Sista dagarna på 2012

Drog med mig fina Karolina hem till min hemby igår för brödbak, träffa mina föräldrar, kortspel, skotertur i regnet och övernattning. Bättre avslutning på 2012 kunde jag nog inte få.

2012 som varit som en bergodalbana där första halvåret varit en jättestor kamp för att bara hålla mig flytande, kippa efter luft, att inte ge upp. Till att precis innan sommaren vända, en känsla av att börja känna att ja fixar de här, det kommer ordna sig, att känna glädje igen...

Imorgon på självaste 12slaget får ja glädjen att vara tillsammans med några av de finaste människorna ja någonsin träffat och jag känner mig lycklig för det. Jag ska krama om dom, och skicka tankarna till kottevägen och Paris där mina andra hjärtan befinner sig.

Jag tror att 2013 kommer att bli ett fantastiskt år!


De löser sig

Okej nyårsplanerna blev en flopp. Jäkla trist, men inget ont som inte för nått gott med sig. Ja tror fortfarande de kommer bli kalaskul.

Om ja inte blir sjuk. Vakna med halsont igår och vakna med ännu mer halsont idag! Hålla tummarna?

Ser fram emot lite lunchhäng me hela trion idag. När hände de sist?


To fast

Redan vart hemma en vecka och de känns som en helg. Tiden går galet fort.

Men ja njuter. Skoter är galet kul. Hunnit me två turer och hoppas på mer. Hängt på rean, druckit champanj, träffat släkt och vänner, spelat sällskapsspel, slagit klackarna i taket, tränat, nästan svimmat, ätit popcorn i sinne, och ser fram emot kommande vecka innan ja ska tillbaka till verkligheten.

Idag ska ja hämta lillfisen som kommer me tåget, kärt återseende, och sen planera nyårsmiddan. 2013 kommer bli ett bra år!


Tomten kom

Och den mest använda klappen kommer bli mitt nya underställ som ja redan bott in mig i ikväll. Fantomdräckten som mamma kallar den är magiskt skön och ja önskar den kunde va på jämt. Blir nog inte så poppis på kontoret dock.

Ny resväska och jeans var åxå prick va ja behövde. Så stort tack. Ja är supernöjd.

Imorrn kommer tjockissläkten och ja längtar efter sötkusinerna en hel massa. Och att vi sen fortsätter kvällen på allstar me champanj kunde ju inte bli bättre!


God jul

Tillslut blev de julafton. Underbart. Så god jul på er.

Julspinningen slutade i ett migränanfall så julafton har som mest spenderats nedgrävd i sängen. Jag hoppas ja håller mig på benen till tomten kommer och att jag är som en ny människa imorrn.

Just typiskt när ja längtat efter julafton så de räcker för hela Umeå...


Helgen innan jul

Har ju bara haft det hur bra som helst! Känns underbart att äntligen få vara hemma igen, och ännu mer underbart att jag slipper åka tillbaka redan ikväll (som mina vanliga umeåvistelser brukar innebära).

Kusinhäng, sällskapsspel, filmmys, klä gran, äta julskinka, paketinslagning och lite svenssonsvensson. Imorrn äre äntligen julafton och vi startar dagen i vanlig ordning med julspinning på själva julaftonsmorgon. Men innan dess måste jag nog öppna julklappen som kom från ingenstans och nästan dödar mig av nyfikenhet prick nu. Som en 3åring är ja ju!


Hemma

Äntligen hemma. Världens mysigaste kväll och underbart att känna tryggheten i gamla barndomsrummet vägg i vägg me mamsens monstersnarkningar. Prick som de ska va.

Är så tacksam över allt fint som jag har här uppe och ja ska verkligen njuta till Max. Börjar redan imorrn för då ska ja ut och slåss på stan och sen skaffa mig lite kvalitetstid me lillebror (me flera såklart).

Somnar som en gla 3åring.


Taxiresa

Bästa taxiresan på länge och ja måste ha gjort ett bra intryck när han fråga efter visitkortet.

Julöl och en påse Ahlhrens bilar bredvid en julgran och en julklappshög har gjort susen. Nu kan tomten komma.


Ps. Verkar som mina blogginlägg inte publiceras i kronologisk ordning. Ber om ursäkt över förvirringen. Ds.


Bra kvinna reder sig själv

Min resväska dog ju förut. Den är i himlen nu. Och kreativ packning är inte alltid de mest praktiska att slänga på axeln. Men ja lämnar handväskan hemma och låtsas ja är en Karl så gåre vägen.

En pytteliten natt kvar. En taxiresa. En incheckning. En flygning. En bautakram. Och en biltur. En bautakram till. Sen är ja på plats.


nu dra ja

Nu fåre va som de är. De som är glömt är glömt. För nu dra ja till norrland för 2 veckor av helvilt mysande.

Golven är dammsugade, blomman har fått sista supen, och kylen är rensad. Önskar ba ja inte slängde varenda pinal förutom smör igår före blev en torftig frukost i morse. Och lunch? Tänkte visst inte så långt. Och pappsen, om ja tar me datorn, vill du göra en operation då? Hehe.

Taxi kl 12. Sen är ja påväg. Puss å hej.

Lyxtorsdag.

Lunch på restaurang, massage och bjuden på 25 års kalas. De går bra nu.


Soon

Bara en pytteliten dag kvar... <3


Still counting

Bättre onsdag. Avslutade med att köpa räksallad som ja nu frossat i soffan. Ba vinet som saknas.

En dag till. Sen packning och flyg. Hoppas på mindre snö då ja är för snål för taxi. Tågkaos i all ära men de börjar bli löjligt.


Time

Ja ber om lite ny energi. Eller mer. Ligger som ett dovt moln över kontoret och alla gör vi väl vårt bästa för att hålla ut fram till jul men de har inte gått obemärkt förbi.

Inte ens på hemmaplan räcker orken till och ja låter råttorna dansa i hörnen och blomman hänga med öronen. Undrar just när "ja tare sen" ska bli av. Inte en pinal packad inför jul och inte ett endaste litet julpynt blott ögat kan nå. Inte ens dagen chokladbit har fått titta fram och då kan till och med ja fundera hur ja kunde förbise dagarnas höjdpunkt?


Orättvist

Livet är inte alltid rättvist. Fytusan va trist. Det kom som en chock. Han gjorde mina dagar och ja kommer sakna honom på raden bakom!

Nu vill ja bara hem. Umeåhem alltså! Sista tisdagen innan jul och ja ligger kvar i sängen? Var tog min motivation vägen? Skärpning! Öööööka!


Huh?

Visste inte ens att de fanns men lilla julafton gjorde mig en tandkräm rikare. Med baconsmak. Hur äckligt låter inte de? De luktar bacon även! Frääääscht!

Jäkla fin kväll i övrigt! Tackar för att ja fick va me!


Lägg av

Nu räckere med snö. Vi har tillräckligt för en vit jul, för skoterföre och för skidåkning. Lägg av! Går ju inte ens promenera till stan och ja vill hemskt gärna ta mig hem med flyget över jul!


Dec. 16, 2012

Söndagen började med mysfrukost i soffan och de känns som om de är evigheter sen sist ja kunde unna mig detta.

Idag vankas julbord nummer 2. Ja som inte ens är förtjust i julbord är ju typ redan less. Men sällskapet kommer göra susen. Men först en prommis in till jobbet för att hämta allt ja glömde i fredags och röja upp kaoset.

8 dagar kvar till tomten kommer. Ynka 4 arbetsdagar kvar. Helt galet nära nu.


Heal


You are the one who made the decision
stuck in a prison, shattered and broken
I am the one who, expected to heal you, save you from drowning in your endless nightmare



Lördag

Hängt på Ikea, laddat kylen med mat och slagit in paket. Nu rostade mackor och serier i soffan.

Hade nog inte velat spendera lördagen annorlunda. 5 dagar kvar!


Gitarr

Blev nästan en gitarr rikare ikväll. Hur coolt vore de inte att ha en alldeles egen? Och om man sen kunde bli grym på att spela vore ju en dröm.


Notis

Två noteringar till mig själv, Vill du ha skorpor, rosta två mackor på kvällen och glöm dom i brödrosten under natten. Om du dricker alkohol, får du lida dagen efter.

OBS! Kom ihåg till nästa dag!


Kalasfredag

Och så slängde ja in handduken och hann med ett cykelpass! Uppfriskande, och fruktansvärt jobbigt.

Nu laddar ja för en kalasfredag. Först ska ja bli curlingproffs och sen ska ja fira stort med julbord.

Jag tror de kommer bli sjukt roligt!


Jomen

Äta. Jobba. Sova. Mitt liv i ett nötskal prick nu.

8 dagar. Och lucia imorrn. Vem kunde trott?


Somehow

Somehow I found a way to get lost in you
Let me inside, let me get close to you
Change your mind I'll get lost if you want me to
Somehow I found a way to get lost in you


Hard to let go

De va länge sen sist. Det har gått helt okej att packa ihop efter en underbar umeåhelg, säga hejdå och vi ses snart igen. Men igår när ja skulle åka hem kändes de bara tungt. Ville att mammas hejdåkram aldrig skulle ta slut och att planet inte skulle lyfta och att ja fick krypa ner i mitt gamla barndomsrum i sängen som numera täcks av julklappar.

Känslorna är en bergodalbana. Och nu är ja här och kör på som tusan, som om inget har hänt. Och sagen har gått fort som tusan! Men varför åka fritt fall helt plötsligt? Och me så nära kvar till jul? Överrumplad. Och ja fattar inte varför. Va är de mitt undermedvetna försöker säga mig? För om de är för att spela mig ett spratt ska ja nita honom.



Living on the marks you once left

Ibland kan små ord, ljudet av en röst, en bild, en melodi göra så mycket mer man någonsin kunnat drömma om.

De är de jag lever på.



Fyrverkeri

De var påkostat. Och helt magiskt. Pampigt. Romantiskt och festligt i ett. En karl på sidan hade ju satt pricken över i:et, men antar man för nöja sig med 8 andra sköna snubbar som gjorde min eftermiddag som packade sillar i 15 minus utanför slottet.

En jäkla fin söndag om ja får säga de själv.


Olika men ändå inte.

Pratat me lillebror ikväll, om hur han tömmer hela kalendern första dagen medan ja tålmodigt tar en lucka i taget och om hur mycket ja älskar julen och han inte. Som ett barn säger han, vilket är sant för ja blir ju som en treåring. Men tur för han att ja har så de räcker och blir över och kan älska julen för två.

Saknar honom. Och mamma. Och pappa. Men nu är de ju bara 23 dagar kvar till julafton. 21 dagar kvar till ja får mysa ner mig i sävar, och bara ynka 6 dagar kvar till ja får krama på lillebror vare sig han vill eller inte! Vi gillar!

Imorgon är de första advent och ja ska uppleva Uppsala tradition. Adventsfika på v-dala kl 14 och fyrverkerier i botaniska kl 16. Bring it. Älska jul.


RSS 2.0