Mitt 26:e år..

26 år. Så länge har jag nu funnits till världen. Men dagen känns inte alls vidare speciell efter en omtumlande gårdag. Känner mig snarare lite nedstämd och ja, en gnutta ensam. Detta är första födelsedagen som jag spenderar helt på egen hand. Och jag gillar det inte! Haha. Men som mamma sa, det är ju inte sista gången jag fyller år, och jag får ju åka hem och fira lillebror om 2 veckor och kan stjäla lite grattulationer då kanske!

Mitt 26:e år har varit omtumlande på många sätt. Inte alls en dans på rosor alla gånger och många beslut som har måsta fattats. Ibland med en känsla av att världen inte riktigt varit med mig, utan snarare kämpat emot. Under mitt 26:e år hann jag med att skriva mitt examensarbete och ta ut en civilekonomexamen, jag fick ett jobberbjudande i Uppsala som jag bara inte kunde tacka nej till, jag flyttade 60 mil söderut och lämnade halva mitt liv kvar i Umeå, och jag började åka tåg som främsta transportmedel. Ett stort år på många sätt, men ett år som också inneburit många tårar och många väldigt jobbiga stunder.

Med en kopp varm choklad i handen sitter jag nu och hoppas att mitt 27:e år kommer att bli lite gladare och lite lättare. Att vardagen börjar kännas lite mer som en trygghet snarare än en osäkerhet. Jag har även ett mål, och det är att jag ska ta mig utanför Sveriges gränser under detta kommande år. En resa till sol och värme, för att se och uppleva och göra min egen värld ytterligare lite större. Det kan bara bli bättre från och med nu.


Orndning och reda.

Började morgonen med att sortera papper, betala räkningar och gömma undan plugget i ett av alla skrymslen som finna i lägenheten. Kanske inte världens roligaste göra, men det känns skönt att ha lite ordning igen efter flytten. Iallafall för mitt inre. Att veta att saker och ting inte kommer bort. Och eftersom jag igår såg att det registrerats ett godkänt på kursen jag precis tentade av känns det fantastiskt skönt att kunna lägga det där bakom mig. Nu har jag officiellt läst min sista kurs på min utbildning! :)

Nu ska jag hoppa i promenadskorna och plugga in ljudboken. Lite frisk luft är ju aldrig fel, och bra tidsfördriv i väntan på H som i detta nu sitter i bilen påväg neråt med sitt pick och pack. Hoppas det går bra att köra alla 60 milen!


Födelsedag i förväg.

Tårta och andra godsaker brukar man ju få på sin födelsedag. Jag har min på söndag. Men ett helt kakpaket (chokladkakor), morötter, popcorn och dipp och ett glas vin senare känner jag att jag nog åt för hela helgen ikväll. Jag erkänner, det blev lite väl mycket! Lätt att vara efterklok. Urk. Men det gick av bara farten! Så vi kan låtsas att jag firade nu, och att kakorna var tårta haha. Fick ju paket med posten som jag öppnade direkt såklart. Nyfikenheten kunde inte hålla sig till på söndag. Söta mamma som skickat födelsedagshälsning! Tack. Man blir verkligen sååå himla glad av snigelpost!

Veckan har varit seg och lång och tröttsam så det ska bli riktigt skönt med helg. Och inte vilken helg som helst. Förutom födelsedag flyttar H ner och redan imorgon ses vi igen efter en månads frånvaro. Kommer bli en omställning utan dess like att gå från att i princip inte ses alls, till att ses varje dag! Från att bo helt själv och vara van vid många timmars egentid till att bli sambo och ha sällskap alla dagar. Men det ska bli skönt att distansen äntligen är slut! Och att få börja ha lite vardag tillsammans. Så imorgon blir en stor och spännande dag!


Motivation!

Efter en nätverkskväll och ett föredrag om motivation är nu den stora frågan "Vad vill jag göra?". Det är lätt att säga Vad man inte vill, Vad man vill plocka bort från sitt liv, Vad man skulle vilja vara utan. Men att precisera Vad man vill göra, vart man vill komma, Vad man drömmer om att göra är en helt annan sak. Tankeställare minst sagt. Borde man kanske ha ett mål?

Klurigheter i hög grad.

Bara klurigheter hela dagen. Jag vet, dom måste ju göras dom med. Samtidigt kan man inte låta bli att känna sig en aning handikappad. Satte mig på tåget hem för att åka hem till tvätt och annat terapigöra, och plötsligt stannar tåget. Släcks ner och stängs av. Känns tryggt. Haha. Vi tappade tydligen dragkraft. Jag ser fram emot en ny dag. Och imorrnkväll är det nätverkskväll och mingel med unga företagare. Temat är motivation och det ska bli himla intressant!

Mardrömsnatt.

Migrän är inte kul alltså. Slutade med läggdax halv nio igår och en mindre pigg lördagmorgon. Jättetråkigt. Planen var att åka till sthlm idag för att hälsa på S som är där över helgen, men jag kommer nog inte många meter idag. Så jag hoppas att vi ses nästa gång vi är på samma ort istället.

Dagen kommer bestå av powernaps och vila, och så hoppas jag på en betydligt piggare söndag.

Kan ju berätta att jag faktiskt testade cirkelträning i onsdags, och herregud så jobbigt det var! Jag har fortfarande träningsvärk. Dödens pass, haha. 12 övningar (stationer) som skulle köras tre varv. Och mellan varven skulle tränaren hitta på nått "kul". Det där "kul" innebar att halva gruppen skulle springa fyra trappor upp och ner medan andra halvan stod i planka, och när alla i första halvan sprungit trappan var det bara att ställa sig i plankan och andra halvan fick springa. Tre varv. Konditionen är nog inte så bra som man tror haha. Men kul! Jättekul! Jag kommer absolut att gå på detta igen.

Jag gillar pass där det är lite fart, där man inte hinner tänka att man tränar eller hur jobbigt det är, utan att man bara kör på tjurskallen tills passet är klart först då känner hur otroligt slut man är.


Ny hobby?

En tjej på jobbet är som galen i stickning och har dragit igång stickkvällar vid några tillfällen. Och nu är alla som tokiga i att sticka. Halsdukar, sockar, koftor, leksaker. Ikväll var en sån kväll och jag tänkte att jag kunde ju pröva. Men jag slutade tidigare idag och orkade inte bara sitta och vänta. Så jag promenerade iväg till yll o tyll och köpte garn och stickor och satte mig på tåget hem. Projekt halsduk är nu igång kommer äta många nystan inser jag då jag la upp alldeles för många maskor, men har nu officiellt börjat sticka som en riktig gumma. Ja, efter att först ha googlat på Hur man gör såklart. Har väl inte rört en tråd sen mellanstadiets syslöjd. Vi får se om jag tycker det är kul eller om jag bara kommer tio cm och ger upp, haha. Men för nu, ett nytt tidsfördriv. Nu måste vi sova fram fredag så det blir helg nån gång. :)

Liten tisdagsupdate.

Betalade min nya soffa igår. Ja, det är sant. Jag har köpt en nu. Tog beslutet i helgen och det kommer bli så himla bra. Nu är det bara att vänta på att den ska levereras! Annars händer inte så mycket förutom att mitt sinne kanske känns en gnutta lättare nu när jag lagt tentan bakom mig. Mitt nya liv har väl inte tagit några direkta jättekliv framåt men jag kämpar på. Har ju lite saker att se fram emot som alltid muntrar upp. Exempelvis lönesamtalspremiär (otroligt spännande), en dag i stockholm eventuellt, introduktionsdag men alla nyanställda i sverige, h som flyttar ner, min födelsedag (älskar att fylla år), cirkelträning som ska prövas för första gången. Ja med mera. Små saker visserligen. Men. Små steg framåt är bättre än ett steg bakåt.

Inte min kopp av the´.

Mitt efterlängtade afropass förvandlades till Zumba och efter 15 minuter lämnade jag lokalen. Inte alls min kopp av thé om jag såger så. Jag han dock köra lite core och några minuter på cykel innan jag traskade till tåget. Bättre än inget skulle jag säga.

Hann även utnyttja mitt presentkort jag fick i julklapp och kom hem med ett par nya jeans som jag faktiskt ryms och ett par nya skor. Skor utan klack som jag letat i hundra år och som visade sig finnas på HM av alla ställen. Lyckliga mig. Nu är det bara nya stövlar som saknas, men det får vänta till vårkollektionen trillar in och allt inte har foder och annat vintrigt ludd.

Efter att ha avverkat diverse avsnitt av Chuch och hårdbrödmackor med ost (ny beroendeframkallande favorit) börjar det nog vara dags att hoppa isäng. Imorgon börjar en ny arbetsvecka som dessutom är helt pluggfri! Kommer bli himla skönt att känna sig ledig när man kommer hem!

Dröm sött.

Kragen upp.

Imorgon är dagen då jag tar mig i kragen! Ibland önskar jag att jag hade en liten militär som bokstavligt talat sparkade mig i baken. Det lyxen har jag inte, så imorgon sparkar jag mig själv. Haha. Jag har gjort min tenta, haft ännu en unnarkväll och längtar efter lite ordning och reda på tillvaron. Kan inte ni sakna dom ni med? Rutinerna? Jag ska iallafall styra upp såfort jag fått min skönhetssömn ;)

Träsmak

6 timmars tentaskrivande avklarat, och jag hann inte ens klart. 6 timmar har jag suttit rakt upp och ner och slitit mitt hår, varit stressad, gett upp, bitit ihop, klurat, letat, försökt. Jag har fortfarande träsmak i baken och huvudet är fortfarande lite mosigt.

Jag är inte den som brukar grubbla över inlämnade tentor. Hur det gått. Om jag hade kunnat skriva anorlunda. Om jag tolkat någonting fel. Osv. Det tänker jag inte göra den här gången heller. Den var svår, och väldigt omfattande och tiden räckte inte hela vägen vilket jag hörde fler som tyckte. Jag har gjort mitt bästa och det är med lättnad som jag viker ihop och plockar undan böckerna. Nu kan jag inte göra mer än att hålla tummarna och vänta och hoppas att jag klarade mig. För det är på håret om det går vägen. Tyvärr.

Nu ska jag städa undan resten av pluggkaoset, tvätta en tvätt, diska, ta mig i kragen och bli människa igen. Sen ska jag njuta av att göra exakt ingenting för så mycket har jag förtjänat. Jag kommer sova gott och i morgon ska jag dansa afrodans så energin bara sprutar! Premiärpasset på mitt nya gym. Can´t whait!



Skönt trött.

Skönt träningspass, inte lika sköna tre trapport upp till lägenheten efteråt. Hann även handla lite påvägen hem för myskväll. Öl, taco (tacofredag såklart), aftonbladet (ja hör och häpna, mest för att få klick haha) och en påse naturgodis (tentagodis är ju obligatoriskt och mitt nya liv börjar efter tentan...).

Nu har jag precis fått i mig lite köttfärs och pasta. Det här med att laga mat för en är otroligt tråkigt och blir därför rätt så enformigt. Så därför får man också stå ut med att äta samma både till lunch och middag. Men jag klagar inte för taco är ju fantastiskt gott. Ännu godare med sällskap såklart. Sparade dock natchosen till ikväll så har jag något att se fram emot. Hehe.

Nu tillbaka till plugget.

Träningspaus, oh yes!

Vad tror vi om en välbehövlig träningspaus? Ni vet en såndär paus som börjar med trötta ben och hängigt huvud men som slutar i ett leende på läpparna och en fantastisk känsla i kroppen! Jag röstar ja på den!

Har suttit med lite gamla tentor nu på morgonen, eller egentligen bara en för jag har inte hunnit mer, och börjar känna mig mosig i hjärnan. Jag skulle egentligen gå på ett pass på gymet i uppsala idag men jag avbokade det då jag inte kände att tiden räckde. Men nu ångrar jag mig. Så det lilla lokala gymet får nog ett välbehövligt besök. Ska bara tagga lite först, musik is the shit!

Nått med mycket power, bra tempo,  och en hel del attityd så är jag på banan sen!
Tjingeling.


Torsdag

Trött torsdag. Väldigt trött. Förmodligen veckans tidigare morgnar som spökar. Men två dagar till så får jag slappna av sen. Bara tentan på lördag kvar. Så skönt.

Biggest losers.

Tittar på premiären av biggest loser sverige och är tacksam att jag orkar springa betydligt mer än 500 meter utan att det känns som att jag ska dö. Jag höll på att säga stackars människor, men det är ju egentligen deras eget fel att dom tillåtit det gå så långt så att det förstört deras liv så pass mycket som det gjort.

På tal om träning så köpte jag mitt efterlängtade träningskort igår. Äntligen slog jag slag i saken och gjorde investeringen i mitt liv. Så himla kul! Jag längtar redan tills jag ska få gå på mitt första inbokade pass på söndag. Har inte tränat gruppträning sen i sommras så det ska bli skitkul!!

Men innan dess, några arbetsdagar till och en tenta att ta mig igenom! Håll tummarna för tusan. Jag behöver alla jag kan få!


Radera

Bit ihop verkar vara ett uttryck som raderats ur min hjärna för idag har det bara varit bryt ihop! En av dom sämre dagarna. Men, efter regn kommer solsken. Jag vet. Jag vet. Jag vet. Allt det där. Och imorrn är det måndag. Allt börjar alltid om på en måndag. Visst är det lite så? Så jag börjar om jag med. Imorrn. Nu sömn för att orka med 07.05 tåget imorrn. Tillbaka till vardagen har jag ingenting emot. Tenta på lördag känns dock mindre kul. Håll tummarna, will ya!

DET BLIR VAD MAN GÖR DET TILL

En dag på stan, prommis i strålande vinterväder, sällskapsspel och massa skrattvin. Det är med en liten klump i magen jag stänger ögonlocken efter en himla mysig helg med mina absolut bästa. Imorgon åker dom hem och det är som att jag saknar dom redan.

Jag tycker att jag klarar mig ganska bra här... har tyckt... men det är efter en helt fantastisk helg med sällskap som jag inser hur jobbigt det egentligen är att vara ensam. Och att det kommer att ta längre tid än jag trott att bygga upp ett nytt "hemma".

Hösten har varit tung. Tyngre än jag faktiskt erkännt. Men jag erkänner. Det är i en liten grop jag sitter. och det är med ljus och lyckta som jag fått leta alla små positiva saker i min vardag (den tid när jag inte är på jobbet). Mina förväntningar på våren 2012 är att livet vänder lite. Att dom lätta ljusa dagarna blir lite fler. Att mitt glada jag tittar fram lite oftare.

Det jag också vet är, att allting blir vad man gör det till! Och att det faktiskt är upp till mig själv. Bara mig. Att göra våren till vad jag vill att den ska bli.



Nyheter

Kanske inte ser mycket ut för världen men min hall har fått ett lyft. Så även sovrummet med ny byrå och nytt sängöverkasst. Riktigt skönt att få slänga det gamla och komma in med lite nytt. Efter middag och sällskapsspel har vi nog alla varit lika utslagna i soffan framför både skidor och film. Det är supermysigt att ha familjen här och jag har en hel lördag kvar med dessa godingar innan de åker hem igen. Himla bra.

Familjemys och ikea.

Igår kom mamma och pappa för att besöka lilla mig i helgen. Supermysigt att ha dom här. Idag har vi spenderat förmiddagen på ikea och är ny påväg hem med alla fynd! Himla kul. Inte att bära upp allting 3 trappor kanske, men att få lite ordning på lägenheten. Brödbak, tacos, lite ikeabyggande och eventuellt en öl är nog hur eftermiddagen kommer se ut. Inte så illa skulle jag vilja påstå.

Tidsbrist?

Oj oj oj. Jag trodde att min tenta var kring den 20e men herregud, det är den 14e! Jag har inte alls så gott om tid som jag trott. Och nu sitter jag här och vet knappt var jag ska börja! Tur jag har 3 helt lediga dagar nu att ägna åt plugg och enbart plugg. Borde ju hinna registrera några saker i hårddisken som farfar skulle ha sagt.

Det är iallafall strålande väder idag och jag känner ännu mindre för att sitta inne och nöta skatterätt. Suck. Sist jag var på prommis upptäckte jag ett nyare bostadsområde och jag funderar på ännu en upptäcksfärd idag. Jag behöver ju ta paus någon gång, eller hur? Nu har jag bott här i ganska precis 3 månader och det finns fortfarande en hel  massa som jag inte hunnit se. Det här lilla samhället är större än jag först kunde tro.

Hur är snöstormen i Umeå? Verkar den avta? Vi har inte ens en snöflinga kvar här nere. Verkar gå från dag till dag. Ena dagen vitt och fint. Andra dagen regn. Tredje dagen sol och bar mark. Sen börjar det om med snö, som försvinner med lite regn (eller mycket regn), och sen kommer solsken. Hopplös vinter skulle jag säga.


NYTT ÅR

Mitt nyår var fantastiskt underbart kul. God middag, upplevde uppsalas uteliv, gjorde bort mig i en godiskiosk, dansade till både abba och grease, drack specialgjorda drinkar bara för mig, såg raketer, drack champange, lovade att sluta äta godis och hängde med korvkillen.

Har levt i mjukisbyxor de senaste dagarna. Jeansen är alldeles för trånga, så jag gör väl som alla andra och börjar mitt nya liv haha. Vi kan säga imorrn. Så, då var det bestämt.
Har vinkat av H som flyger upp till Umeå ikväll och det är såklart aldrig kul att säga hejdå. Men vi har haft några jättefina dagar och om en månad är han ju här på heltid. Så det ska vi nog fixa.

Jag hoppas att mitt 2012 blir ett spännande och händelserikt år. Och nu håller jag tummarna för att snöstormen i norrland ger med sig så att jag kan få mera besök redan till helgen! Himla mysigt.


RSS 2.0