Reahysteri?

Jag var på bio med fin-familjen igår och såg på Narnia. Riktigt bra, jag gillar ju musen bäst! Jag och lillebror var en aning sega efter juldagens festligheter och kanske inte pratgladaste sällskapet, men ändå mysigt att krypa upp i biostolen med popcorn och 3D glajjer i högsta hugg.

Idag har jag fyndat en klänning på rean och det var faktiskt lagomt mycket folk på stan. Inget hysteri, förutom på Gina såklart. Det är livsfarligt att ens tänka att man ska in en snabbis för där är det alltid brottningsmatch. Jag brukar normalt hoppa över den matchen, men idag gjorde jag ett undantag.
Lunch med familjen och sedan en sväng på Iksu. Kära Iksu, kan inte säga det för många gånger, men så bra du är.

Nu packas väskan och därefter ska jag försöka skriva ett fint litet brev om hur bra jag är, haha. Vi får väl se hur det går?!

Tjingtjing.

Vimmelbild

Kanske inte den grannaste bilden (vi ser ju likbleka ut hela gänget),
men bevis på att vi var på plats. :)





Packa eller packa upp?

Sitter och funderar ¨på vad som är värst, packa eller packa upp? Minnas vart man varit eller se fram emot dit man ska? Och hur lätt är det att tänka ut vad jag vill ha på mig en hel vecka, och vad jag vill ha på nyår redan nu? Jag hoppas såklart att rean kan ge mig en fin klänning men det vore nog bra att ha en backup.

Resväskan är nersläpad från vinden och jag har börjat göra fina "kanske" högar med vad jag kan tänkas vilja stoppa ner. Snart kommer jag.





Julgransboll = lyckad kväll?

När jag kom hem igår hade jag 17 grader i lägenheten och då ville jag helst bara vända på klacken och åka tillbaka till mamma och pappa.

Men min vistelse hemma blev inte långvarit. Jag bara släppte väskorna på golvet för att rota igenom garderoben efter nått att ta på mig, slänga lite middag i magen, packa partybagen och löpa ner till bussen. Jag missade den! Just typiskt. Men taxichauffören var en trevlig prick så jag hade inte direkt tråkigt påväg till L.

Vin, kortspel, mycke snack och lite dans senare åkte vi till TC för att mingla och dricka bubbel. Supertrevlig, och jag är så glad att ni två gullungar var där med mig. Jag fick visst med mig en julgransboll hem, röd och blank, och jag ser den som ett tecken på en bra kväll!

Idag måste lägenheten städas och väskan packas på nytt för snart åker jag ner till bästkillen i Norrköping. Can´t wait.


Tacolunch.

Tack tomten för alla fina paket. Jag hade bara två önskningar på min lista och jag hade tydligen varit tillräckligt snäll för att få dessa att gå i uppfyllelse.

Idag ska vi ha tacolunch med tjocka släkten. Taco må vara lättlagat, men vi får nog hacka grönsaker som aldrig förr! Ska bli supermysigt att få träffa allihopa, jag som varit isolerad i min lilla studentvärld hela hösten! Det är så mysigt att få vara hemma och prick nu längtar jag inte det minsta tillbaka till min lilla, tomma, kalla, lägenhet i stan.



Kom hem.

Vad mysigt det är med jul, alla ljus, alla klappar, gran, glögg, skinka, choklad, familj, glitter...
Själv började jag julafton med julspinning och nu väntar jag på lillebror som jobbar. Koooom heem nu! och lek med mig! :)

Sen åker vi till söta farfar för kalle anka, julmat och julklappsutdelning. Det blir nog inte mer jul än så!

Önskar alla en tokmysig julafton! :)




God Jul med ett grytunderlägg.



Detta fina grytunderlägg kan ni bland annat hitta på lagerhaus.
Ha en tokmysig jul allihopa. Själv ska jag hoppa i träningskläderna och gå på julspinn.
PussKram


Idag klär vi granen.

Tjohoo. Idag är dagen som jag ska få åka hem till Sävar. Pappa har köpt en  ny gran som dom så snällt väntat med att klä tills jag kommer. Så idag ska vi klä granen, och så tänkte jag baka lite julgodis.
Jag har även packat ner både täckbyxor och vinterskor men när termometern visat kallare än -20 känns det som att jag kanske hålle rmig inomhus.

Lucka 23 öppnades imorse. Dan före dan... tänk att det redan är jul!

På tal om något helt annat, har ni sett "Vem kan slå Filip och Fredrik?"? Det går på 5an nu, och dom får tävla i de mest kreativa grenarna. Jag hade lätt velat prova. Roligaste grenen var nog när de byggt upp en pacman-bana, ni vet spelet där en är en gul boll som ska äta prickar och blir jagad av spöken. En tävlande var spöke och en var packman, instoppad i varsin boll som de sedan skulle rulla runt i labyrinten. Det låter ju hur kul som helst.


 



Jullov.

Nu har jag slagit in sista julklappen och packat väskan för att flytta hem några dagar över jul. Så himla skönt det ska bli med lite jullov. Samla massor med glädje energi. Och sen komma tillbaka och skriva ett awsome examensarbete! :) (bra med höga mål haha)

Peter Jöbacks julskiva går varm och nu ska jag bara mysa resten av dagen. Och säga hejdå till H som åker hem imorrn. Himla tur att jag snart ska åka efter honom. Nyårssemester för mig. Vilket lyx.






Mysdag.

Okej, nu har jag deppat klart. Nu börjar jag om.

Dan före dan före dopparedan! Bara två dagar kvar till julafton, och bara en dag kvar tills jag får åka hem. Idag ska jag köpa sista julklappen, för det är faktiskt bara en kvar, packa väskan tills imorrn och ikväll ska det lagas hemmagjorda hamburgare och tittas på julfilm. Mysdag.


Nej.

Fan också!

                                Suck.

                                                      Var tog mitt ljus vägen?













Starkast vinner.

Är en riktig trötter efter gårdagens galej och fick mig ett blåmärke på köpet. Så dagen har varit totalt oproduktiv. Jag har legat i soffan och sett reprisen av Robinson. Vilket rävspel det där är alltså. Det borde bara vara tävlingarna som avgör, starkast vinner.

Och Herman min Herman. Äter socker som ingen annan. Idag är dagen då han ska vandra vidare, jag vet bara inte riktigt hur det ska gå till då jag inte orkar röra mig en millimeter.

Börjar bli lite nervös inför imorgon också, men jag ska försöka göra som mamma sa och gå in utan förväntningar och med inställningen att det är en kul grej. Så får vi se hur det går.

Ensam hemma på 4an nu, typisk julfilm. Som jag längtar efter att få åka hem till familjen nu! Bara några dagar kvar.




Röda naglar.

Smuttar vin och målar röda naglar. Kycklingen står på spisen och paketet är inslaget. Nu tycker jag pinglan kan komma hem. Jaaaa måå du leeeva! Vad tar man för skor när man lever i en marsmallowvärld, alldeles fluffig och vit?

Den som väntar.... väntar alltid för länge! :)


Monstersovmorgon.

Började dagen med en monstersovmorgon! Det behövdes nog för jag är fortfarande trött. Jag vet inte om det är gårdagkvällen eller hela terminens stress och press som är mest bidragande. Men den sovmorgonen var jag värd.

Hur som så, dagens projekt är;
- sanering av lägenheten, den är äckligare än äcklig.
- paketinslagning.
- förhoppningsvis en prommis till ica om snöstormen lägger sig.
- sist men inte minst pyssel för ikväll.
- sprätt sprätt!


The time is flying.

TVspel är ju barnsligt kul. och tiden bara flög iväg. Mer ofta än 1 gång vart annat år tycker jag helt klart vi måste styra upp.

Nu har min mage, förutom tacos och mängder med chips, glögg och annat gott, fått i sig en kvällsmacka och jag gissar på att jag kommer somna gott. Tack för en supertrevlig kväll. Nu laddar vi för en lördag i samma anda!

Dröm sött.


Spontanshopping.

Hemma efter en trängsel som minsann inte var att leka med. Anar att alla tänker lika och julshoppar i sista sekund. Dessvärre kom jag bara hem med en julklapp, resten glömde jag helt bort då jag var fullt upptagen med att spontanshoppa en julklapp till mig själv.

Eller så spontant var de kanske inte, jag har pratat om det länge nu. En klocka iallafall. Den jag har kostade 30 kr och läderbandet är så fult så jag nästan skäms när jag har den på mig. Nu blev det en helt i metall, med en jättestor urtavla. Inte prick en sån jag hade tänkt, men jag gillaren. Och jag är glad att armbandet på den gick att justera till att passa min minimala handled (vilket annars brukar vara ett problem).

Nu ska jag packa ihöp alla grönisar och pallara mig ut i kylan. Vinflaskan får såklart åka med.

 
Detta vin åker med mig ikväll. Ganska sött och väldigt lättdrucket. Bäst på sommaren, men en stående favorit som aldrig slår fel. Trevlig kväll.


Hoppas på energipåfyllning.

Helgen är här, äntligen! Världens längsta (2 timmar kändes som 4) seminarium imorse, men nu äntligen är veckan över.
Hjärnan har tagit jullov, så i helgen ska jag försöka samla så mycket energi som möjligt för ett sista ryck innan jul på måndag och tisdag.

Nu väntar jag på bussen för lunch på stan, diverse julshopping, och sen ska vi modifiera vår tänkta EPP till en tacomiddag med vin/öl/spel/tjatter kväll, som M så fint uttryckte sig. Och imorgon smäller det! Jag har saknat dig pinglan, och imorrn ska vi fira dig stort! Födelsedagsgalej på grisberget.

Kan bara sluta på ett sätt, bra som helst!





...



Livets vägskäl, höger eller vänster.
Livets vägskäl, magen eller hjärnan.
Vad betyder mest?
Vad känns värst?
Igår, idag eller imorgon.



Glad och lätt.

Woho. Årets sista tenta är nu skriven och inlämnad. Nu är det bara 2 seminarium och en del föreläsningar kvar innan jul. Det känns jätteskönt att ha den gjord, så nu håller vi tummarna och hoppas.

Ska snart iväg på seminarium 1 och jag är otroligt glad att det inte är fullt så många minusgrader idag som det var igår!

Jag känner mig glad och lätt i sinnet. Är det julen som spökar? Hur som helst så njuter vi till fullo.






Old times.

Tittade igenom lite gamla bilder och hittade den här bilden. Den här är väl cirka 8-9 år gammal (shit vad tiden går) och vi hade så himla roligt åt den här tomtedräkten. Den är uppblåsbar och det gick inte att sluta skratta när man hade på sig den. Man blev helt rund!






Första klapparna.

Nu har jag slagit in första julklapparna. Himla mysigt! Det roligaste är ju själva inslagningen, göra dom söta, pyssla, klippa och klistra. Ska låta lite julmusik strömma ur högtalarna också så kanske julstämningen skyndar på lite.

Och såklart öppna dagens chokladlucka. Lucka 14. Idag hittade jag ett chokladpaket i min kalender. Bara 10 dagar kvar till julafton nu! Jag hoppas tomten kommer till oss i år. Jag hoppas alltid även om jag inners inne vet att det egentligen bara är jag som vill att han kommer. Verkar bara vara jag som inte vuxit ifrån honom än.

 

Sankta lucia.

Uppdates;

Woho. VG på tentan. Himla skönt. Den tunga terminsstarten börjar ordna upp sig.

Herman bubblar vilket ska betyda att han mår bra, lever och frodas. Han ska tydligen vara god också.

Kursboken damp ner i brevlådan idag, jag som tyckt att det varit lite skönt att inte ha den som ytterligare ett stressmoment. Texten är minimal och layouten är som en manual för ett datorprogram eller nått. Kul läsning?

Julgodiset är slut. Jag frossade igår. Alldeles för gott. Vågar jag baka en omgång till?

Jag fick även se ett luciatåg idag. Det var ett par år sedan sist. Kanske inte det bästa luciatåget jag sett, men mysigt med lite julstämning. Det börjar ju närma sig nu.
Jul, jul, strååååålande jul....

























Välkommmen Herman.

Plugghelg, jag kommer inte sakna dig!

Igår fick jag Herman i mina händer som jag nu ska vårda i 10 dagar. Jag ska ta hand om honom som om han vore mitt barn, haha. Han ligger under filten och vilar. Han fick inte stå i kylen för då fryser han, och om han slutar bubbla är han död. Så jag ska hålla ett vakande öga över honom. Sen ska jag skicka honom vidare. Undrar om han är god?
Riktigt rolig idé, jag tror mamma ska få vårda honom efter mig! :)

Nu ska jag hugga in på mitt julgodis, öppna lucka 12 (uh va tiden rusar iväg) och ta nya tag. Bara en vecka kvar nu! Hur galet låter inte det? Bara en liten skitvecka kvar. Can´t wait.


Massor med söta karameller.

Bryt ihop och kom igen! Det är så vi jobbar.

Igår bakade jag julgodis, allt med choklad såklart, och det bästa av allt är att få slicka skålen! Massor med söta karameller blev det, och jag köpte extra små formar så man får äta många! Det är roligare med många små än en stor tycker jag.
Sen spelade vi mario och kollade film innan jag var så trött att jag knappt visste vad jag hette. Jag somnade nog såfort huvudet landade på kudden.

Idag skulle jag plugga handelsrätt, men det är verkligen inte mitt ämne. Svårt och bara en jäkla massa undantag och kryphål. Så istället har jag läst en artikel och skrivit 1,5 sida till den. Mycket bra, en sak ur världen. Tillbaka till handelsrätt nu alltså. Hopp? Finns de hopp för den här tentan? Jag är tveksam, mycket tveksam.

Jag längtar mest av allt till nästa helg då vi ska fira stort! Mycket! Länge! Jag är så taggad. Det kommer bli en hejdundrand lördag här på grisberget! Sötaste tjejen fyller ju år!






Skitdag!

Jäkla skitdag har jag! En sån där dag som bara prick allt går fel! Jag vill bara att den ska ta slut fort och helst nu! Sen jag kom hem från skolan har skitsak på skitsak inträffat och jag bubblar av ilska, orkeslöshet och stress. Droppen som fick bägaren att rinna över var nog när jag spiller ut olja över hela köksgolvet och hur jäkla lätt är de att torka upp??!! Skridskobana är vad som blev av golvet och där har jag legat och torkat och skurat. Och insett hur otroligt äcklig lägenheten är.

Dagens julklappsönskning : städhjälp så att lägenheten blir som ny. För jag orkar verkligen inte ta tag i det själv! Stressad som en jäkla tok över alla uppgifter och dubbla kurser gör att jag får spel bara av att mobilen tjohoar. Jag längtar till en ny dag. Och jullov. 2 veckor till sen är det över!


Full fart direkt från start.

Ro och ingen vila. Tenta ena dagen, ny kurs andra dagen. Och ingen dålig start heller vill jag påstå, 3 artiklar ska läsas och skrivas ihop till på måndag, och ytterligare 3 till på onsdag, samt en fet jäkla klump till kurslitteratur har vi där påsidan om. Det tyckte dom var kul!

Jag har inte kunnat sova inatt heller. Jag har legat vaken och räknat ut lönsamhet och värderat företag hela natten. Trots att jag redan skrivit tentan och det kändes som att det gick skitbra! Jag fattar ingenting. Borde inte min hjärna förstå att jag lagt de bakom mig nu, att jag inte behöver göra mer än att bara vänta på att tentan rättas? Skumt. Det där brukar ju hända natten innan en tenta, inte natten efter!

Iksu mitt kära iksu. Jag är glad att jag besökte dig trots att mina ögon bara gick på halvfart. Nu ska jag utnyttja energin du gav mig och vara flitig som en myra.


Rekomendationen säger minst 20 grader.

För att knyta an till mitt inlägg tidigare om att jag har enormt jättekallt i lägenheten. Läste just en artikel på Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/bostadinredning/article8238642.ab) om att många hyresgäster fryser i sina lägenheter. Där står även att rekomendationen är att det ska vara mellan 20-23 grader i lägenheter.

Tänk om fler kunde klaga så det blir lite action! Jag tror största problemet i min lägenhet är isoleringen runt fönster och balkongdörr.
Vilkan dröm det skulle vara att slippa behöva glida omkring i vinterutstyrsel och dubbla tjocksockar varje dag!


Framgång.

Tentan kändes bra, om de va nån som undrade!
Ny kurs imorrn alltså. Och jag ser faktiskt fram emot den. Advanced Auditing, here I come.

Nu ska jag öppna lucka 7 för att jag verkligen känner att jag behöver mer choklad efter 3 timmar av godisätande i tentasalen, haha (or NOT).

Handbolls EM och soffan. Tjoho.


Tentadax!

Jag hade mycket hellre åkt till stockholm och gått på julkalas än att skriva tenta idag! Himla typiskt att allt ska hända exakt samtidigt! Det hade varit så kul att få träffa allihopa. Men jag hoppas såklart att ni får en tokmysig tripp med massor av skratt!

Själv sitter jag och memorerar sista formlerna. Lite knäppt att man får en formelsamling men att alla formler inte finns med. Det är inte lätt att hålla reda på vilka som man måste trycka in i huvudet och vilka som man kan lämna. Sen ska jag väl bara vänta... eftermiddagstenta är inte optimalt!

Har iallafall fått sällskap på en prommis till ica, och kom hem med en massa glädje-energi. Tänk att så lite kan göra så mycket. 


 











Nya mjukismodet.


Har ni sett nya mjukismodet? Ser helt galet, men onekligen tokmysigt, ut!
Tänk att få strosa omkring i overall igen? Haha.
Bu eller bä? Vad säger ni?







Pesimisterna skapar lönsamhet för oss andra.

Tog en långpaus från plugget och traskade till iksu för solning, och när jag ändå va där stannade jag kvar för att basta. Riktigt skönt. Är det paus så varför inte ta paus på riktigt?

Men inte kom motivationen tillbaka för att jag tog en långpaus inte! Jag är lite rädd för mitt overkliga lugn inför den här tentan. Båda mina elitkamrater pluggar som tokar och här sitter jag och vet inte riktigt vad jag ska göra. Ett varvs igenomläsning av slidesen har jag iallafall åstadkommit. Och ett varv i anteckningsblocket får det nog bli, bara för att.. ja nog mest bara för att! Och så jag inte känner att jag missat någonting imorrn.

Kan inte det där jullovet komma snart? 2 tentor kvar innan jul, men sen.. sen... äntligen paus. Det känns att man börjar närma sig slutet på studierna. Pluggtrött. Fast de kan ju va detta höstmörker också.

Jag läste att det är lönsamt att köpa aktier under november-december av många anledningar. Men en av dessa handlade om att människor i allmänhet blir mer pessimistiska när höst och vintermörkret innfinner sig vilket skapar mer pessimistiska förväntningar och därför påverkas aktiekursen negativt och är som lägst runt december. Sen när vårensolen tittar fram stiger den igen, då människor blir mer glada och optimistiska. Rätt kul ändå, hur allt hänger ihop.



Omänskligt kallt.

Jag har kallare i min lägenhet än vad det är på Universitetet. Elementen är varma, men det drar snålblåst från balkongdörren så plus minus noll på den värmen skulle jag säga! Tragiskt. Jag klagade ändå förra hösten, ska man behöva klaga varje år? Eller är det bara jag som har kallt i min lägenhet i det här huset? Eller tycker alla ni andra att det är super kul att glida omkring i 3 par tjocksockar, fleece tröja och långkalsonger hela dagarna?



Julskina-frukost.

Angående att bita bild på facebook till figurer från barntiden ryktas de nu om att det är en pedofil-grupp som startat de hela vilket kändes mindre bra! Ta bort era figurer bums!

Började min dag med julskinka och senapsmackor. Vilket lyx. det är ju så himla gott. Och sen en sväng till skolan. Sista dagen innan tentan idag, och då kan man ju undra vad jag redan gör hemma? Men jag vet inte riktigt vad jag ska läsa mer? Anteckningarna får sig nog en till omgång, men annars känns de rätt lugnt, nästan skrämmande lugnt. Men som att jag kommer fixa den. Håll tummarna imorrn.


Björne is my man

Facebook kör en kampanj mot barnmisshandel genom att uppmana att byta sin profilbild till en figus man minns från barndommen. Inte för att jag riktigt förstår kopplingen med detta till just barnmisshandel, men det var en liten kul idé.

Jag har bara en favoritfigur och han hänger med mig än idag. Björne is my man!


Nu borde jag nog krypa isäng om jag ska orka köra som en ångvält imorgon!





Tillåt ditt huvud att följa ditt hjärta.

 


Lucka 5.


Idag öppnar vi lucka nummer 5. Jag hittade en chokladgran i min kalender, vad hittade du?
Bara 19 dagar kvar till julafton. 23 dagar till minisemester i Norrköping. 
Och 17 dagar kvar till jullov. Och 13 dagar till födelsedagskalas.
Allt blir lite lite roligare om man har någonting att se fram emot.






Bumpy ride.

Duschade just alla mina böcker, miniräknaren, mus och  musmatta med ramlösa! Bumpy ride?

5 matlådor och disken diskad. Då börjar vi nu då!


Pratbubblan.

Det här med att söka jobb verkar vara hetaste pratbubblan just nu. Man blir lite stressad när man hör hur en efter en av klasskamraterna får anställning. Visst längtar jag till att få göra det jag är utbildad till jag med, få prova på riktigt, se lite verklighet och inte bara teori. Men kan inte var och en sköta sitt, utan att det måste det vara så mycket stress och hets?

Har suttit på skolan idag och tragglat gamla tentor i hopp om att bli lite klokare. Jag inser att jag fokuserar himla mycket bättre om jag tar mig iväg till skolan. Och det är förvånansvärt många som spenderar sina lördagar i Lindell, så ensam är man verkligen inte. 

När hjärnan tröttnat traskade jag och H till ica och handlade middag och kvällsgodis. Kyklingfajitas var ju supergott. Och godispåsen var slut innan klockan ens hunnit bli kväll!
Nya tag till nästa helg säger jag! Jag längtar efter att få komma ur tentaträsket och träffa lite folk.

Han gjorde min dag!

Imorse när jag gick till skolan hände något väldigt kul. En bil stannade påvägen och någon ropade "Friiiida", och jag tittade mig såklart omkring och såg bilen. Men jag fattade inte riktigt vem de var... men, vet ni! där sitter Fredrik! han som jag inte träffat sen vi gick ut gymnasiet. Vi som umgicks varje dag och i princip gjorde allt tillsammans, pratade om allt, skrattade åt allt, hade diskussioner om allt.

Min bästa vän. Då iallafall.

Han gav mig skjuss de sista tio metrarna till skolan och jag blev så glad av att träffa honom! Han gjorde min dag! Så kul! Han är sig lik, men ack vad mycket som hänt sen sist. Jag hoppas innerligt att vi snart ses igen!


Choklad.

Första luckan i chokladkalendern. Vilken lycka. Känns lite knasigt at ttiden gått så fort, är det verkligen bara 24 dagar kvar till julafton?
Ja kanske. Jag skulle faktiskt inte ha något emot en julpaus, jag börjar känna att jag tappat det! Allt. Motivation, energi, lust, vilja. Vad hände med mig?
Men jag har ett mål, och det är att ta mig igenom de nästkommande 7 dagarna som kommer innebära en hel del prestation! Jag hoppas att jag hittar tillbaka efter det!

Nu skolan. Efter gårdagens totalt ovärda seminarium känns de inte som att jag längtar tillbaka direkt.

RSS 2.0