VM i förkylning

Hela skolgänget är sjuklingar så vi sitter där och snorar i kapp. Snörvlar vi till alla fyra samtidigt går det som inte att låta bli att skratta år hela situationen. Vi skyller på Sandra och Niklas, tack för bacillerna. Nu har hostan brutit ut också, jag som tänkte att det skulle vara över snart.
Sträng vila ytterligare några dagar alltså. Suck. Bara kroppen hinner daska upp sig till yran i helgen skulle jag vara nöjd. Jag börjar vara less på att inte ha någon ork, en kran till näsa och nu hosta också.
Krya på mig! (hostforthost)

Annars är det ju rätt fint väder idag... sträng vila hittills har för mig inte ens tillåtit en promenad, men eftersom dagens föreläsning blev inställd kanske jag får tillåtellse att iallafall känna lite på solen? Vem ska jag fråga om lov? Jag är som dålig på att dra gränser.

Med en vecka kvar till tentan ska jag väl läsa en sida eller två idag, och uppdatera mitt cv. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Helgens upptåg.

Shlagerhelgen slutade ju inte så bra för Sveriges del, vilket fiasko.
Däremot finns det betydligt mer att säga om kvällen för min del som blev ett sjukt roligt äventyr.
Fest på Ålidhem, en galen cykeltur till stan, världens längsta krogköer och massor med kändisar på TC. Underbart bra humör och ingenting kunde förstöra denna glada kväll.
Längtar redan till nästa.

Arbetsmyran ska se schlager.

Vad duktig jag känner mig. Ännu en arbetsdag avbockad. Otroligt välbehövliga pengar då Juni inte är favoritmånaden för studerande. Jag har inte vågat kika på mitt konto än, men jag skulle nog gissa att innan alla utgifter är betalda är nog kontot tommare än innan.

Det har iallafall varit en dag med fullt ös, mycket folk i det fina vädret, och vi hade till och med hoppborg för barnen utanför butiken idag. 3åringen inom mig kom fram och jag hade som bestämt mig för att jag skulle hoppa när jag fick höra att den faktiskt höll för vuxna, men jag hann aldrig. Hoppborgen låg platt på backen när jag skulle åka hem, just typiskt...

Ikväll är det schlagerfinal, lite vin, groggvirke inhandlat...
vi ser väl var vi hamnar! 


Konsthögskola och bensinkaos.

Det tar 35 minuter att promenera från Liljansberget till Expo på Teg, bara så ni vet. Jag gick längs älven på min promenad och fick beskåda umeås konsthögskola. Jag visste faktiskt inte att vi hade en sån. Jag trodde alla utbildningar höll till på universitetsområdet. Det var iallafall en otroligt fin byggnad och eleverna som satt på trappan till entren och glassade i solen såg ut att stortrivas.
Man lär sålänge man lever.

Jag vet inte om ni följer dessa prishöjningar som fortfarande pågår, och nu kanske framförallt olje- och bensinpriserna som verkar vara det mest aktuella. Hörde på nyheterna idag att priserna höjts ytterligare idag och att vi uppmanas att inte tanka på de ledande bensinmackarna, då främst på statoil och preem tror jag de va.
De menar att om vi istället vänder oss till de mindre företagen skulle de tvingas sänka priserna. Men min undring är ju om de verkligen är så enkelt?
Bensinpriserna borde ju höjas delvis också på grund av att råvarupriserna höjs och framförallt pga skatter, och alltså inte bara pga konkurrens. Borde det dessutom inte kunna bli så att om vi vänder oss till de mindre företagen, att dessa då får möjlighet att höja sina priser? Eftersom deras efterfråga ökat? Och att priserna då utjämnas på en högre nivå än vad som var grundtanken...? Jag bara tänkte...


Smart-frida har blivit lat-frida.

Jag älskar att solen äntligen är tillbaka även om sommarvärmen inte gjort sig till känna. Jag har precis varit ute, njutit och svettats, i spåret som tinat fram här bakom husen. Det är klibbigt på min rygg men jag orkar inte duscha nu. Därför väntar jag tills de torkat in först. Haha, smart-frida är numera lat-frida.

Jubeeeel och skutt! Vårat grupparbete är äntligen färdigt och med tanke på att slutverionen fick namnet PM-HELVETET förstår ni nog att fler än jag började tappa lusten. Jäkligt mycket arbete för futtiga 10 poäng.

Jag ska fortsätta eftersvettas på min pormenad till Ica. Men lugn, jag får skjuss hem, lat-frida ska tajma Jonas när han kommer hem från jobbet.


Mindre rolig dag.

Eftersom jag så fint försov mig en aning imorse glömde jag helt bort det obligatoriska kaffet och fick slita med mig frukosten i en plastpåse och småspringa till skolan. Grupparbetesprocessen fortsatte.
I åtta timmar har vi slitigt. Vilka kämpar vi är. Och rastat i totalt kanske 45 minuter under dessa timmar. Hjärnan slocknade ungefär runt 3-tiden och sa ifrån med huvudvärk som medel.

Så det kändes bra när vi sa att imorrn blir sista rycket, och huvudvärken var som bortblåst såfort jag väl fått pallra mig hem och sätta mig ner. Det var nog miljön och kanske sällskapet som behövde vilas ifrån. Så vad gör man nu? Sockersuget klöser mig så frågan är om det kanske blir en promenad till ica? Eller om mitt samvete säger åt mig att jag inte har tid med annat än att fortsätta läsa för tentan?

Uh. Vissa dagar är bara mindre roliga.
Musik och en tidning låter mycket mysigare. Och sen måste jag nog stjäla en kram.


Grupparbete.

Det är inte lätt att slåss med hjärnan en hel dag. Det tar på krafterna, och med tanke på vad mamma nämnde om att hjärnan tar 20% av energiintaget du äter under en dag förstår jag varför man blir så trött av att plugga. Grupparbete är nog ännu mer energikrävande då man liksom hela tiden har hjärnan på helspänn för att få sin vilja fram jäntemot tre andra smarthjärnor.
Alla vill vi formulera oss på olika sätt, alla har vi olika språk och har blivit undervisade med olika metoder. Ett tag ville jag bara slita åt mig datorn och skriva skiten själv... EN nedskriven mening på 30 minuter var hur dagens sammankomst startade. Då var hoppet lågt.
Men det börjar ju arta sig, jag hoppas på något bra, bättre än okej men outstanding blir nog svårt.

Fortsättning följer 8.00 imorgonbitti, Kaffe: OBLIGATORISKT!

Nu, en djupdykning på riksbankens hemsida.
Tjing.

Rex

Det vinet jag drack igår ska jag nog inte köpa igen. Survin var det. Men ibland är man nyfiken och är huvve dumt får kroppen lida.
Premiären på rex var absolut bra. Jag börjar ana att det är på rex som alla samlas då alla andra av Umeås krogar står tomma. Hur mycket folk som helst och bra servic i baren. Rex kommer nog snarare bli ett ställe för mingel och social tillfredställelse snarare än för att gå ut och dansa, enligt min mening. Musiken var nämligen väldigt varierad då var 5e låt var lyssningsbar och var 7e låt dansbar, typ.
Eller så var det kanske bara kvällens dj som inte föll mig i smaken?
Jag ska iallafall dit igen, så upp till bevis!

Har tagit mig i kragen idag och faktiskt läst i min kurslitteratur. Jag satt och bläddrade lite bland kapitlen också och hittade lite ekonomisk historik som jag började skumma i. Otroligt spännande och intressant, faktiskt, du hörde rätt. Jag tror jag börjar fastna lite i det ekonomiska sverige.


Ond natt

Jag vet inte riktigt vad jag hållit på med hela natten, bara att när jag vaknade upp hade min nacke stelnat. Så nu kan jag bara titta rakt fram. Kul. Hur ofta händer saker och ting mitt framför näsan på en? Tänk vad mycket spännande jag kommer missa idag! Bara på grund av att huvudet fastnat i ett otroligt fånigt rakt-fram-läge.
Aj. Nackspärr är inte roligt.
Halsduk idag alltså, och stillsamma aktiviteter. Stirra in i väggen kanske?! Eller ner i böckerna. Suck.


Så är det för vissa..

Som John så fint uttryckte sig;

Snygg på grund av photoshop,
Smart via google!


Det snöade.

Kan du förstå, det snöade idag. Overkligt.
Man blir lurad när solen lyser, förväntar sig som att det ska va sådär härligt sommarvarmt som det faktiskt var, kommer utanför dörren och förfryser nästan på plats. Iiiiiih. Imorsen var ingen varm och mysig morgon direkt.
Helt ärligt fryser jag fortfarande och nu har jag ändå suttit inomhus i nästan en halvtimma. En varm dusch är var jag ska styra upp, mjukisbyxor och duntofflorna. Dom är som så söta.

Min nya pärla.

Ge mig en motivationsspruta!
Var så trött på lektionen att jag inte ens kunde bestämma om föreläsningen kändes svår eller lätt eller för den delen vad den egentligen handlade om. Jag satt nog bara och skrev av tavlan och anteckningarna. Plugga är nog de ja är minst sugen på just nu.
Och inte nog med att det blåser småspik idag så fick jag just höra att det ska småregna hela veckan. Hoppet försvann. TMTH helt enkelt. Haha.
Så det blir väl att krypa under täcket ett par dagar... mycket film, en vild gissning sådär!

Igår fick jag en ipod av pappa och jag fullkomligt älskar den! Min stenklump till mp3 jag hade tidigare kan ju slänga sig i väggen! Detta är min nya pärla, så liten men ändå så otroligt rymlig, och har faktiskt förvånansvärt bra ljud. Så tackar så mycket. Och eftersom att Jonas laddade den med massor med bra musik har den har bott i mina öron idag. Saknar dock de ösiga låtarna, hosthost...
Lallalaaaaa, doodobidooo, mmm..

Mer tv-spelande.

Efter jag jobbat klart igår kände varken jag eller Jonas för att laga mat så vi tänkte att vi skulle prova resturang Ängen som tydligen skulle vara så mysigt. Vi blev djupt besvikna, men det slank ner tillsammans med en vinflaska.

Fest på Ålidhöjd med dansmatta och gituarhero. Vilken tv-spelshelg det har blivit, jag har nog hinnit med en handfull med spel! Personligen blev jag nog mest såld på dansmattan. :)
Jag har även konstaterat att om man ska dricka cider ska man max dricka EN! Det bara är så.

Idag kommer pappa hem från Amerikanska staterna så jag vill nog hem till Sävar en sväng i eftermiddag, säga välkommen hem och kika hur hårt soltimmarna satt sina spår. Jag har saknat honom, och självklart är jag lite avensjuk med. Men det är väl så de ska va.

Jonas nya högtalare är grymt snygga och just nu är det Shinedown som strömmar ur högtalarna. Shed some light är en låt som jag fastnar för. Grymt skön.

wii

Jag har varit sugen på att gå på krogen och dansa precis hela dagen, och att köra fylletaxi med dunkadunka musik gjörde ju inte saken bättre. Jag fullkomligt älskar Jonas baslåda och ville som mest veva ner rutan och skrika glädjeskrik. Men imorgon är det arbete som gäller och då måste man vara en duktig flicka.

Det var lillebror som hade grillfest och ville ha skjuss till stan, så i väntan på att dom skulle vara redo att åka spelades de wii för första gången i mitt liv. Mariokart var svårt, men bowling och tennis var helt klart min grej. 2 timmar försvann i en blinkning och jag har nästan lite ont i armen av all svingning fram och tillbaka. Riktigt roligt!

Så förhoppningsvis lyser solen även imorgonkväll, och kanske, kanske, orkar jag försöka styra upp lite musik och en sväng om.

Längtar efter ljud.

Nu kan man lugt säga att det är nära till sommaren för nu har björkarna börjat blomma. Tänk, snart är det sådär grönt och härligt sommrigt även i norra delarna av landet!

Jag måste bara tipsa er som bara sitter hemma och inte har något att göra... Fördriv tiden tillsammans med en vän, varför inte en promenad? Tiden bara susar iväg och en timme försvinner på fem röda.

Nu ska jag sitta och hoppas att Jonas får hämta ut sin kära skatt ikväll (nya högtalare) så vi får lite liv i lägenheten. Musik är livet. Avsaknaden av ljuva toner dansande ur högtalarna gör livet ganska grått och trist, precis som vädret ute idag faktiskt. Jag börjar nog sakna klumparna som stog brevid tvbänken en aning! Vi kan inte ens kika på det vi har på datorn för att vi inte har något ljud. Mitt kära one three hill? Vill se!

Då återstår bara att måsta ta itu med det här dilemmat jag hade kvar, dvs sortera tvätt eller plugga? Ibland är alternativen inte så väldigt roliga, men a man´s gotta do what a man´s gotta do!

Mer än max, hur går de till?

Det regnade på  mig idag. Inte nog med att jag var hungrig och kissnödig, jag blev blöt åxå!
Satt kvar på skolan för att plugga lite idag, men det blev längre än jag egentligen hade enegi till bara pga att jag inte ville gå ut i detta otäcka väder.
Tänk ändå, hur lättpåverkad man är av vädergudarna? Lite regn och fullkomligt mörkgrå himmel och hela dagen är förstörd. Livet känns tråkigt, orken försvinner, soffans dragningskraft växer.
Medan solen däremot är som rena energipillret!

Vi fick tillbaka våran tenta idag. Halva klassen fick vg (55%) och hela 88% godkänt. Rätt bra tycker jag. Frågan är då om provet var för lätt, om hon rättat snällt, eller om klassen helt enkelt var sjukt bra på detta moment? Jag var iallafall en av dom 55% som fick vg så jag är mer än nöjd.
Däremot var det en tjej som fick 51 poäng på tentan. Då 50 poäng var max undrar man ju hur mycker hon smörat egentligen? Ska det verkligen vara möjligt? Kunde hon inte nöja sig med att spika tentan? Nä, ännu mer skulle hon ha. Bra jobbat.

Ser fram emot en inte-plugg-efter-skolan-dag imorrn med Sofia på stan, förhoppningsvis utan regn. Annars får vi hålla oss inomhus!

Bildbevis från valborg

Det blev inte så många bilder frpn valborg, men nu har jag äntligen laddat över det lilla som blev på datorn och tänkte bjuda på bildbeviset av en lyckad valborg, för roligt hade vi och beviset av det var träningsvärken av allt skratt dagen efter.




Moment 4

Sista momentet för terminen var nu inlett. Rätt så söt lärare faktiskt, nästan snygg (om man får säga så), men inte direkt upphetsande underhållande! Han verkar åtminstonde vara snäll.
Efter lektionen idag hade jag verkligen ingen lust att kicka igång med pluggandet och vädret sa att det skulle bli alldeles för kallt att cykla ner på stan i kläderna jag valde imorse. Uttråkade gick jag iväg på gymmet istället för att fördriva lite tid. Trots att jag har varit lite krasslig och tänker att jag ska ta det lugnt är det svårt att hålla igen när jag väl sitter i maskinen. Jag klarade iallafall nästan 10 armhävningar på tårna (inte som tidigare då från knäna). Det är inte illa pinkat för att vara mig. Dom kanske inte var med näsan i golvet och inte riktigt 10 i antalet, men jag sa nästan, and Damn proud of it!

Och eftersom solen fortfarande vägrar lysa och vinden nästan bar mig hem får jag väl öppna kursböckerna ändå, mot min vilja och kanske titta lite på bilderna eller nått...

Hela helgen i ett svep.

Det har verkligen varit SÅ skönt att få vara ledig i näst intill en vecka nu, och fastän det är måndag morgon, skolan med ny kurs börjar och att solen tyvärr inte lyser så känns livet ändå ganska bra.

Varborg var riktigt jävla kul, och ja, för dig som undrade så skippade jag den delen med cykelkraschen i år!
Ruskigt sliten torsdag bidrog till att fredagens avsmak på alkohol slutade med en massa shopping på dagen och med IronMan på bio på fredagkväll. Ändå rätt bra film får jag lov att säga.
På lördagen blev det mjukglass, årets premiär, på stan. En glass som tog slut alldeles för fort. Och hade det inte varit för att minigolfbanan stängde onödigt tidigt hade vi fått oss en premiärmatch. Istället njöt vi av solen på Lindas nya balkong tills den försvann bakom huset.

Slutligen söndag. Hela förmiddagen gick åt till att gruva för att jag var tvungen att jobba, men såhär i efterhand är jag glad att jag jobbade. Det var skönt att ha något annat att tänka på en stund och välbehövliga slantar. Brännboll på ängarna och bubbelpool och bastu på kvällen. Skönt.

Så nu börjar allt om. Kanske bäst att leta reda på kursboken.


RSS 2.0