Mer natur tack.

Två dagars ledighet och det känns som om jag haft en riktig långhelg. Jag har verkligen bara njutit i två dagar, och insett att vistas i naturen är som terapi. Hur bra mår man inte av att bara vara ute? Varför gör man inte det istället för att se tv eller sitta vid datorn?
Tagit en cykeltur bara för att slippa komma hem. Suttit på bryggan vid nydala och lyssnat på naturen. Promenerat i solen utan någon som helst stress. Ätit middag på balkongen. Bakat sockerkaka. Ätit glass. Spelat spel. Sett på film. Druckit te. Läst tidningen. Inget märkvärdigt egentligen, och ändå så underbart skönt.
 
Nu sitter jag här hemma i mörkret med ljusen fortfarande brinnande och alldeles levande. Och trots att jag ska upp imorgonbitti för att jobba helg kan jag inte sluta tänka på hur bra det känns inuti. Vet du hur det känns när själen ler? 

I högtalarna ikväll; Nickel Creek - The Lighthouse´s Tale

Jag är glad för din skull!



"Vissa personer lämnar större fotavtryck än andra."


 


Minnet sviker!

Det är ju typiskt att man inte ska ha ett minne som räcker längre än näsan! Jag är så trött på att glömma. I morgon ska svarsanmälan för mina kurser vara i Strömsund och jag har inte postat det än! Lådan på Åhlidhem töms klockan 19.00. Jag hade helt och hållet glömt bort de där! Det är ju viktigt, sånt ska man göra på en gång. Dumt. Så nu blir det att promenera iväg till Åhlidhem och framförallt inte glömma att ta med pengar så jag kan köpa ett frimärke!

Är huvudet dumt, får kroppen lida!

Orka!

Tillbaka till verkligheten!

Två arbetsdagar genomförda och jag är helt slut! Idag var en av de längsta, eller kanske segaste, dagarna i mitt liv! Kunde tiden gå saktare? Tveksamt! Det är tungt att behöva lämna semestern. Samtidigt är det ganska skönt att få lite rutin på vardagen igen. Man vänjer sig väl förhoppningsvis ganska snabbt, för det är ju trots allt ett helt år kvar till nästa semester!

Vi pratade lite om att resa idag på jobbet, och visst är det så att man borde passa på medan man känner suget? Det vore helt underbart att få åka iväg till värmen, se lite nya platser, lära sig nya saker, prova på, skratta, njuta, leva! Men det är så mycket planering och så många frågetecken. Var? När? Hur? Med vem? Vart? Pengar såklart? Ledighet? Det brukar vara sådana saker som tillslut gör att alla drömmar hamnar på hyllar. Men det vore kul!

Och så Storsjäyran i helgen! Visst hade det varit roligt, jag som var så otroligt peppad. Såg verkligen fram emot att få hoppa till millencolin i gott sällskap. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, och för mig innebär det Ingen yran iår! Jag ska jobba i helgen för att kunna åka på bröllop om några veckor. Ibland måste man prioritera. Men till alla er som åker håller jag tummarna för en inte alltför jätteblöt helg! Hoppa lite åt mig också.

Hitta Nemo, är den inte lika charmig varje gång man ser den?!

Sov så gott!

Lördag.

Lördag. Sista helgen innan semestern är över. Back to work. Tiden går så otroligt fort, och kanske är det ett tecken på att jag haft roligt, men lite deppigt är det. Vaknade iallafall upp till klarblå himel vilket bådar gott för resten av dagen. Det är nämligen släktkalas idag där brännboll och grillning står på schemat. Hoppas jag träffar av bollen den här gången!

Igår kom mamma och pappa förbi med en "överraskning", min bärbara dator! Underbart. Det är riktigt snygg och jag tror det kommer att bli riktigt bra när den blivit fullmatad med all min musik, installerad och inkopplad. Tack pappa, jag längtar.

Resten av kvällen avnjöts med film och thé på balkongen. Hur mysigt som helst. Det är synd att det varit så dåligt väder, min balkong kommer inte riktigt till sin rätt med oväder.



"Det behöver inte vara någonting dåligt.
Ibland behöver man lite andrum."

Nytt rekord.

Sovmorgon kan vara hur skönt som helst, men varför ska man bli så seg av att ligga kvar i sängen och mysa? Livet är inte rättvist.

Idag har jag varit ner på stan och ätit lunch med Linda. Mycket trevligt. Jag hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång. Citronpastan med lax och räkor smakade otroligt bra.

Sedan klarnade vädret upp såhär lagomt till eftermiddagen så jag och Jonas styrde upp en runda minigolf som jag så fint vann! Jag satte faktiskt nytt personligt rekord så grattis till mig. Onödigt att slå 7 slag på sista hålet bara, annars hade jag haft en guldrad. Men det var roligt, det är det viktigaste. Och tack för blommorna, dom doftar underbart!

Harry Potter på bio igår var faktiskt en liten besvikelse. Den är ju fortfarande bra, det är ju Harry Potter. Men jag blir så less på att han aldrig växer upp. Han är för mesig. Jag hoppas han tar sig i kragen i sista två delarna! Nästa film på bio blir nog Shreek... väntar med spänning!




"Utan vänner skulle ingen välja att leva, även om han hade alla tänkbara ägodelar."
Aristoteles

Skruvande i lägenheten.

Ikea igår innebär en jäkla massa skruvande idag, så det är vad jag gjort. Eller för att vara helt ärlig var det nog pappa som skruvade och jag assisterade. Jag har iallafall fått upp sex stycken hyllor i min lilla etta nu. Det blev otroligt bra, att jag hade ett handfat på toan var svårt att förstå, men nu har det tinat fram bland alla saker. Köket har också fått sig en omgång så framtiden ser ljus ut, kanske ryms det en micro där någonstans trots allt?!

Efter helgens bravader lyckades jag ju åka på ännu en omgång av ont i halsen och hängighet, men idag känns det bättre. Inte för att vädret direkt har lockat mig ut, men det är aldrig roligt att tvingas ligga inne och ta det lugnt. Till och med korsord blir långtråkigt tillslut!

Fick tillfället att äta tacos med Jonas till middag idag. Tacos till en person brukar innebära alldeles för mycket arbete och alldeles för mycket mat över för att orka göra själv. Gott blev det, som alltid, och fortfarande grymt mätt. Så bion ikväll blir nog, som det känns nu, utan tilltugg. Harry Potter blir det. Han ska ju kyssas för första gången, spääänande, inte sant? :)

Njut av kvällen! 

Banan likör!

ibland blir man bara med onyker än vad som var tanken. Men kvällen var absolut lyckad. Resten av veckan ska jag kurrera för nu har jag grymt ont i halsen för tredje gången på väldigt kort tid! Jag börjar ju bli orolig. Imorgon ska jag inte göra mycket för världen mer än att kanske grilla god mat på kvällen och se en bra film. Hoppas att jag inte blir långvarit sjuk, jag har försökt att inte skrika så mycket ikväll så jag hoppas att rösten är med mig. Bananlikör och mjölk är ett vasst tips till nästa utekväll! Mycket gott!

Sov gott!

Back in town!

Tre helt underbara dagar i Stockholm utan varken stress eller regn. God mat, mysiga utekvällar, glass i gamla stan och naturligtvis lite shopping. Det blev ett besök på Skansen och en snabb vistelse på Gröna lund där dom dessutom tog tog betalt för maten två gånger! Illa. Så idag har jag suttit och köat på banken för att få tillbaka mina 400 spänn. Det kan man göra mycket annat roligt för tycker jag. Jag vann i luftgevärsskytte. En fågel hann skita mig på benet, 3 cm hade räddat mig men nej, jag hann inte reagera. Sånt kan göra en riktigt irriterad! Jättemysigt hotell med balkong och utsikt mot drottninggatan, stor säng och bra frukost.



Jag har faktiskt inget negativt att komma med, ingenting att tillägga förutom en liten notering... Vädret i Umeå! Vad är det för jäkla pissväder att komma hem till?

Nu ska jag dammsuga lägenheten och styra upp lite mat. Borta bra men hemma är nog ändå alltid bäst. Det är skönt att vara tillbaka.


"Ibland är det bara svårt att förstå.
Det är då man ska tänka mindre och känna efter mer."

Beachvolly och Stockholm nästa.

Finns det något roligare? Okej, ja det finns det, men skit samma. Regn och stormvindrar hindrar inte sugna vollyspelare. 2 timmars spel på iksu ikväll var riktigt roligt. Tack för att jag fick följa med och jag hoppas det inte var sista gången!

Har precis ätit kvällsfika och sitter nu här med en öppen resväska, endast halvpackad, och undrar varför det alltid är samma visa varje gång jag ska åka någonstans? Det brukar ju vara ett projekt att välja kläder för en dag, nu ska jag packa kläder för tre! Det är nog därför jag hela tiden skjuter upp det, och det är nog därför jag alltid packar i sista minuten, jag kan helt enkelt inte välja! Och tänk om jag glömmer något? Planet lyfter 7.00 imorgonbitti. Det kommer bli en sömnig morgon, men sen kommer 3 underbara dagar i stockholm som följd. Hoppas solen hänger med. Jag längtar.

Och för dig som velar och funderar fram och tillbaka på om Die Hard 4.0 verkligen är filmen du ska se så säger jag, Absolut! Jag trodde Bruce skulle kännas aningen gammal och var lite tveksam på om konceptet skulle hålla för en fjärde rulle, men den var över álla förväntningar. Jävligt bra om man får säga så. 

Tillbaka i Umeå på torsdag. Vi ses då!


Betness.

Idag måste ha varit varmaste dagen hittills. I bilen påväg till betness visade termometern 30 grader. Otroligt härligt att värmen äntligen visar sitt ansikte även här uppe. Så dagen spenderades på stranden, beachvolly, glass, bad och massor med sol. Jag har fått ena riktigt fina streck och en rödflammig rygg i olika nyanser då Sofia inte riktigt smorde in min rygg ordentligt. Snyggt?! Hm. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig tills imorgon så ska vi nog kunna njuta en dag till utan problem.

Kvällens playlist;
Theory of a deadman - Hello lonely
Takida - Reason to cry
Stone sour - Through the glass
Brejking benjamin - The diary of jane




"När det känns bra i magen? När du ler utan anledning?
När tid inte är något problem? När det räcker med att bara vara sig själv?
När du känner dig älskad? När du älskar?"

Spontant, javisst.

Ikväll slår jag ett stort slag för spontaniteten! Ingenting blir så bra som när man bara gör som det känns utan att behöva planera dagar och kanske veckor i förväg. Inga förväntningar utan bara tar det som det kommer, njuter av nuet.

Ikväll var jag på en riktig långprommis och när jag kommer hem ser jag grannarna dricka öl på uteplatsen. Planen var tydligen att gå på rex så de är klart man hänger med! Mycket trevligt. Rex bjuder som vanligt på mycket folk och galna människor. Synd bara att övervåningen var igenbommad, det tog bort en ganska stor del av byggnaden och framförallt ett stort dansgolv som saknades..

Nu har jag just vräkt i mig mat och annat för kanske en hel familj, uh, så jag ska väl rulla isäng och hoppas på att må bra och va körklar runt 10.00 imorgonbitti. Imorgon blir det nämligen betness för hela slanten! Ses vi där?


"Jag saknar dig"


Why lixom?

Jävligt störande. Men det spelar tydligen ingen roll hur länge jag tvingar mig själv att vara uppe, jag vaknar lik förbannat 7.00 varje morgon ändå! Varför är det så? Är det byggjobbarnas fel eller är det solljuset som ska få skulden? Det är tur att man är tjurig och kan somna om en timme eller så. Det är ju semester!

Jag har blivit bränd också. En dag i solen satte sina spår, en "fin" vit rand har skapats på min rygg, som i övrigt är röd och grann. Kanske får jag vända på steken lite oftare nästa gång. Och Sofia gjorde det, hon tog premiärdoppet! Imponerande. Jag antar att det blir min tur att följa i hennes fotspår nästa gång.

Pappa ringde igår och det blir visst ingen ikearesa förrens nästa vecka. Tråkigt, men ibland går schemat inte riktigt ihop, så jag förstår. Så nu blev jag plötsligt helledig hela veckan. Jag ska bara se till att bli av med snuvan och hostan och få tillbaka rösten så ska vi nog kunna göra något bra av denna vecka också. Sommarförkylning är ingenting att leka med, långdragna baciller. Skulle vara kul att kunna träna någon dag.

Grattis mamma.

Idag är det mammas dag, så grattis på födelsedagen! Jag gratulerade ju redan igår, men en gång är ingen gång! Igår bjöds det på grillat och kladdkaka med glass. Att grilla blir lika gott varje gång, konstigt. Jag hann vinna i minigolf, förlora i kubb och inse att jag måste börja träna arm-musklerna för luftgeväret var grymt jobbigt att ladda! Kanske måste jag träna lite på siktet också, för kotten i trädet vägrade trilla ner! Jag kan dock säga till mitt försvar att det blåste ute.

Det har varit en riktigt händelserik helg i helgen. En stockholmsresa är nu bokad så imorgon ska jag traska ner till stan och plocka ut biljetterna. Sedan är det även en ikearesa på gång redan på onsdag. Frågan är bara om vi ska åka till Sundsvall eller till Haparanda för att se något nytt? Kanske göra ett besök på Alko?

Idag kan man säga att semestern börjar på riktigt, helgen har egentligen bara varit bonusledigt. Solen lyser så idag ska jag börja bygga min solbränna. Nydala, here we come.



"Du kom från ingenstans."

RSS 2.0