Konsthögskola och bensinkaos.

Det tar 35 minuter att promenera från Liljansberget till Expo på Teg, bara så ni vet. Jag gick längs älven på min promenad och fick beskåda umeås konsthögskola. Jag visste faktiskt inte att vi hade en sån. Jag trodde alla utbildningar höll till på universitetsområdet. Det var iallafall en otroligt fin byggnad och eleverna som satt på trappan till entren och glassade i solen såg ut att stortrivas.
Man lär sålänge man lever.

Jag vet inte om ni följer dessa prishöjningar som fortfarande pågår, och nu kanske framförallt olje- och bensinpriserna som verkar vara det mest aktuella. Hörde på nyheterna idag att priserna höjts ytterligare idag och att vi uppmanas att inte tanka på de ledande bensinmackarna, då främst på statoil och preem tror jag de va.
De menar att om vi istället vänder oss till de mindre företagen skulle de tvingas sänka priserna. Men min undring är ju om de verkligen är så enkelt?
Bensinpriserna borde ju höjas delvis också på grund av att råvarupriserna höjs och framförallt pga skatter, och alltså inte bara pga konkurrens. Borde det dessutom inte kunna bli så att om vi vänder oss till de mindre företagen, att dessa då får möjlighet att höja sina priser? Eftersom deras efterfråga ökat? Och att priserna då utjämnas på en högre nivå än vad som var grundtanken...? Jag bara tänkte...


Kommentarer
Postat av: Tompa

Nu börjar visst skolarbetet ge utdelning, mkt intressant resonemang. Tror du tänkt till. // :)

2008-05-23 @ 07:24:20
URL: http://www.umeassistance.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0