Att vänta är en evighet.

Jag hatar att vänta. Varför går tiden så sakta när man väntar? Till och med sekunderna blir extra långa. Och visst kan man vänta en eller annan gång, men jag tycker inte jag gör nått annat än att vänta. Hela dagen är en endaste lång väntan. Väntar på att gå till jobbet, väntar på att få lunch, väntar på att få gå hem från jobbet, väntar på tv-program, väntar på imorgon, väntar på helgen, väntar på min lediga vecka, väntar på jul, väntar på besked från universitetet, väntar på att få börja studera.

Många av orden "vänta" skulle faktiskt kunna bytas ut mot ordet "längtar" men innebörden blir ändå densamma, att tidsvisaren tickar i gelé!

Nu minns jag inte exakt vad som stod i mitt horoskop idag, och det spelar väl mindre roll när dom ändå aldrig stämmer, men ibland är det kul att läsa och ibland försöker man på nått sätt koppla ihop det med sitt eget liv. Kanske någonstans att man hittar en koppling som leder till något positivt. Idag var iallafall horoskopet alldeles för bra för att vara sant och stämmde inte alls överrens med mig. Idag har nämligen inte varit min dag. Allt har gått fel, och även om det bara varit små saker så vet du säkert vad man brukar säga; Många bäckar små...

1408 är bioaktuell alldeles nu, men jag kan inte påstå att jag blev speciellt imponerad. Se en annan film om du är biosugen.


Three Days Grace - Wake Up

Glögg och pepparkakor.

Jag vet att det är två månader kvar till jul, och en månad kvar till första advent, men när jag stod där på Ica och hade glöggflaskan i min hand med blicken på pepparkaksförpackningen kunde jag inte låta bli. Så ikväll har jag och Jonas druckit glögg och ätit pepparkakor.

Det måste ha varit något i glöggen för helt plötsligt var det som om orken blåstes ur kroppen och efter 1,5 timmes slöande på sängen med en katalog i handen inser vi att vår biljardkväll av oförklarliga anledningar blivit inställd. En annan gång kanske.

Mörkt är det iallafall ute så nu orkar jag inte vänta längre. Jag ska samla mina sista krafter och göra ett ryck, nu ska ljusslingan bara upp! Balkongen ska få vinterpäls. Lite ljus i tillvaron.



Tänd ett ljus, för dig själv, för någon annan, uppskatta livet lågan ger och känn dig levande.

Just Like You.

Löne helg. Alldeles för mycket folk. Bakis. Helt överkörd. Levande död kan man säga. När klockan slog 17.15 på söndageftermiddag vad jag den första att stämlpa UT.

Och tur var det att jag på krogen hörde rykten om att vintertiden var tillbaka för annars hade jag stått där, utanför jobbet, en timme för tidigt, förmodligen förbannad på mig själv, alldeles ensam och känt mig dum. Det är egentligen otroligt att jag kunnat undgå det. Det stog till och med i tidningen. Sånt där brukar ju folk snacka om, vad hände i år?

Vi hade riktigt trevligt iallafall. Surströmming för första och sista gången i år. Bättre sent än aldrig. Träffade både en och annan trevlig kamrat och jag längtar redan nu till fredagens event då popup-festivalen står på schemat. Glad är jag att jag slapp jobba extra på lördag, så nu behöver jag inte tänka på att försöka skrapa ihop tillräckligt med sömn under fredagnatt. Kvällen kan bli hur lång som helst.

Ny musik är alltid välkommen och nu har Three Days Grace klampat in i mitt liv. Just Like You.

Kaffe Karlsson.

Visst det känns tungt att behöva jobba kväll på en fredag. Och det blev inte lättare av att jag just pratade med Jonas som precis kommit hem och ska göra helg, kanske med en kall öl?

Mysigt vore det iallafall med en bailyes drink, kanske en kaffe karlsson eller ett glas vin, lite trevligt sällskap och kanske en film?
Varför ska man alltid behöva tokfesta eller gå på krogen? Lite socialt umgänge, en hemmakväll kan vara nog så trevligt. Up for it?

Tillbaka till lönestressen.

jul vs. nyår?

Mitt jul och nyårsdilemma är nu inte längre ett dilemma. Idag lämnade jag in önskemål om att få vara ledig runt jul. Känns lite tidigt att tänka på det redan nu, det är fortfarande bara oktober, men bättre att vara ute i god tid. Jag resonerar som så, julen är för mig familjernas mysdag! Det är inte bara jul på julafton, det är jul både dagen före och dagen efter. Tänk att för en gångs skull kunna få vakna upp på julafton och bara vara ledig med sina närmaste, hela dagen.

Nyårsafton är egentligen bara spännande på kvällen när man träffar sina vänner, äter något gott, skrattar tillsammans. Om jag jobbar till klockan 16 så hinner jag ändå ha nyårsafton. Jobbar jag till klockan 14 på julafton hinner jag inte ens hem till Kalle och hans vänner.

Så så får det bli. Hoppas bara att mina önskemål går igenom.

Idag är det bygg-dag för mig. Jag håller på att bygga om min avdelning på jobbet. Så jag står där ensam mellan två hyllor och flyttar grejer. Hänger upp och plockar ner. Vänder och vrider. Bygger ihop och plockar isär. Mindre kontakt med omvärlden än jag är van vid. Skönt på ett sätt, lite ensamt på ett annat. En fördel verkar vara att endast dom trevliga kunderna hittar mig så idag kanske jag slipper bråka. :)

Lunchtime, vilket betyder matlåda som jag så duktigt lagade igårkväll runt 22 tiden. "Klapp på axeln".

Charmiga barn.

Barn är så himla söta ibland!
Det var idag två pojkar, syskon, troligtvis runt 4-5 år, som gick förbi mig i kassan. och precis när dom passerar kassan säger den äldre pojken till sin lillebror; "vi köpte inget så då betalar vi inget heller". Smart va!

En stund senare tog jag betalt av en kvinna, vars man stod precis bakom. Efter hon betalat säger hon till sin karl; "har du ätit vitlök idag?". Mannen funderade länge och tillslut säger han att, ja det hade han nog gjort. Själv tänkte jag; "nä det är inte vitlök det är rödlök!". Jag kom precis tillbaka från min lunch!

Lite pinsamt, men hon kan ju tro vad hon vill. Själv ska jag väl försöka hålla munnen stängd och se glad ut ändå!

Min nästa fråga är, visst måste det va bättre att vara ledig jul än nyår?

Ilska.

Ibland önskar man bara att man visste vad man skulle göra av den. Något fysiskt. Kanske skulle man ha haft en sandsäck och ett par handskar så man kan avreagera sig. Nä. Istället får man gå en promenad i mörkret.

Påtal om mörker och alla överfall. Man bör nog va lite mer rädd som sig själv än vad jag är när man är ute sent på kvällarna. Jag känner mig inte direkt rädd, jag klarar mig alltid. Men det är väl sånna gånger det händer, när man "bara ska" gå en kort sväng där man alltid brukar gå.

Fick höra en överfallshistoria i helgen om en person som jag känner var inblandad. Att hon skulle ha varit utsatt kunde jag aldrig trott. Det bevisar bara att det finns närmare än man tror. Men hon är stark och jag ska stötta henne.

Gråa moln och regn i luften gör inte den bästa starten på en jobbig vecka. Men det är bara att försöka hänga kvar. Man kan komma långt på att vara tjurig och envis. Tappa inte greppet. Inte än. Snart.

Ja, bara sådär.

Jag hade längtat så efter fredagkväll och att få vara ledig, men för det fick man inte mycket mer än en trött kväll med ont i magen. Flåt. Hade velat vara piggare men ibland blir det bara så.

Ikväll är det avskedsmiddag på Invito för att Emma på jobbet ska sluta. Hon har fått en ny möjlighet och nya äventyr att sika mot. Jag hoppas det blir trevligt. Och kanske är det här sista gången vi samlas allihopa tillsammans?! Frågan är om det är bra eller dåligt?

Tänker på dig.

Du är någon. Du är bra.
Visa att du finns. Visa vem du är.
Kräv ingenting mindre än kärlek och respekt.
Du är värdefull här och nu.
Ingen annan är som du.


Bägaren rann över.

Ofta håller jag saker och ting för mig själv, man ska inte tjafsa om bagateller. Det är så onödigt att bråka om ingenting. Men ibland, när det är något som verkligen berör mig, som står i min väg eller som jag bara tycker är helt fel, rinner bägaren över! En liten sak för någon annan kan vara en stor sak för mig.

Idag sa jag ifrån och då är det med styrka och kraft. Rätt ska vara rätt helt enkelt. Ska det vara så svårt. Jag blir så less.

Kaffe och en chokladbit, tack!





Jag vill att det ska vara spännande.
Jag vill känna längtan.
Allt ska inte vara så självklart alltid.
Vem vet vad som händer imorgon?

Hur bra får man vara?

Varje gång han öppnade munnen för att ta ton var det kalla kårar längs ryggraden. Så jäkla bra. Varje gång. Hans röst är lika bra live som på skivan, helt otroligt makalöst bra.

Och konsertens höjdpunkt var "Reason to cry" följt av "Losing", utan tvekan! Vad ska jag säga? Jag saknar ord. En enda lång resa genom Takidas gryma register. Är det inte så att live allid är lite bättre än inspelat material?!
Då vet man att det är på riktigt.

Det enda negativa var väl egentligen bara två saker. Dels att vi under en hel låt hade en strålkastare riktad rakt i ögat, och dels att spelningen bara varade en knapp timma. Några låtar till hade jag inte sagt nej till. Inte mycket att klaga på alltså. :)

En gång till! En gång till!

Pirater.

Jaha, då äntligen har man sett alla Pirates-filmerna. Trean var väl i klass med tvåan, men första filmen är fortfarande bäst. Men hur svårt kan de vara att göra en ordentlig avslutning? Nu har filmskaparna lämnat ytterligare ett gap för en eventuell fortsättning om de skulle kännas aktuellt. Nej, tack! Varför ska allt dras ut till sitt yttersta? Lite mindre fokus på pengar och lite mer fokus på när något är riktigt bra skulle uppskattas.

Klarblå himmel lockar mig utåt. En promenad till gymmet får blir dagens största projekt. Sedan ska jag bara vänta på att Takida ska inta scenen. Glöm inte öronproppar. Man ska vara rädd om öronen.

Julhysteri.

Det är fortfarande 2,5 månader kvar till jul, en ganska så lång tid om du frågar mig. Men det hindrar tydligen inte försäljningen av julgrejer att komma igång. Är det alltså nu det börjar? 2 månader av hysteri och stress, julgranskulor, adventsstakar, jultomtar, julklappar, tusentals brutna förpackningar och skräp överallt. Kan vi inte få en lugn och sansad julshopping iår där vi ber snällt och agerar efter logiskt vettigt tänkande? Uh, väntan på julen kommer bli en lång period!

Fast jag får väl erkänna att jag är ju inte sämre själv. Mina tankar har faktiskt börjar sikta sig mot jul emellanåt. Jag försöker dock tona ner dom, visst kan jag känna doften av glöggen och nejlikorna i apelsinen, men som sagt, lite tidigt än!

För att övergå till något helt annat. Ibland känner man sig bara För duktig. Jag syftar på min matlagningsinsats igår. Två otroligt lyckade kyckligrätter lyckades jag få till. Min matlåda idag var som en dröm. Så jag ger mig själv en klapp på axeln. Det lönar sig att ta tag i saker ibland, även om det kan sitta långt inne.

Imorgon smäller det. Takida närmar sig med stormsteg. :) 

Bara 1,5h kvar nu sen får jag gå hem. Håll ut Frida, you can do it!


Och ja, du sakans mig.

Tjänstledigt.

Man blir som isolerad när man jobbar helg, men nu är ännu en arbetshelg över. Och ja, nu har jag offociellt får min tjänstledighetsansökan beviljad så nu är det bara 8 arbetshelger kvar! 21 Januari blir jag alltså student, om jag nu komme rin på min kurs villsäga. Det ska blir otroligt kul att få göra något annat, tillåtas att vara lite fri och kreativ i några månader.

I lördag dukades ost, kex ölkorv och ett glas vin upp. Otroligt trevligt. Men kvällen typ en helt ny vändning runt tio då vi följde med Sofi på en fest nått hus nedaför bara. Visst är det roligt med nya människor, absolut, men det var nog bland det tråkigaste och segaste jag varit med om. Sällskapet var fast beslutna om att bara umgås med sig själv och sin närmaste så vi gick tidigt till krogen.

En helkväll och att jobba på söndagen var kanske något som jag borde ha haft i åtanke, men tankarna springer så lätt iväg när man har roligt. På morgonen tyckte jag att jag var mör och ville bara stanna hemma men jag tror att Jonas kanske behövde det bättre än mig. En hel arbetsdag och 150g choklad senare var jag pigg i kroppen och förmodligen hög på socker och lyckades ta mig iväg en sväng till gymmet. Sönk att röra på sig, kanske för att det  var typ en vecka sen sist? Kanske för att döva mitt dåliga samvete efter all choklad?

Idag är jag ledig och ska precis gå på dejt med Linda, bodypump och premiärlunch på iksus nya restaurang blir spännande.

Resten av dagen ska jag laga lite mat och förhoppningsvis har expo öppet ikväll så jag får kika på lite prylar. :)


Is på vattenpölarna.

Hösten gör sig bäst när solen lyser och vinden är stilla. Lugna harmoniska steg under gula och röda löv, solen i ansiktet och is på vattenpölarna. Jag var till och med tvungen att trampa lite på isen för att se om det var på riktigt. Smhi varnar för snöstorm i mellansverige och ja, varför inte. Minusgraderna gör sig tillkänna på mogonkvisen och jag plockar nog fram långkalsongerna och tjocksockarna inför min cykeltur till jobbet imorrn.

Jag längtar verkligen till vintern, av många anledningar, till snön, till kylan, till skidåkning och skoter, till julen, till julskinkan, till alla tända ljusen, till musiken, till pepparkakorna och glöggen, till ledigheten, till clementinernas genombrott, till det nya året, till dom nya krafterna...

Nya vinterskor och bowling.

Kravet var att dom skulle vara lurviga inuti och otroligt sköna att gå i. När det blir kallt vill jag inte behöva frysa om tårna eller dra på mig nått onödigt skavsår. Det var två par skor som jag sneglat på genom skyltfönstret. Men jag resonerade som så att jag skulle vänta till nästa månad då ekonomin är lite bättre. Igår följde jag men mamma en sväng ner på stan och jag sa till henne klart och tydligt att; Jag ska inte käpa något!

Och här sitter jag nu med ett av dom två par skorna jag spanat på! Dyrt och inte kan jag bestämma mig om dom duger åt mig heller. Dom ser inte ut som stövlar va? Sköna är dom, förutom att jag har en fot som är lite större än den andra. Det blir lite mer trångt i den skon. Varför kan inte fötterna bara vara helt lika dana? Sluta förstöra.

Igår tyckte jag att vi skulle göra något kul, de är så lätt att vardagskvällarna ser lika dana ut annars så jag bestämde att vi skulle bowla och Jonas tyckte det lät som ett bra förslag. Vi bestämde att vi skulle tävla och eftersom jag vann första omgången förhandlade Jonas till sig en duell där bäst av tre vann. Synd att vi inte hann komma på vad själva priset skulle va för gissa vem som vann? Nä inte Jonas, jag såklart! Jag är bara för bra helt enkelt.

Varför ska allt i nöjesväg kosta så grymt mycke pengar? Visste ni att bowla kostar, om man är ungdom, 120 spänn per person! Rena rånet egentligen. Under hundralappen skulle vara mer acceptabelt tycker jag. Trots detta var parkeringen utanför full och alla banor upptagna så tydligen är bowling mer populärt än jag trott.

Inte lat, bara less. Men Julgalan blir kul.

Det är konstigt vad en bil kan göra stor skillnad. Bara vetskapen om att jag just denna morgon får köra bil till jobbet gör att livet känns mycket lättare. Visst är jag grymt less på mitt jobb men är det kanske cykelvägen dit som är värst? Man börjar ju undra.

Jag kan iallafalla berätta att jag har haft en jätteskön helg i ledighet. Den började i fredags med middag på Två Våningar. Jag har hört att det kanske inte är det bästa stället att käka på, och visst var menyn lite skral och tunn, men vi måste ha lyckats träffa mitt i prick. Otroligt gott. Ädelostfyllt kyckling med tomatsås och risoni kan jag rekomendera.

Lördagen gick i samma fotspår men söndagen däremot, som bara bestod av regn och grå himmel, ledde till både ett och två bakverk och en allmänt slö innesittardag. Ibland ganska skönt att veta att man inte behöver göra ett endaste dugg!

Det verkar som att vi blir bjudna på Julgalan av jobbet i år igen. Kul med tanke på hur otroligt trevligt vi hade förra året. Däremot hörde jag på radion imorse att Julgalan fortfarande inte fått godkänt alkoholtillstånd, ändå kan folk betala för den biljett och alkoholen som tänkt dricka redan nu. Det känns inte riktigt rätt, eller? Inse hur fruktansvärt grundlurade majoriteten av besökarna kommer bli om dom inte fixar det där inom snar framtid...


Magnus Uggla på radion nu. Egentligen är han riktigt dålig.


Grävmaskinstalang

Idag har jag provkört grävmaskin. Det var tävling och jag som aldrig suttit i en hytt i hela mitt liv genomförde tävlingen på 4, 01 minuter. 5 minuter var max. Jag var till och med snabbare än han som körde före mig och jag tyckte att han var bra! Jag kollade på listan över dom som tävlat och det visade sig att min tid inte direkt var någon rekordtid men eftersom jag var den ända tjejen som deltagit borde jag ju få lite beröm för det. Jag föreslog att dom skulle införa en dam och en herrklass! ;)

Jonas, som för övrigt kört grävare tidigare, slog min tid med hästlängder, men det räcker nog inte till en vinst. Tråkigt för 5000 kronor hade ju inte suttit helt fel! Det var iallafall otroligt roligt och jag är stolt över mig själv, vilken talang jag är. Det där med fordon kanske är min grej?

Man ska prova allt, minst en gång! Var de inte så vi sa?

Fredag, ledig och nu är det äntligen helg.

En trevlig vistelse på stan med Emily är vad jag har sysslat med. Och vad duktiga vi har varit. Ofta blir det mest slött strosande i butiker, vilket vi också hann med, men alla ärenden! Det känns bra. Har dessutom hämtat ut biljetterna till Takida idag, så nu finns det ingen återvändo. Dom spelas ur högtalarna i denna stund.

Sedan skulle jag boka bord för två, för ikväll ska vi ut och käka. Men jag säger då det, att boka bord på en fredag för fredagkväll är näst intill hopplöst. Fullbokat mest överallt. Tidsoptimist eller inte, men ring en dag innan! Två våningar hade iallafall plats för oss så det ska bli trevligt.

Björn låg och sov klockan 12.30 när jag ringde honom så jag ber om ursäkt för den brutala väckningen. Men det var kul att ses om än bara för en kort stund.



curley sue - takida

Optimist, javisst!



"Det är bättre att vara
på hal is och ha det glatt,
än att gå i lera och sörja."

-Robert Broberg

Peppa till takida.

Nu! Äntligen!
Klappat och klart, fått ledigt från jobbet, bokat biljetterna. Nu blir det Takida den 17 oktober. Det är bara biljetterna som ska hämtas ut. Jag längtar. Jag hoppas ni kommer för det kommer blir bra, jag känner det på mig. Och man blir ju inte mindre taggad av att arbetskompisarna spelar deras skiva på hög volym ute på lagret!

Jag hade min takida period i sommras i samband med deras nya skiva. Lyssnade och lessnade. Precis i den ordningen det brukar vara. Men igår när jag hörde deras gamla klassiker "Broken" insåg jag mitt misstag som la albumet på hyllan. Dom är ju bra juh.



Om man tänker riktigt mycket...

...så kanske det går i uppfyllelse!
Det är väl ungefär min förhoppning.
Jag satt och tittade på mitt schema en lång stund och försökte leta igen alla mina lediga dagar. Längtan efter ett litet lov är mycket stor nu. Visste ni att det bara är 12 veckor kvar till jul? Det innebär endast 13 veckor kvar till nytt år och för min del innebär det 7 arbetshelger kvar på år 2007! Tre månader blev plötsligt en ganska kort tid.
Min sparade semestervecka ligger farligt nära att ryka snart, varför inte i november?

För övrigt vill jag bara uppmärksamma att på torsdag är det Kanelbullens dag för er som inte visste det. Jag visste inte, såg det nu. Synd att jag inte är "fikamänniska", för annars hade mammas nybakta och ett glas mjölk fått bli mitt firande.

Ledig måndagmorgon.

Personalfesten i lördags blev riktigt lyckad. God mat, tävlingar och en eller flera öl senare hamnade vi på Corona. En och annan incedent, festlig dans och många skratt gjorde en bra kväll.

Måste jag jobba imorrn, måste det vara måndag? sa Jonas till mig igårkväll. Ja det måste du, men jag är ledig, för jag har jobbat hela helgen så jag förtjänar en ledig dag! Och den är fullbokad med massor av roliga saker.

Tänkte först att jag skulle träna imorse nu när jag väl är ledig och har tid, men jag sover aldrig ut! Jag har någon form av "måste ställa väckarklockan"-mani så imorse tog jag helt enkelt sovmorgon. En lung och skönt morgon har det varit och nu sitter jag här med en kopp thé och väntar på att min mamma ska komma och plocka upp mig för en lunch på stan.



The Magic Numbers - This is a song

RSS 2.0