag får åka hem till min lilla familj och äta tårta. Den här dagen är bara alldeles för lång!

Det blev lite sent igår, vilket jag så fint fick lida för imorse när klockan ringde 07.00 och jag absolut inte ens nästan kände mig utvilad. Så det var bara att pallra sig upp, och slänga sig ut i kylan. En promenad i -22 grader och en kaffe innan föreläsnignen var ett bra uppvaknande.
Har precis haft hål i 3 timmar. Det är grymt tråkigt att vänta, men jag har inte varit helt oproduktiv. En timmes läsning, en sväng på ica, hem, fika och nu snart tillbaka igen...

3 timmar föreläsning, sen äntligen helg. Jag ska försöka inte somna innan dess.


Watch over you.

Ibland undrar jag vad jag håller på med? Varför jag gör som jag gör? Vad det har för betydelse? Vad det kommer bli av sen? Är det åt rätt håll? Eller kommer jag ändra mig sen? Och hur jag gör dom val jag gör?
Jag har inga svar. Bara en känsla. Den är inte alltid klockren, men det är den som väljer åt mig. Jag hoppas den hjälper mig igenom livets alla vägskäl, ger mig en magkänsla som hjälper mig hamna precis där jag borde vara. Där i framtiden nån gång.





Gammal?

Idag efter tre timmars föreläsning och en tyvärr alldeles för okoncentrerad Frida åkte jag ner till stan för att äta lunch med L. Det är jag glad för, det gjorde mig gott. Sedan fick vi bevittna en gubbe snubbla över en liten stenkant och praktiskt taget trilla i knäet på oss. Tur han inte gjorde illa sig allvarligt för isåfall hade det varit jag och L som varit tvungna att agera och jag var i chock. Vad skulle jag ha kunnat göra? Ringa 112? Ja de är klart. Hur som helst...

Jag tror jag håller på bli sjuk. Inte bra. Jag vägrar. Men det verkar inte hjälpa. Kör en apelsinkur nu och hoppas att vitaminerna gör mig gott. En sväng på iksu för lite solning har jag hunnit med. Riktigt skönt med tanke på snöstormen utanför.

Bara en jävla dag kvar innan helg. Imorrn går jag skolan från 8 till 16 imorrn. På min födelsedag och allt. Himla typiskt. Japp, ni hörde rätt. Imorrn blir jag ett år större.. eller äldre menar jag! Jag är redan nojjig, och inte blev de bättre när H kollade min bussbiljett bara för att se om jag fortfarande var ungdom?! Klart jag är ungdom! Hur kunde han tvivla? Såå gammal är jag väl ändå inte?


Känslor.

Dom är överallt och ingenstans, runtomkring och inuti, då, nu, i en endaste dimma.
Och dom är aldrig skrivna i klartext, dom är snirkliga, outtalade, förvirrande, men samtidigt livsnödvändiga.
Dom är absolut inte svarta och vita, dom är färgglada eller i gråskala, aldrig antingen eller, alltid mittemellan. Dom rör dig, hela tiden, ibland snabbt, ibland för snabbt, ibland långsamt, men absolut aldrig stilla.
Och dom känns, otroligt mycket, hela tiden, ibland konstigt, ibland helt underbart, men ändå alldeles för lite för att hjärnan ska kunna tolka dom.


Varje minut utnyttjas.

Har inte rör böckerna sen i torsdags, så det kompenserades idag i tysta rummet. Föreläsning 9-12 och sedan tysta rummet till 15.30. Jag fattar ingenting, men jag läser iallafall (?). Sedan hem till tvätten, tvättkorgen var full och resten fick ligga på hallgolvet så det var helt klart dags. I med tvätten 16.00. Upp till lägenheten. Slängde ihop ett bröd. Snabbt iväg till ica, köpa de som saknades. Hem. Ut med brödet. Och nu är det snart ner i tvättstugan för att hänga skiten! Puh. Man kan ju lugnt säga att varje minut utnyttjats idag!

Jag är helt slut.

Och helgen blev mestadels arbete, och faktiskt en sväng på bio. Luftslottet som sprängdes. Den var okej, lite väl lång med tanke på att hela filmen gick ut på att typ "utreda" och "döma" brott och gärningsmänn (ska inte säga så mycke för den som inte sett den). Men nu har jag sett iallafall sett all.

Kanske ska få köpa Ems gamla kamera åxå, jag har nästan bestämt mig. Hon har köpt en ny superfin och gav mig ett erbjudande på sin gamla. En vore ju perfekt med en kamera till helgen :)

Polisen här.

Polisen cirkulerar runt Liljansberget. Glider runt bara. Sakta. Lite mysteriskt. Jag undrar om dom vaktar någon? eller om det har hänt något?
Jag vet inte om dom tyckte att jag såg misstänksam ut när jag gick förbi polisbilen, men nog slängdes de ett granskande öga ät mitt håll.

Med tanke på alla rån som varit i Umeå på senaste tiden kanske man ska vara orolig? Vad har tagit åt folk? Varför? Suck.

Godnatt..

Äntligen helg... eller...

...eller jag längtar egentligen bara till nästa helg. Dels för att jag jobbar i helgen och inser att det inte kommer hända så mycket annat än det, dels för att jag fyller år nästa helg och hoppas på att få fira med goda vänner. Längtar.

Fick sluta tidigt från skolan idag, hemma 11.30 typ. Skönt. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte läser när jag kan, nu är det två oproduktiva dagar i sträck... men jag har hunnit med en hel del annat idag ändå! Bland annat avslutades dagen med tacos och 2012. Dålig film måste jag ändå säga. Visst, effekterna var grymma, men resten? Nä.


Nu ska jag krypa isäng (eller vändigt snart) och drömma söta drömmar. Nattinatt. Puss Kram.

Beach på iksu.

Nu är vi igång på riktigt och jag försöker ha diciplin. Satt kvar efter föreläsningen och lästa i bibblan, vilket nog var bra för annars hade jag inte fått något gjort.

Sedan fick jag ett litet sms om att det var beachspel på iksu på gång och jag kunde inte tacka nej. Så himla roligt, och att jag var på vinnarlaget gjorde ju inte saken sämre. Hem, dusch, käk, och sedan över till J på ytterligare två ansvitt av 24. Det är riktigt spännande nu, och Cloe är så himla bra!

Men jag blev inte långvarig, promenerade hem tidigt för att styra upp sista skolinsatsen för dagen. Sedan dess har jag suttit och renskrivit föreläsningsanteckningar med handbollsmatchen i bakgrunden. Done and done. Och sverige förlorade. De va ju sämst, efter en så spännande match.

8:e säsongen av 24.

Oj oj oj så jag väntat och längtat. Igår kom första 2 avsnitten av 24:s nya säsong. Lika spännande och lika dramatisk som vanligt. Det bästa av allt är att ikväll kommer det ytterligare avsnitt, can´t wait!

Annars blev det en ganska tidigt morgon idag. Kunde inte somna igår, och när jag väl somnat vaknar jag av mig själv alldeles jättemycket tidigare än klockan. Så jag har hunnit med både kaffe och nyheter och lite annat pyssel. Det är visserligen skönt att slippa stressa men jag hatar att behöva vänta.

Idag börjar iallafalla skolan på allvar och det ska bli spännande. Fick tag på böckerna igår, tack M, så idag måste jag kanske bläddra lite och se vad det här handlar om. Jag frågade honom om det var svårt det här och han sa att det tog lång tid innan han förstog. Jag fungerar ju åxå så! Jag behöver rätt lång tid innan jag förstår, oftast ända till tentaveckan vilket är väldigt stressande då alla andra "förstår mer" än mig under hela kursen. Men jag är ju medveten om det så jag får väl isolera mig och köra mitt eget race eller nått. :)

Första dagen...

En timma, elle rinte ens de faktiskt. Snarare 45 minuters introduktion hade vi idag. Registrering. Köp av ett nytt anteckningsblock. Sen var dagen slut. Superkort. Jag vill ju börja nu! :)

Fast jag känner mig lite orolig för kursen bygger ju på tidigare kunskaper och jag minns inte ett skit! Sen är läraren en sån här människa som gillar att berätta historier och dra avstickare. Att inte ha någon röd tråd kommer ju inte göra saken lättare. Måste nog försöka låna A-kursens bok av någon och läsa på lite?! Haha.
Så planen är alltså nu att äta lunch, pallara mig till iksu och sen läsa på lite. Bra plan tycker jag, jag hoppas den håller!

I övrigt känner jag mig nog ganska positiv till den här våren... 


 

2 kvällar ute i vimlet...

...och jag är helt knäckt! Jag minns inte sist jag var såhär oproduktiv en hel dag, nästan så jag får lite dåligt samvete, men på ett annat sätt skönt efter den här avslutningen på terminen!

Efter fredagkvällens lyckade klassfest (tack CEP, de gör vi om!) så bar det av till TC på lördagen. Ännu mer ekonomvimmel på schemat. Jättegod buffé och massa mingel. Saknade dock mina "klasskamrater" men i övrigt var kvällen trevlig.

Nu behöver jag mat, och sömn! Sen kör vi 100% imorrn.
Ny termin - mot ljusare tider!
Ny kurs - redovisning C med AnnChristin
Nya kunskaper, nya möjligheter... och jag är förväntansfull!


Riktigt kul kväll

Det fanns många tokiga outfits igår, och det blev en toppenkväll med dans, lekar, tacobuffe och massa andra galenskaper på epuben.

Oj, jag har kommit fel!

Hemtentan är officiellt klar. Jag kommer inte att få VG som jag hade önskat att jag skulle orkat jobba för, men jag känner bara att jag vill ha de överstökat. Det har varit alldeles för mycket plugg den här terminen och nu har hjärnan slagit av. Idag klockan 12 efter att jag fått källhänvisnignarna på plats fanns det inte motivation till att flytta om, skriva till, förtydliga, kontrollera, ja nivet...

Jag promenerade till skolan och lämnade igen låneböckerna! Så. Lätt som en plätt. Så långhelg för min del.
Annars har det varit en sväng hos frissan, handling på Obs (eller flåt, coop heter de ju numer) och systemet. Sedan en film i grannhuset. Och jag måste säga tack för idag, du har varit en pärla.

Imorgon är det fredag och temat på klassfesten vi ska ha är "Oj, jag har kommit fel!". Vad ska man va? Man kan ju vara vad som helst? Nästan. Jag får klurar lite...

Bästa morgonen!

Ställde klockan på 07.45. Det var morgonpromenad som var inbokat, och ja måste medge att det kändes otroligt tungt när klockan ringde, men jag ångrar mig inte en sekund. Bästa starten på dagen. Hann heja på lite glada ansikten, en sväng på ica och sen hem för att äta frukost.
Såhär borde alla dagar starta! :)

Nu är det full fokus på hemtentaskrivningen. Jag hoppas nämligen på att komma långt idag, riktigt långt! (håll tummarna) Imorgon har vi redovisning av vår affärsplan inför den där juryn av företagsmänniskor. Dresscode och allt ska vi ju ha. Jag är nervös. Vi ska alltså försöka sälja vår idé, smöra för juryn, make them belive! Haha, eller nått åt det hållet iallafall. Så det vore skönt att slippa ha hemtentan i bakhuvudet då tänkte jag...


Inte min dag.

Jag vet inte, men idag blev helt enkelt inte min dag.
Imorrn tar jag mig i kragen, på alla sätt! Om jag skriver ner det här så tänkte jag att jag kanske inte kan smita undan! Så imorrn är det alltså jag som styr upp...

By the way, komedin som vi såg igår som var så himla rolig hette "I Love You, Man". Se den.

Fotobevis från nyår.

Jag har äntligen lyckats få några bilder från nyårskvällen, långt ifrån alla, men bättre de än inga. Min första tanke var att 2009 var ett ganska händelselöst år, men jag satt och funderade på det där och jag tar tillbaka den tanken fort som tusan. 2009 var faktiskt ett ganska händelserikt år. Året började med en heldundrans födelsedagsfest då jag fyllde 23, vii hann med fjällen, en sväng till tallin, semester i bulgarien, det blev världens galnaste insparksvecka, brännbollyra, mingel i grannhuset, 124 gungade mer än en gång, sommaren då TC blev som mest välbesökt gick, jag tog mig igenom den tyngsta höstterminen i mitt liv med bravur (1 vecka kvar på kursen iof)... ja det finns enorm mycke mer, och jag kommer sakna det, massor!

Men... nytt år, nya tag.. är de inte så? Jag tänkte att jag skulle försöka med det iallafall.

 
 
 

Film, film och film.

Det blev en lugn helg i helgen, och lika bra det för idag ska jag ta tag i den här hemtentan på allvar. Tvättstugan är min hela förmiddagen så det blir nog några vändor i hissen åxå.

Igår var jag på födelsedagsfika hos L. Hennes pojkvän hade ordnat överraskningskalas, hur sött är inte det? Mycket lyckat, även om hon hade sina misstankar. Jag fick träffa lite nya trevliga ansikten vilket jag märkte att jag uppskattade mer än jag trott på min promenad påvägen hem.

Sedan hem för att försöka knåpa ihop några rader på tentan innnan jag gjorde lördagkväll! En barnfilm (UP var det, rätt söt), en komedi (säger till vad den heter när jag minns, för den va kul), en skoterfilm och två glas vin senare var det dags att säga godnatt.

Nej usch...

Jag vill inte! Första raderna är alltid värst! Kan dom inte bara skriva sig själv så jag kan börja sen?

Vi gick till skolan för att låna lite böcker till den här hemtentan, och så skulle vi ju gå på en gästföreläsning. Skulle. Ja, vi gick till salen på schemat, men där var det bara okända människor och en kvinna framme vid tavlan. Vi skulle ha en karl! Och när vi såg vår lärare i korridoren minns han inte vilken sal det var vi skulle hålla till i, han gissade på 312 men den var mörk och tom. Usch så dåligt. Ja, så vi traskade hem igen.

Nu sitter jag här, oförmögen att komma till skott. Vad gör jag som?

Nybakat bröd blev en bra belöning.

Det blev verkligen en heldag på skolan idag. Förhoppningsvis är vi som klara nu. Fick även VG på vår Tema-föreläsning vi hade tisdagen före jul så det känns skönt. VG på duggan, VG på föreläsningen... ett bra utgångsläge inför kommande två prestationer den sista veckan. Affärsplan som ska presenteras för jury bestående av företagsmänniskor (shit vilken press :/) och hemtentan som kom ut idag! Alltså den här hemtentan kommer ge mig spunk! Usch. Jag vill inte, inte inte inteinte, verkligen inte!

Hur hungrig som helst kom jag hem där vid 17 och gjorde ett ryck. Slängde ihop en deg, in i ugnen. Nybakat bröd kunde inte blivit en bättre belöning. Så middag och några brödskivor senare (nybakat bröd äts ju som godis) ligger jag nu i matkoma. Men himla gott var de.

Jag tror inte jag har orken att ta itu med hemtentan ikväll.. så vad jag hittar på istället blir intressant att se.. just nu ligger tandläkarräkningen och stirra rmig i vitögat, hotfullt, och väldigt oroande. Vi slåss nog snart!?! Jag är inte den som är den, hårt mot hårt?

Positiv.

Jag känner mig positiv. Jag tror att det här kan bli ett bra år trots allt.

Myser i soffan med thé, en skål nötter, apelsin och choklad. Har en tidning i högsta hugg och är väldigt sugen på att beställa lite nya kläder. Värmeljusen värmer.
Det känns som att jag börjar återvända. Allt kommer ordna sig. Jag kommer att se till att allt ordnar sig.

Skönt när det är över.

Usch va kallt det var! Ansiktet frös ju bort påväg hem från universitetet idag! Jag ska uppfinna kläder till ansiktet! Det gjorde till och med ont! Värkte i smalbenen av köld, kinderna dog, händerna kröp in i jackan..
Och lägenheten är fortfarande lika kall, men idag slängde jag iväg ett mail till kvartersvärden och sa att jag inte står ut längre och bad dom komma och kolla om det är något som är fel. Jag hoppas jag får svar snarast.

Förmiddagen på skolan. Tillbaka till verkligheten? Ja, nästan iallafall. Vi fick lite tankar och gav arbetet lite struktur, så imorrn hoppas jag vi komemr igång på riktigt. Text på papperet är vad vi behöver. Nu är det bara 1,5 vecka kvar på den här kursen. Weeee. Sååå himla skönt när det är över. Höstterminen har varit en endaste arbetsmässig börda. Jag räknar inte med att nästa kurs blir lättare, men den ser jag åtminstonde fram emot, det är någonting som jag faktiskt vill lära mig!

Nu ska jag diska, äta middag och sen blir det bio. Sherlock Holmes. Jag tror den kommer va grym! :)

In loving memory - Alter Bridge

I carry the things that remind me of you
In loving memory of
The one that was so true
Your were as kind as you could be
And even though you're gone
You still mean the world to me

I've never knew what it was to be alone, no
Cause you were always there for me
You were always there waiting
But now I come home and it's not the same, no
It feels empty and alone
I can't believe you're gone




Idag har jag mått ganska bra.

Jag känner inte igen mig själv i all den här duktigheten! Bakat bröd. Promenerat. Lagat mat, nytt recept som inte alls blev så gott som jag tänkte men starkt och ätbart och helt okej. Dammsugat. Sorterat strumpor...

Sen humöret! Jag tog mig i kragen. Jag promenerade. Skrattade åt youtubeklipp. Småpratade lite. Längtade till skolan. Saknade iksu. Ville ut...

Jag vet inte om det är en fasad för att hålla mig upprätt, stående, gående, utan att rasa ihop, eller om det faktiskt är ett ihållande beteende och att 2010 faktiskt är påväg.
På riktigt, eller på låtsas... det är nästan så det kvittar, för idag har jag mått ganska bra.

Vinterpromenad.

Sov ganska länge idag och jag vaknade nästa som mitt vanliga jag. Nästan. Frukost och massor med slötid framför datorn blev det innan jag inåg att det här inte funkar. Så jag tog tag i mig själv, pluggade in ljudboken iöronen, och tog mig en liten vinterpromenad. Otroligt skönt med lite frisk luft, det har verkligen varit en bristvara nu i jul, och jag njöt av varje andetag.

Jag vet vad som måste göras, varför är det så jävla svårt att få tummen ur?

Nu är jag duschad och jag slängde precis mjukisbyxorna i tvättkorgen. Idag tänkte jag bli människa igen. Tänkte. Försöka. Vi får se.


Arbetsdag, datumklur och en film.

Det var ungefär vad jag åstadkom idag! Jobbade och det gick otroligt bra idag. Fort gick det också. På ett sätt lite skönt att civilisera sig efter en vecka inomhus och ledigt. Jag hade totalt glömt bort att det var lördag idag som vilken annan lördag så folket strömmade in som om ingenting var anorlunda och jag stog som ett fån och funderade på hur tusan jag skulle skriva datumet på presentkorten. 2/1-10 ser ju konstigt ut, tycker ni inte? Men vi väljer oss väl som alla andra år antar jag.

Annars har jag som sagt inte gjort så mycket annat än ätit och kollat film. Surrogates med Bruce Willis var faktiskt helt okej, nästan lite kort hör och häpna. Lite mer action hade dom haft råd med. Men bra.
En mysig kväll i soffan är aldrig fel.

Nu är det sov gott för den här tjejen. Det kommer ju en morgondag som jag hoppas fylla på något sätt.

Brush it off.

Cause I need you, but then what?
And I leave you, but then what?
Everything around me starts to change it
Thinkin' it's too soon to have it all
Hard enough to know what I really want
I'll start changing with everything around me

Hope it hits you hard if it hits at all
Say you finally found what you really want
So fuckin' what, should I stand up and applaud you?
Or brush it off...






Sherlock Holmes

Ikväll sitter jag hemma hos mamma och pappa, ser på 24 och äter nybakt bröd som om det vore godis. Apelsinerna är supergoda, det dalar ner stora vita snöflingor utanför fönstret och kisse ligger på rygg och kurrar. Vi har det ganska mysigt och jag är glad att jag inte sitter ensam.

Imorgon är det arbetsdag för min del, vilket känns lite konstigt såhär mitt i jullovet men också väldigt skönt att få sysselsätta tankarna med något. Snart är vi tillbaka i vardagen igen och jag tror inte det kommer bli så dumt faktiskt.
Men inte riktigt riktigt än, för några till pluggfria dagar vill jag nog njuta av. Sedan fick jag se trailern för Sherlock Holms som har biopremiär idag. Den såg alldeles lovande ut med både bra action och en gnutta ironi, och jag hoppas verkligen jag hinner med ett biobesök till innan allvaret drar igång. Sen lär ju inte filmen bli sämre när den har Robert Downey Jr i huvudrollen.



Kaos

Vilket kaos. Upp och ner. Fram och tillbaka. Det var fest kan man lugnt säga. Nu är det alltså 2010. Jag lever. Idag blir det nog inte många knop gjorda! Och jag förstår varför detta är dagen då sveriges pizzerior säljer flest pizzor på hela året!

RSS 2.0