Fantastisk fredageftermiddag.

Dagens status: Fortfarande ont i halsen, men herregud så mycket piggare!

Alltså det här med skatt är ju lustigt. Under min 4åriga ekonomi(??)utbildning har vi i alla situationer fått höra "vi bortser från skatten, det är så svårt (krångligt)". När hade dom tänkt att man skulle förstå skatternas innebörd egentligen? Om vi bara ska låsas att dom inte finns? Skulle vi bara slängas ut i verkligheten och upptäcka lite själva? Gud så kul! Ha ha. Inte så konstigt att beskattningsrätten känns en aning övermäktig nu!! Det finns ju hur många skatter som helst, med galet mycket regler och undantag!! Undantagen är värst. För dom står ju inte uttryckt i lagtext alltid, man ska bara veta. Bara veta?!

Jag blir ju iallafall inte dummare så jag kämpar på. Har en fantastiskt trevlig eftermiddag att se fram emot, vilket känns behövligt efter 3 dagar i soffläge. Dejt me L på stan i eftermiddag, sedan tar vi me oss grabbsen för middag på Estern P. och bio ikväll. De tre musketörerna verkar lovande.


Try it.

Måttligt less på denna hals nu kan jag säga. Jävla bacill!

Har precis ätit lunch efter 3 timmars plugg. Effektiv tid idag, koncentrationen har varit på topp så det känns ju fantastiskt bra. Tror jag ska satsa på en dusch och riktiga kläder efter 3 dagar i mupp-kostym! Kan nog vara uppiggande! Eller vad tror ni?

Tillbaka på banan lagom till helgen känns som ett rimligt mål!

Om de finns fler som är sockerberoende här ska jag tipsa om ett "nyttigare" alternativ. Choklad är ju allas vår svaghet. Men blanda oboypulver med en skvätt mjölk så det blir som en chokladsås, och rör ner kesella i oboyen så har du dig en smaskig chokladkräm. Funkar för mig.


Galet kul fakta. Skratt.

 
Läste precis detta, haha. Kul. Så jag delar med mig.

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe. (Knappast värt det.) Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader, är gasen som produceras tillräckligt för att skapa energin av en atombomb. (Nu börjar det likna något!) Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck när det pumpar runt i kroppen att spruta blod 30 fot. (O.M.G.!) En gris org......asm varar i 30 minuter. (I mitt nästa liv vill jag vara en gris.) En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält. (Ohyggligt!) (Jag kan inte sluta tänka på grisen.) Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timmen. (Prova inte detta hemma, kanske på arbetet.) Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma. Vad ...?) En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?) Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?) Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv ... kvalitet framför kvantitet.) Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid velat veta.) Den starkaste muskel i kroppen är tungan. (Hmmmmmm. ......) Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. (Om du är ambidextrous, behöver du dra ifrån skillnaden?) Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.) En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på detta.) En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.) Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet vissa människor med det problemet också.) Isbjörnar är vänsterhänta. (Om dom byter, kommer de att leva längre.) Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisar? Vet delfinerna om det här med grisar?) Nu när du har lett minst en gång, är det din tur att sprida dessa galna fakta vidare och skicka detta till dem som du vill få att le, kanske till och med skratta. Med andra ord, skicka det till alla! (Och Gud älska det där med grisar!) :)


Times fly when having fun.

Redan onsdag! Herregud! Hade iallafall en kalasbra helg, och fick vara med på en kalastrevlig inflyttningsfest hos kusinerna, och fick trycka i mig mängder med kalasfestlig mat! Kalasbra. Haha.

Nä, men helgen var toppen. Sedan dess har jag lyckats dra på mig en grym förkylning, lite feber igår, alldeles förfärligt ond hals och hängigt humör. Jag hoppas det är borta tills imorrn (vilket jag iof hoppades igår med??? men hoppet är väl det sista som överger en?).

All fysisk aktivitet ligger på is sålänge och jag roar mig med att räkna beskattningsbara intäkter och avdragsgilla utgifter. Jag hoppas verkligen jag lär mig mer än jag tror, för allt känns väldigt ogreppbart precis nu.

En låt som satt sig på hjärnan och som piggar upp kommer här! Njut av höstsolen, vi behöver alla vitaminer vi bara kan klamra oss fast vid såhär i höstkylan!


Alla muskler samtidigt.

Träningsvärk all over the place. Blev muskel (läs bodypump) igår istället för spinning och det var evigheter sedan sist. Jag tyckte inte det var så jobbigt, och jag tog inte i till max, men det känns idag ändå kan jag säga! Himla skönt. Ben, rumpa, mage, axlar, triceps, biceps. Allihopa värker samtidigt och ja gillare.

Ska lägga mig med nästan i boken en timma nu innan jag åker in till stan. Jag ska agera shoppingsällskap, fönstershopping för min del dock, men det ska bli kul att komma ner till civilisationen en stund haha. Låter som om jag sitter isolerad i skogen utan mänsklig kontakt men riktigt så illa är det ju inte :)

Hörde rykten om grillning ikväll så be till gudarna att regnet håller sig borta!
Ha en skön fredag.


Tacovariant för dig som gillar att prova nytt.


Hittade en variant på taco tidigare i veckan som vi testade i tisdags. Det blev helt okej så tänkte att jag kunde dela med mig. Receptet hittade jag här på Philips blogg. Han är för övrigt PT och skriver om allt möjligt rörande träning för dig som är intresserad.



Stek köttfärs med tacokrydda. Vi la tacosalsa på brödet innan vi skedade uppköttfärs och toppade med riven ost. In i ugnen tills brödet är knaprigt i kanterna och osten smält och servera med sallad, creme fraich och salsa.

Enkelt och kul med en annan variant.


Som en drog?

Jag fick visserligen med mig regnjacka, men att välja tygskor var nog inte mitt smartaste drag! Det spöregnar idag och mina sockar är plaskblöta!

Vilade från träning igår, vilodag kändes behövligt. Hade tänkt mig stepmuskel på iksu imorsen men energin för de fanns ingenstans. Får se om jag rycker upp mig till ikväll och kör ett spinnpass med mamma i lilla sävar istället. Det hade ju varit kalaskul!

Har för övrigt börjat kolla 24 igen. Sååå spännande, hela tiden. Halva säsong 1 har passerat och Jack Bauer är ju bara så grymt bra. Tror den där serien (eller är de kanske Jack?) blir som en liten drog, de räcker med att ha tittat på ett eller två avsnitt så sitter man där, fastklistrad och skriker "ett till", "bara ett till!", "jo ett till hinner vi", efter varje avsnitt.
Tips för dig som har lite för mycket tid över och gillar spänning och action! ;)



Måndag, helt vanlig bara.

Blåsig, lite grå och trist. En helt vanlig måndag. Full med plugg. Har nog sittit alla dagens timmar framför datorn idag, kämpat och slitit med beskattningsrätten. När man kör fast, kör man verkligen totalt fast.

Ögonen börjar va trötta nu och kroppen hade nog önskat att jag tagit en prommis tidigare idag. Men nu är det regn och storm i luften och spinningbenen från gårdagen hänger gärna bara rakt ner, som spagetti. Jag lovar mig själv lite mer frisk luft imorgon, eller iallafall en sväng ut ur huset.

Saknar lite att få hänga på universitetet. Distanskurs är visserligen okej, du har dina egna tider och ditt eget upplägg, men du spenderar dagarna i mjukisbyxor och morgonfrilla. Iallafall jag. Även om jag vill slita på mig jeans och en normal tröja känns det lite onödigt när jag ändå bara sitter på en stol på "kontoret" hela dagarna. Se lite människor på rasterna, dricka kaffe med sällskap och ha vanliga vardagskläder vore ju inte så dumt. Men är man lat så är man, och då sitter man kvar där man sitter. Det är självvalt så jag klagar egentligen inte.

Ha en skön måndagkväll. Det ska iallafall jag, med ett paket russin i handen.





Nycklarna till mitt nya liv.

Nu har jag dom i min hand! Nycklarna till mitt nya liv! Att åka ner med allt jag äger och har (vilket rymdes i ett släp, helt galet) var en tung känsla påvägen ner men ack så mycket lättare påvägen upp. Vi hann med mycket på en och en halv dag. Kök med lampa och bord, glas och bestik, skålar, stekpanna och kastruller hann komma på plats. Vardagsrummet fick inte bara soffa, soffbord, tv och tv-bänk utan även en del lull-lull (som mamma skulle sagt) som kuddar, värmeljus, och tavlor vilket blev superbra.

Jag har numera ytor att röra mig på, ett sovrum med dörr (tidigare sovalkov) och en klädkammare/förråd. Jag älskar känslan av att inte ha saker överrallt, på varandra, bakom, framför utan att allt får plats med andrum.

Även om jag åker ner på egenhand, utan vänner nära och kära i närheten, kommer jag iallafall att ha en supermysig lägenhet att komma ner till nästa gång jag beger mig neråt.

Och påvägen hem ringde M som började jobba redan i september och berättade om allt vad jobbet innebär och jag längtar verkligen tills det är min tur. Jag ska bara ta mig igenom den här beskattningsrätten först.

Plugg, plugg, plugg, och så spinning ikväll med mamma som instruktör. Kalasbra.


Lämna trygghetsbubblan.

Herregud så trött jag var igår! Somnade på soffan med näsan i boken vilket aldrig händer. Och inte blev jag piggare för det. Kroppen förblev spagetti och koncentrationen obefintlig. Köpte en godispåse, ganska stor till och med, som tröst? eller bara för att? och dagen bestod av ett konstant sockerintag. Nu dröjer det nog till nästa gång. Men jag har inte ont i halsen idag så jag hoppas det inte blir mer än såhär av tröttheten.

Flyttlasset närmar sig och det känns fortfarande overkligt. Kul med jobb, absolut, men lite ångest över att behöva lämna både mamma och pappa och H, men också mina vänner här uppe i norr. Plötsligt kommer jag stå där alldeles själv. Tänk om någonting händer? Vem hjälper mig då?

Jag vet att man ska se allt det som är positivt, jag vet att jag väljer själv. Jag vet också att det förmodligen kommer vara enormt lärorikt. Men ändå är det jobbigt att kliva över tröskeln och lämna trygghetsbubblan.




Födelsedagsfirande.

Men hej va fort de gick. Helgen försvann snabbt som attan. Fast tiden går ju fort när man har roligt!!

Mycket plugg, lite födelsedagsfirande, en sväng på krogen, en del filmtittande, grill och ett jäkla träningspass har jag hunnit med. Födelsedagsfirandet var för H som fyller år idag. HIPP HIPP HURRA! Får tacka för en kalastrevlig kväll som jag hoppas vi gör om snart.

Flytt till Uppsala närmar sig. Alldeles för fort tycker jag, jag vet inte om jag är redo riktigt än. På fredag bär flyttlasset av och som tur är återvänder jag till Umeå igen efter helgen så jag hinner nog bli lite mer mentalt förberedd innan det är allvar. Köpte flyttkartonger idag, fler alltså. Verkar som mina grejer växer där dom står på hög i mamma och pappas garage. Haha.

Ps. Är det fler umebor än jag som blir förvirrad av vägbygget på nya E4an? Blev lurad idag för andra gången att hamna på fel sida av vägskyltarna då gubben framför körde slalom mellan körfälten. Idiot.


Kursdag 4 slut

Sista dagen var idag. Det har gått bra, men det är ofantligt mycket att hålla reda på och jag önskar verkligen jag hade haft en dator (jobbdator) eller iallafall programet så jag kunde hålla minnet färskt till november. Ätandet fortsatte ända in i det sista och gårdagkvällen bjöd på musikquiz under efterrätten vilket var superkul. Mycket sång och en och annan dans.

Veckan har gått superfort och det har varit en positiv upplevelse och erfarenhet, men nog är det skönt att vara tillbaka på hemmaplan ändå. Borta bra men hemma bäst.

Imorrn är det full fokus på plugg, och komma in i lite rutiner igen. Äta vanlig mat tex. Visst är de lyx med tre rätters med fina upplägg och kulinariska smaker, men tacka vet jag kött och potatis eller spagetti och köttfärssås. Efter att ha provat både bläckfisk och musslor, en mängd olika fiskrätter och svartfotat gris (?), skulle jag nog kunna leva på havregrynsgröt i sin enkelhet i en hel vecka.


Kurs dag 1.

Det går ju inte nöd på oss direkt, vi äter konstant. Fika (typ baguetter), tvårätters lunch, mera fika (blåbärspaj, vaniljsås, kakor, fruktsallad, mer godis), tilltugg, fördrink, tvårätters middag... magen är inte liten någonstans och hunger är definitift inte ett problem.

Men herregud vad det är tjockt under pannbenet efter 8 timmar. Och lite ensamt. Men jag är här för att lära mig, iallafall så gott jag kan. Jag vill ju helst kunna allt på en gång! Hehe. Men tålamodet ska bli min bäste vän.

Hässlebyslott var inte direkt ett slott från våra rum sett! Vi bor i nått anex och det känns som ett rum i en liten stuga i skogen, byggd på 1900talet. Det luktar farmor och farfar och möblerna är hårda och extremt fula, och rummen är små! Men vi har tak, en säng, en toa, och jag ska nog mer än överleva i fyra dagar. Jag har internet också, hurra hurra!


Nervös.

Efter helgens kalasande kunde inte en tur på cykel suttit bättre. Mamma och pappas egen spinningcykel faktiskt. (ps. om ni gör er av med den så vill jag ha den! :) ) Nu sitter jag här och svettas som en tok och börjar känna nerverna komma. Herregud, hur ska detta gå?

Utbildningen i Stockholm börjar imorgon och jag har inte packat och än värre inte lyckats få tag på en bok vi tydloigen skulle ha med oss. Varken akademibokhandeln, bokia eller biblioteket hade den! Lyckat. Miniumeå har tyvätt inga fler alternativ så jag hoppas jag förstår och kan lära mig ändå.

Enligt inbjudan ska man komma fritidsklädd? Hur är man fritidsklädd? Det är nog dags för mig att samla ihop mig och göra någonting produktivt av det här.



Öl på en torsdag.

Beachturneringen på Iksu i torsdags bland ekonomerna var kaotisk men på nått sätt ändå uppstyrd. Alla var där och det fanns inte en sandfläck ledig i hela hallen. Kul. Dessutom hade de fått dit Björn Berg som spelar för Iksu Beach och som varit med i både OS och VM. Jag tycker han är grym och blev lite knäsvag. Coolt att han va där och engagerade sig.

Kvällen bjöd på häng med våra gamla "nollor" och pubrunda på campus. Krogkäk. Mängder med skratt. Ett och annat äventyr. Och såklart glömde jag kameran hemma.

Idag är det lördag, redan, och veckan går ju på tok för fort. Ska fixa frukost och väcka H. Underbart att mitt frukostsällskap är tillbaka.




Soon to be.

Skjussade mamma och pappa till flyget igår. En vecka i turkiet. Så avis. Speciellt när vädret bara blir mer och mer höstigt. Det är väl bara att inse att sommaren är slut och höstens allvar närmar sig med stormsteg.

Jag är faktiskt mer nervös än jag vill erkänna. Nästan så mycket att jag inte riktigt kan se fram emot det som kommer. Men jag hoppas känslan vänder efter utbildningen. På måndag åker jag och det är ju nästan läge att börja planera, packa, skriva ut papper och allt vad jag nu måste komma ihåg. 4 dagar i stockholm. Hoppas verkligen att det går bra!

Nu blir det kaffe och lite nyheter innan träningskläderna åker på. Insparksgänget och alla nollor har beachturnering på Iksu och vi tänkte bestämt åka dit och delta. Kommer bli kalas.

Puss.

RSS 2.0