Nya jeans och två månader

Känslan när man hittar snyggaste jeansen i garderoben och inser att dom fortfarande passar. Vilken lycka! De här med att uppleva sin gamla garderob som en helt ny är fantastiskt!

2 månader sedan gumman kom till oss imorgon. Det är svårt att förstå att hon bara varit här i 2 månader för ibland känns de som att hon alltid varit här, åtminstone hur länge som helst, och vi får ofta påminna oss om att hon är mindre än vi tror. Hon har haft en period av allmänt missnöje, svår att söva, svår att mata, grinig. Men vi läste nått om en utvecklingsfas kring 8-9 veckor och hoppas att hon snart är sitt vanliga glada bäbisjag igen. Älskade lilla Gummsi!!

Daniels sista dag hemma åxå, förutom helgen då. Och tid för mig att vara hemma själv. De är en annan historia men lite nervigt och lite oroligt och lite spännande är de ju, allt på samma gång.

7 veckor

Gud vad tiden går fort!!?! Jag tyckte att det var typ igår som Daniel sa "å idag blir hon 6 veckor". Och idag blir hon helt plötsligt 7 veckor. 7 veckor sedan Gummsi kom till världen. 

Det känns som att hon varit här mycket längre och vi måste ofta påminna oss om att hon "baaaara" är just några veckor gammal. Det är lätt att sväva iväg in i framtiden och längta tills hon håller upp huvud, vänder sig, sitter, ler oftare osv osv. Inte för att hon inte redan är bäst, utan för att man längtar efter att få se hennes utveckling och vem hon kommer att växa upp till att bli. 

Frissan äntligen!

Som jag har väntat. Sitter i väntrummet hos frissan med en kaffekopp. Himla tur dom bjuder på kaffe för de har varit en sömnlös natt. Höll nästan på att missa att kliva av bussen på Vasaplan!?! Trots typ 3 min resväg. Tur att bussen stänger av motorn just på denna hållplats så att jag reagerade.

Det är iallafall fem månader sen ja klippte mig sist vilket är en evighet i min värld. Varför så länge kan man undra, men graviditet och sjukskrivning har väl gjort att jag helt enkelt prioriterat annat när jag inte mått så bra. Nu ska det äntligen bli av och risbusken ska äntligen få lite form. Vardagslyx får man väl ändå kalla det. Jag förtjänar det tänker jag!

I övrigt väntar 3 års kalas och släktträff i helgen. Vi ska även låna mamma och pappas hus i helgen så vi får byta miljö och tillgång till gräsmatta. Så mysigt. En helg att se fram emot med andra ord!

Omöjlig men fantastisk!

Att hålla en trött bäbis som vill sova vaken verkar vara omöjligt. Lika omöjligt som att få en trött bäbis som inte vill sova att somna.

Suck och pust. 
Men vad gör man inte för att skapa bästa möjliga utgångsläge inför natten?!  Svaret är nästan vad som helst. 

Vår förlovningsdag är idag men den fick inte bästa utgångsläget så vi har bestämt att vi ska fira en annan dag. Jag känner mig iallafall som en lycklig tjej tillsammans med honom, och Gummsi är vårt kvitto på en perfekt kombination. Hon är fantastisk! Jag älskar min lilla familj!❤️💜

Inomhusdag idag

Inte bästa natten. Gummsi bestämde sig för att vara omöjlig att lägga isäng varpå det blev en sen kväll. Och inte nog med det skulle hon även bestämma sig för att bli pigg ett par timmar mitt i natten. Dessutom har vi en kissekatt som sitter utanför sovrumsfönster i regnet, jamar och desperat försöker hoppa två meter och in genom myggnätet. Han hör väl att vi pratar och är ju livrädd för regn... Så dum!! Slutar med att jag får gå ut och hämta honom eftersom han inte fattar att han måste gå runt huset och in genom sin vanliga ingång.

Därför händer inte så mycket hemma hos oss idag. Mycket soffa och tv skulle jag tro. Och regnet bara öser ner, så det gör kanske inte jätteont med en dag inomhus. 

En dag på stan

Gummsi har skött sig exemplariskt idag. Vi sprang på stan och hann till och med ta en fika och åka buss och hon var en ängel i vagnen under alla 3 timmarna vi var borta (mest sovande såklart men ändå). 

Jag rensade hennes garderob imorse (läs låda) och har nu kompletterade med de som saknades plus ett plagg på rea jag bara inte kunde låta bli (så nu får de gärna bli sol eftersom de såklart var ett sommarplagg). Gummsi fick även en febertermometer och jag fick mig en ny parfym. 

Efter de var orken slut och shoppingen till mig själv får helt enkelt vänta till en annan dag. Det är ändå mest sommarplagg på galgarna och sommaren har ju inte direkt imponerat hittills. Sen känns det ju som att jag redan har en helt ny garderob sen gravidmagen försvann, plagg som jag inte kunnat använda på ca 7 månader har plötsligt fått nytt liv. 

Upptäckt som nybliven förälder

Inatt drömde jag att Gummsi gjorde illa sig, att hennes vagn välte och hon flög ut, och jag vaknade av att jag började tokgrina. Så hemskt! 
Jag hoppas att något sånt aldrig behöver hända i verkligheten!!

Som nybliven förälder har jag gjort en del upptäckter, tex;

-"Tänk om" är någonting man tänker hundra gånger om dagen. Tänk om någon kör in i oss när vi är ute med bilen, tänk om någon tappar henne, tänk om jag tappar henne, tänk om hon ramlar ner för skötbordet, tänk om vagnen välter, tänk om hon blir sjuk. Osv osv.

-Det går att säga ordet "hej" ungefär hur många gånger som helst på en dag i olika tonfall utan att känna sig tjatig.

-Får man sova typ tre timmar i sträck har det varit en "bra" natt och man känner sig pigg. Skulle någon sagt de till mig innan skulle jag skrattat och trott att att dom skämtade, jag behövde mina åtta för att överleva så var de bara.

-Att vistas bland andra med en bäbis ger sjukt mycket uppmärksamhet, typ mer än en hundvalp. Plötsligt hamnar man i andra hand och folk pratar med bäbisen och inte med dig.

-Bajs har blivit det dagliga samtalsämnet. Och det är liksom inge konstigt. Har hon bajsat? Var det mycke? Lite? Hårt? Mjukt? Konsistens kan också diskuteras.

-En del säger att det inte finns fula bäbisar, men det finns det iallafall i mina ögon. Din egen bäbis kommer dock aldrig vara ful (som jag var rädd för). Det är den sötaste bäbisen som finns, en perfekt kombination av er båda. Och du kan titta på han/henne i timmar och förundras över hur ni faktiskt lyckats skapa en så perfekt liten varelse. Finast är bäbisen när någon annan håller i henne. Du saknar efter typ två minuter (helt sjukt kort tid).

Varning för värdelös film!

Idag frågar vi oss frågor som "Undra hur mycket sömnbrist kroppen tål?" Ögonen funkar typ inte, än mindre hjärnan, och kroppen den är bara segare än sirap. Kan man bli knäpp av för lite sömn? Ibland känns de iallafall så.
Med två usla nätter bakom oss (max två timmar på sin höjd) åt vi frukost vid 12 och funderar nu på när de kan va okej att gå isäng?

Såg en värdelös film igår som jag bara vill varna lite för, Parallels, som byggde upp spänning och frågor under hela filmen, man hann tänka att de hör kan bli riktigt bra, och när man trodde att filmen skulle börja på riktig då kom eftertexterna!??!? Såå mycket värdelöst. Helt bortkastad tid att titta på den. Vi blev typ arga när filmen tog slut! Så se inte!




Bäbisträff

Igår packade vi tröttmössor ihop oss för att hälsa på Daniels barndomskompis i Täfteå som också fått smått. Anton är bara två veckor äldre än Thea och de va riktig kul att se dom bredvid varandra. Så stor skillnad mellan dom små liven redan nu, vi som tycker Thea är ganska stor fick tänka om när Anton låg brevid nästan ett kilo tyngre. För att inte tala om skriken som var heeelt annorlunda varandra. 
Häftigt att de redan som bäbisar visar personlighet. De ska bli spännande att se vad Thea kommer att bli för liten person när hon växer upp. 

Här ligger dom tillsammans. Kanske framtida vänner, vem vet? Thea försökte kommunicera med honom men han tittade mest åt andra hållet. Gulligt. Och båda med blåa streck i baken (kissat eller bajsat? Haha)




Picknick

Idag gick de bättre. Gumman var betydligt mer nöjd än igår. Vi hängde ute i hela två timmar tillsammans med moster Lisa och moster Sandra. Lisa var en pärla och hjälpte till med gumman så idag fick även vi en stund i solen. Så uppskattat!!

Men de tar på krafterna att vara ute. Efter en pizza och en tur till Ica maxi är vi totalt utslagna i soffan. Eftermiddags promenad och annat bestyr får vänta, jag tror en film och benen i högläge är mer vår melodi ikväll. 

De märks att man inte orkar lika mycket som man brukar, musklerna är obefintliga och ryggen värker varje kväll. Men samtidigt tacksam att det går framåt, och att viljan att hitta på saker blir större. 

Inte som planerat

Så typiskt. Gumman har sovit varje dag mellan typ 13-16 när vi varit ute med vagnen. Perfekt en solig dag som denna tänkte vi. Så vi packar ner filtar och går först en sväng med henne så hon ska somna för att sen sätta oss i gräset och njuta en stund. Jotack! En halvtimmas lugn innan hon är missnöjd över något (inte mat och inte blöja). Trist att de ska hända just när man planerat något. 

Självklart deckar hon när vi ger upp med tröst försök och bestämmer att vi ska gå in. Så typiskt som sagt. Men så är livet med småbarn!

Vi hann iallafall smaka på en folköl (de var ju ett tag sedan) och äta en glass medan barnvagnen var i rull. Nytt försök med picknick imorgon. 

1 månad gammal

Idag blir hon en månad gammal. Tänk att hon låg i min mage för bara 30 dagar sedan. Obegripligt! Jag saknar inte magen, hon gör sig bättre på utsidan. 

Igår invigde vi babygymmet som blev en hit! Jag trodde hon kanske va för liten ännu men hon låg där och log och sprattlade när hon tittade på sakerna som hängde ner. Så mer gym framöver.

Så även idag. Och idag provar vi även nya shortsen, så söt!




RSS 2.0