60 dagar

Nedräkningen fortsätter och vi är såklart jättenyfikna på vem som ligger i magen. Det märks att det blivit lite mer ont om plats då sparkar snarare övergått till alien-rörelser där man ser på utsidan av magen när bäbis vänder på sig. Svårare att sova också då bäbis möblerar om i magen och trött är bara förnamnet, speciellt idag efter två usla nätter. Men humöret är ändå uppåt och positivt.

Lite overkligt känns de ändå, trots allt. Lite för att magen ännu inte är så stor och att vi ska ha en färdigbakad bäbis om två månader känns overkligt. Lite för att vi inte har köpt några bäbis grejer ännu så hemmet är fortfarande inte rustat för ett litet tillskott. Men de ska vi ändra på imorgon då vi planerar att komma hem med både säng och skötbord och diverse annat. 




Jakten på järn

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, jag älskar ju leverpastej, men jag börjar faktiskt vara lite less på dessa leverpastejmackor. 

Denna ständiga jakt på järn, blodpudding som är kanske hur tråkigt som helst att äta, kött, broccoli, blutsaft, tabletter, börjar vara tröttsamt.

Alternativet till jakten på järn är inte ett alternativ egentligen så jag kör på såklart. Men om till och med favoritpålägget börjar kännas grått är det nog beviset på hur intensiv järnjakten varit. 

Fredag imorrn och weekend i Sundsvall ska bli fantastiskt kul. Så nu ska jag äta mina leverpastejmackor och se till att jobba bort torsdagen så att det kan bli helg fort!



Tidig morgon

Måndag morgon. Vaken sedan halv sex pga en sprattlande bäbis i magen. Hårda sparkar, och ibland kittlande när träff under revbenet inträffar. Så vi får se hur länge energin orkar vara på topp. 

Det är tur att det är kortvecka för min del då vi åker till Sundsvall för hotellmys och ett besök på Ikea. Som jag längtat. Välbehövligt att få åka bort en dag eller två också.

Vårkänslor och tjock näsa

Jag trodde att jag hunnit vänja mig vid täppt näsa vid detta laget, men så fel jag hade. Kanske snarare lärt mig att acceptera en viss grad av täppthet, men i veckan har jag fått smaka på annat. Denna vecka har slagit alla rekord och jag har vaknat varje morgon med tjock näsa och huvudvärk. Så himla tröttsamt. Jag trodde i måndags att det kanske var en förkylning på gång, men det har ju inte direkt brutit ut något större kaos i kroppen ännu och nu är det torsdag... så vad händer? Jag ogillar att va i detta mellanland, inte sjuk, men inte helt pigg heller. Och det tär på krafterna. De är så typiskt, jag som redan tycker att jag redan att har tillräckligt med kroppsliga besvär som hindrar mig från rörelse och aktivitet.

Tur att det börjar närma sig slutet, under 70 dagar kvar nu, och över 75 % har passerat.

Älskar för övrigt vårkänslorna och vårsolen som visat sig framme i många dagar nu. Hörde rykten om kyla och eventuellt snö framöver vilket kanske inte känns så kul, men och andra sidan hade jag nog inte förväntat mig att vi skulle gå raka vägen mot sommar så tidigt som i mitten på mars. Hoppats är en annan sak.

Även att vi tagit fram cyklarna gör mig glad. Jag som inte kan gå har nu en ny möjlighet att röra på mig utomhus. Det får bli cykelturer istället för promenader framöver.




Kroppsförändring


Nog har man haft plattare mage i sitt liv! Hahaha. Det ser ju minst sagt lustigt ut. Just nu växer magen så det knakar och större kommer den att bli!




Unik



Det fina med dig är att du är du. 


❤️





11 veckor kvar

Vi åkte in till förlossningen igår, angående sammandragningarna i förra inlägget. Fick lämna kiss-prov och dom gjorde lite tester men inget som tydde på något konstigt i dagsläget. Bäbisen mådde bra och det är ju huvudsaken. Bara för min del att acceptera läget.

Idag gick vi in i vecka 30, alltså bara 11 veckor kvar. 2 månader tills jag går på ledighet. Tokigt va tiden kvar känns lite helt plötsligt. Vi längtar i massor och jag känner att det kommer bli skönt att slippa kanonkulan som börjar va mer och mer otymplig. Börjar även va less på den eviga nästäppan och att svettas som om ja vore i klimakteriet. Men allt har sin tid. Först ska bäbisen bakas färdigt först. 

Sammandragningar utan slut

Sammandragningar i monstruösa mängder, dag 3! Från minuten jag kliver upp till minuten jag kommer hem och kan lägga mig platt på soffan. Med undantag för toalettbesök och ev matintag då de åter övertagit min normalt så mjuka bäbismage och förvandlat den till ett stenhårt bowlingklot. 

Jag hoppas innerligt att detta bara är tillfälligt, en period, en kort fas. För jag är ordentligt osugen på att sluta röra på mig redan.

Håller alla tummar och tår!

Nu ska vi för övrigt åka och skriva D som pappa på bäbisen. Känns skönt att få fixa allt sånt redan nu!

Äntligen har tiden gått fort

Veckan har susat förbi i ilfart. Första veckan på 2015 som inte känts som en mindre evighet. Och det får jag nog tacka vår praktikant Ida för, som nu delar rum med mig och alltid är så glad och pratsam. Riktigt skönt att känna att tiden går framåt för en gångs skull,

Igår blev jag även medbjuden på lunch med en barndomskompis från Jönköping som är på blixtvisit i Umeå. Mycke trevligt att få säga hej även om en timme inte ens är i närheten av tillräckligt med surr tid. 

Idag tänkte ja försöka mig ner på stan och strosa runt lite. Eventuellt även träffa en vän över en kaffe. Synd på skitvädret, det är storm och snöblandat regn som lixom trillar ner i sidledes från himlen. Tror jag hoppas över promenaden ner!!



Pyttelite nervös

Idag är en liten pirrig dag för idag ska jag hålla i mitt första egna lunchmöte. Jag har inte den blekaste aning om hur jag hamnade i den här situationen?!? men nu är jag här och nu är det bara att genomföra. Trots att mötet inte kommer bli riktigt som jag hade för avsikt från första början. 

I övrigt gick vi in i vecka 29 igår. Om ca 12 veckor är bäbis förhoppningsvis här hos oss (om ja inte går över tiden då) och det känns jäkligt snart känner jag nu när jag skriver. Bara 12 veckor innan livet tar en helt annan vändning och vi blir tre istället för två. Vi längtar såklart, men kanske börjar de vara dags att boa lite. Vi har ju varken köpt kläder, säng, eller annat som barnet behöver? Jag läser att många som är i samma vecka som vi redan gjort detta för länge sedan, jag har ju själv inte velat ha för bråttom utifall att något skulle hända. 

Besök hos barnmorskan

Idag var vi där igen, hos barnmorskan, och lyssnade på bäbishjärtat och mätte magen. Hjärtat slår som det ska och magen växer, till och med lite i överkant på kurvan. 
Vi pratade även om järntabletter, amning och sammandragningar. Kanske inte lika roliga samtalsämnen som rörelser i magen och bäbisljud. 

I övrigt en ganska vanlig grå tisdag, förutom att vår praktikant började idag som jag är handledare till. Hon sitter dessutom i mitt rum och vi är bekanta sen tidigare så det blev en hel del surr mellan arbetsminuterna. Men trevligt. Hon är duktig så jag tror att det kommer gå mycket bra för henne.

RSS 2.0