New day.

Uh. Jag vaknade inte alls på rätt sida idag. The dark side. Och just nu känns det som att jag kommer stanna här idag. Inte livets bästa dagar. En sån dag då man helst bara vill krypa tillbaka under täcket och låta dagen flyta förbi. 

Tur att det kommer en ny imorgon...
















Step Up.

Såg Step Up 3 för någon dag sedan. En dansfilm. Och jag blev både berörd och inspirerad. Dom är så himla duktiga, och det är häftigt hur man kan uttrycka så mycket med rörelser och  musik. Nu funderar jag på om jag kanske skulle se 1:an och 2:an också (jag vet, fel ordning, men de kanske inte gör nått), vet bara inte riktigt hur ja ska hitta dom.




Kanske nästa gång.

Ibland önskar jag att jag hade en vilja av stål. Ibland önskar jag att jag kunde läsa tankar. Ibland önskar jag att jag var oövervinnerlig.

Igår hade vi en jättetrevlig kväll tills det visade sig att vi inte skulle ta den buss som vi röstade fram att vi skulle ta, och därmed inte tog oss ut någonstans eftersom löningshelg i umeå innebär totalt kaos. Jag kan inte låta bli att bli lite irriterad när försökte förklara det för gänget och sen fick stå på torget och säga "va vare ja sa!"
Inge dans, inge mingel, bara jävligt kalla tår och en onödig diskussion.
Kanske nästa gång?





Det här ska jag göra i sommar.




I sommar sitter ja i en sän här och tittat på solnedgången. Kommer bli grymt.


Go team wicki!

Det var visst quiz på puben igår, kul. Och gissa vilka som kom tvåa? Team wicki! (läs vi) haha.

Hur som gjorde vi nog förmodligen den godaste pasta och kyckling-middagen ever när vi kom hem. Supergott. Och resten av kvällen blev bara helt jättebra. Bästa fredagen på väldigt länge.

Nu har jag precis påbörjat salladen för kvällen. Jag måste säga att jag blivit riktigt huslig i köket på sista tiden. Skönt att det känns kul att laga mat igen. Fetaostkräm ska jag också fixa. Kanske efterrätt? Eller blir det för mycket? Hm. Jag ska fundera lite mer på den.

Kvällen spenderas i glada vänners lag på berghem och jag njuter till fullo av den här underbara helgen. En dusch på det här så kör vi sen!






Lovley morning.

Bästa morgonen. Blev väckt av att H smugit in i lägenheten på morgonkvisten innan sin föreläsning. Mys. Så jag bjöd på nybakade scones och morgonkaffe. Alla mornar borde vara precis som denna!

Nu har jag tvättat hela min garderob (känns det som), och skrivit klart metoddelen på uppsatsen. Skönt att jag fick ha ett flow för en gångs skull. Min motivation har varit lite bristande på sista tiden även om jag gör mitt bästa för att dölja det.

Nu tar jag helg med gott samvete. Epp comming up, åsså får jag matlagningssällskap efter det. Just love it! High five på de!

PussKram


Vårruset nästa.


Fick sms från A idag och tyckte jag behövde röra på fläsket lite, haha. Nä okej, hon undrade om jag skulle vara med i deras lag och springa vårruset. Glad att bli tillfrågad, lite skeptisk till min löpartalang, men det ska bli kul. Jag kan ju alltid gå om jag känner att jag håller på att dö, men målet blir att springa hela vägen runt!
31 maj alltså! Då kör vi!

Just nu saknar jag min andra hälft. Det är ju fantastiskt hur vi lyckas ses så lite när vi bor typ 500 meter ifrån varandra och vi båda pluggar. That´s life i guess. Längtar desto mer till imorrn istället!

PussKram




Focus man!

Jag har en period där dom här tycks vara dom enda som kan få mig att koncentrera mig. Just precis nu är det denna som ljuder i mina högtalare.

Rise Against - Injection




Saknade nr 18.

Såklart mixar jag ihop bilderna, haha. Ingen ordning. Bildnummer och ordningen har mixats lite, och nu saknas visst nummer 18. Nummer 17 skulle vara en ovanlig bild, så nu kommer den som borttappade nr 18 istället. Om ni fattar, haha.

Hur som helst, Nr 18 - En ovanlig bild. Den här tycker jag talar för sig själv, kärlek vid första ögonkastet och man kan inte annat än längta efter lite sommarvärme. Glada vänner, bruna ben, jeansshorts och tygskor, mjuk glass och allt de där som hör sommaren till.




Nr 19 - En person som är snygg

Jag tillägnar dennna bild till min mamma. Ända sedan jag var liten har hon varit snyggast i mina ögon, inte bara på utsidan utan insidan! Hon är en pärla! Och ser jag ut som henne om 30 år skulle jag inte klaga! ;)




Sojabönor, try it!


Att uforma en enkät är tammetusan inte lätt ska ni veta, men vi påbörjade processen idag! Vi har det vi gör.

Jag har upptäckt att iksu har riktiga spinncyklar i konditionsavdelningen, vilket gjorde mig överlycklig. Nu kan jag köra spinn när som helst, utan att behöva planera in pass hit och dit. Jag gillar att kunna gå när jag vill, när jag har tid, när jag känner för det, när jag behöver en akut paus, därav varför jag hängt mest i gymmet på senaste tiden. Och visst, styrka är sjukt kul, jag kan bli som besatt när jag går lös i gymmet av gammal vana. Men jag har inte samma mål som då, och det är nog bra att balansera lite. Speciellt då H tycker vi ska ut å kuta tillsammans i vår (hur nu de ska gå?).

Hur som helst, riktiga cyklar. Helt fantastiskt! Att jag inte sett dom tidigare! Det är synd att dom bara är 3 stycken, men jag försöker träna då inte resten av Umeå hänger där så de är inga problem. Glad tjej just nu. Speciellt när mina chokladcarvings blivit livsfarliga, haha. Då äre skönt att få svettas mellan gympassen!

Lägenheten är ett endaste kaos, har väl inte haft humöret för att ens orka ägna den en tankte på ett bra tag nu. Jag tänkte ändra på det i veckan. Ikväll nöjer jag mig med att radera diskberget. Resten tar jag imorrn. Man ska ju ha nått att se fram emot också, haha.... eller?!

DAGENS TIPS:
Om ni gillar bönor ska jag tipsa er om sojabönor. Man köper dom i frysdisken på t.ex Maxi och då heter dom Edamame. Sojabönan innehåller cirka 39 % protein och 17 % olja. Den höga oljehalten gör att sojabönan snarare klassas som enoljeväxt än en baljväxt. Bra med protein och bra fett alltså. Supergoda att äta bara som dom är, i sallad eller varma som tillbehör till vilken rätt som helst. Den finns även att köpa torkad, rostad och saltad, och blir ett nyttigt snacks.








By your side.

Jag klär på mig mitt bredaste leende och sätter mig på bussen ner på stan. Kanske hinner jag handla en och annan livsnödvändig pryl också, who knows. Ska bara kasta i mig lite lunch först.




Man försöker förbereda sig för alla situationer man ska in i. Av praktiska skäl. Eller av rädsla för att göra fel. Kanske borde man inte vara så rädd för att improvisera. Kanske borde man tro lite mer på att man duger som man är precis i den stunden. Precis då.

Fast problemet är att även om man gör det, tror på sig själv, så är det som att det inte räcker. För, för att du ska lyckas måste någon annan också tro på dig! Ge dig en chans. Det som är svårt är inte att ta chansen när den kommer, det som är svårt är att få chansen...




Nr 17 - En bild på min fritid.

Älskade iksu piggar alltid upp. En del av min fritid spenderar jag på iksu, ibland i gymet och ibland på något av alla träningspass som iksu erbjuder. Det är någonting som jag tycker är så himla kul, och jag försöker att gå dit i lagom dos just för att det är roligt, och inte för att det är ett måste.
2-3 gånger i veckan gör susen för humöret och det är min flykt från vardagsstressen. Ett bra sätt att ta paus på helt enkelt.



(Hämtad från http://www.gymkollen.se/gym-guide/)


Goooodmorning.

Brakfrukost i magen. Iksu nästa. Och tacka vädergudarna för att minusgraderna avtagit.
Hoppas kroppen är lika peppad som hjärnan!

Nu köör vi!




Mitt bibliotek av känslor.

Nr 16 - En ovanlig bild. Jag hittade den här bilden.

Musik är min drog. Mitt botemedel. Min samtalspartner. Min rådgivare. Mitt bibliotek av känslor.

Det är genom den jag förvarar min glädje. Det är genom den jag tar itu med min sorg. Musik ger mig känslor. Musik ger mig hopp och liv. Den ger mig tro och drömmar. Den ger mig en ny dimension på tillvaron.

Jag vill aldrig vara utan den...





Dröm sött.

Ni ska få en godnattvisa också. Jag är tydligen inte så trött som jag borde vara. Kanske sockret eller mackorna gissar jag?

Här alltså; Finaste låten med Lifehouse. Storm.




Jag vet att du fångar mig om jag ramlar.
Du är min trygghet, och allt kommer att bli bra.


Aldrig Eoywon!!

Jag vet inte hur jag lyckades rymma två mackor efter denna kväll, men det lyckades jag tydligen med. Nu ska jag precis krypa ner, men innan dess vill jag bara kostatera några saker.

Jag har haft en supermysig kväll.

Om jag får en tjej som första barn ska hon inte heta Eoywon.

Hon kan däremot tänkas heta Jemima, det var bara 114 pers som hette de i Sverige.

Jag har blivit förälskad i en 15 kille på grund av hans enorma musiktalang. Linda du har fått en konkurrens. En sån unge skulle man haft.

Sov så gott mina vänner. Imorrn börjar vi om.

PussKram


Ulrik is the shit!

Killen är 15 år och en talang. Lyssna på honom. Han är ju hur grym som helst.





Justin Bieber, varsågoda.

Oj oj, vilken jävla käftsmäll. Inte riktigt vad jag hade planerat, men jag är tillbaka och det är väl de som räknas!

Mysfrukost, en liten prommis i solen, och några kramar av bästkillen gjorde susen för humöret. Ikväll kommer L hit. Kött och klyftisar står på menyn. Lördagsgodiset och en martini får kanske stå för efterrätten. Supermysigt ska det bli. Och så äre ju melodifestivalen ikväll! Låter som en bra kväll tycker jag.

Bjuder på en låt av Justin Bieber, och önskar alla världens bästa lördagkväll!



PussKram


Allt ordnar sig.

Tack mamma för idag.
Killen på banken gjorde min dag med sitt trevliga bemötande. Jag har fyllt på kylen, laddat godisskålen och ölen är på kylning.

Trots att dagen började med ångest och en massa måsten, känns det som att dagen har vänt och jag kommer avsluta på topp.

Om det inte hade varit för alla minusgraderna hade jag tagit mig ut i solen för prommis med ljudboken. Men det blir helt enkelt inte av, så därför ska jag leta fram ´de skrot jag har här hemma och lyfta lite innan jag styr upp tacomiddag. Bra plan. Allt ordnar sig, det gör det alltid! :)

PussKram

Nr 15 - En person som jag vill vara med.

Han är ju mitt bästa. Han är definitift någon som jag vill vara med, när som helst, hur som helst. Och nu närmar sig sommaren och sommarjobb och semesterperioder hit och önskad ledighet dit. Jag önskar att jag fick vara i Norrköping, precis så nära där du ska vara. Och jag önskar att vi hinner ses i sommar, just nu mer än vad som verkar möjligt.

Lycka till på tentan älskling! Jag håller tummarna för att du är awesome idag!







Middagstipset till dig som är student.

Förresten, jag tänkte ju att jag skulle tipsa alla fattiga studenter där ute om ett litet billigt mattips. Och det går superfort.

Tonfisk. Det är billigt, men kanske inte jättegott alla gånger och ofta vet man inte riktigt vad man ska göra av den. Jag har testat många varianter, så även idag, och det blev riktigt gott.

Blandade idag en tonfiskröra med majonäs, lök (gul lök eller salladslök samt purjolök), chili, salt och peppar. Creme fraich (eller hur det nu stavas) funkar också bra, men röran smakar lite mer tonfisk då. En del creme fraich och en del philadelphia ost är ännu godare, och gör röran krämigare och kryddorna kommer fram tydligare. Ta vad du har hemma.

Funkar till sallad, på mackan, till pasta... Använder du bara creme fraich kan du värma den på spisen och får en enkel pastasås.

Hade tyvärr ingen vacker och delikat bild på min röra. Men jag hittade den här när jag googlade. Ser inte helt dumt ut va?


Jag ber om 3 ynka grader till.

Jag är så less på att frysa.

Det är väl ingen hemlighet att jag klagat på värmen i lägenheten tidigare och att lägenheten är betydligt kallare än alla andras många gånger. Men på sista tiden har den ändå hållit en acceptabel nivå (20 grader är ju bättre än förra årets 18), tills den här jävla superdunderkylan brakade loss!

Nu kör jag dubbla täcken på nätterna och ugnen på max för att försöka överleva. Vanliga kläder är bara att glömma! Filten, långkalsongerna och tofflorna är obligatoriska och jag ber till vädergudarna att minusgraderna ska försvinna för gott! 17 gader i lägenheten på natten gör att toabesöken snarare blir ett sprinterlopp där målet är att slå världsrekord för att snabbt komma tillbaka under täcket igen.

Det ända jag ber om är 3 ynka grader till, är det så himla mycket begärt?
Tur att dödskylan inte varar för evigt. Och snart är våren här...




Nr 14 - En bild som påminner mig om gamla tider.

Jag hittade igen den här bilden. Första utlandsresan för mig, eller rättare sagt första charterresan med sol och bad. Två blonda tjejer i turkiet kanske inte var optimalt, men vi klarade oss, vi njöt, åt god mat, drack färgglada drinkar, badade, solade... ja allt det där som man ska göra!

Saknar tjejen som numera ränner runt på sydligare breddgrader. Hoppas ni har det toppenbra.



PussKram

Dagens trissvinst!

Dagens trissvinst i nyhetsmorgon blev 3 miljoner! 3 MILJONER! Jisses. Jag är helt matt! Vad skulle man göra om man vann så mycket pengar? Hur skulle man reagera?
Och dom frågar henne vad som snurrar i hennes huvud precis efter hon skrapat fram vinsten? Hon är i chock, glädjechock, var tror ni hon ska svara?!

Vi vanliga människor får helt enkelt fortsätta drömma.


Nr 13 - Du och någon klasskompis.

Jag har visst blandat ihop numren på bilderna. Men nu är vi på bild 13 iallafall. Precis nu har jag ingen klass eftersom jag skriver uppsats. Och eftersom min briljante kompanjon inte finns med på bild på min dator så får ni här en bild från första terminerna då jag faktiskt hade klasskamrater. Jag ä dock inte med på denna bild eftersom jag är upptagen att agera kameraman, men här är två bilder på några av dom goaste.




Nu ska jag trotsa tröttheten och kila iväg till iksu. Kämpa Frida. You can do it. Man mår ju så himla bra när man väl kommer dit (om jag inte fryser fast påvägen villsäga).

Nr 11 - En bild från min vardag

Som vi alla vet brukar inte vardag vara så speciellt märkvärdigt. Samma banor och vanor, dag ut och dag in.. iallafall tills helgen kommer. För mig är vardag att hitta rutin, vanor som är hållbara, som fungerar i längden. Dom kan självklart bytas ut, brytas, förändras. Men jag tror att morgonkaffet alltid kommer att bestå. Det är ofta den enda kaffekopp jag dricker, och den är helig. Den böjar min vardag varje dag.

 
Såhär ser min kaffepress ut förutom att denna är från Åhlens och min är från Ikea. Sjukt smidigt sätt att snabbt få kaffekoppen på mogonen. Jag gillaren! Mindre smidigt om du är fler än två, den rymmer typ 3 koppar. Termos kan ju va ett alternativ, finns det snygga termosar? Var ska jag leta?

Ikväll känner jag mig inte alls pigg. Jag gissar att det är gårdagens migrän som satt sina spår. Det enda jag kan tänka på är ferraribilar och brio och soffan med benen i högläge. Jag satsar på nya tag imorgon! Arbetsseminarie 1, vilket betyder en heldag i skolan. Första heldagen den här terminen. Woho. Jag längtar typ! :)


Jag tycker om er.

Jag tycker att den här dagen är överskattad. Eller budskapet är jättefint, men dagen verkar föra med sig så mycket mer än bara kärlek. Att visa sin uppskattning för nära och kära borde vara en självklarhet och kunna göras vilken dag som helst?

Men nu finns den här dagen ändå, och även om jag inte firar den (förutom genom att äta mängder med chokladhjärtan) passar jag på att stanna upp  mitt i mitt eget lilla kaos och säga att jag tycker om er och önskar er den mysigaste alla hjärtans dag ni kan få!

PussKram




Summering av gårdagen.

Vaknade med migrän och det tog väl till klockan 13 innan jag inte trodde jag skulle dö och att huvudet skulle sprängas i bitar av att tänka en tanke! Antar att det är festligheternas brutala baksida som uppenbarat sig för mig.

Hur som helst hade jag en jättekul kväll igår. Började med middag på Rött, fläskfile, klyftpotatis, bea. Sedan vidare till lillebror för mingel och massor med tvspelande. Wii, vilket jäkla kul spel de är alltså. (Jag måste ha. Inte prick nu, men nån gång). Jag var bäst på bowling och totalt värdelös på både plockepinn och paddla kanot. Men oj så kul! Hoppas lillebror inte har nått emot en spelkväll eller två framöver, för jag vill spela meeer.

Sedan slutade kvällen på Rex. Dansade oss tokiga. Brottades bland annat med en helknasig tjej på dansgolvet som försökte äta upp grabbarna i sällskapet som om hon trodde att hon ägde stället. Och när hon vände sig om för att glida vidare körde vi en "high five" bakom ryggen på henne. Då kom hon tillbaka. Haha.

Tack sällskapet, ni är ju bara för underbara.
Nu är det bara film som gäller resten av kvällen. Tur att jag har en liten lägenhet för jag orkar inte röra mig många meter ikväll.

Nr 11 - En person jag kan berätta allt för

Hon är min guldklimp. Den här tjejen kan jag lita på till 100 % och jag vet att hon alltid finns där om jag skulle behöva henne! Jag är glad att jag har en vän som henne.
Och så är hon lite galen ibland också, på ett väldigt bra sätt. Bilderna får tala för sig själv! :)
Love you girl!



Vad tycker vi?

Nu finns den även i engelsk version. Frågan är, bättre eller sämre? Bu eller bä? Bra eller anus?





Nr 10 - Någon som jag tycker är väldigt snäll.

Jag tycker nog att alla mina vänner är otroligt snälla. Den här bilden tänkte jag låta John få. När jag började på universitetet träffade jag honom och blev goda vänner och har väl hängt ihop tills nu. Sista terminen skiljde våra vägar åt då killen valde en annan inriktning. Men vi har alltid jättekul ihop, han är en sån där människa som ja kan prata med allt om, och jag håller tummarna för honom idag då han skriver tenta! Vi är ju eliten så den tentan fixar han lätt, eller hur John? ;)



(Bilden är tagen på en temafest. Vi skulle vara töntar, och jag tycker John lyckas riktigt bra.)


Ville bara ha skvallret.

Varför säljs inte Klick! separat ifrån Aftonbladet? Jag vet ju att det är en bilaga, men jag var bara ute efter skvallret! Jag försökte köpa bara Klick! men fick ett stort NEJ kastat rakt i ansiktet, och sen en del ursäkter av killen bakom disken. Försöka går ju, tänkte att de kanske ville göra ett undantag, men det blev NEJ. Synd.

Nu ska jag ta ett glas vin, hälla upp chokladen och ta en tv-tittar kväll. Imorgon är en fullspäckad dag som börjar med en tidig morgon. Lika bra att ladda redan ikväll så att energiförrådet är fulltankat! Förmiddagen kommer att karaktäriseras av effektivitet, och eftermiddagen blir bara mys och skratt och god mat. Jag fick en "middag på restaurang" när jag fyllde år,  så imorrn blire äta av! Himla lyxigt.

PussKRam



Nr 9 - Någon i din släkt.

Jag har inte så mycket bilder på släkten tyvärr, men jag lyckades hitta en bild på bästkusinerna. Eller rättare sagt så snodde jag den av Lisa (till vänster), hoppas du inte har någonting emot det! ;) 
Vilka goa tjejer ni är. Bästtjejerna ever. Alltid nära till skratt och inte rädda för att bjuda på er själva.




Stepmuskel i mitt hjärta.

Sitter här med en 24 sidig (vetenskaplig) artikel framför mig och kunde inte ha längtat mindre. Har gruvat i typ en halvtimme nu så jag antar att det är tid att ta tjuren vid hornen. Tjoho va kul de ska bli. Fantastiskt?

Var på stepmuskel tidigare idag. Jag hade försträngt två saker sen sist jag var där (mins inte ens när det var).

Nr 1:
Såååå jäkla kul det är! Att dra knän och flyga över brädan! Varför går jag aldrig dit? Jo det finns faktiskt en underliggande anledning till varför det tar emot. Det är inte lika kul att gå dit själv, och det påminner mig alldeles för mycket om den tiden vi gick dit tillsammans och skrattade och njöt.

Nr 2:
Herregud vad jobbigt det är! Idag fick jag lov att sätta mig på brädan och pusta ut för en sekund eller två. Har jag verkligen så dålig kondition? Jag tittade mig runt i salen och det är bara jag som vilar. Antingen beror de på att jag inte är van vid träningsformen, eller så tar jag i mer än alla andra! Haha. För sååå dålig kondis har jag inte! ;)

Hur som helst, träningsformen ligger mig varmt om hjärtat. Mer sånt. Så bild nummer 7 tror jag det blir, på någonting jag saknar, så är det nog den tiden vi hade, och självklart alla promenader till iksu och stepbrädan.


(bilden är lånad från Iksus hemsida, www.iksu.se)

Okej, artikelläsning var det. Wish me luck. Tjingtjing.


skrämd?

Nu är det konstaterat att skräckis är ett big NO NO! Iallafall när man sitter själv i soffan med nattsvart mörker utanför. Förutom att man hoppar till i soffan och att hjärtat flyger ur kroppen för en millisekund (vilket knappast kan vara nyttigt) så brukar inte handlingen vara speciellt bra. Eller är det där med handlingen någonting jag bara inbillar mig för att ha en ursäkt till att slippa titta?


Graaattiiiiiis lillebror!

Dagen har spenderats i biblioteket med M för att försöka styra upp ex-jobbet. Vi börjar få en liten överblick över vad som kommer att krävas av oss nu, men herregud vad mycket arbete som krävs innan det känns som att man kommer någonstans.

Sedan hade jag tänkt träna, men eftersom lillebror fyller år idag och tiden blev knapp prioriterade jag borde den. 22 år redan. Vad gammal han börjar bli, haha, och hur gammal är inte jag då? Tiden går fort när man har roligt! För de är väl så man säger? Kul att få se hans lägenhet också, har inte varit där sen inflyttningen och då fanns inte en endaste möbel. Jag börjar vara mer och mer sugen på större boende så lite avensjuk är jag såklart på hans lya. Men eftersom min framtid fortfarande är oviss får jag trycka undan dom tankarna ett tag till. Jättegrattis till honom iallafall! Hoppas han får en kalasbra kväll!

Nu ska jag krypa upp i soffan och  mysa med thé, keso-youghurt-frukt röra (sjukt gott) och lite choklad. Snart är det ju "halv åtta hos mig", haha. Både kul och inspirerande! :)


Nr 7 - En bild som jag aldrig lagt upp

Det kan ju i princip vara vilken bild som helst, men jagvalde den här. Jag och H skulle bila ner till Norrköping från Umeå förra sommaren och stannade till på en mack för att köpa salta pinnar. Butiksbiträdet var en äldre gubbe som visade var i butiken vi skulle leta och tyvärr hade dom inga salta pinnar. Himla typiskt. Men däremot micropopcorn. Fast hur skulle vi poppa dom? Så vi är lite framåt, skrattar, fnissar, och frågar sedan gubben om han har en micro vi kunde låna om vi ville köpa micropopcorn. Haha, jo självklart, de va inga problem. Så där står vi i fikarummet och poppar såklart alla tre påsar för säkerhetsskull. Jag passar såklart på att sno lite salt till popcornen också.






Önskar att jag satt på skotern.

Är det kanske världens finaste dag ute idag! Efter en effektiv morgon av läsning begav jag mig ut på en promenad som blev cirka en timma lång tack vare solen och en ljudbok som precis håller på att ta slut. Himla spännande. Och nu sitter jag här igen efter ytterligare 1,5 timma vid boken om undrar om jag ska unna mig en sväng till i solen!

Så himla bra man mår av att få känna dom där solstrålarna i ansiktet, varma och alldeles underbara. Helst av allt önskar jag satt på skotern någonstans långt hemifrån med varm choklad i ryggsäcken och hela dagen framför mig. Men jag får nog fortsätta drömma och nöja mig med promenadskorna sålänge.

Idag är en bra dag!

PussKRam

Nr 6 - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

En bild på mig och en vän jag inte varit med på länge. Klurigt val, men här kommer iallafall en bild på mig och Nils. Vi lärde känna varandra under gymnasiet och kunde prata om allt och inget. Det spelade ingen roll om vi sågs mer eller mindra ofta, då visste vi var vi hade varandra, och sååå himla kul vi hade. Men, allting har ett men... kille började plugga i Uppsala för cirka 3 år sedan och där tog som våra roliga dagar slut, iallafall för då.  





Nr 5 - En gammal bild på dig

Hahaha, att jag har sett ut såhär! Märkligt att jag kunde ha försträngt det. Det är nog 10 år sedan, mer eller mindre. Det är ju skitkul att rota bland gamla bilder, jag skrattar iallafall högt och ljudligt. Tur att jag har lärt mig med åren, och att jag tog beslutet att tillslut klippa av lite hår. Det syns inte här, men det var superlångt, och rakt, och orört och det var minsann ingen som fick ta det ifrån mig.





Apologize cause I need you.





Apologize - Bens Brothers


Lycklig.

Det är så lätt att glömma bort.
Allt praktiskt. Allt måste. Alla små saker.
Det finns en mur. Av tid. Av stress. Av framtid.
Vad som är viktigt. Allt som verkligen betyder något.
All den rikedom som livet för med sig, som omger dig. Mig.

Lycklig är inte en destination som du strävar efter att nå.
Lycklig är en känsla.
En känsla som kan gå upp och ner.
Men som du inte får glömma bort att njuta av när den når dig.


 

Nr 4 - En bild från en konstig tid i mitt liv

Det var 2007, jag hade precis flyttat till Liljansberget efter att ha bott i andra hand mitt i stan där jag inte alls trivdes. Lägenheten var nybyggd och jag fullkompligt älskade den. Från att ha varit sambo, pluggat och haft en trygghet i mitt liv, till att vända upp och ner på alltihopa. Jag hade fått jobb, grymma arbetskamrater, egen lägenhet, det var vår och nästan sommar, vi hittade på saker i princip hela tiden och livet kändes helt plötslig perfek. Den sommaren levde jag livet och jag ville absolut inte ändra på någonting precis då. Såklart blir det inte alltid som man tänkt sig, livet ändras när man minst anar det, men den sommaren kommer jag nog minnas som en av dom bästa!

Här är premiärmys på min balkong jag hade då. Man kan inte riktigt se, men bakgrunden är området inte ens är i närheten av färdigbyggt. Ingen asfalt, inga cykelplatser, inte ens hälften av alla hus färdiga.


Martinipremiär.

Igår testade jag martini för första gången, med oliver självklart. Tack L för det. Det smakade absolut inte osm jag hade föreställt mig, men jag älskade det. Smakade typ vuxet, haha, om man nu kan säga så? Till det trycktes en godispåse och sen heja fram Danny i melodifestivalen. Där saknade jag dig L, schlager är ingenting utan dig. Det blev ingent mer än en mysig kväll i soffan, och så välbehögligt.

Här kommer två till bilder från igår i rampljuset. Himla synd att bilderna var så dyra, för det är skitkul att titta på dom. Nu ska jag läsa klart mig sidoopponeringsuppsats (yey me!) eftersom jag inte gjorde det i fredags, och sen ska jag släpa med H till Iksu! Undrar om han orkar bodypump efter förra gångens totala genomkörare? ;)





I´m gonna miss when your on the other side of the world. True story.

Modell?

Modell kommer jag aldrig att bli, men det var absolut kul att prova på att stå bakom kameran. Att bli sminkad, stylad, fotat i studio är ju inte varje dag lixom. Jag hade egentligen inte tänkt köpa några bilder (svindyra är dom), men sen kunde jag inte riktigt låta bli. Det kan ju va ett kul minne att ha, så varför inte?






Wish me luck.

Självklart lyckades jag få migrän igår! Alltid när man som minst behöver det! Så natten har varit hemsk och här sitter jag med efterslängen och ska snart iväg på fotografering. Yeeeey mee. Ögonen är söndersprängda och tröttheten förlamande. Kan man sminka bort de tror ni? Fick absolut inte komma dit sminkad heller så jag hopas jag inte skrämmer slag på någon på bussen påvägen dit!

Hade först en idé om att jag skulle ta kavajen och ta lite representabla bilder, men nu har jag ångrat mig. Ångrar mig säkert igen när jag står där, men just nu känns det mest tillgjort och överdrivet. Undrar om dom kommer stå och dirigera hur man ska posera? Jag kan ju inte sånt där, haha. Wish me luck.


Nr 3 - Någon i din familj.

3:e bilden skulle vara på någon i min familj. Jag skulle vilja lägga ut en bild på hela bunten, men lyckades inte hitta så mycket familjebilder. Här kommer iallafall en där jag lyckades klämma in både mams och paps från ett släktkalas i sommras. Brännboll spelade vi, sen grill och mer fika på det. Och vädret var ju alldeles underbart härligt den dagen. Lovely.





Nr 2 - En bild på mig själv.

2:a bilden. Jag vet faktiskt inte när det är, jag hittade den precis. Tror aldrig jag ens sett den förut, men att döma av bilderna i samma album verkar vi ha haft en kul kväll.
Och fredagen bjuder på en sväng ner på stan, en snabb sväng hoppas jag för jag är inte jättetaggad på strosa runt idag. Men ärenden måste utträttas, måste man så måste man. Sen blir det förhoppningsvis lite mingel någonstans i Umeå med våra nollor (alltid nollor i våra ögon hehe). Länge sen vi sågs så det kan nog bli trevligt.




Laura Izibor

If today was my last...

Lyssna på den här..
http://www.youtube.com/watch?v=VS_Wahgq1Yc

eller på spotify...
Laura Izibor – If Tonight Is My Last

Puss

Nr 1 - Någon jag umgås väldigt mycket med.

1:a bilden kommer här. Någon jag umgås väldigt mycket med är bästkillen. Han som får mig att le. Han fick kämpa ett bra tag innan jag gav med mig, men jag ångrar mig inte en sekund att jag gav honom chansen. Han förtjänar helt klart platsen som nummer 1! Den här bilden är tagen på insparksveckan i höstas, jag tror de var chartertema vilket borde förklara glajjerna inomhus. En riktig rolig vecka hade vi, hela ekonomgänget! 




30 bilder

När jag tar paus i plugget är det internet som gäller. Jag hittade den här listan på en väns blogg och tänkte köra den, 30 bilder, en bild om dagen. Det blir kul att rota igenom fotoalbumen på datorn lite! :)

1a bilden:
Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21a bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22a bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Mer scones.

Bakade en till omgång scones igåreftermiddag efter att jag köpt mjöl. Dom blir verkligen jättegoda. Rågmjölsscones tror jag dom hette. Dock inte lika goda dagen efter. Provade gårdagens till frukost idag och dom är lite torra, kanske finns det nått knep på förvaring för att dom ska hålla en dag i skåpet? annars går det ju superfort att baka nya! Av den anledningen köpte jag inget bröd när jag handlade, nu blir de hemmabakat för hela slanten! Mums.

Måste skicka ett litet tack till mamma och pappa också som är så gulliga och ställer upp i vått och torrt. Igår fick jag skjuss till Maxi bara för att slippa dyraste-ica-i-stan. Verkligen jätteuppskattat!

Jag lagade även lax till middag igår då H aldrig ätit lax och jag tycker att det är sååå gott. Så lax, fetaost och soltorkade tomater, sallad, fetaostsås (som jag råkade döda med salt, typiskt) och nybakat bröd stod på menyn. Det verkade som det gick hem!





Nybakade scones.

Tog en titt på sidoopponeringen som vi ska göra till nästa vecka och började gråta lite smått inombords? Jag har aldrig gjort det här förut, hur tusan ska detta gå? den är dessutom lång och bra, jag kommer inte kunna kritisera den på minsta lilla sätt. Om det nu är det jag ska göra?

Hittade recept på scones igår innan jag gick isäng, och hur jag ens kom in på det har jag inte en aning om. Men jag blev sugen på att prova så imorse slängde jag ihop en deg.
Lite brända, men helt okej goda. Mättande framförallt. Nybakade med ost hade ju varit det bästa, men jag fick nöja mig med nybakade utan ost. Ska jag måste gå till ica igen?

Det känns som att jag inte gör annat än springer till ica! Fast det kan ha att göra med att det är världens dyraste ica och att man undviker till varje pris att handla mer än dagens måsten. Kan inte Maxi eller Coop flytta lite närmare haha. Där vill jag handla! Bra med frukt och grönt, ingenting som är slut prick då jag behöver det, inspiration, variation. Exakt som de ska va.

Hejsvej.

Happy face.

Vaknade inatt av mitt eget vrål. Mardröm! Inte alls kul, och ville inte alls somna om och glida tillbaka till drömmen. Ibland är det skönt att inte vara ensam!

Idag har varit en glad dag. Humöret har varit tipptopp. Hur härligt som helst.
Hann med ett kapitel av Scott innan spinning på Iksu vid 11. Höll på trilla av cykeln där på slutet, jag som "bara" tänkte ta en "söndagstur" för att jag inte tyckte jag hunnit vakna riktigt, haha. Hon körde ett anorlunda pass, så de var riktigt kul. Mycket variation, de gillar vi! 

Efter att tvätten är hämtad tänkte jag slänga mig i soffan och titta på lite drama (seriemaraton). Nötter, thé, frukt och keso är redan uppdukat. Bra belöning tycker jag!


RSS 2.0