Valborg

Jag är otroligt tacksam för att regnet höll sig borta från idag, men inte nog med det så är det strålande sol och nästan sommarvärme i luften. Nu väntar jag bara på att solen ska nå balkongen, för då ska jag  minsann njuta på riktigt.

Ikväll är det grillning som gäller och förhoppningsvis blir valborg i år nästan lika roligt som förra året. Jag ska iallafall fira mina 5 dagar i ledighet och kan knappt vänta till jag får sprätta årets första öl i vårsolen.


Andas ut, varvar ner.

Imorgon är det valborg och då ska jag fira mina kommande 5 dagar i ledighet. Det har jag förtjänat.
Inatt har jag inte sovit speciellt bra, knappt något alls om jag ska vara riktigt ärlig. Och imorsen när jag tillslut beslutat att det var tillåtet att kliva upp, 07.00, kände jag en fruktansvärd nervositet. Jag mådde nästan lite illa.

Allt detta pga en tenta. Vad är det som är fel? Jag brukar aldrig vara nervös inför prov, det är ju bara gå dit och skriva det man kan. Inget mer med det. Ändå har jag drömt formler och BNP, vaknat och kännt osäkerhet.

Jag kan inte komma på någon annan anledning än att förra tentan måste ha skakat om mig rejält, och nu vågar jag inte lita på mitt eget kunnande helt och fullt.
Jag skrev iallafall tentan och jag tror jag klarade den. Så varför all nervositet?

När jag kom hem var jag iallafall helt slut. Så efter att jag fått i mig lite lunch och vilat ögonen ett par minuter och känt lite på den friska luften tror jag att jag äntligen kan bli människa igen.


Tänka att kaffe kan smaka så olika.

Jag tror jag börjar bli en finsmakare. Snabbkaffe smakar inte alls så bra som jag minns. Men är man lat och i behov av kaffe omedelbart antar jag att det är vad jag får stå ut med.

Om cirkus 2 timmar anläder solen till balkongen. Det vore en fördel om alla moln hade försvunnit innan dess. Soldansen någon?

Tentaplugg är verkligen inte peppande just nu, och våran nya soffa alldeles för skön.
Mer kaffe alltså!

uh.

Ja, jag är less nu. Om ändå tentan kunde vara imorrn så jag bara fick plocka de ur mitt system, vila hjärnan. Men nej, 1,5 dagar kvar ska jag sitta och försöka lära lära lära lära lära lära..... jag börjar tro att jag är fullmatad nu, ändå fattas så mycket.

Och hallå, var tog solen vägen?
Jag saknar den redan.

Och till dig pappa om du läser;
Hoppas shoppingturen med Inga gick bra :)
och uppdatera bloggen så jag får se lite bilder! ;)

Impulsköp och vilket flyt.

Hörde på radion i onsdagsmorse att EM-möbler i vännäsby skulle ha utförsäljning av allt i butiken pga sin flytt till Umeå. Det hade ju varit roligt att åka dit och kika tänkte jag, vi skulle behöva lite inspiration nu när vi flyttar i sommar. Så direkt efter middag åkte vi ut till Vännäsby för att kika lite, och vi kom fram till att om det var något vi speciellt skulle kika efter så var det nog ett köksbord, vårat ser ut som stryk.

Vi åkte dit för att BARA titta alltså, jag hade ändå inga pengar. Och tro det eller ej men kommer hem med ett kvitto på en ny soffa. Snacka om impulsaffär. Men den är fin, otroligt fin. Så plötsligt står vi här med 3 soffor i vår ägo.

Ut med en annons på blocket i hopp om napp snarast, och nu, 2 dagar senare är en soffa såld och den andra potentiellt såld (om man kan säga så, hon skulle kolla på den iallafall). Vilket flyt vi har haft. Det är nästan så man tror att det var meningen.

Så imorgon, förutom ännu mer tentaplugg, ska vi först kränga iväg 1 (ev 2) soffa och sedan åka hem till Sävar för att låna bil och släp så vi får hem vår alldeles nyköpta pärla. :)

50års fest och ny frisyr.

I helgen brakade det loss. I Lördags närmare bestämt. 50års fest för pappa hemma i huset i Sävar. Med första vinglaset klockan 3 kunde man nästan ana att festen skulle vara som värst och i full gång då klockan inte ens slagit 9. Köket förvandlades till dansgolv och vardagsrummet fylldes av folk med tjattrande munnar och en duskussion om hur många magar kossan har. Lövmagen, mjölkmagen, komagen... duskussionen kom inte längre än så.

Alla var glada och berusade och jag tycker vi hade det riktigt roligt. Fick dessuomt höra mer än en gång att jag och Jonas hade "äktenskapstycke".
"Jaha" sa jag som aldrig hört ordet förut. Men det var tydligen då man var väldigt lika och passade bra ihop. Alltid roligt att höra, men frågan är vad en person som aldrig sett oss tillsammans tidigare och fram för allt aldrig träffat Jonas vet om den saken, egentligen? Det får helt enkelt tiden utvisa för ska man gå och tänka på sånt där kommer man nog alldeles säkert att köra fast.

Idag blev det iallafall av, håret fick en vårstädning. Underbart. Jag ringde imorse och jag är otroligt tacksam att jag rymdes på deras schema idag för nu var jag less. Tänk att man kan känna sig så mycket piggare ock fräschare bara av att renovera lite uppe på huvudet.

Låt solen fortsätta stråla.

Cykelpremiär trots idioti.

Nu är det verkligen vår, för idag tog jag och Jonas årets första cykeltur, till OKQ8 för att pumpa däcken. Det var hur härligt som helst. Tror dock att jag tappat cykelkonditionen jag aldrig hade för det var till och med lite jobbigt i benen.

Vi låste ihop våra cyklar i cykelförrådet i höstas med två cykellås, och där har dom stått, tillsammans, hela långa vintern och bara väntat.
Efter middagen idag gick vi ner för att göra cykelpremiär och vad är det jag ser...? Jo, någon, ursäkta ordvalet, Idiot, har försökt att sno någon av våra cyklar då mitt lås är avknipsat. Vad tänkte han/hon med?

Cyklarna var låsta med ett vajerlås och ett hårt mopedlås typ, och dessutom hade jag låst min cykel med det vanliga cykellåset också. Inte nog med det så stod våra cyklar längs inne i hörnet i cykelförrådet. Hur resonerar folk egentligen? Han/hon måste ju verkligen ha letat sig en utmaning om man ger sig på 3 lås, längt inne i ett cykelförråd, för att man behöver en cykel. Eller såg personen kanske inte 3 lås? Blind"styre" säger jag bara!

Kul sagt.




"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken."
Jaon Rivers




Till pappa.

Med en enkel tulipan, och på bemärkelsedan,
jag har den äran, jag har den äran att grattulera...

GRATTIS pappa på 50årsdagen.

Vad skulle jag göra utan dig? Du betyder mer än jag kan uttrycka i ord och jag önskar dig allt gott. Hoppas du får en underbar födelsedag och glöm inte hur mycket jag älskar dig.

Massor med grattiskramar.


Sista ansökningsdag.

Idag. Sista dagen att avgöra min framtid.
Jag har fortfarande inte valt, eller jo, program men inte inriktning. Ole dole doff.

Men som mamma sa; hur som helst så har jag inte läst förgäves.

Ändå ska jag envisas med att vela! Det är många år och det är viktigt att det är kul och att jag trivs. Kanske skulle jag behöva en bitch-slap så jag tar mig i kragen.


Nu är det Strömpilen nästa, fönstershoppa lite. :)

Sol och vårkänslor botar det mesta.

Imorse fanns inte tid över för några extra utsvävningar. Fruktansvärd uppvakning då väckarklockan ringde och jag fortfarande var jättetrött, och ett pressat schema då jag istället för min 5 minuters promenad till skolan skulle pallra mig iväg till ÖP för att skriva dugga. Sängen och disken blev ett senare problem, jag försökte istället lägga energi på att få ögonen att vakna och hjärnan att skrapa ihop kunskapen jag skulle komma att behöva på duggan.

Men alla problem, all stress, och all nervositet var som bortblåst när jag klev ut genom dörren och kände solen värma mina kinder. Jag njöt hela vägen till ÖP, skrev duggan, och nu känns livet genast mycket lättare.

Helgen som bestod av födelsedags fest, arbete och personalfest blev lyckad. Tänk att folk man jobbar med varje dag (iallafall förut) kan kännas så anorlunda med civila kläder. God mat, heta samtal och massa lekar slutade med en sväng på krogen. Tävlingarna var tydligen valda så att man skulle få göra den gren där dom trodde man var sämst. Jag fick skruva ihop en cykel. Lätt som en plätt. Dom har tydligen inte förstått att jag har en teknisk sida också, jag kan bygga, speciellt ikeamöbler. :)

Nyheter för sånna som är dålig på eller inte kan läsa vore bra.

Ibland önskar jag att jag var mer insatt i vad som pågår i världen och i vårt land. Skattefusk, ekonomisk kris, flicka försvunnen och här sitter jag och vet ingenting mer än att dagens serie var jävligt rolig!
Nä, okej. Så farligt är det kanske inte, men jag önskar att det var helt tvärtom, att jag hade koll och att jag älskade läsning!

"Visst läste ni tidningen idag?" var vad våran lärare frågar samtidigt som hon slänger fram en OH från dagens nyheter idag.
Jo jag läste tidningen, tyckte jag. Dock inte dagens nyheter, och kanske lite mer på nöjessidorna är på allt annat.
"Minns ni, visst läste ni, om när Argentina hade sin stora ekonomiska kris för några år sedan?" var hennes nästa fråga i en diskussion om BNP.
 Va? Nä? Visste jag ens att tidningen fanns för 5 år sedan? Haha. Alla nickar och jag blundar.

Kanske måste jag som blivande ekonom ta tag i mitt liv, kanske surfa in på DNs ekonomisida, kanske faktiskt börja engagera mig i mitt lärande för livet. Det är kul att kunna och veta saker, det är bara lite jobbigt att just läsa. Jag är dålig på att läsa. Kan inte nyheterna komma på tal-cd varje morgon?

Vad händer härnäst?

Sommar och semester känns alldeles för långt bort för att det ska kännas givande och motiverande att längta till. Nä, jag behöver något betydligt närmare, nägot större än en helg, något roligare än ett biobesök eller en sväng på krogen. Frågan är bara vad? Vädret gav ett bakslag på världen, detsamma gjorde min motivation på mig.

Varje dag ser lika ut, inte speciellt händelserik alltså. Ändå sitter jag bara här och nästan förväntar mig att något ska flyga över mig av sig självt, en berättelse, ett äventyr eller bara närvaro. Jag vet att jag får skylla mig själv, men ibland är jag bara för låg för att orka. En ond cirkel av dåligt vädet, olust och en massa plugg.

Jag saknar solen och ljuset, sommaren och skratten, sandalerna och glassen, sanden och stranden.

Nu har de gått för långt.

Det är inte ofta jag ser på nyheterna på tv, men igår hände det. Jag vet, jag kan faktiskt överraska ibland.
Hur som helst, vad jag ville komma fram till var att till och med i nyhetssäningarna bryter dom för reklam. Är inte det helt otroligt sjuk ofattbart? Vart är världen påväg undrar jag. Snart sitter vi väl där med reklampauser var 5:e minut som i de amerikanska kanalerna. Nöjet med program och film på tv blir ju helt osammanhängande av alla avbrott, och nu nyheterna!? Kan vi åtminstonde få ta del av vad som händer i världen och i vårt samhälle utan baktankar och pr-trick!

Där tyckte jag att det gick ett steg för långt.

Godkääääääääänd, woho.

Jag hade verkligen mina anledningar till all min oro för detta eländiga tentaresultat. Men nu äntligen vet jag, jag blev godkänd. 25 poäng fick jag. 25 poäng var gränsen för godkänt. Inga marginaler här inte. Aldrig tidigare har jag varit så nervös inför ett tentaresultat, och nu, vilken lättnad.

Turen var med mig, tack Carina.
Tjohooo :)

Måndag morgon.

Efter att ha lagt studierna på hyllan i 3 dagarn återvände jag till verkligheten igårkväll, lite smått stressad och bara en aning dåligt samvete över hur slö jag varit i helgen. Så här sitter jag nu, måndag morgon, och inte en aning om var jag ska börja. Dessutom regnar det! Hur roligt är det att pallra sig iväg någonstans i detta väder?

Jag har iallafall tänkt om både en och två gånger angående det här med att jag skulle läsa dubbla kurser och insett att jag inte har diceplin till att ta tag i den där extrakursen. Det känns som att jag inte riktigt har orken till det heller, så frågan jag ställer mig är om jag borde hoppa av? Jag vet vad jag missar, och det är otroligt spännande läsning, men det ska ju kännas kul och motiverande också, eller hur?!

Man kan ju undra om man ska låta hjärnan eller hjärtat att styra sånna här gånger. Hur som helst måste jag sätta lite fart, klä på mig, pallra mig till skolan, sätta igång med läsningen... skärpning nu!


Födelsedag och partykväll.

Jonas födelsedag blev en fullspäckad dag som började med att jag "sjöng" (iallafall första raden) för honom med paket och tårta på sängen. Tror att vi hann besöka alla butiker i stan inklusive Ica och Apoteket. Dessutom i all sinnesförvirring gjorde jag bort mig och la ifrån mig mina vantar på en butik någonstans i stan. Jag minns inte var och fick därefter frysa om händerna resten av dagen. Så onödigt, och jag skämms! Speciellt eftersom Linda precis berättade när hon glömde sin börs i kassan på affären och vi konstaterade att sånt får man bara inte göra.

Linda ska förresten försöka hjälpa mig att uppdatera min blogg-layout så småning om, det ser jag fram emot.

Kvällen fortsatte sedan med att jag lagade god mat, vi öppnade en flaska vin och kvällen slutade på Corona. Kunde konstatera att alla party-people på krogen bara blir galnare och galnare efter alla konstiga danser och tokiga människor igår. Det var en trevlig kväll och jag sov som ett barn hela natten.

Idag blir det familjekalas. Borde det inte vara så när man fyller år att man ska bli bjuden på tårta istället för att man själv ska behöva ställa sig och baka? Det har blivit någon miss i traditionerna där tror jag. Vi hade inga ägg hemma så jag fick börja dagen med att traska iväg till affären i regnet imorse. Hoppas dagen slutar bättre.

vår.

Är det inte bara för härligt? Solen skiner, det droppar från taken och du hör gruset knastra när du går på asfalten. Det känns ända in i benmärgen att nu är sommaren påväg, jag vill att sommaren ska vara påväg.
Lovley.

Idag, min lediga dag, har jag faktiskt beslutat att lägga studierna på hyllan. Ibland behöver man få tänka på annat och idag är min dag. Planen är att jag ska promenera ner på stan med Linda och fika, för att sedan fönstershoppa lite. Jag skulle vilja ha en vårjacka, men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill att den ska se ut. Sedan såg jag en bikini, aningen tidigt för bikinisäsong nu kanske, men lika bra att börja kika i tid. Allting tar ju slut i den här stan. Köper man något i god tid kanske man slipper se ut som alla andra.

Nackdelen är väl bara att alla tankar, som på något sätt förstängs under vinterhalvåret, på att man kanske inte riktigt är i bikiniform kommer tillbaka.
Det är nog bara att acceptera helt enkelt, det här är jag, för jag är säker på att jag inte kommer att orka göra några större ansträngningar för att biffa till mig innan beachen.



Torsdag försvann.

Dagen sprang verkligen iväg idag. Jag hann knappt hälften av det jag hade tänkt. Ändå känner jag mig rätt nöjd och ser fram emot en långhelg med ledigt imorgon.
Men shit vad länge sen jag körde bil! Jag var dåligt på koppling och gas, skitnervös för att behöva svänga och dubbelkollade sikten mer än en gång, vänster-höger-vänster. Jag kom i och för sig in i bilvanan ganska snabbt, men skärpning Frida. Jag måste nog se till att köra en sväng då och då så man inte blir en trafikfara.

Hur lång tid tar det förresten att rätta en tenta? Någon van student? Hur länge ska man behöva vänta? Nu är det 6 dagar sedan jag skrev. Jag är ju nervös här! Ingen respekt alls.

Det blir nog en tidig kväll ikväll, om jag är duktig kanske jag tar med mig lite BNP och Nationalräkenskaper till sängen och lär mig något vettigt innan jag drömmer mig bort till en grön sommaräng med ljud av en porlande bäck och fågelkvitter... eller något annat underbart varmt och kärleksfullt.



"You do something to me that I can´t explain.
So would I be out of line if i said
I miss you."


en minut, en dag, ett liv, en evighet


Tid och rum, ibland som ett annat liv och en annan planet.
Förflyttas bakåt, drömmer sig framåt.
Ständigt i rörelse, roterande, ibland väldigt fort, andra gånger mycket sakta,
aldrig helt stilla.
Klämmer in, planerar om, strukturerar, tar bort,
så mycket som möjligt, utan att för den skull glömma,
strävan efter perfektion.
Vissa dagar i berg och stenbrott, andra dagar i sand på en solig strand,
på något sätt alltid närvarande, om än med frånvaro.
Spelet ska spelas, korten på bordet,
satsa allt.
Ödet eller slumpen, valet, vägskälet, orden, kroppsspråket,
allt av betydelse.
Negativ, positiv, inställning, beslutsamhet, självförstroende,
valet är ditt. 

ilandsproblem.

Har sparat mitt hår hela våren. Jag tänkte att det vore kul att ha långt tjockt hår igen. Men så en dag blev jag bara så less, håret är nu i en längd som är omöjlig, varken uppsatt eller utsläppt funkar. Så jag bokade en klipptid, tänkte att det skulle bli skönt att få bli lite snygg och fräsch såhär fram mot sommaren.
Nu har jag beslutsångest, imorse ångrade jag mig. Jag bokar nog av tiden och försöker stå ut ett tag till, tills jag kan bestämma mig.

Sedan det här med lägenhet. Vi anmälde oss på två lägenheter, våning 3 och våning 4. Vi fick inte våning 4 och står nu 1:a på våning 3. Problemet är dom där jäkla träden som står utanför balkongen! Kommer dom att skymma all sol på balkongen? Man får ju som tänka att dom kommer bli löviga och fluffiga om någon månad. Vi vill ju inte byta ner oss i soltimmar!
Måste svara idag, jag tror det lutar mot, efter mycket velande in i det sista, ett ja. Spännande.


Umeå open och ny kursstart.

Umeå open var som vanligt, hur kul som helst, massor med glada människor och trallvänlig musik. Jag hann inte riktigt se så mycket av det jag hade velat och tappade bort allt och alla hela tiden, en aning överförfriskad men väldigt glad. Somnade innan jag ens hunnit lägga mig på kudden och vaknade lika vinglig som jag la mig. Konstigt de där.

Jag och Jonas har iallafall hittat en lägenhet som vi vill ha, en ny tvåa på liljansberget (this is my place you see :) )som vi ska gå och scouta ut ikväll. Måste ju se så att vi har maximal solmöjlighet från "vår" balkong! Så vem vet, kanske hinner jag med ännu en flytt i år, redan nu till sommaren?

Ny kurs, boken är den tjockaste och framförallt tyngsta hittills. Jag undrar om dom fyllt pärmarna med bly? Och den ska jag alltså släpa omkring på resterande veckor av terminen! Lärarinnan skulle kunna vara min mormor och är nog den tråkigaste föreläsaren jag stött på hittills. För det första, absolut ingen struktur på vad hon ska säga och absolut noll utstrålning. Jag antar att jag får ge henne en chans, men just nu känns boken av bly nästan "jätte"rolig i jämförelse med henne.

I övrigt håller jag fortfarande båda tummarna för att tentan blir godkänd! Tiden går så sakta när man väntar.

RSS 2.0