Vad kostar ett "Hej"?

Varför är människor i allmänhet så otrevliga? Eller otrevliga kanske är fel uttryck, men ger iallafall sken av att vara väldigt sura och inåtvända?
Jag menar, visst, man kanske inte ställer sig och för en konversation med en annan okänd människa, men ett hej av busschaffören borde man väl kunna kräva?

Jag åkte buss till gymmet imorse. Bussen var i princip tom så jag satte mig på innersta sätet och lät min ryggsäck ta upp platsen brevid mig. Vi stannar vid en hållplats för att låta folk kliva på och jag vänder ansiktet ut mot fönstret i väntan på att vi ska åka iväg igen. När jag sedan vänder tillbaka huvudet igen är det en tjej som precis håller på att sätta sig på min ryggsäck! Jag hinner precis rycka undan den innan hennes feta röv hamnat över hela sätet! Jag menar, hela bussen var tom, kunde hon inte valt vilket annat säte som helst? Och om hon nu ville sitta där, vilket är helt okej för mig, kunde hon väl bara ha öppnat munnen och frågat "Kan jag sitta här?" så hade jag svarat "Javisst" och plockat undan min ryggsäck. Jag kan inte läsa tankar!

Liknande situation uppstod när jag skulle gå och handla. Jag försöker vara en trevlig kund, le mot kassörskan och heja, men när hon inte hejar tillbaka och bara surt säger "137 kronor!" kan man ju inte annat än tappa humöret.

Nu ska jag inte dra alla över samma kamm, det finns så himla många sköna människor som på nått sätt sprider positiva vibbar runt sig genom att bara närvara. Men det är så otroligt lätt att låta sig påverkas av andra, och en kommentar, eller en person som vänder bort blicken kan förstöra en hel dag. På samma sätt kan en person få allting att vända, kanske genom att bara säga hej, eller le tillbaka!

Jag är väl medveten om att alla dagar inte känns som en dans på rosor. Kanske har du haft en helt kaotisk dag där allt helvete har skett? Men skulle det inte kännas så mycket bättre att mötas av ett välmenande hej eller ett leende när du handlar eller kliver på bussen?
Så kom igen, hur mycket kostar det att säga hej och dra lite på mungiporna?
Jag skulle iallafall bli glad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0