Mot uppis.

På tåget påväg till uppis. Fortfarande skitväder, men jag har lördagsgodis i väskan och åker mot kinamat och actionfilm. Man ska inte klaga i onödan. :)

Helglyx.

Var kom snön och stormen ifrån? Hatar väder som inte kan bestämma sig! Jag hade sett fram emot en morgonprommis men vettitusan om jag törs mig ut när de låter som att huset ska blåsa ner.

Men skönt med sovmorgon, ända till klockan 8 haha. Trodde inte det skulle hända när jag först började jobba, men tillslut lyckades på nått sätt kroppen vänja sig vid tidiga mornar och tidigare kvällar. Faktiskt ganska skönt kan jag tycka att inte sova bort halva helgen, hinner ju göra en miljon saker innan klockan ens är 10. :)

Nu nyhetsmorgon och nybryggt kaffe i världens bästa soffa. Helglyx.

From Where You Are





You and Me






Why are the things that I want to say
Just aren't coming out right?
I'm tripping on words
You got my head spinning
I don't know where to go from here

Something about you now
That I can't quite figure out
Everything she does is beautiful
Everything she does is right





Jajamensan.

Men hey, till och med fredagen passerade! och jag gick raka vägen till ica för fredagsgodis. 47 kr fattigare och världens tommaste godispåse senare kan man nog säga att jag är godistrött och sockerhög och mättare än mätt. Urk.

Kom hem och hittade deklarationen innanför dörren åxå. Vilket glädjebesked. Fina sommarpengar tillbaka på skatten och jag längtar redan! Deklarerat och klart, nu äre bara att vänta.

Veckan har passerat lika fort som alla andra veckor. Har hunnit bli förkyld och nästan frisk, ätit, jobbat, haft tystfest, sovit alldeles för lite, ätit alldeles för mycket, lärt mig hur man larmar av och på (skitlätt jag fattar inte att jag inte vågat testa själv haha) och såklart räknat ner dagarna till påskledigt och familjemys med mina allra bästa.




Måndag förbi...

...och bara 10 dagar kvar till påsk. Jag hoppas ni inser hur jättesnart det är. Och för er som minns min alternativa julgran, L kanske minns som faktiskt hittade den åt mig haha, så har den iallafall gått från julklädsel till påskkostym med fjädrar och färger och en och annan kyckling. Nu är det bara påskägget som saknas. Jag tror bestämt att den där granen får hänga med året om, kan ju alltid klä den i björkris till midsommar och hänga pumpor i den till halloween. :)

Idag har varit en av de tröttaste dagarna på länge. Höll nästan på att nicka till på lunchen och förkylningen verkar ju inte släppa taget det minsta. Snarare etablerar den sig med snuva och ännu lite mer hosta. Nej tack! Men jag har iallafall haft en toppenhelg och samlade på mig en massa glädjeenergi som håller humöret på topp. Känns fantastiskt att äntligen känna sig lite glad emellanåt!

Imorgon ska det tydligen vara lägenhetesvisning här i huset eftersom hyreshuset ska byta ägare. Min lägenhet är utvald för visning så jag har plockat undan en miljon klädesplagg, diskat och slängt mina döda blommor. Behöver ju inte visa upp lägenheten från sin värsta sida tänkte jag.

Söndagshäng i uppis.


Up up and away.

Uh, vaknade med migrän på morgonkvisten! Herregud, att denna förbannelse var tvungen att drabba just mig. Kommer som ett brev på posten efter en stressig vecka! Jag är iallafall på benen och jag tänker hur som helst sätta mig på tåget om 20 för en dag i huvudstaden. Det måste bara lätta under dagen!

Har rotat fram gamla favoritplagg ur garderoben, sånna plagg som ja kanske inte kan ha på jobbet men som jag stormtrivs i när jag bara är mig själv. Väskan är packad och glajjerna är framme. En kaffe påre här så kanske ja kommer hem med ett och annat fynd.

Ha en finfin lördag!


Firar

Firar in fredagen och att räkningarna är betalda med en öl och en lite för stor godispåse. Efter den här veckan tyckte jag att jag kunde unna mig det! Fantastiskt skönt att få komma hem i tid för en gångs skull.

Ringde hem för en stund sedan och lillebror var hemma hos mamma och pappa, hela familjen utom jag. Så nu längtar jag ännu lite mer till påskledigheten och minisemester i Umeå. Knappt 2  veckor kvar bara!!! Kan ni förstå?`Tiden har tagit ut löpstegen rejält! Fort gåre!

Helgen verkar bli fullspäckad, och inte mig emot. Det blir nog en sväng till huvudstaden imorrn om det inte händer nått drastiskt, som att jag typ ligger i 40 graders feber eller så. Kommer inte att hända! Och sen ringde den enda käft jag känner här nere på tåget hem och ville styra upp. Kul!! Så söndagen spenderas på loppis i stenhagen? eller vare stenhagen? haha, minnet är bra men kort. Men de blir kul. Hoppas solen håller i sig, idag hade jag 28 grader i lägenheten när jag kom hem (dog av värmeslag) så det måste ha varit kalasvarmt ute hela dagen!





Jag unnar mig en helg.

Men galet, är det verkligen redan fredag?! Jag hänger inte med för den öre, tiden går ju galet fort. Sitter på tåget påväg hem, relativt tidigt med tanke på resten av veckan. Nu ser jag ljuset i tunneln, och kommer kunna njuta av helgen i lugn och ro. Och inte bara fredag, löning dessutom. Kunde ju inte komma mer lägligt faktiskt. Gillar inte när plånboken ekar tom haha, fast vem gör det? :) Jag har iaf bestämt mig för att unna mig nått i helgen och eventuellt kanske jag sätter mig på tåget till huvudstaden för lite shopping. Vore inte de skoj? Sjukt skoj. Jag ska fundera lite till och kurera mig och min kraxiga hals. Måste ju vara shoppingpigg i så fall! :)

Working 9 to 5...

Vilken myt. Snarare working 7 to 7! Det finns att göra kan man säga. Igår kändes de som att allt skulle rinna över, men idag har som tur var varit en betydligt bättre dag. Och efter en fantastisk helt med mamma och pappa fick jag ett litet wake-up call och har landat lite i min tillvaro och känner mig inte lika stressad mentalt. Otroligt skönt. Nu är det bara de till gudarna att sjukbacillerna håller sig borta, ladda batterierna och tuta och köra! Det är ju bara ett stenkast till påsk och minisemester! :)

Tom är ju helfestlig.

Nu har lägenheten fått en avsugning! Haha. Tackar mina allra bästa för hjälpen med både städ och disk och soffskruvning. Vardagsrummet har fått ett riktigt lyft och soffan är enorm och alldeles perfekt! Nu ska jag bara springa sista vändan till tvättstugan så kan lördagen börja på riktigt sen!

Veckan har varit lång och tung, eller kanske inte tung direkt, men lite mentalt stressig skulle man kunna säga. Så nu ska jag bara njuta av att mamma och pappa är här på blixtvisit, ska sitta så många timmar jag bara kan i min nya soffa och suga åt mig så mycket glädjeenergi jag bara kan innan vi tar nya tag på måndag.
Och såklart skratta åt och med Tom, haha, han är ju helfestlig!



Ja, vi testade!

Det sa bara swosch! och så hade 10 timmar passerat och jag satt på tåget hem. Herregud, det gick så fort att jag knappt hann med själv. Det var min måndag.

Tisdagen gick inte på tok lika fort, men var desto mer spännande. Och efter min besäkra del av arbetade timmar var det dax för middag. Lika bra att ladda upp ordentligt tänkte jag för ikväll har jag testat på något nytt. Jepp. Kick/thaiboxning! Och så kul! Mest teknikträning med grundposition, slag och spark. Så kanske inte var dödstrött när ja kom därifrån vilket jag hade förväntat mig, men så kul. Ja ska prova en gång till på torsdag innan jag bestämmer mig för om ja ska försöka lära mig på riktigt eller inte. Henrietta, som var min "partner" under passet satte in en fin spark i mitt lår. Jag log såklart och sa att det inte alls gjorde ont. Smärta är för veklingar. Men de kommer nog kännas imorgon, hihi. Och jag som var sååå nära på att skita i det! Vilken tur att jag provade!

Kom hem för ca 30 min sen och har precis fått i mig kvällsmackan, och jag antar att det bara är att masa sig isäng. Vilken maratondag det blev.

Kvällstanke...

Om jag hade haft en sänglampa, eller en ficklampa, eller läslampa, hade jag kunnat läsa i min nu påbörjade bok innan jag släcker ögonen! Ja, om. Nu får jag helt enkelt bara släcka ögonen. Jag gillar måndagar så varför inte :)

Promenader, musik och en jäkla massa tid.

Tro det eller ej, men jag har börjat läsa en bok!?! Jag hatar att läsa! I två timmar har jag nu suttit insjunken i boken. Jag vet inte om jag läser för att jag har så jävla lite att göra, eller om jag läser för att jag faktiskt tycker att boken är bra. Vad är det som händer är en väldigt bra fråga!

Vaknade imorse och var så fruktansvärt trött att jag ställde in mina planer på att åka in till Uppsala och träna. Istället begav jag mig ut på en långprommis som faktiskt gav mig lite ny energi och som avslutades med lunch på balkongen. Himla skönt att solen tittade fram idag också, för imorse såg det förskräckligt grått ut ute för att inte tala om gårdagskvällens regnstorm som skrämde livet ur mig!

Och vad har jag gjort utan musiken i typ ett halvår?? Jag har äntligen tagit mitt förnuft tillfånga och börjat lyssna igen bara för att lyssna. Promenader och musik. Det är ju de jag hanterar mina känslor med. Nu kanske jag äntligen börjar hitta tillbaka till mig själv igen! Ibland tror jag faktiskt att allt kommer ordna upp sig. Ibland. Bara ibland. Men att det kommer ta ett jäkla tag!! Men okej då. Är det tid som krävs så ger jag det tid, för är det någonting jag har så är det ju tid. I överflöd.


Uppdateringar och vad hände?

Jag körde lite uppdateringar på min dator imorse och vad hände? Internetfönstret ser inte alls ut som det gjorde innan och jag undrar var alla mina sparade länkar har tagit vägen?? Panik! Allt jag behöver finns ju där?!

Pappa, lite hjälp tack!


Men okej då!

Jag måste bara börja med att säga att jag förmodligen har den bästa hyresvärden jag någonsin träffat. Och med tanke på hur och var jag bor är det ett stort plus. Går inte in på några detaljer här, men han förtjänar en liten eloge för att han alltid är så supertrevlig och villig att ställa upp och hjälpa till!

Förra helgen sprang iväg, och från att tro att jag skulle sitta ensam en hel helg blev den fullspäckad från lördag morgon till 24.00 på söndag kväll. Trött måndag morgon är nog det enda jag hunnit reflekterat över för sen har veckan bara sprungit förbi! Iallafall dagarna. Kvällarna känns som evigheter, men okej då!

Idag tänkte jag passa på att gå och sola. Jag har velat göra de hur länge som helst men de finnas ju aldig tid, och finns det tid är jag helt utmattad och orkar inte. I helgen finns det hur mycket tid som helst. Vi har ett solarieställe typ 5 min härifrån som jag tänkte testa. Lite färg på näsan skulle ju va trevligt.

Och vet ni va, min soffa har kommit! Efter nästan 2 månader. Pappa var gullig och hämtade den igår så nu står den hemma hos mamma och pappa och bara väntar på att få komma ner till mig, haha. Som jag längtar.


Ja gillar den här tjejen.


Solig lördagmorgon.

De är ju typiskt att när man väl kan ta sovmorgon är kroppen ändå inställd på 6.00, trots att man är vaken lägre kvällen innan! Varför blir de så? Förstå att jag är trött istället!

Försökte såklart somna om men det gick dåligt, speciellt när solen lyser som om de vore mitt i sommaren. Hur underbart som helst! När termometer visar på 5 plusgrader innan kl ens slagit 8 kan man verkligen inte klaga. Jag har hunnit med en morgonprommis, dammsugning, diskning och klockan är inte ens halv tio. Kommer att bli världens längsta lördag. Har inte riktigt bestämt mot om det är en bra elle rmindre bra sak än?

Nu ska jag iallafall njuta av kaffekopp nummer två framför nuhetsmorgon innan jag drar mig in mot Uppsala och stan. Borde inte shoppa nått, men kolla kan man ju alltid! :)


Vårkänslor.

Det är riktiga vårkänslor som flyger omkring här i Uppsalatrakterna. Strålande sol och 15 grader på dagarna. Man kan inte annat än älska dom! Synd bara att man aldrig hinner vara ute och njuta bara.

I övrig håller jag mig ovanför vattenytan. Men inte så mycket mer. Kvällarna är väl inte superroliga. Känns som att livet ligger lite på vänt och att jag bara inte orkar ta tag i olika saker. Enkla saker. Som att diska. Träna. Posta brev. Ringa samtal. Jag måste rycka upp mig snarast. Jag vet. Jag trodde den energin skulle komma av sig självt, men verkar inte som att det funkar riktigt så.

Imorgon är det iallafall fredag och jag ser faktiskt fram emot en helg hemma. Det har varit mycket resande på slutet och jag har verkligen uppskattat dom resorna! Dom har varit min räddning skulle man nog kunna säga. Men man hinner inte riktigt landa. Så jag ska passa på att fylla frysen, laga lite matlådor, baka bröd och kanske hinna med en promenad eller två innan helgen är slut. Ladda batterierna helt enkelt inför en ny arbetsvecka.






RSS 2.0