Nu har jag gjort mitt.

Nu är den skriven. Jag har inget att säga egentligen, jag är bara tom. Och slut. Nu kan jag inte göra mer annat än att vänta.

Tog ut lite aggresioner på iksu efteråt, och handlat mat inför ikväll, så nu äntligen får jag sätta mig ner. Jag ska samla ihop mig och bli en glad tjej igen. Och marinera kött. God mat har jag åtminstonde förtjänat.


Med mina mått.

Aldrig i mitt 24 åriga liv (ja lite gammal har man nog blivit) har jag slösat tårar inför en tenta. Å andra sidan har jag aldrig kuggat en heller. Det har inte funnits tid för tentan pga tusen andra uppgifter och det känns tungt att jag inte känner att jag kan så mycket som jag borde. Ändå har jag spenderat varje liten ledig stund på skolan. Jag har inte mer energi att ge helt enkelt. Jag är tom. Uppgiven. Less... Det här låter dumt, men Jag är inte nervös inför tentan i sig, utan för känslan av att inte ha klarat den. Misslyckas låter fel, men åt de hållet iaf... Misslyckats i min värld, med mina mått...

I need time.

Nu har jag precis varit och inhandlat ett lexikon till tentan. Tänk att man ska  behöva lägga så mycket pengar på kurslitteratur och dessutom straffas jag för att jag inte läst engelska. Lexikon borde dom väl kunna låna ut? Eller?
Jag tordes iallafall inte chansa, jag vill ju kunna ha en  möjlighet att förstå frågorna åtminstonde, så jag pungade ut med pengarna och såg glad ut.

Tentaplugg dag idag alltså. Den enda faktiskt. Snålt att bara få en endaste ynka liten dag. Nu gäller det att välja smart, var ska jag lägga mitt krut, vilka modeller kommer vara viktigast, hur detaljerade frågor kommer hon ställa...

Jag lovade att satsa allt idag! Sen får vi se om de räcker....
Kunde inte längta mer tills de är över. Tills jag får träffa min bättre hälft. Tills jag kan ha tid att träna. Ha tid att titta på tv. Ha tid att göra ingenting...


Låtsas.

´Jag blev en kavaj rikare igår, trots att jag skulle säga stop. Frågan är om den är för stor? Jag har ju inte direkt kavajvanan inne, men jag gillaren.

Uppe med tuppen idag för att ta igen lite förlorad tid. Så onödigt att bli så bakis, verkligen onödigt. Hur som helst, det är bara att bita ihop! Jag är fortfarande helt övertygad om att de här kommer gå åt skogen och de med en jädra smäll!! meeeen... jag biter ihop. Jag är bra på att låtsas!


Maybe not.

Jag ångrar mig.
Tröttheten tar över allt.
Activity-Based costing, Value Based management, Performancemeasure hit och Taget costing dit. Kunde inte vara mer less precis nu.

Och gårdagen, vad ska man säga? Kanske inte som planerat men trevligt med sällskap. Epuben överträffade mina förväntningar och kanske skulle jag ha låtit bli de där sista vinglaset? Efterklok...

Nu flyr jag böckerna för en timme på stan. Att lyckas ragga upp en halsduk och ett par tights skulle inte sitta helt fel. Men sen är det stopp.




Ledig fredagkväll. Lovley.

Dagens seminarium far katastrof. Jag förstog inte ett ord av vad tanten sa. Jag kan inte annat än skratta åt min missär. Vad gör man lixom? En liten lättnad var att jag åtminstonde inte var ensam om att känna mig dum och liten.

Men jag ska inte tänka på det nu, nu väntar vi på bussen för att äta buffé på Norrlandsoperan. Mums. Och sen ska vi fira Maja som fyllt år. Kul att få träffa lite folk, det var inte igår. Och skönt att få lämna plugget för en kväll... En dag i biblioteket imorrn känns avlägset precis nu.

Skål.

Läckerheter.

Fattig student är man för det mesta, men imorgon kommer lite påfyllning. Jag minns typ inte senast jag strosade omkring på stan en dag, det finns liksom inte tid... nä istället får man ta den lilla tid som blir över och surfa lite på nätet för inspiration. Drömma kan man alltid. Idag hittade jag den här outfiten från HM. Önskar mig den rakt igenom, halsduken, tröjan, tightsen... Tänk om den bara kunde dimpa ner i brevlådan, vilken lycka.






Leende på läpparna.

Jag har haft en väldigt produktiv dag idag och det är med en skön känsla jag parkerar rumpan i soffan och gör kväll.

Gårdagen var lite av ett nederlag då jag inte alls kom framåt i mitt skrivande och koncentrationen flackade. Inte fick jag hinna varva ner innan jag skulle sova heller då klockan nästan hann bli 23 innan jag la ner plugget. Men desto bättre effektivitet idag. Det känns så bra att jag äntligen kommit någon vart. Jag kan inte påstå att det jag gjort är bra, men det går framåt. Jag kan med stolthet säga att jag ägnat 8 timmar till skolan idag på olika sätt, med olika uppgifter, och haft full fokus under hela den tiden. Det är inte ofta man kan säga det.

Nu ska jag göra kvällsfika och lugna hjärnan lite. Längtar så himla mycket efter imorgon och jag hoppas jag vaknar med ett leende på läpparna. Alla framsteg idag har gjort mig sååå mycket lättare. 
EPP klockan 15, 6 månader med H, mitt bästa, ska firas med buffé på norrlandsoperan och så kanske vi hinner med lite födelsedagsfirande också.


Seriöst va dåligt.

Hur ska jag hinna?

Strundate i föreläsningen igår för att kunna skriva arbete. Det är ju sjukt att man ska behöva välja för att hinna tycker jag. Men också sjukt att en föreläsare på Dnivå bara sitter på en stol och läser åhörarkopiorna innantill och att de ska behöva se ut som att någon tvingat honom att vara där.

Vi spekulerade i om någon mutat honom, och M tyckte de såg ut som om någon hänt honom?
-Vadå hänt sa jag?
-Jaaa, men typ att hans fru lämnat honom, eller att han inte får till de där hemma.


Hahaha. Hur som helst, ingen förstaklassig föreläsning direkt.

Idag är vi lediga men jag har ändå fullspäckat schema. Först vårdcentralsbesök och sen tandläkaren. Min tandvärk känns bättre nu, och helst skulle jag vilja intala mig själv att det är bra och att jag kan strunta i att kolla upp det. Vill inte vill inte vill inte. Men jag ska!

Val?

Jag valvakar inte, men man är ju nyfiken så jag zappar förbi svt nu och då. Det ser ut som alliansen tar hem det här. Men hur tänker alla dom, för dom verkar vara fler än någon trott, som röstar på ett främlingsfientligt parti? Att SD är större än V förvånar till och med mig som näst intill inte har en åsikt. Hur som helst, kvällen är inte över än. Nu vill jag bara att klockan ska slå 23 så att H kommer tillbaka från sitt kära Norrköping nån gång. Tiden går ju inte fort när man väntar.

Det går iallafall inte bakåt.

Tanken slog mig just, vilken jäkla supertrist helg jag egentligen haft (förutom fredagkväll då).

En lite mer postivit inställning måste jag nog klä på mig om jag ska orka detta. Det går iallafall inte bakåt. Jag har valt artiklar och ska ta mig en funderare på hur jag ska lägga upp det här, vad vill jag egentligen komma fram till? Och vilken vinkel ska jag ha?

Is Activity-Based Costing still relevant?

Meningen börjar kännas otroligt tjatig nu. 

I övrigt har jag skrivit ihop ett litet personligt brev som jag nu skrivit ut tillsammans med mitt CV. Man vet aldrig när det kan komma att behövas?! Always ready.

Nästa fråga. Valvaka ikväll? Jag vet inte varför men politik har aldrig intresserat mig och det är väl synd kan jag tycka. Ja lite skäms jag nog. Jag är absolut och totalt oinsatt i var de vill komma, rödgröna hit och alliansen dit. Så de minsta jag kan göra är väl att åtminstone se hur slutresultatet blir?



Engelska my ass.

Det går segt. 5 cm text är ungeför vad jag producerat. Och dom 5 cm föddes igår precis när jag skulle sova. Suck. Allt är så himla svårt på engelska. Jag kan prata, då är det ju bara säga som det låter, men att försöka stava dom där ljuden är för mig ett svart hål. Google Translate är min bästa vän prick nu! Kan inte bara engelskan försvinna! Jag har aldrig skrivit på engelska förut. Hur tror dom att jag ska kunna skriva korrekt och med fina ord, akademiska termer, röd tråd och alla annan skit som krävs? Det är inte engelska jag läser! Engelska my ass!

Jag ska kämpa på en stund till, sen ska jag faktiskt försöka mig på en lite längre promenad nu när jag börjar känna mig lite mindre som en snorunge. Och sedan ska jag även få följa med på Coop och handla lite. Ica berghem tillfredställer mig inte, superlitet och svindyrt. Jag längtar (kanske mest efter att få komma ut lite).


Kors i taket.

Har suttit sen 10 imorse och letat och läst och läst och letat, artikel upp, artikel ner. Mina ögon går i kors och jag har fortfarande inte skrivit en endaste rad med text. Hur f*n ska de här gå? Det gå rinte in något mer i skallen nu, men jag vet knappt om jag törs ta en paus när det fortfarande bara är blanka sidor i word. Törs jag?

Just en kul lördagkväll med ångest över pappershögen på skrivbordet. Suck. Men jag har iallafall ett skrivbord, haha. Så himla glad jag är som fick hjälp att struktirera om lägenheten. Plugghörnan har nötts med hälsa kan jag lova.

Hade iaf en toppenkväll igår, det var precis vad jag behövde. Ikväll stänger jag in mig med mig själv, jag vet inte hur mycket mer läsning jag orkar med, men då har jag åtminstonde möjligheten om samvetet skulle balla ur.

Fredagsmys coming up!

Blev inte mycket läsning idag, men ja lovar mig själv att kreativiteten måste flöda imorrn. Så, nu är de lovat. Jag har ju gjort massa annat nyttigt som till exempel sökt artiklar i förtvivlan! Abstract på abstract, sida upp och sida ner. Fy. 

Nu ska jag förbereda för fredagsmyyys :)
Tack pappa för vinet, ett glas tycker jag mig själv har förtjänat ikväll. Tacodippen är klar och bara väntar på att få ätas upp. Jag ser faktiskt fram emot en lugn kväll i soffan för en gångs skull.

Tills vidare bjuder jag på en rocklåt från Bandit Rock. Bandit for life heter den. Jag vet inte riktigt vad som är bra med den, men den har som satt sig.





Hand- in paper.

Det går inte bra nu alltså.. och inte nog med det så skulle jag tvätta igår men hittar inte min tvättnyckel? Hur klantig får jag bli? Jag har den alltid på samma ställe (krok vid hatthyllan) och jag har letat i varenda sko, i alla jackor, i luvor, i mössor, bakom skohyllan och i handväskan. Hoppas den inte är dyr att ersätta? Tillsvidare får jag väl gå skitig i guess.
Inte nog med det är handbromsen på cykel trasig. Kan vajern ha gått av? undrar jag som är totalt okompetent vad gäller cykelmek. Den fungerar iallafall inte och jag saknar den.

Nu ska jag påbärja mitt helgmission; att skriva mitt hand-in paper. Artikelsökning och läsning, läsning och mer läsning lär nog bli mitt lördagsnöje. Kriterierna är i princip ouppnåliga, hör bara vad som krävs för full pott;

"19-20 = Professional, this should be considered for publication in a refereed academic journal.  Please come talk with the module coordinator about what can be done to put this paper into an article format for an appropriate journal."

Den ska alltså vara så bra skriven att den i princip ska kunna publiceras i en Journal, språk, fokus på ämnet, allt ska va tiptop. Hur ska man hinna det på en vecka liksom? Okej att skriva på engelska men att de ska va akademiskt korrekt och med fina ekonomiska termer är bara lite mer än jag är kapabel till. Bara jag precis klarar mig kommer jag vara hur nöjd som helst!


What do I do when it feels like shit?


Idag är livet bara ett endaste stort SUCK. Förkylningen tar kål på mig, min näsa orkar inte snyta sig mer! Skolan tar över mitt liv, och i helgen har jag fått böna och be för att någon tapper själ kan jobba mina timmar så att jag kan begrava mig i biblioteket för att plugga. H åker hem, och jag känner att jag inte har tid för min (a) vän (er). Var ska jag hitta motivation? Hur ska jag göra? Jag har ingen struktur, jag har ingen plan, och just precis nu känns det bara hopplöst.


Forward? or else..



Allt har känts så konstigt. Som om något saknas. Men de är mycke nu, jag vet. Och precis när man tror att man kommer att överleva kommer käftsmällen. Mitt i prick. Jag vet inte vart jag är påväg längre, bensinen är slut och jag går på ångorna av det som en gång fanns.


Festligheter på schemat.

Årets första EPP igår med quiz och massor med folk. Himla skönt att få se lite ansikten och inte bara text, text och mer text och böcker och text. Idag har jag bestämt att v ara helt pluggfri, så vi ska ner på stan och mysa runt lite för att sedan kila hem och ladda för festligheter. H fyller år vilket ska firas med betoning på firas, och sedan är det ekonomernas första sittning gäller.

Här kommer lite morgonmotivation :) tagga!






Break.

Om man håller på med grupparbete anser jag att det är oförskämt att komma helt oförberedd. Om det nu visar sig att du varit sjuk och inte kunnat läsa in dig på materialet så är väl de helt okej, men att inte ens ha skrivit ut materialet och komma helt tomhämt till gruppdiskussionen är mest bara ansvarslöst. Jag blev bara så trött. Men nu skakar jag av mig det där.


Skola skola skola.

Var megahängig igår och bergssäker på att jag fått Hs baselusker och att de skulle ta över mig, men efter lite sovmorgon imorse känner jag mig mycket mycket piggare, nästan som ny. Full rulle hela tiden sätter väl sina spår antar jag. Lever ju nu för tiden på skolan och i böckerna. Tänk om jag åtminstonde kunde få läsa på svenska?!

Men jag har bestämt mig för att skaffa mig ett skrivbord här hemma, för så mycket läsning som jag måste åstadkomma den här terminen behöver jag kunna spendera lite av mig pluggtid hemma. Och det måste göras snarast, för det här funkar inte. Pappa, snäll som han är, skulle göra ett besök på ByggMax och kolla om det finns något fiffigt som kan förvandla min lägenhet till en lite plugghörna! Jag längtar redan tills det är gjort!!

Och massor har jag fått gjort idag, inte bara skolmässigt. Det känns riktigt bra. Nu sitter jag och väntar på att Haldelsrättsdiskussionen på nätet (nackdelen med distanskurs) ska börja så att jag kan få ta kväll. Skulle ha haft en strykbräda också, den nya skjortan verkar ha fått sig både en och två omgångar på resan!


...



Just love the way you look when you wake up in the morning.



Music.

Idol som kvällens tidsfördriv...

och tänk hur vissa kan förstöra musik så mycket bara genom att öppna munnen, medan andra skapar magi?!






Uppgiven och totalt omotiverad.

Mina dagar går tungt nu. Det känns som mitt liv är på paus. Eller åtminstonde som att jag behöver paus. Jag orkar inte mer. Jag vill bara ge upp. Fast så får man inte tänka, jag vet, alla säger det. Men det är så svårt. Jag vill inte mer. Uppgiven och absolut och totalt omotiverad. Hur ska jag klara det här? Det ända jag gör är att läsa och ändå förstår jag ingenting? Att jag förstår är dessutom inte de enda problemet, nästa fråga är hur jag ska hinna alla dom där monsteruppgifterna?

Idag unnade jag mig ett pass på iksu med L och jag är så glad att vi bestämde att vi skulle gå för jag känner mig tusen gånger gladare nu. Tänk vad 30 minuter hopp och flum kan göra för sinnet. Och kul att se tjejen igen!

Så.. tillbaka till böckerna nu eller? Vilket jävla liv? Plus i kanten är iallafall att CSN pengarna kommer imorrn. Äntligen kanske jag kan komma i fas på en punkt i mitt skitliv (allae egentligen är det bara skolan som är jobbig, men de påverkar typ allt).



Zzznark.

Nintendofest igår. Gick hem tidigt och käkade världens godaste natchtallrik. Ändå inte riktigt på banan idag. Riktigt trötta ögon...

Lättroad? Eller bara äckligt?






Stupid?

Det är mycket nu, och igår rann bägaren över när jag insåg att jag tappat bort mitt pennfodral. Alla mina färger!! Suck. Hur ska jag klara det här är det enda som går igenom mitt huvud?! Hur ska jag orka? Hur ska jag hinna? Och idag gick jag från föreläsningen. För första gången i mitt liv har jag medvetet lämnat en föreläsning, för att jag inte förstår vad hon snackar om. Att sitta där och känna sig förvirrad och dålig var inte ett alternativ precis nu, så jag gick. Jag ångrar mig lite, tänk om hon sa nått, en enda mening, som jag behöver, som kan hjälpa mig...

Men jag försöker iallafall. Jag tänker att det är bättre att jag gör nått än ingenting alls. Så imorrn ska jag sitta där på skolan me dmina böcker och stirra på sidorna och hoppas att detta stora luddiga moln kan ge mig någon form av hint om var jag är påväg. Jag är ju inte dum.

Och jag saknar dig.


RSS 2.0