Kopp vs. mugg. Vet du?

Dagens diskussion; vad är den definerade skillnaden mellan en kopp och en mugg? och har det betydelse om det är kaffe eller thé?
Kaffekopp, kaffemugg, thékopp, thé mugg.
Jag tror att vi iallafall kom fram till att en kopp är hård. Den kan alltså inte vara av tex plast som sånna där engångs- muggar ni vet. Däremot kan en mugg vara både och. Så när jag säger kaffemugg, då vet ni exakt vad jag pratar om? eller? För en kaffemugg är inte samma sak som en kaffekopp! En kaffekopp är ju en sån där liten, med ett litet öra som man håller i när man dricker.
En mugg känns större. Jag skulle vilja påstå att det är ur en mugg man dricker thé, men man säger ju inte att "jag ska ta en mugg thé" utan att "jag ska ta en kopp thé".

Klurigt, haha. I-landsproblem. Tyder nog på att hjärnan helst av allt vill strejka.

Kommentarer
Postat av: Tommy

Mugg är ett kärl avsett för dryck. Muggar kan ha öron, men det är inte nödvändigt. En mugg har ofta rakare kanter än en kopp. Det finns muggar av olika material, till exempel keramik, porslin, glas och plast. Pappers- och plastmuggar är i första hand tänkta som engångsartiklar.

Kopp är ett dryckeskärl för varma drycker och är oftast gjord i porslin men även glas, plast och andra material förekommer. En kopp har som regel ett handtag kallat öra som man håller koppen i för att inte bränna sig och (till skillnad från en mugg) ett litet fat, tefat, att ställa koppen på. Två vanliga exempel på koppar är te- och kaffekopp.



Som du ser (enligt WIKIPEDIA) är det ett fat som skiljer dom åt, hehe, knepigt va. Kram T.

2009-01-08 @ 14:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0