Jag vill inte att Jack ska dö...

Tisdagkväll är lika med 24-kväll!
Det är ju lika spännande varje vecka, dessvärre verkar det se ut som om det här blir sista säsongen! Snyft. Bröööl. Jack har blivit sjuk, smittad av någonting väldigt obra. Jack vill inte att Jack ska dö!! Jag vill ha meeer! Jag ska sitta med hållna tummar tills upplösningen...

Det blev en videoföreläsning tillslut. Mitt samvete är alldeles för gott för att tillåta mig att göra ingenting när jag vet att resten av gruppen anstränger sig. Så en är ju bättre än ingen tänkte jag. Så nu är det bland annat thé och min 8 kronors (köper man inte så många äter man inte så många, smart va? :)) godispåse som väntar...

Inget energiknippe här inte..

Fy vad trött jag var idag när jag kom hem idag! Och på skolan med för den delen. Mina klasskompisar fick dra lasset idag när vi skulle diskutera om avtalslagen för jag kom inte fram till mycket där inte. Jag skulle ju se videoföreläsningar till imorrn och sedan gå på Marias steppass i eftermiddag, men det ända jag åstadkom var en tupplur på soffan.
Sedan blev det en sväng på systemet och därefter maxi för att ladda upp inför fjällen. Nu är det bara två dagar kvar, och det ska bli så skönt med lite semester. Jag längtar!

Desvärre sitter jag nu återigen här, fortfarande trött, och har inte sett en endaste föreläsning. Jag var verkligen inget energiknippe idag måste jag säga. Det går tungt nu...


Död efter 30 min cykling.

Juridik alltså.. Idag fick vi lära oss att slå upp saker i lagboken (som för övrigt kommer ge mig ryggskott efter alla vändor med den där på axeln till skolan). Lite klurigt. Väldigt tidskrävande. Och även om juridik inte är mitt favoritämne direkt så tror jag att bland alla dessa tråkiga lektioner och moment kommer jag nog att lära mig en hel del, famförallt massor av allmänbildande kunskap som ju inte är min starka sida direkt.

Sitter och kollar videoföreläsningar på nätet och det är ju tur att det går att pausa, haha, för det är många krångliga ord och mycket som jag vill skriva. De är dock synd att min dator inte tänker så snabbt när jag vill spola tillbaka. Då stannar allt åsså får man börja om. Som sagt, tidsödande, och extra många pausningar för att slippa missa nått, behöva spola tillbaka, och börja om....

Kom just hem från ett 30 minuters spinningpass. Första spinningpasset på iksu och det sägs ju att det första är det värsta så jag valde medvetet det kortaste. Jag cyklade medvetet med lite motstånd och tänkte att jag skulle ta det suuuperlugnt så jag inte trillade av stolen första gången... och ÄNDÅ dog jag! Galet. Svettigt var det, fort gick det. Kommer med all säkerhet prova igen, fast jag håller mig nog till dom där kortaste passen.


Ställ om klockan!

Såklart glömde jag att ställa om klockan imorse... så det blev väldigt snopet när jag slog igång datorn och upptäckte att klockan var halv 11, REDAN! Hade ju inte ens ätit frukost!
Det där med att ställa om klockan verkar inte existera i min hjärna, jag glömmer alltid. Det är fånigt, varför har vi inte bara en tid? Det har ju fungerat för förut...

Morgonpromenad..

Detta härliga väder kan ju inte annat än att få mig på bra humör. Har just kommit hem från en skön "morgon"promenad och det känns underbart med bar asfalt under fötterna. Hoppas att sommaren kommer fort och blir soligare än någonsin.

Idag kommer J hem från sin fjällentripp, ska hämta honom vid 14 någon gång. Ännu en gång måste jag alltså meka mig igenom de där parkeringsgaraget: Suck. Alla åker till fjällen hit och dit i tid och otid. Nu börjar jag verkligen längta tills det är min tur! Bara en vecka kvar nu och ryktet säger att vi har sån tur att vi kanske ska få låna en skoter en av dagarna också, vilket kommer bli otroligt roligt! 
Men som sagt, det är om en vecka och idag är idag. Jag ska väl försöka roa mig på eget håll tills J ringer. Jeansjakt på stan kanske?

Earth hour...

Jag fick en länk av en vän. Klickade på den. Läste lite. Jag fattade inget, jo nått om nån fototävling, men vad var egentligen Earth hour?
Tydligen så ska vi spara energi under en timme imorgon klockan 20.30 genom att släcka lampor och sånt. Det hade jag ingen aning om. Det måste vara många som inte har någon aning om det, eller är jag helt isolerad från omvärlden? Hur som helst så är det iallafall en tävling dör man kan vinna bland annat en kamera om man fotar denna händelse...

Kolla in länken om ni är nyfikna..

http://www.fotosidan.se/cldoc/30088.htm


Nu ska jag heja lite på "världens starkaste man" när han dansar sig till en seger i let´s dance-finalen :)

Spontan städning.

Hett tips: Börja aldrig storstäda efter att du nyss duschat! Vilket il jag fick! Det flög kuddar hit, Doris och Sixten dit och nu skulle jag nog ha behövd en dusch till tror jag. Puh. Jag förstår varför det sägs att städning är bästa sättet till vardagsmotion eller "smygmotion" om man så vill.

Resten av dagen blir nog lite mer stillsam tror jag. Jag hade ju planer på att jag skulle ut med bilen några vändor men det är så knepigt att parkera på den där jäkla parkeringsplatsen så att rasta bilen blir värsta projektet för mig. Han får hållas till jag åker hem till Sävar och hälsar på mamma helt enkelt...

Proffsmassage...

Första lektionen på juridiken idag, och varför var det så nödvändigt att vi absolut skulle släpa med oss lagboken på `den? Vi behövde den ju inte ens lite! Tror lärarna att vi tycker det är skitkul att släpa runt en massa kilo böcker hit och dit, eller var det kanske en lite jävel på någons axel som var starkare än ängeln på den andra och beslöt sig för att ha lite roligt? Ha Ha!

Hur som helst så är vi lediga imorrn så nu blir det långhelg påriktigt, och det kan vara rätt skönt med tanke på att förra helgen bestod av enbart tentaplugg. Efter lektionen idag blev det lunch på stan med S och sedan iväg på massage klockan 16. Jag har ju haft lite i nacken och huvudvärk och blabla bla... Så jag tänkte att när jag ändå har fått friskvårdskuponger kunde jag ju lika gärna försöka utnyttja dom.

Vilket proffs hon var. Jag berättade vad jag ville ha hjälp med, hon fattade direkt. Jag la mig på bordet, hon gjorde underverk, haha. Nämen jag var tydligen sne i ryggen och hade nån låsning i nacken. Det knakade till rätt bra när hon tryckte till och jag känner mig redan smidigare. Mycket skönt. Tråkigt bara at tjag inte fick träna ikväll, det var visst vila och vatten som gällde.


Jag får väl fortsätta på min bok som jag, otroligt nog, börjat läsa. Jag läser ju inte böcker annars, iallafall inte medan det är pluggsäsong, möjligtvis under sommaren, men inte i onödan om jag säger så! Den är rätt underhållande faktiskt, än så länge. Jag har ju bara kommit ett tiotal sidor ännu...


Tömd på energi

Jag skrev tentan igår. Jag tyckte den var otroligt tidskrävande för så få frågor, men jag tror att jag skramlade ihop tillräckligt för att inte kugga iallafall. Skönt att slippa leva i statistikvärlden längre. Nu såhär efteråt när man är alldeles tom i huvudet känner man hur otroligt mycket man har behövt hålla reda på i hjärnan dom senaste månaderna. Alldeles matt i kroppen, tömd på energi på nått sätt...

Jag var helt utslagen imorse, och efter att jag käkat frukost och sagt hejdå till J skulle jag ju göra en massa saker hade jag tänkt, promenera, träna, städa, läsa min nya bok.... men jag är verkligen SÅ orkeslös! Kanske behöver jag en dag att göra ingenting och bara återhämtas på...

Samtidigt känner jag mig lite för rastlös i hjärnan för att ha ro att bara ligga still. Jag promenerade till apoteket och diskade. Men tre kortord senare känner jag ändå att jag vill åstadkomma något mer än så med min lediga dag. Vi får se om kroppen orkar lyssna på hjärnan och masa sig ut, eller om jag ligger på soffan resten av dagen och förmodligen klättrar på väggarna ikväll? Haha, vilket dilemma.

HUr som helst är det en skön dag, ut och njut, lev och må!

Sämsta tentatiden...

Ännu en dag full med tentaplugg. Man börjar som känna sig lite less, och ibland mer förvirrad är klok. Det är tur att det är över imorgon.
Min undring är dock hur man tänker när man lägger tentan mellan 16-20, en tisdagkväll bara sådär? Inser ni hur opraktiskt det är? Och förstår ni hur otroligt många timmar jag kommer att hinna gå omkring här hemma och vara nervös? Ska jag plugga något imorgon eller ska jag bara låta allting va? Ahhh, jag kommer ju vara supernervös innan klockan blivit 16 om det pirrar redan nu.

Det blev ingen motion idag heller, lusten fanns men inte orken. Hjärnan fungerar som dåligt nu när man är så fokuserad på plugg 10 h om dygnet.

En godis på maten ska jag ta, för när man tentapluggar "får" man ju äta godis, och lite kaffe. Håll tummarna för mig imorrn!

Maria tillbaka.

Jubel och skutt!
Jag kikade just in på iksus hemsida och såg att Maria är tillbaka!
Så himla kul! :)

Mitt livs första Bandymatch slutade med förlust.

Det blev som ingen helg i helgen. Hela fredag och hela lördag satt vi på skolan och tentapluggade för brinnande livet (haha, kanske inte riktigt så ihärdigt men..). När klockan slog 15.30 gick vi iväg på E-puben för att se SM-finalen i bandy på storbild. Min livs första bandymatch blev riktigt spännande. Edsbyn mot Västerås. Både A och V satt och höll andan de sista minutrarna, men det räckte inte riktigt för att Edsbyn skulle vinna för sjätte året i rad.
Efter matchen blev det tröstglass hemma hos A, var sin Ben & Jerry, och så "Bedtime story" med Adam Sandler. Hamstern är vår nya idol och förgyllde hela filmen. En väldigt skön kväll blev det, trots att vi bara "var"... lite slappande och struntpratande för att sedan gå hem och sova.

Tanken var ju att jag skulle iväg till skolan idag med, men jag kände nog att jag behövde lite miljöombyte. Jag ångrar mig lite såhär i efterhan för att det blir verkligen inte lika mycket gjort här hemma. Men istället har jag fått en skön promenad i solen, hunnit laga till en av våra laxfiléer och är just hemkommen från iksu, vilket känns superskönt.

Nu sitter jag framför tvn och kollar på handboll, Sverige- Montenegro och just nu ser det ut som om Sverige tar sig till EM. Fast det är många minuter kvar så jag ska inte sluta heja än.

Tentaplugg och fiskfångst!

Tentaplugg tar på krafterna, men tiden går som så mycket fortare om man sitter tillsammans än om man stänger in sig i ett tyst rum helt för sig själv. Det blir dock väldigt många avstickare, mest om mat, glass och annat gott. Och är det inte något ätbart så är det sport (ofta som oftast fotboll) eller serier som dyker upp. Men så har vi ju haft ett inbitet fotbollsfan vid bordet också...
Men nu skjuter jag ifrån mig plugget tills imorgon då det är dags igen!

Har just fikat min macka och mitt päron, och har just kokat mig en kopp thé. Nu ska jag krypa upp i soffan framför tv´n och vänta på J. Han har varit och fiskat hela dagen idag, och det ryktas om att vi har 12 laxfiléer som ska ner i frysen! Underbart!


Vadå tung läsning?

Det tog mig två timmar att läsa 9 sidor!! Vadå tung läsning? Suck. Och då är det bara en tredjedel av vad som ska läsas denna vecka för att sedan spendera all övrig tid till tentaplugg.
Jag måste verkligen hitta en bra morot som kan ta mig igenom det här, för nu är man rätt less.

Imorgon är sista redovisningen och jag har precis skrivit ut sista inlämningsuppgiften. Egentligen borde man nog kika igenom den en gång innan imorgon, men just nu är hjärnan så otroligt gigantiskt lite sugen på mer skola!
Trött i kroppen efter bodypumpen sitter jag nu utslagen i soffan. Det är tur att det kommit både ett avsnitt av 24 och ett av Gossip Girl idag så jag med all rätt kan gosa ner mig i soffan.


Den nya sängen känns hård, gigantiskt stor, okänd och lite läskig. Sov dåligt gjorde jag också. Jag antar att det tar ett par dagar innan man vant sig. Jag hoppas det går fort så den där känslan av att få längta till en skön varm säng att krypa ner i kommer tillbaka fort. Sova är ju ändå A och O, tillsammans med att få äta och träna och skratta, haha. Vi kom fram till det idag.

Sista föreläsningen. Och säng till salu!

Idag hade vi sista statistikföreläsningen. Jag sa till mig själv, "de här är det sista vi ska kunna, det här är det sista vi ska kunna..." om och om igen, men det var ändå en väldigt okoncentrerad sista timme. Det lyssnades nog lite dåligt, men nu är det klart. En vecka kvar till tentan, så jag säger hejdå vecka, hejdå helg, hejdå liv! Från och med imorgon kliver jag in i tentabubblan som oftast innebär ett slags tillstånd av tenta-koma.
Jag har otroligt svårt att motivera mig till den här slutspurten, det känns tråkigt och ovärt och inte alls intressant, men det ska gå!

Annars kommer kvällen ägnas åt att frakta sängar hit och dit. Större säng är på gång, eller rättare sagt dubbelsäng! Inte för att det är något fel på den vi har, men erbjuds man större så varför inte? Så om någon som behöver en 1,40 bred säng, Hildinge? Hör av dig!

Konstiga människor. Arga lappar.

Snart är långhelgen slut. Mitt samvete börjar tala om för mig att det är dags att plugga, men mitt psyke är inte riktigt redo för mer statistiska termer riktigt riktigt än. Imorgon!

Mamma och pappa åkte på ikea i lördags och då passades det på att följa med. Det är alltid kul att kika även om man inte behöver något speciellt. Det enda riktiga inköp som behövdes var en lampa, och det var väl det enda vi inte kom hem med, haha. Nämen lite småprylar plockar man ju alltid på sig. Sedan en riktigt god lunch, och en vända i gallerian. Jag hittade faktiskt en ny väska vilket känns kul. Jag har velat ha en, men inte direkt letat. Det var ju jeans jag egentligen letade, men jeans är ett hopplöst plagg. Så jag är glad för min väska!

Och så köpte J ett playstation, bara sådär, i fredags. Jag önskade att han skulle köpa buzz, det är ju sjukt roligt. Så ni kan ju gissa vad jag gjort hela helgen? Förlorat i Buzz! Haha, utom en gång som jag faktiskt vann. Allmänbildning är inte min starka sida, men gud vad kunnig jag kommer bli efter några till kvällar med Buzz.

Konstiga människor finns det gott om. Förutom han som jämt ska röka i hissen, och Agda 99 som inte kan gå ut med soporna utan lämnar dom precis innanför ytterdörren så är det visst fler än vi som hör konstiga ljud i sina lägenheterna också. Denna arga lapp satt visst fasttejpad på någons hus.


Uppiggad med lite afro

Man blir så glad av afro, pigg och full av ny energi. Det behövdes för det var med sega trötta steg jag promenerade iväg till iksu alldeles för mig själv. Men hon är ju bra, hon den där Pernilla, så efter att jag blivit varm i kroppen blev det full fart. Vi grävde, kastade eldklot och lyfte upp simba på lejonklippan, haha. Ja ni förstår ju själva hur galet de måste se ut. Tur att det är meningen att man ska få vara ful.

Jag och A blev (nästan) klar med trejde och absolut sista inlämningsuppgiften på statistiken idag, förutom två deluppgifter där vi inte ens förstod frågan och då är det ju inte så lätt. Hur som helst kan vi inte göra någonting åt det förrens måndag nästa vecka, så därmed blev fredagen helt ledig för vår del. Mycket skönt. Jag ska väl försöka läsa lite där på förmiddagen, men sen ska jag ta långledigt i helgen, för att sedan köra ett jäkla värsting-race nästa vecka inför tentan! Då blir det slutspurt alltså!

Men som sagt, först långledig!


Bra helg, helt klart, och nu tillbaka till verkligheten!

Måndag igen, den här helgen gick verkligen fort. Jag hann både det ena och det andra, haha. Men det var en bra helg, glad helg, jobbhelg, godis och pizzahelg, otroligt kort helg, men absolut en bra helg.

Så idag var vi tillbaka i skolbänken, den där verkligenheten som gör sig påminnd varje måndag. En verklighet som trots sina stundtals gråa fläckar ändå är rätt skön med sin ordning och rutin.
Det slog oss precis att det bara är två veckor kvar tills vi skriver tenta, igen! Helt otroligt att det är så redan då jag knappt hunnit komma in i allt det här nya än. Men vi biter ihop, det gör vi, och eftersom jag och A spikade ännu en inlämningsuppgift idag så känns det som att än är ingenting omöjligt.

Jag måste bara se till att inte bli sjuk också. Nu har jag kännt mig hängig i nästan en vecka, kroppen är sådär tung och orkeslös varannandag, och huvudet värker sådär jobbigt dom andra dagarna. Antingen vill jag bli sjuk och få det överstökat, punkt slut, så är det inge mer med det! Eller så vill jag bli jätte pigg och slippa huvudvärken nu, bums! Detta mellanting gör mig tokig, varken sjuk eller frisk, vad är det för tillstånd egentligen?



Trapt - Bleed like me

Bra sagt

Vilket härligt väder! Lite typiskt kan jag tycka att solen tittar fram precis den dagen som jag jobbar, men underbart för alla sportlovslediga. Jag bara önskar att jag fick vara ute i skidbacken, lapa sol och sitta i en snödriva med varm choklad. Man kan ju alltid önska. Fast det går faktiskt riktigt bra att jobba idag, nästa så jag tycker att det är lite roligt! Så jag ska absolut inte klaga.

Hörde ett riktigt bra citat idag;

"Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet."

Haha. Ibland känns det åtministone så. Tänk om man kunde vara ung för evigt? eller kanske iallafall lite längre? Tiden går ju så himla fort så ibland undrar man ju om man kommer hinna med allt som man vill hinna med.

Musik har betydelse

Musik är verkligen en energikälla! På både gott och ont får jag nog säga, för lika mycket energi och glädje och kraft som ljuv musik kan ge skulle helt fel låt kunna dra ner en i botten lika snabbt som ett ögonblink. Det är facinerande hur stor inverkan en bra kombination av toner kan ha på det känslomässiga "jag"et, för att inte tala om en underbar röst orda välskrivna texter.

Jag har saknat mitt liv med musik, den tiden då varje stund andades musik, den tiden då varje känsla och varje upplevelse kopplades till musik. Den tiden då musiken var ett sätt att bearbeta upplevelser, då musiken var ett sätt att hitta motivation och plocka fram känslor. Då jag visst vad jag gillade, då jag hade favoriter.

Nu har jag iallafall upptäckt lite nya sköna röster och känslan av att vilja rusa direkt till högtalarna när jag kommer hem är underbar. Rockigt är det.

Dagens grupp får jag säga blir Trapt, men dagens låt går till Hinder- The Best is Yet to Come. Lev livet utan att ångra något, det bästa har ännu inte varit.

Vg på tentan firades med bodypump

Jag klarade tentan med bravur. Jag är så jäkla glad! Helt sjukt va glad jag är, gladare än jag trodde jag skulle bli eftersom jag redan visste att det gick bra, det kändes ju så bra när jag hade skrivit liksom. VG på moment 1 alltså, så nu är det bara att hålla modet uppe så kanske jag klarar att hålla i detta så att det blir VG på hela kursen! Hoppas verkligen det.
Och grattis till hela järngänget. Fy tusan va bra vi är!

Det blev ett bodupump-pass för att göra av med all sprudlande energi. Jag kände mig stark, och det är ju alltid kul, speciellt med tanke på att det var över två veckor sedan jag var på bodypump sist. Sedan bar det iväg till Maxi för att "bara" köpa frukt och ni kan ju anar hur det slutar. Med betydligt mer än så vill jag lova. Jag tyckte även att jag förtjänade att få fira mitt tentaresultat så vi köpte en ny Ben & Jerry sort men choklad och banan. Dyrt och lyxigt, precis som jag har förtjänat. Det ska bli spännande.
Så nu blir det fika i soffan framför inte bara ett, utan två, 24-avsnitt. Vilken lycka!

uttråkad och lite rastlös

Jag kan inte påstå att jag räknade många tal, tyvärr. Och fortfarande inget tentaresultat. Stort suck. Det kanske låter som om jag är uttråkad till tusen och bara sitter och desperat klickar på hemsidan gång på gång.... då låter det helt rätt för det är precis vad jag är och gör!

Tänkte att jag skulle försöka träna idag också eftersom det var typ en vecka se sist nu, men då helt plötsligt kan jag inte ens välja vilket pass jag ska gå på. Haha. Allt roligt var ju ikväll, inklusive funktionell träning som mamma sa skulle vara bra. Vilka i-landsproblem alltså. Tur att jag har 2 timmar på mig att fundera.

Annars händer nog ingenting mer spännande idag, tror jag. Halva dagen är ju kvar så man vet aldrig. Dagen blev ju hur lång som helst idag när lektionen var så tidigt, 8-10.

hallå tentaresultat, var är du`?

Bara för att vår lärare råkade nämna att tentaresultaten troligtvis kommer anslås idag blir man som tokig och loggar i och ut på hemsidan en gång i minuten!
Jag vill veta nu, jag orkar inte vänta. Det är ju spännande, haha, som ett barn på julafton pirrar de lite i magen. Jag fortsätter hålla mig hög och terroriserar hemsidan tills jag får det svart på vitt.

Räknedags, hörs sen.

Zappade förbi parlamentet på 4an

Parlamentet har ju sina stunder.
Tips från cochen sa att det skulle svaras i "arga lappar", nivet sånna som man kan hitta i tvättstugan om man glömt rensa luddfiltret. Hur som helst, jag citerar en av deltagarnas "arga lapp" när Anders ställde en fråga:

"Din jälva idiot, här kan du inte parkera! Må lössen från tusen kameler hemsöka dig!"

Haha. Vart får dom som allt ifrån dom där komikerna?!

...rätt skönt att bara vara ful...

Jag är på benen och mår riktigt riktigt bra faktiskt, förutom att ögonen är aströtta! Men vad är lite trötthet efter en kväll som den där. Alla hade verkligen gått in i highschool-rollen och var peppade till tusen, så det kunde inte bli så mycket annat än kul. Ibland är det rätt skönt att få va bara ful (ja ni läste rätt, inte full), och glad och en aning nördig.







RSS 2.0